Rapport´s Quintus
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2019)
>>


Spårvädret har äntligen kommit!

Äntligen kan man vara ute och spåra på kvällar och tidiga mornar =) Hjälp vad jag har längtat efter det!

Quintus har haft en viloperiod efter att han dragit på sig en muskelinflammation :( Nu är vi iaf på g igen men tar det riktigt varligt. Mycket koppelpromenader i skog och mark för att stärka senan. Den här åldern gör dem inte direkt rättvisa hihi Jag tycker att han är så himla fin men efter att sett fakta på bilder så får också jag inse att, det beror på åldern ;)

Quintus utvecklas så mycket hela tiden men vi har fortfarande mycket att jobba på vad gäller platsliggning, sitt stanna och allt som handlar om att han behöver vara ifrån mig... Eva skulle göra en apporteringsövning med oss vilken började med att hon tog honom med sig... Summa summarum: han slet sig tillbaka till mig UTAN apport ;) Dock fattade han snart att det inte var så att hon skulle kidnappa honom utan att det faktiskt var en trevlig övning. Mammas hjärta!

Mina älskade träningsvänner! Superflott fritt följ =) Många gånger funderar vi över hur två helsyskon kan vara så olika... Som natt och dag vad gäller ALLT haha

Lille Q börjar få till ett fint fritt följ men tenderar att ploga vid övertändhet. Jobbar vidare med det :)

Lille Q som smet till mamma utan apport ;)

Q när han förstod ;)

Sist men inte minst måste jag ändå tillägga att jag stormtrivs på mitt nya jobb :D Att det kan vara så kul att gå till jobbet!!! Härligt!

 

Kram

E

 

23 April 2010  | Länk | Träning | 1 kommentar
Visst är det härligt med hund!

Jag bara njuter just nu =) Quintus börjar landa mer och mer och träningen går framåt. Han kissar flera gånger under promenaderna och lyfter på benet... Oj oj oj va tuff han är ;)

Efter en lite tuff period av könsmognad och att han inte ville komma in med föremål, följt av kennelhosta så har vi fått ta det lite lugnt. Quintus hämtade sig fortare än vad Egon gjorde och än idag får Egon ta det lite lugnt. Hans hosta har varit borta i dryga veckan men man kan aldrig vara nog försiktig.

Lydnaden med lille Q (han är verkligen liten och tanig hihi) går bra. Jag börjar få ett litet hum om hur han fungerar men än har vi en lååång bit kvar att gå. Fria följet blir bättre och bättre och nu kan han också stoltsera med sättanden. Starterna är bra, han är med fint men ibland kan det bli lite laddat så vi avvaktar lite med starterna. Av erfarenhet har jag märkt att det brukar bli bra om man avvaktar med vissa saker med Q. Inkallning har vi lagt på hyllan då problemet snarare är att lämna mig... Skulle vilja sätta en blyklump i rumpan på honom så han kunde sitta stilla och inte behöva vara hos mig hela tiden haha Vi tränar dock på med det men det är svårt... Läggandena kommer att bli guld!!! Han har fin teknik och lägger sig snabbt <3

Sen har vi detta framförgående... Vi punkttränar den och är på de första punkterna än så länge. Det går fiint och han kan nu gå bredvid (ej fot) och springer ut fint till punkten på mitt kommando. Nu är bara svårigheten att få honom att tänka om och gå ut till punkten i kopplets längd utan att streta... hua, jag slet verkligen mitt hår igår så jag har bestämt mig för att ALDRIG träna det momentet själv. Behöver ha någon som påminner mig om att träna är roligt haha

Apporteringen... ja, apporteringen... Vet inte riktigt vad jag ska säga om den ännu. Q har aldrig varit någon spontanapportör och jag har fått tänka länge för att hitta en lösning som passar för honom. E och Rea har en jättefin modell som jag hade önskat skulle fungera på Q men nope. Här får vi spela på vikten av belöning. För honom är alltid belöningen (jag) bäst och han gör allt för mig <3 Detta kommer dock att bli bra tror jag!!!

