Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2020)
>>


2 uppdateringar på en o samma dag!!!!! Herregud!

Och denna uppdatering får ni läsa med en nypa salt för det är mycket skitsnack!!!

Men jag blev sååå glad alldeles nyss, smög runt härute i trädgården helt fokuserad på att Vinna skulle sätta sig o skita, det måste ju kontrolleras om den där delen av ketchuplocket kommer ut (läs tidigare inlägg...) och att den lilla inte blöder på nåt sätt...
Då hon satte sig att skita var koncentrationen total från min sida, tyvärr hade jag sådant tunnelseende att jag "lyckades" att trampade rätt i en nylagd Eassabrassa skithög :-( sådär mysigt!!! Men men inget att bry sig om där och då...
Jag spanade ivrigt på innehållet som ringlade ur den lilla lurvaduren... oj oj vad sparris verkar fungera bra!!!
Och sååå vad skådar mitt norra öga!!! Joooo det är sant, den knallgröna färgen gick inte att ta miste på och efter en viss desikering av högen, där var den!!!
Den kom ut och den var fint invirad och lilla pluttan ser ut att må hur prima som helst, men var lite misstänksam mot matte som helt plötsligt fattat såå extremt intresse för hennes hög, men jag tror hon kommer över det oxå ;-)
Härligt!!!
Nu hoppas jag att det blir en kanontrevlig midsommarhelg och att jag inte behöver fundera mer på Murphy iaf!!!!

Ha det bäst!!!
24 Juni 2010  | Länk | BLOGGEN | 4 kommentarer
äta plast!

hmmm igår så åt den lilla luringen upp en bit plast!
Jag hade gjort lite korv med bröd och skulle ha ketchup, tappade flaskan i backen, locket gick i småbitar, jag hann ta alla utom en liten bit som Vinna kastade sig över o svalde som om det var den sista "maten" hon nånsin skulle få!
Jag blev fundersam på om det bästa var att åka o köpa sparris, det har man ju hört skall vara bra för att "kapsla/linda in" vassa detaljer som de små kan stoppa i sig, eller om det nu när jag visste att hon hade ätit upp den och det alldeles nyligen kunde vara bättre att kolla med veterinären om det skulle kräkas upp...
Det visade sig att kräka den lilla skulle man inte göra!
Och det är klart funderar man lite känns det rätt så logiskt, det är tydligen större risk att hon skadade sig i samband med att man försöker få henne att kräka upp plastbiten än att den kommer ut den "naturliga" vägen så ordinationen blev, ge henne en ordentlig portion sparris!
Jag hoppas att detta är klart iom det!
Men man kan inte låta bli att fundera på den där Murphy!!!
Jag menar det är midsommarhelg på ingång, detta är ju verkligen ett guldläge för Murphy att slå till, jour o allt vad det kan innebära inne hos veterinären...
hmmm...
Ja ja jag håller tummarna för att slippa!

Förutom detta har vi faktiskt varit ute en sväng på brukshundklubben :-)
Det har inte hänt allt för ofta under senare tid... har ju passat på att förlägga min hundtid mest av allt i skogen, promenader, lite vindövningar, spår osv...
Men det lilla vi har prövat oss fram på appelplanen har faktiskt fungerat över förväntan!
Inte för att jag egentligen trodde att det skulle gå mindre bra, men det är ju alltid det där med en valp, det är såå mkt som drar runt omkring, allt man kan kika på och bli distraherad av, det kan ju göra att det är lite svårt med fokuset till en början... men inte lilla Vinna :-D Hon är sååå duktig!
Än så länge gör vi absolut inga avancerade grejjer, jag har mest bara startat upp med lite plojjövningar, följaövningar och lite lek för att just få ännu bättre fokus på mig och minska störningarnas inverkan.
Men det är härligt när man kan vara på planen ihop o bara garva och ha skoj!
Hon fortsätter att vara det lilla A-barn som hon varit hittills!
Matte är såååå stolt och nöjd!!!
Och jag låser numera även in henne på klubben, har sett alltför många trånande blickar efter henne ;-)
24 Juni 2010  | Länk | BLOGGEN | 0 kommentar
Är det någon som vet hur man tar pitbullen ur en labrador?

