Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2020)
>>


Unghundsderbyt 2011

Idag var vi med på Unghundsderbyt!
Det var förlagt till Östra Ljungbys Naturbruksgymnasium i Skåne.
Ett kanonfint område!
Jag hade egentligen planerat att åka ner redan igår men ångrade mig i torsdagskväll, bestämde mig för att dra ner på morgonen idag istället.
Jag tror att det var ett rätt så smart drag!
Alltid lugnast hemma :-)

Hur som helst, väl på plats passade jag på att gå runt på egen hand o kolla in stationerna, man får ju göra det på jaktsidan, till skillnad från brukset :-D

Station nr1.
Domaren hälsade välkommen, därefter fick man koppla loss och gå FF ca 15-20m, ställa upp bakom en plaka på backen.
Skottet gick och dummyn kastades, längdmässigt ca 50m ut.
Först var det ca 40m ängsmark, därfter kom ett vattendrag på ca 5m som de skulle över, sedan var där en smal landremsa i form av en brant ås på kanske 2-3m där dummyn landade, gick hunden över landremsan kom ett nytt vattendrag på ca 5m.
Vinna flög som skjuten ur en kanon på denna station, hon hoppade nästan över hela första vattendraget och i den fart hon hade, hann hon inte riktigt hejda sig innan marken tog slut på landremsan/ön, istället så flög rakt ner i vattendraget på andra sidan, men lika snabbt som hon farit över ön, var hon upp på ön igen och plockade snabbt och fint in dummyn och kom som en raket tillbaka igen :-)
20p av 20 möjliga!

Station nr2.
Domaren hälsade välkommen, FF ca 10-15m, ställa upp bakom en planka o ge klartecken, här kom det inget skott, här hade de ank"pipor". Dummyn kastades ca 70m ut i en rejäl dunge med riktigt högt gräs/brännässlor/hundkex.
Bakom dungen var det härliga vattnet igen:-)
Vinna drog iväg i överljudshastighet, rätt in i dungen och letade en kort stund, plockade dummyn och kom tillbaka i full fart!
19p av 20 möjliga!

Station nr3.
Denna station tyckte jag på förhand var en av de lurigaste. Det var dessutom den station som hade hemlig resultatredovisning.
Det var en hel del hundar som inte fick med sig nån dummy alls här :-(
Här var det ett ganska kort FF till plankan man skulle stå bakom, skott o kast, längden på markeringen var nog inte mkt mer än kanske 35m, men de skulle återigen över ett vattendrag på ca 8m kanske, det svåra var att kanten på andra sidan vattnet, om hunden inte hamnade bra till, var väldigt svår att ta sig upp på, väl uppe på land låg dummyn inne i en stor dunge med högt gräs/vass.
Vinna for återigen iväg som ett skott, kastade sig i vattnet och var över väldigt snabbt, MEN hade stora svårigheter att ta sig upp på land på andra sidan, tror hon kämpade i ca 10 sekunder innan hon fick hävt sig upp, hade dock näsan på och slog en liten lov på kanske 3-4m bakom dummyn och plockadde snabbt upp den kastade sig direkt i vattnet och hade mkt hög fart tillbaka in!
Här fick vi som sagt inte veta nåt poäng då vi gick, men Willy han hade ett brett leende över ansiktet och sa "jadu mkt vackrare än så här det blir det inte"!
20p av 20möjliga!

Station nr4.
Inget FF bara ställa upp!
Kort markering, kanske 30m, inne i lövskog, det var lite lummigt med mkt skuggor och lite solstrålar som trängde sig igenom, annars ganska mörkt!
Såg hur lätt ut som helst tyckte jag innan, men jag hade hört om stationen när jag gick runt, och för mig o Vinna blev det den svåraste.
Dummyn kastades in bakom/mellan några stockar, och det fanns en liknande samling med stockar lite längre ut... Många hundar sprang direkt till den yttre samlingen med stockar och hade därefter svårt att "komma hem" igen o hitta dummyn.
Vinna "flög" nästan ut på denna stationen, och med tempot som hon hade flög hon även förbi första ansamlingen med stockar, och började leta vid den andra, där dummy inte var! :-(
Jag lät henne hållas ett tag, men hade redan innan bestämt mig för att inte låta henna jobba nån längre stund på egen hand då det verkade som att många tappade bort sig helt då.
Sagt och gjort, jag blåste "stopp" efter ett tag, hon stannade så fint!
Jag blåste "inkallning", hon kollade på mig som om jag var ett UFO, jag har ju inte hittat dummyn såg hon ut att säga, och hon rörde sig inte ur fläcken...
Jag blåste "inkallning" igen och tog två steg bakåt, då kom hon! Bra!
Hon gick nästan rätt på området där dummyn låg, och jag blåste ytterligare en stoppsignal, hon stannade, jag blåste närsök och hon satte ner nosen och började letat jättefint tyvärr inte inåt som hon brukar... utan utåt igen, FAAAN tänkte jag!!!
Funderade en kort stund på vad jag skulle göra.... varpå hon slog runt i mindre lovar fast på fel ställe igen, jag prövade med samma procedur en gång till och det lyckades!
Härligt tänkte jag, trots att jag hade blåst en hel del hade hon ju lytt signalerna riktigt bra, vi fick hem dummyn och jag var ändå rätt så nöjd!
Här blev det 11p av 20möjliga!
Troligtvis hade jag tjänat mer på att bara vara tyst o låta henna jobba helt själv som på övriga stationer, eller så hade vi fått en 0:a om vi gjort så... det är inte alltid helt lätt att vara efterklok heller :-)

Station nr5.
Ganska kort FF, skott o kast, ca 45 m längd kanske.
Området var ängsmark, högt gräs hela vägen.
Här kände jag att jag var tvungen att ta i med lite mer "tumme i ögat" på lillråttan och kostade på mig att säga åt henne att "stanna" rätt så rejält en extra gång alldeles före skottet, tror det var det som de drog poäng på, annars var det mest bara full sula rakt ut i rätt område, en liten lov bakom dummyn, plockade upp den i farten och kom in direkt! :-)
18p av 20möjliga!

Summering av dagen är att jag är såååå otroligt nöjd med liten svart raketråtta!
Hon kunde inte skött sig bättre!
Hon satt riktigt bra på samtliga stationer även under skotten! Men jag hade gärna velat känna mig liiiite mer säker på henne :-D
Vi får träna vidare på detta!

Vi skramlade ihop 88p av 100 möjliga, det var 128 hundar anmälda och utav dem kom 112 till start, 7 hundar gick till final, Vinna o jag kom på 8:e plats :-)
Hade vi fått ett enda poäng till hade vi varit med i finalen...
Lite nesligt känns det faktiskt, men som sagt jag är såååå himla nöjd med Vinnisen och dagen i stort!
Det gav onekligen blodad tand!11 Juni 2011  | Länk | BLOGGEN | 1 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Heléne Gustafsson                                             Skaffa en gratis hemsida