Nu längar jag till spårmarkerna! Tänk...jag tror att ett spår innan lydnaden kommer att göra susen för min övertaggade kille :D Då kanske jag till och med kan få göra ett misstag utan att få skit (av Q) för det hihi Han är verkligen snabb att tala om ifall något föll ifrån våra rutiner haha

 

Ha det gott!

//E

24 Mars 2010  | Länk | Träning | 3 kommentarer
Igång igen!

Då var man igång med träningen igen. Två överladdade hundar, vilket inte är så konstigt med tanke på två veckors vila :)

De uppskattade att få träna igen och arbetslusten är på topp! Q plogade och plogade men fin kontakt och position (förutom rumpan då) Jag vet att rumpan gärna åker ut när han är överladdad så det var ingenting att peta i för dagen då vi istället med säkerhet hade fått pip. Man känner sin egen hund bäst ;)

Egon gick på tårna och han behöver verkligen få MYCKET träning!

Annars var träningen TRÅKIG med en otroligt TRÅKIG känsla. Som vanligt gick jag in med en fin känsla men när man inte får behålla den av olika naledningar är det trist. Nu hoppas jag på att E friskar på sig så att jag får tillbaka min träningskompis med samma tänk som mig och framför allt längtar jag till Black Army´s träning på söndag :D Träningar ska ge energi, inte ta!!!

I och med det här inlägget har jag raderat gårdagens träning och ser med glädje fram emot de kommande!!!

 

Kram till mina goa träningskamrater som GER mig energi <3 

9 Februari 2010  | Länk | Träning | 4 kommentarer
Uppletande med härlig känsla!

Så gör jag ett nytt försök efter att hela långa inlägget jag skrev igår försvann...

Nu har vi äntligen fått göra ett par skick i uppletanderutan. Jag var laddad till tusen och hade fulla fickorna av bytesgrejer ;) Q skull IN med saken inget mer med det! Gjorde honom klar och släppte på honom. Han var riktigt taggad och focuserad. Full fart- pang- in med grejen. Det var nu det skulle bli spännande.  Jag ser Q närma sig och helt plötsligt står jag och kampar med föremålet som han precis avlämnat med ett hopp in i mina händer... What?! Vad hände? Strunt samma, han följde iaf regelboken haha Nästa skick nådde jag honom med en armläng så känslan vi hade när vi lämnade rutan var härlig. Lugnt, avslappnat och trivsamt =)

Vi gjorde oss redo för ett lydnadspass inför hököga E. Fin kontakt med några få släppanden. Nu misstänker jag att han var lite trött i huvudet så inget att tjafsa om. Han höll fina vänstersvängar och full koncentration. Helnöjd med både honom och mig. Framför allt med mig kanske eftersom utan min känsla så blir det inte bra ;)

Inkallningen gick bra och sitt stanna likaså. Han är för härlig. Jag fortsatte med tipset jag fick av Eva angående starter i "fot"- gåendet och det ger fiint resultat. En tyst och fin hund som inte hinner få utrymme för att varva upp sig. Han är tempererad min lille kille med en fantastisk av och på knapp =) (gäller bara att hitta avknappen utomhus hehe)

Avslutade med vår lilla bollek som Q uppskattar, annars tycker han att det kvittar att leka under ett lydnadspass. Bolleken har blivit vårt avslut och det tycker han är nice <3

Nästa uppgift var den omvända antilopen... Håhåjaja...ja det går framåt iaf. Nu slipper min tappra vän att tvinga in honom med våld haha NU räcker det med att dra in honom... Som sagt, trägen vinner och det kommer alltså att bli ME ;)

Imorgon ska vi äntra skogen igen med hela familjen och E o Rea så klart! Men först stoppar vi vid badhuset så att gullungen får leka av sig innan det är de fyrbentas tur.

Söndag: BlackArmydate igen! Härligt!