Vi har en en rätt frekvent återkommande punkt på agendan i hemmet...
Nåt som jag inte lagt till utan som mer eller mindre kommit upp av sig självt...
Vinna har en favvoplats i soffan, bakom soffan står en palm, från krukan och upp längs stammen på palmen lyser två spotlights vilket gör att Vinna på sin plats blir "upplyst" bakifrån.
Ljuset från spotlighten får Vinna att se sin egen spegelbild i altandörrens fönster på kvällen och när hon ser denna spegelbild, far hon upp och morrar högst ogillande!!!
De första dagarna klev Eassa in och hjälpte lillasyster att skrämma bort den ondskefulla hunden på andra sidan dörren och Vinna blev nöjd (Eassa fattade ju inte ett smack men...naturligtvis kommer hon till undsättning om lillfjamsan larmar...).
Nu har hon tuffat till sig såpass mkt att hon skrämmer den på egen hand :-)
Trots att den på värsta manér försöker att skrämma henne med hotfulla attacker osv...
Den är ju alltid borta då hon kommer fram till fönstret i dörren...
Hon hoppar ner från soffan och "tappar" ljuset... mao ingen spegelbild i fönstret på nära håll... släpper man ut henne i trädgården springer hon runt o kollar efter inkräktaren.
Hon slutar morra och skälla om man säger till henne, så det är ju inget större bekymmmer, men reaktionen blir ju densamma varje gång hon tror sig se sin antagonist på utsidan fönstret, nån som har tips på hur man får henne att fatta vad hon egentligen ser?
21 Juni 2010  | Länk | BLOGGEN | 3 kommentarer
Nya videosar!

Lagt till 7 nya videosnuttar!
Enjoy!
:-)
19 Juni 2010  | Länk | BLOGGEN | 0 kommentar
uppdatering igen :-)

Sitter här idag och tycker lite synd om mig själv faktiskt... :-(
Idag är jag förkyld, täppt i näsan och har ont i halsen, har mått illa större delen av veckan och dessutom så är det Neupogen vecka, dvs den vecka som jag får "boostersprutor" istället för cellgifter.
Detta resulterar som vanligt i en REJÄL värk! Inte alla dagar men det brukar bli 2 dagar som är riktigt eländiga och idag är en sådan dag!
Man får ont i större delen av kroppen, allra värst värk får jag dock i höfterna och ryggen, man blir liksom skruttig som en gammal kärring, svårt att röra sig. Normalsnabba rörelser resulterar i en REJÄL hugg smärta, brukar ofta märka det redan under natten, när man lyfter benet över sängkanten för att gå upp så får man sig ett hugg som gör att man bara vill grina lite. Men men med lite värktabletter och långsammare rörelser så går det bra, och jag vet ju dessutom att det går över på några dagar!
Utöver detta hade mina blodvärden fortsatt att sjunka vilket gör att man blir oerhört anfådd och trött, känns som om man har sjukt tunga blykängor på fötterna under promenaderna och att gå upp för en backe kan bli hur jobbigt som helst! Jag hoppas på en ny blodtransfusion på fredag så jag piggar på mig igen!
Nu är det ju inte nog här!
Igår bet jag av ytterligare en del av en tand! HERREGUD jag fattar inte vad som händer! Det tråkiga med detta är att jag nu måste få tag på en ny tandläkare :-(
Min tandläkare jobbar på tandakuten och under sommartid har de bara jour och då de har jour gör de bara tillfälliga lagningar och det vill jag ju inte!
Är det någon som har tips på en bra tandläkare i närheten så tar jag tacksamt emot dem!
Hoppas att det är nog med detta nu!

