Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2020)
>>


en hel del faktiskt

I och med att det går ett tag mellan uppdateringarna hinner man ju med att göra en hel del saker.
Och när man väl sedan skriver i bloggen kan man inte skriva om allt :-)

Hur som helst sedan sist så har jag fått resultatet från PET-röntgen. Tyvärr så var tumören inte död än :-( Detta innebär att det blir strålning.
Jag kommer att börja på måndag nästa vecka, och sedan kör man tydligen på med strålning varje dag i minst 3 veckor framöver, sedan blir det utvärdering osv...
Får se hur det går. De påstår att med strålning i detta läget så är det minimal risk att tumören överlever, å andra sidan så sa man även att tumören borde ha dött redan efter drygt hälften av cellgiftsbehandlingen... men men man får väl fortsätta att se det hela positivt, klart att den dör efter strålningen!!!
Faktum är att då vi tittade på bilderna av tumören från början tills nu så var det enorm skillnad. Upptaget av den dopade lösningen som de injecerar innan röntgen gör att cancercellerna lyser upp i ett rejält gult sken på röntgenbilderna.
Från början var tumören väldigt stor och stark och den lös som en liten sol på bilderna, när vi tittade nu kan man säga att i jämförelse så lös det som en mkt mkt svag nattlampa på ett vääääldigt mkt mindre område. Så tumören är definitivt nere för räkning och det som skall få den att knäckas totalt är alltså strålningen.
Jag har varit nere på Sahlgrenska och fått "gjuta" en "vagga". Dvs en form som man skall ligga i under själva strålningen, det är ju otroligt viktigt att man ligger på exkat samma sätt vid varje tillfälle och förutom denna form så har de kryssat med tuschpennor både här och där på kroppen.
Ja ja vi får se hur det går!

Nåt roligt i det hela är att håret har börjat att växa igen :-)
Det som händer under cellgiftsbehandlingen är ju att håret helt slutar att växa och det som finns trillar av och då menar jag verkligen allt hår. Detta inkluderar naturligtvis både fransar och ögonbryn också. Några har påpekat att detta är väl inget att bry sig om med tanke på vad som kunde hänt!
Och jag håller verkligen med er! Jag skulle valt livet vilken dag som helst framför hår, fransar och bryn!!!
MEN jag kan samtidigt tala om att man känner sig otroligt naken helt utan!!!
Det kommer man inte ifrån.
Helst då man som jag inte gillar att vara utan mascara!
Så jag är fortfarande väldigt glad åt att håret börjar komma tillbaka. :-)
Enligt läkaren får de allra flesta blont pudelkrull då hårsäckarna börjar vakna till liv igen, naturligtvis är det övergående och efter ett kort tag börjar hårsäckarna att producera det vanliga håret igen. Jag hör tydligen till de som inte får blont pudelkrull, men jag kan samtidigt säga att det hår som börjat växa ut på huvudet ingalunda ser ut som mitt vanliga hår iaf :-)
Som det är just nu har jag väldigt fjunigt, rakt och råttfärgat hår. Vi får se när det blir sig självt igen :-)

Då det gäller dogsen så går allt framåt.
Vi tränar vidare även om jag varit lite väl lat den senaste tiden, har faktistkt promenerat mer, det har varit så skönt att känna att man inte blir helt slut av att gå så vi har varit ute i skogarna och bara myst. Plockat en del svamp, hittat nya härliga "vägar".
Samtidigt så gillar jag att pyssla med hundarna under promenaderna, så vi har inte varit helt slappa men på lydnadsfronten har det blivit väääldigt lite.
Jag har varit iväg och hjälpt till på ett jaktprov och hunnit med att åka och titta på ett annat. Intressant att se hur olika proven är upplagda.
Därmed blir även svårighetsgraderna rätt så varierande.
Jag skall iväg och hjälpa till på ytterligare ett prov nästa helg. Det är inte bara kul utan samtidigt väldigt lärorikt!
Har bestämt mig för att ta tag lite mer i lydnaden den kommande tiden och för att lyckas med det har jag bestämt mig för att följa Kerstins exempel, jag skall plita ner i förväg vad jag skall träna mer på varje vecka dvs ena vecka skall det ägnas mer tid åt jaktövningar, andra veckan skall det ägnas mer tid åt spår och tredje veckan skall det ägnas mer tid åt lydnad. Så har man åtminstone bestämt sig för vad man skall prioritera!
Jag tror att det blir bra!