 

Kram kram

22 Januari 2010  | Länk | Träning | 0 kommentar
Onsdag!

Ikväll bär det iväg till Ikeas upplysta parkering för lite lydnad och uppletande. Nu kan jag inte avstå näsarbetet längre. Hunden (och jag) klättrar på väggarna haha Det är bara för mig att byta byta och byta grejer. Q köper konceptet så varför inte =)

På måndagsträningen utökade vi våra raksträckor med lite vänsterböjar. Det gick bitvis otoligt bra. Känslan var iaf bra sen är det alltid svårt att få en bild själv av hur det ser ut. Nu blir det till att filma träningarna framöver så att E också får se vad bra det ser ut med Rea. Vad gäller Q:s vänsterböjar så trampar han runt fint med baken och strävar hela tiden uppåt i kontakten. Blev några släppanden pga den väldiga störningen iform av skridskoåkare och andra människor och hundar som stojade i närheten. Med tanke på störningen kan man inte vara annat änn nöjd. De gånger han tappar kontakten beror det iaf inte på att han hittar på dumheter =) Ett och annat pip fick vi också till men avvärjde dem snabbt. Fick ett tips av E som fungerade. Ska testa det igen ikväll under störning så får vi se om det fungerar =)

När ska snön smälta bort så vi kan ut och spåra?!! Längtar ihjäl mig snart och har så många idéer och finurligheter i huvudet som måste prövas =)

Sen måste jag påminna er alla: Om ni hör något om en ledig tjänst för personalvetare eller inom VAD som helst så tar jag tacksamt emot informationen. Nu är jag sjuuuukt less på att gå hemma... (efter en vecka som arbetslös haha känns tyvärr som en evighet)

 

Sköt om er!

Kram E

20 Januari 2010  | Länk | Träning | 2 kommentarer
Black Army!

Idag har det varit ett trevligt återseende med Black Army. Trist bara att inte Jennie kunde vara med men hon är nog den sista att hålla med om det haha Gud så skönt att åka till värmen. Hade gärna följt med ;)

Tycker att det går framåt för alla och O blir bättre för varje gång vi ses. Hon går underbart när hon kommer in i rätt sinnesstämning :) Du är tapper A, kämpa på så kommer det att bli BÄST! Lilla R som vi ser nästan dagligen gör även hon stora framsteg och jag är så stolt över min bästaste E som har ändrat sig så för att kunna förvalta denna hunden på bästa sätt <3 Det var till och med framsteg från igår vad gäller positionen i ff. Häftigt att se. Sen att jag behöver se dem och påminnas om hur R var INNAN antilopen är dagens sanning. Det ger mig tro och hopp om en fin fin framtid med lille Q haha.

Quintus arbetsvilja är det ingenting att klaga på. Han har en kontakt som jag är helnöjd med och han klarar att hänga i längre och längre sträckor utan belöning eller annan påverkan. Han är fiin min kille. Idag var jag benhård och gjorde bara det jag och träningsdagboken kommit överrens om. Det kändes lite tråkigt att inte göra mer när han var i så fint focus men samtidigt är det viktigt för mig att först hitta en lösning på hur vi ska fortsätta innan jag klampar vidare. Vi gjorde iaf två omgångar med omvänd antilop och resultatet var som alla andra gånger: Q letar hundraelva flyktvägar innan E trycker fram honom till mig haha Jaja, hoppet är det sista som dör ;) Kontakt blev det också och vi gick raksträckor enbart och nu ska jag ändra min hand lite i belöningen. Alltid kul att få med sig något nytt hem och fundera på.

De andra fixade lite med uppletande också men vi styrde kosan hemåt. Varför släppa honom på ett uppletande när han inte kommer med sakerna utan protest?! Tja, man kan ju byta säger nog många då. Nope, är man inte på humör för att byta kan man lika gärna avstå och det gjorde vi =) Ätandes på en god kaka och ett gott päron. Tack U och E ;)

 

Kram kram

17 Januari 2010  | Länk | Träning | 3 kommentarer
Lillprinsen i snöyra!

Quintus busar i snön. Han älskar verkligen att springa runt och leka i skogen och nu med all snö kan det inte bli bättre träning för leder och muskler =)

Liten dålig bildkvalité dock. Mobilen är inge vidare :/

 

Hej hej, nu ska det ses vidare på Let´s Dance!!!