Så över till det roligare!
Hundarna :-D
Jag hade ju återigen hoppats på att komma iväg och titta på jakt träning i helgen som gick men det blev inte så nu heller. Jag fick helt enkelt inse att jag inte skulle orka köra på egen hand och vara med en heldag, och tyvärr lyckades jag inte lura med en samåkare...
Men skam den som ger sig, jag hoppas återigen i helgen på att komma iväg och titta på jaktträning :-) Man är ju enveten!

På träningsfronten kör vi på.
Lilla Vinna fortsätter att imponera!
Vi kör lite följa övnigar, funkar hur bra som helst!
En hel del stagda, dvs stanna kvar, o hon är faktiskt otroligt duktig!
Vi har kört en del näringsrutor och några näringsspår. Då det gäller spåret så har hon snabbt ökat i tempo vilket jag inte är så förtjust i så där har vi återigen gått tillbaka till näringsrutor. Jag är ju väldigt förtjust i "balansträning" dvs om den lilla hunden tänker hög fart framåt så vill jag träna på att "stå stilla", om den lilla hunden vill ha mkt aktivitet så tränar vi mkt passivitet osv... Har bra erfarenheter från den typen av träning och Vinna verkar inte vara nåt undantag! :-) Det känns i vilket fall som helst fortsatt väldigt bra!
Vi har också kört en del vindövningar på föremål och där måste jag säga att jag blir riktigt imponerad av henne!
Hon jobbar väldigt fint med att söka vind och hon har ett rikitgt bra fokus!

Här hemma har vi äntligen fått sluta med örondropparna, fast lustigt nog fick vi till riktigt bra rutiner för just detta innan vi slutade med dem och det var ju skönt!
Detsamma gäller för kloklippningen! Det är inte det minsta bekymmer längre, hur lustigt som helst!!! Hon är lung som en filbunke!
Första gången klorna skullle klippas var den lilla övertygad om att hon skulle dö!
Gallskrek som om jag flådde henne levande, kämpade för allt vad tyget höll, mjällade så att hon nästan blev vit, häschade så JAG nästan trodde att hon skulle dö :-O Och nu några ggr senare så är det som sagt inte det minste problem, lustig liten hund :-D

Eassabrassa har blivit av med sin hälta och får återigen hänga med på promenader!
Vilket är väldigt skönt! Både för mig o henne! :-)
Hon har oxå fått spåra lite och vinda lite, och då blir hon sååå glad :-)
Så på hundfronten känns det riktigt bra just nu!
Och sedan verkar ju vädret ha bestämt sig för att bli lite bättre igen, härligt!
Kanske kanske blir det sommar i år i alla fall....
Den som lever får se!
16 Juni 2010  | Länk | BLOGGEN | 2 kommentarer
det tuffar på!

Nu var det ett tag sedan det uppdaterades här i bloggen och lite skyller jag på ökad "portion" av trötthet...
Man blir liksom mer sparsam med den tid som man har tillgänglig plötslig, sedan var oxå förra veckan rätt hysterisk med provtagningar osv... som sagt, jag hade inbokat besök på sjukhuset/Vårdcentralen/läkarbesök alternativt röntgen 4 dagar av "5" den veckan.
Den enda dag som jag inte hade nåt sjuk-besök inplanerat "passade" jag på att spräcka en tand så jag fick åka akut till tandläkaren...
Alla dessa planlagda besök tar verkligen mkt energi, resterande del av dagen hängs liksom upp runt besöket, se till att orka upp i tid, ha hundarna rastade o klara så de kan vänta i bilen en stund, sedan skall man ju fixa allt det där vardagliga, mat till sig själv, och dogsen naturligtvis, handla lite, fixa o plocka lite hemmavid och sedan SOVA.
Jag vet att det låter göör märkligt men snipp snapp snut såå är dagen slut!!!
Annars så mår jag fortfarande rätt så bra, har varit lite småförkyld det senaste, hoppas att det inte blir värre än just en liten småförkylning, man är ju lite smånervig med sådant nu!
Å andra sidan, sjuksystrarna har ju stenkoll på en med proverna som tas så ofta så blir det "värre" tar de ju tag i det direkt!!!
Känns tryggt!