I morgon skall jag in och hälsa på alla jobbarkompisarna igen!
Det skall bli väldigt roligt!!!
Vi skall samtidigt försöka att bena ut hur jag på bästa sätt kan komma tillbaka till jobbet, vad jag skall göra och hur jag skall jobba :-)
Tanken är att jag skall börja jobba igen i skiftet oktober/november och då börjar jag på 25%. Då har jag varit hemma i nästan 7 månader! Känns helt overkligt!!!
Denna tiden har gått så ofantligt snabbt!
Det är nog som de säger, ju äldre man blir desto snabbare går det ;-)
Ha det gott!
23 September 2010  | Länk | BLOGGEN | 0 kommentar
då var det dags igen

Jaa det var ju ett tag sedan man skrev nåt.
Har tänkt att jag borde skriva flera ggr men så blir det inte av, som mkt annat...
Men men bättre sent än aldrig!

Jag kan ju börja med att tala om att jag redan nu börjar känna mig mycket bättre än under själva behandlingen.
Jag märker att konditionen börjar att bli bättre även om den är lååångt ifrån bra!
Men små saker som att jag numera faktikst kan dammsuga utan att det ser ut som man gjort ett maratonlopp, och så kasst var det faktiskt.
Jag kan promenera utan att flåsa som en gris. Som sagt på det stora hela märker man att det börjar rätta till sig :-)
Tyvärr så är det dock inte bara positiva effekter av att jag avslutat behandlingen...
Jag har fått rätt så jobbig värk i muskler och leder, riktigt kraftig stelhet eller hur man nu skall uttrycka det!
Det är som om man åldrats 30-40 år på bara några månader...
Jag hoppas dock att detta är övergående!!!
Igår var jag inne på Sahlgrenska och gjorde en ny PET-röntgen.
Man får tyvärr inget resultat samma dag utan jag får vänta tills nästa läkarbesök vilket är inbokat på torsdag nästa vecka.
Det är utifrån resultatet av denna röntgen som det kommer att beslutas om jag skall strålas också. Så nu får man bara avvakta...

Då det gäller hundarna har jag fortsatt med träningen.
Har kört på en hel del med uppletande/sök som jag nu börjar bli riktigt nöjd med. Lillfjanten har näsan på riktigt bra, hon kan fortfarande springa över föremål som ligger riktigt nära, iaf om det är på första eller kanske andra skicket då hon är liiiite för taggad fortfarande. Jag försöker att se till att hon får vind på första föremålet direkt från start för att påminna om "rätt" beteende, men tyvärr är det som vanligt då man är intresserad av vind, nästan alltid vindstilla...
Men kul är det iaf att hon inte längre verkar prioritera spinget som hon gjorde förut. Nu letar hon verkligen målinriktat! Och då hon hittar föremål vänder hon mer eller mindre direkt in utan att man behöver påminna henne.

Med lydnaden kör vi också på!
Även om momenten naturligtvis är långt ifrån klara så ser jag stora framsteg på nästan alla fronter och det känns himla kul!
Vi jobbar med fria följet, ligg, sitt, skall, kryp, apportering och framförgåendet.
Jag är väldigt glad att jag höll fast vid mitt tänk vad det gäller krypet :-)
Än så länge iaf... Jag har haft både "utdraget kryp" och "under kryp" på tidigare hundar, och jag är INTE förtjust i det utdragna krypet! LillVinna gjorde det dock väldigt svårt för mig då hon kryper frivilligt mest hela tiden och hon använder "naturligtvis" det utdragna krypet... Jag brottades länge med mig själv om att eventuellt låta henne krypa på detta sättet men det gick inte, jag fick lite lätt allergi :-) Så nu har jag bestämt mig för "under kryp" och det verkar hittills funka kanonbra!
Så det kan nog bli hund av henne oxå ;-)

Framigenom har jag faktiskt en del kul inplanerat.
På fredag skall jag träffa Eva Bodfäldt.
Det ser jag verkligen fram emot!
Jag blir alltid lika inspirerad, och träningssugen efter det!

På måndag nästa vecka skall jag o Louise ner och hjälpa till på ett särskilt jaktprov, det är vår uppfödare som engagerat oss i detta och då det är i hennes hemtrakter, Ullared, tänkte vi ta två flugor i en smäll. Vi skall ta husvagnen och åka ner dagen innan så passar vi på att handla lite samtidigt! :-)

Därefter skall vi på ett lydnadshelgläger hos Mona.
Det skall bli riktigt roligt, dels för att det är ihop med riktigt roliga kompisar och dels för att det var braaaaa länge sedan jag tränade för Mona sist. Det är nog mellan 8-9 år sedan faktiskt.

Nästa grej är ett "Rapportar-läger" uppe i Vammerviken, det var ett tag sedan jag var där sist, och det skall bli hur kul som helst!
Träffa folk som man inte sett på väldigt länge och träna spår och uppletande i riktigt härliga skogar!
Efter detta drar jag nog upp och ställer av husvagnen för vintern i Årjäng, då det bara är drygt 2 mil ytterligare att köra.

Som sagt det finns en del att se fram emot!
Ha det gott!
Det tänker vi ha!
;-)

8 September 2010  | Länk | BLOGGEN | 3 kommentarer


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Heléne Gustafsson                                             Skaffa en gratis hemsida