15 Januari 2010  | Länk | Träning | 0 kommentar
Nu är måttet rågat!!!

Nu ska ögonen petas ut igen ;) Ujujuj vad min lille kille har växt, på gott och ont. Han har uppvisat att det finns en hel del krut under ytan och dessvärre också uppvisat att det är nära till pip i vissa situationer.

Att jag haft godisbelöning i kontaktövningarna är något jag är oerhört stolt över att hållt fast vid då det nu visar sig varit helt rätt. Under transporterna har det nu resulterat i en oerhörd koncentration utan vare sig pip eller trams. Här är vi samspelta och trygga.

Så fort han snurrar upp sig det minsta kommer pipen och det är därför oerhört viktigt att för mig som förare behålla lugnet, bryta honom och gärna lugna med föda. Det är det som fungerar för tillfället och det kommer vi att hålla fast vid en tid framöver.

Vårt focus kommer dock att ligga på omvänd antilop då Q uppvisar sidor som inte är acceptabla. Trots upprepade styrningar in till mig med decimeterkoppel ser han ändå flyktvägar... Här jobbar vi vidare och nu ska det snabbt bli en ändring! Vi har alltid haft ett fint återvändande med föremål men så helt plötsligt och i samband med att jag släppt på honom snodde han åt sig hela handen. Q mår bra av ordning och reda och jag förbarmar mig själv över att ha släppt honom för mycket ;)

Nu har man iaf fått sig en riktig utmaning och det ska bli lite skoj hehe Jag gillar faktiskt utmaningar! Så, ingen mer inlärning av nya moment utan enbart transporter, sitt stanna utan pip och OMVÄND ANTIOLOP, OMVÄND ANTILOP och OMVÄND ANTILOP!

Annars fungerar det hur bra som helst med min lille kille och Egon och han har det än så länge trevligt tillsammans =) Q börjar bli könsmogen vilket märks tydligt.

Jag återkommer snart om hur det utvecklar sig!

Ha det gott Alla

14 Januari 2010  | Länk | Träning | 6 kommentarer
Ett Nytt År med nya utmaningar!

Nya året kommer att bli ett underbart år. Tävlingsbanorna ska beträdas och ett nytt arbete ska påbörjas, underbart! 

Idag har vi tränat med alla svarta Rapportare i Värmland. Bara E och Keijo som fattades! Tycker att de alla har gjort framsteg och faktiskt även Quintus och jag. Tyvärr fick vi inte fram det idag och mycket berodde på att jag mot bättre vetande belönade med boll istället för kamp. Q är ingen boll"idiot" så jag fick krångla med den för att få igång honom vilket naturligtvis inte blev bra. Imorgon blir det självklart belöning med kamp igen tills vi har fått ordning på hur man hanterar en boll ;)

Hoppas nu att alla får ett bra år!

Tapper dotter och tålig gudmor på hundträning <3

Rea på väg "inte" till sin matte med ett uppletandeföremål ;)

Trött prinsessa i väntan på jultomten!

Slagna hjältar framför teven medan mamma tränade hund =) Underbara dem är!

 

Hej hej så länge!

2 Januari 2010  | Länk | Träning | 2 kommentarer
Det går åt rätt håll!

Nu är det mycket att stå i innan jul. Skönt för mig att jag haft alla klappar klara sen en tid tillbaka =) Nu är dessutom brödet bakat och nya lussebullar gjorda. Av någon anledning tog de förra slut... ;)

Träningen går framåt. Nu har vi inga problem med vår kamplek utan tvärtom så kan jag nu belöna ALLT med kamp. Responsen blir en viftande svans och en fin fin kontakt =) Han är en guldhund!!!

Efter helgerna blir det till att utöka lydnaden. Vi behöver introducera nya moment och ställa mer krav på de vi redan kan. Tror att han börjar bli redo och att han kommer fixa det galant.

