Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2020)
>>


allt flyter på!

Har återhämtat mig sedan jag var inlagd en sväng.
Man märker hur snabbt det kan svänga... kände mig lite småskruttig en dag, och på kvällen fick jag feber, dagen efter blev jag inlagd. Fick ligga o ta igen mig lite, men det var inget som lite antibiotika och blodpåfyllning inte kunde fixa ;-)
Ha ha ha börjar vänja mig vid att få lite påfyllning på blodfronten så fort man inte känner sig som en piggelin... undrar om det är nåt man kommer att sakna nu då det troligtvis inte kommer att bli fler påfyllningar...
Å andra sidan så hoppas jag dock att jag snart skall komma upp i mycket bättre nivåer på blodvärdesfronten alldeles på egen hand.
Man är inte så tuff med värden som ligger runt 85!
Som det är just nu sitter jag och väntar på att få komma in på en ny PET röntgen. Det skall det bli den 7:e september.
Efter det så kommer jag att få det slutgiltiga beskedet om det blir strålning eller je.
Just nu lutar det starkt åt det hållet, tyvärr, säger jag. Ororar mig lite för de biverkningar man kunde få av just strålningen... men men man får väl helt enkelt lita på att läkarna vet bäst..

Hundarna lever o frodas. Den lilla råttan växer o växer, både mentalt o kroppsligen! Vi tränar vidare och allt går fortsatt fantastiskt bra!
Lydnadsfronten är faktiskt det som jag snöat in nästan mest på de senaste veckorna. Lustigt hur allt går i vågor. Där är hon verkligen jätteduktig!
Men nu kommer det nog att komma en liten period då det inte blir så mkt lydnad utan kanske mer spår och uppletande mm, jag skall nämligen för första gången detta året åka upp till Årjäng.
Det skall bli såååå himla härligt!
Jag älskar verkligen att vara i Årjäng, men i år så har det inte funnits någon möjlighet att åka upp innan.
Jag har ju haft sjukhus/vårdcentralsbesök inbokat så ofta som 4 dagar i veckan oftast under hela våren o sommaren.
De kommande veckorna räcker det att jag lämnar prov 1 dag i veckan och vips så känns det som om man har semester :-D
Så jag skall passa på att ta en härlig "semester" o vila upp mig lite, med härliga vändor i storskogarna, fiska lite kanske och plocka en hel del svamp kan jag tro!
Gött skall det bli iaf!
21 Augusti 2010  | Länk | BLOGGEN | 7 kommentarer
blandad kompott

Det märks att lillskruttan börjar bli lite äldre, hon är mer träningsbar och sover inte lika mkt som förut!
Börjar bli lite hund av henne faktikst och det verkar bli en mkt trevlig liten hund av henne!!!
Hon har en arbetslust som är riktigt rejäl, hon har ett intresse och en nyfikenhet att vara med som är alldeles underbar!
Hon är en intensiv liten dam som charmar de flesta med sitt alldeles underbart härliga sätt, en riktigt glad liten skit som ser det mesta med positiva ögon!
Att hon ovanå detta uppvisar en form av clownbeteende gör att man ständigt får sig ett gott skratt i hennes sällskap, kan inte lbi bättre!!!

På tandfronten har allt gått riktigt bra! Såren har läkt ihop fint och det har inte blivit någon inflammation i dem, vi slapp antibiotikan! Härligt!!!
Hon har drällt ut tänder till höger o vänster fast då inte genom att slå ut dem utan på den mer normala vägen :-) Jag tror faktiskt att hon nu har tappat alla valpiständerna...

På lydnadsfronten känns det just nu väldigt bra!
Har tagit mig lite i kragen just med lydnaden, inte för att jag tror att det spelar så stor roll, men vi har varit lite lojja på just lydnadsfronten, har varit mkt roligare att smyga i skogarna o roa oss. Men som sagt nu har vi kommit igång lite mer på lydnadsplan och det går ju strålande även där!
Vi kör en del lek o passivitetsövningar för att skapa en god stämmning och öka vilja att vara med mig på planen, samt lägga grunderna för att kunna varva upp och varva ner henne snabbt.
Utöver detta så jobbar vi med lite ingångsövningar, kontaktövningar, plockövningar, stadga samt lite bakdelskontroll och saktagående i framförgåendet.