Då det gäller lilla Vinna gumman känns det nästa som jag bara upprepar mig snart, vem jag än pratar med!
Hon är sååå duktigt och såå rolig att pyssla med, har så många fina sidor och sköter sig sååå bra mest hela tiden! En nos utan dess like... jaaa vad kan man säga I love the little dog! :-D
Visst hon hittar också på lite dumheter, men det hör ju valpar till, hon har bland annat kasserat en specialsydd bilburs-madrass a 1700:- till soptippen, å andra sidan var det ju rätt så korkat att hon fick ha den från fösta början... jag skyller på tillfällig sinnesförvirrig pga cancer ;-) så det är bara att slå sig själv i huvudet med en tidning och se glad ut!
Fast nu får hon allt nöjja sig med handdukar och fällar ett tag framöver :-D
Tyvärr konstaterades det att hon hade en liten släng av öroninflammation i förra veckan, så ordinationen blev örondroppar 2 ggr per dag i 7-10 dagar... hmmm detta har blivit en liten pärs för oss... jag är inte direkt hennes favorit när jag sliter fram droppflaskan, då är hon som den svarta skuggan, man ser liksom bara skymten av henne... i förbifarten... men men det är bara att bita ihop!
Jag hoppas och tror att vi kan bli bästa vänner igen när jag kan sluta terra henne med detta!
Men som sagt en viss misstänksamhet kan jag ofta se hos henne, ibland räcker det med att jag ens funderar på om jag inte borde pytsa på lite örondroppar... ;-) Swicsh! Gooone!!!!

Jag hade planerat att åka och titta på WT (Working Test) i helgen som gick, men det var helt omöjligt att ta mig upp i tid!
Det var i Borås, så det var ju rätt så nära och bra, men så hade jag en tid för Eassa inbokad hos Veterinären för att "boosta" henne med en ny spruta mot ledbekymmer kl 12. Fick helt enkelt inse att jag inte fixade både ock, det var lite trist, hade verkligen sett fram emot WT:t, men det kommer flera!
Trist nog så är lilla Brassan trots detta halt idag, jag tror att hon gjorde nåt tok under promenade igår ihop med Karin o Zac, vi hörde bara att någon av hundarna skrek till, såg inget och kunde inte avgöra vem det var, syntes inget direkt där och då heller... men som sagt i går kväll var hon halt efter att legat still en stund, såg lite bättre ut idag men var tyvärr inte bra! Så hon har fått ta det lungt, och då passade även jag och Vinna på att ta en riktig "slappardag"!
Ha ha ha jag lovar ingen av er kan förstå den riktiga innebörden av en slappardag i detta hemmet nuförtiden :-) Jag har förfinat konsten att sova och slappa till en alldeles otrolig nivå numera, men som sagt är man trött så är man och då skall man nog bara just sova och ta det lungt!
Det är ju då som kroppen återhämtar sig, men min kropp måste snart ha återhämtat sig tillräckligt mkt för en hel livstid!
Skönt iofs att ha sådana oxå, idag hade jag ju dessutom inget sjukbeök inbokat! Kunde ju iofs gärna haft slappardag av annan anledning än att Brassan inte mår bra :-(

Nu till helgen är det nya planer på att åka och titta lite på jaktträning, jag hoppas att jag mår tillräckligt bra efter behandlingen på fredag och att jag orkar ta mig upp :-) och att jag "får en chaufför", mycket som skall klaffa men jag är ju född optimist, så jag tror nog att det går ;-)

Ha det gott!

8 Juni 2010  | Länk | BLOGGEN | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Heléne Gustafsson                                             Skaffa en gratis hemsida