Idag blev det träning när mörkret lagt sig och under en väldig störning under vår promenad. Resultatet blev fiiin spontan kontakt (trots enbart "torragodisarbelöning"). Mäkta imponerad när han höll den trots att vi blev passerade av människor och hundar. Den fortsatte över två övergångsställ och nästan ända hem men då blev jag lite full i skratt och busade igång honom haha Herregud, han behöver ju inte stirra i rätt position heeela tiden haha Som sagt, kontakten är det inge fel på.

Jag har även börjat smygköra lite med Egon. Vi klickar han och jag. Det tog oss två och ett halvt år men nu gillar vi varandra =) Han går lugnt och fint och här kan vi snacka kontakt och arbetslust. Ligger något högt men det ska väl gå att få lite kontroll på. Skam den som ger sig =)

Idag har vi varit på dop. Lilla prinsessan M har blivit döpt och det var många känslor. Samma kyrka, samma människor, samma präst som vid A:s begravning... Behöver jag säga mer :( Älskade unge! Ja Maria, det stämmer verkligen <3

Avslutar med en härlig bild på mina killar <3

 

 

Ha en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År om vi inte hörs innan dess!

Kram

19 December 2009  | Länk | Träning | 4 kommentarer
Två härliga hunddagar på raken =)

Söndagen spenderades i skogen runt Karlstad BK i gott sällskap. Q:arna är allt något speciellt =) Quintus och jag har legat nere med bruksarbetet en tid. Vet inte riktigt varför. Brist på tid och motivation kanske. Vi har mest sysselsatt oss med kontaktövningar och att jag ska släppa kontrollen. En hel del kamp har det blivit med andra ord =) Så nu när vi äntrade skogen hade jag inga direkt förväntningar utan tänkte mest att nu kör vi från början. Quintus hade inte backat tillbaka utan var precis där vi slutade, gullhunden <3 Han fixade första skicket själv men behövde stöttning på de andra skicken. Det positiva här, var att han kampar som bara den. Det kommer till och med små ljud *fniss* Det var en underbar känsla att allt slit gett resultat och att det visade sig i träningssituationen med störning av andra! Jag var summa summarum helnöjd med min lilla valp.

Jag hade även tagit med mig Daniels yrväder Egon ut i skogen så han fick sig också ett uppletande. Han kändes inte igen men faktiskt till det positiva. Han gjorde inte riktigt som brukligt men han visade upp en sundhet som jag var mäkta stolt över. Därför fick han sig ett lydnadspass också ;) Brukar aldrig köra D:s hund men nu kunde jag inte låta bli. Duktiga vi hihi

Rea och Qola skötte sig fint i skogen dem med. Härliga hundar att se i arbete. Qola har ett riktigt driv ut på djupet och det va kul att se. Rea vet jag hur hon arbetar vanligtvis men det var inte riktigt hennes dag men duktig iaf. Det är det som är så härligt med hundträningen, att man får med sig både det som är bra och mindre bra. Det mindre bra är nästan det roligaste då man kan åka hem och analysera och fundera över vad som gick snett och vad som kan göras annorlunda. Utveckling!!!

Med söndagens erfarenheter drog Eva och jag ut i skogen med hundarna idag med. E gjorde någon förändring här och var som hon funderat över och vips så hade vi en elithund i skogen haha Häftigt att se att det ger resultat. Ingångarna har även de blivit över all förväntan. Bra jobbat E på så kort tid!!!

Jag hade också funderat över gårdagens träning och nu gav jag Quintus lååång betänketid. Kändes inte rätt att alltid stötta honom i allt, det är ju liksom det vi försökt att arbeta bort. Att då göra det i uppletandet kändes inte riktigt rätt. Åh vilken känsla när även jag läst och analyserat min hund rätt :D Vilken lyckad dag! Utan hjälp stack han på djupet och in tillbaka med en väldig fart för att demonstrera vilken häftig grej han fått tag på (jag är duktig och ler åt han). Därefter hoppar in i mina händer för att påbörja en häftig kamp som han alltid vinner. Börjar fundera på om det är dax för mig att vinna ett par rundor snart faktiskt ;)

Dagen avslutades med en powerwalk med busiga hundar runt benen! Nu har operation fettförbränning inletts, hua...