På spårfronten jobbar vi bara på!
Hon har ett otroligt fint spårintresse!!!
Plockar utan bekymmer apporter och annat som ligger i spåret och kommer fint in med det!
Har som sagt tendenser till att ta till benen om det blir lite för svårt eller för stort motstånd i linan. Men som sagt det går med stormsteg framåt och hon kommer att bli en fantastisk spårhund det är jag säker på!

På jaktfronten kör vi vidare med passivitet, sök och närsök.
Har lagt till tråkgåendet också fast det är ju verkligen tråkigt att träna det, så det är väl bra att man börjar med det redan nu, för det känns rätt motigt att gå ut o träna på detta, jag har mkt lättare att gå ut o träna på nån rolig "actionbit"...
Vi fortsätter även med signalerna, närsök och inkallning, skall dock ta det lite lungt med inkallningssignalen ett tag, känns som att den lilla lite har fått tänket att blåser jag så skall man komma som ett skott, spelar ingen större roll vilken signal det är...
Söket, eller uppletandet är nåt som jag verkligen upplever att Vinna är en total naturbegåvning på!
Hon har ett mkt fint arbetssystem, hon jobbar på utan att tappa det minsta i intresse, hon reder ut små vittringar och kommer glatt in och visar upp det hon hittat, det enda lilla kan vara att hon mer än gärna vill visa alla andra det hon har hittat kanske tom i större utsträckning än för mig i vissa fall...
Men återigen, jag tar detta med ro, för det blir konstant bättre o bättre.
En sak som jag också har sett som ökat markant de senaste veckorna är att bara gå runt o bära grejjer överlag och se sådär överdrivet nöjd och stolt ut! :-D Underbart!!! Hon kommer o trampar runt och visar dem för alla som vill se :-D
Jaa som sagt allt flyter på bra och vi har kommit igång lite lätt på det flesta fronterna och matte är mer än nöjd!!!

På Eassabrassa fronten är det faktiskt bättre ställt än väntat! Och det är verkligen underbart! Hon hade ju en riktigt jobbig höst med massor av hältor osv, men nu har vi äntligen fått lite bättre kontroll på det hela.
Det har ju dessutom gjort att hon kunnat få vara mer aktiv den seaste tiden, hon är med o kör lite uppletande, får återvinningsspår och har även hon kört lite närsök och andra jaktgrejjer :-)
Men det bästa i Eassas ögon är nog att hon har fått simma så mkt, det är nog den absoluta favvosysselsättning!!!
Hon verkar hur som helst trivas väldigt bra nu och när lillfjanten dessutom "ömsat" tänderna verkar hon tycka ännu bättre om henne. Tror faktiskt att hon verkligen gillar att vara lite storasyster, hon är ju per automatik tuffaste hunden i stan enligt svartingen!

På cancerfronten... jaaa... ha ha ha!
På fredag är det sista omgången med dropp!
Därefter har jag en vecka med sprutor kvar, sedan är tanken att det skall vara klart!?!?!?
Vet inte vad jag skall säga, det känns som om tiden bara sprungit förbi!!!
Vilket iofs är alldeles underbart, för visst har det varit jobbigt och visst har man drabbats av en hel del otrevliga biverkningar men jag säger som jag sagt så många ggr förut, jag trodde faktiskt att det skulle bli sååå mkt värre!
Jag känner mig oerhört lättad och tacksam!!!
Sedan är det bara att hålla tummarna för att man blivit botad och slipper få återfall!

Over and out!
5 Augusti 2010  | Länk | BLOGGEN | 2 kommentarer


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Heléne Gustafsson                                             Skaffa en gratis hemsida