 

Ha det gott!

Kramen 

7 December 2009  | Länk | Träning | 6 kommentarer
Jag sliter mitt hår!!!

Det här med att släppa taget om hunden är inte min filosofi det vet jag MEN det här är ju löjligt. Hundtrasan växte på två dagar bortom all kontroll hehe Herregud va jobbig han har blivit. Eller ska man säga vilken härlig valp han är =D

Längtan efter att dessa veckor är förbi är just nu oerhört stor. Jag sliter mitt hår och biter sönder mig i tungan varje dag. Inomhus har tyvärr mitt tålamod inte lyssnat på goda råd... F´låt... Jag gör så gott jag kan :D

Han är iaf busig, busig, busig och uppmanar till kamp, kamp, kamp. F*n va trött jag är på att kampa i tid och otid. Fram för lite ordning och reda ;)

Hoppas att ni förstår mig rätt!!! ;)

I helgen har intervjuandet inför examinationen börjat plus att underbara lillasyster är här på besök :) Lilla M kunde inte vara lyckligare. Oj vad hon älskar sin moster <3

 

Imorse tog vi oss en långpromenad i regnet men det var helt underbart och friskt ute. Egon blev den lycklige att få följa med. Har så himla ont i min rygg. Börjar fundera över om det är ryggraden som håller på att ge vika haha

 

Kram kram

E

22 November 2009  | Länk | Träning | 1 kommentar
I`m lost! Domen: hunden är för lydig...

Helgen som gick har varit underbar ur hundträningssynpunkt =) Många fina idéer har man fått med sig i bagaget och ett lite annorlunda hundtänk än vad man är van sedan tidigare.

Km och Anna tog sig en tripp till sköna Värmland och bosatte sig hos syster Qola (den stackars hunden hehe). Under lördagen var vi i skogen på fm där vi visade upp våra färdigheter i uppletande, vilket visade sig vara ett föremål- full fräs. Här gjorde de ett för mig "big no no" uppletande, MEN efter diskussion och förklaring och målbild köpte jag tänket helt och hållet. Funkar det så kör- krånglar det så ta det sen. Ledordet är motivation, motivation, motivation!!!

Fick med mig Km i spåret när det var dax för lille Q. Jag tyckte väl att han kan bättre men han gjorde ett bra spår. Han är bara 5 1/2 månad lilla hjärtat. Nu kom iaf domen!!! Min känsla var att han inte ville kampa med mig framifrån, att han kanske kände sig trängd, utmanad, vad vet jag. Hmm, tydligen bryter jag honom alltid när han försöker ta egna initiativ vilket resulterat i att han numer inte tar egna initiativ. AJAJAJ...Så vill vi inte ha det. Det är något jag inte märkt själv utan något som sitter i ryggmärgen sedan tidigare erfarenhet av hund. Mina rottisar har behövt tummen i ögat men tydligen har jag petat ut ögonen på Quintus- Inte bra ;)

Alltså är det jag som ska släppa kontrollen på honom i några veckor framöver. Redan får jag räkna till tio många många gånger varje dag men det ger sig!

Lördag em spenderades i ridhuset och va härligt det var att se alla trevliga hundar =) Framför allt vilka resultat träningen gav!!! Stor eloge!

Quintus helg bestod mest av kampa, kampa, kampa och givetvis vinst varje gång. Hua det är inte lätt för mig ska ni veta och man känner sig som världens sämsta hundförare... Fast tröstande ord från Km var att det är bättre att det är såhär än tvärtom... Jaja, jag vet inte jag. Det här kan jag inte men peta ut ögon är jag tydligen riktigt haj på haha

Lördag kväll spenderades hemma hos U med Qola och gisses vilken trevlig kväll. Jag fick många goda skratt trots avsaknaden av alkohol ;) God mat och trevligt sällskap!

Jag kan dessutom meddela att jag följer order och kampar vidare i vardagen och låter Q vinna. Ja, varje gång =) Idag fick han springa lös på promenaden och jag brydde mig inte om honom. Eleonor släppte kontrollen- det ni ;) Dessutom hetsade jag honom på en navkapsel och det var inte lätt eftersom han tyckte att jag var så häftig som kunde leka med den så det räckte för honom att titta på. Jag gav mig inte och tillslut lekte vi tillsammans =) Mallig hund efter det!

Nu ska det bli lite intervjuguidepulande sen blir det väl teven misstänker jag. Handlar gör jag imorgon. Det tar på krafterna att släppa lös hunden! Min trevliga och lydiga lilla kille som inte har några fasta regler förutom min ryggmärg haha

 

Ha det gott alla!

Kram E

 

18 November 2009  | Länk | Träning | 2 kommentarer
Härlig dag!

Förmiddagen spenderades i skogen med trevligt sällskap. Det var allt från vimsiga blondiner till föräldrar, barn och hundar ;) Quintus är lite flamsig i spåret enligt min smak och det märks att någonting håller på att hånda inom honom... Det spritter i benen och han hamnar i konflikt. Precis som en liten växande kille ska vara =) Bitvis är spårarbetet superb och jag är inte ett dugg orolig, för det kommer att sitta som en smäck när han är klar =) Systeryster Qola är också haj på spårarbetet! Härlig kull det verkar vara. Kommer bli intressant att få följa dem på tävlingsbanorna!

Quintus och Qola avslutade vår härliga dag i skogen med att busa och naturligtvis slutade det med en schamponering i badkaret för ingen mindre än QUIIIINTUUUS!!! Han "råkade" av en händelse få människoskit inkletat på ena sidan av kroppen. Det var ingen liten klick heller. Fy f*n va äckligt! Nu luktar han gott igen iaf =)

Sen fick jag av en slump lite goda nyheter efter att ha läst på en av mina favoritbloggar! Grattis goa M till att hormonerna sprutar och att det växer och frodas i din lilla mage <3 Nu är jag på G upp på en fika sörru ;)

Har hunnit med en tur hem till Ida också och det är alltid lika trevligt. Vi har alltid mycket att prata om men idag hann vi inte med allt. Vi får ses snart igen =) Efter fika hos Ida bar det iväg till Ikea med Matilda och mamma. Mamma lärde M att säga "Eleonor" så det var det hon kallade mig för resten av tiden inne på Ikea. Mamma skrattade så hon grät men jag var faktiskt måttligt glad. Mitt namn är MAMMA!!!

Nej nu ska jag slappa och sen blir det tidigt i säng. Imorgon bär det iväg till Göteborg för föreläsning i tävlingspsykologi! Nyttigt!

Kram kram

 

 

31 Oktober 2009  | Länk | Träning | 3 kommentarer
Måndagsträning om än lite sent!

Så kom måndagen igen =) Nu är det riktigt mörkt när träningen startar, hua. Är iaf riktigt nöjd med lille Q. Vi började såklart med en liten promenad för att lätta på trycket och för att få igång lite blodcirkulation :) Allt är fortfarande nytt för Quintus och då vi oftast delar in oss i vuxen resp. valpgrupp är inte Q så värst bekant med de äldre hundarna. Eller ska jag säga äldre hunden ;)

Iaf så närmade vi oss två samtalande människor med en platsliggande vovve, inget konstigt med det eftersom vi alltid pratar ihop oss innan och jag vet att hunden är snäll :) Men så kommer hon som skjuten ur en kanon mot Q och tur att man har reflexerna med sig haha Shit va jag blev skakis... Är ju van att alltid ha tummen i ögat på mina hundar och då för att kommer det fram en hund så smäller det eller nåt. Äh, så har det väl kanske inte varit men man har varit med om en del incidenter så man får lätt adrenalin! Iaf... DET jag skulle komma fram till vara att lille Quintus inte reagerade över huvud taget =) Han är för härlig!!! Han tog bara lugnt kontakt med mig som om inget hade hänt. Det är tur att man fått en stabil hund när man själv är ett nervvrak. (Senare busade han allt med vovvetösen som skrämde matte hihi)

Träningen förövrigt gick riktigt bra! Jag ser fram emot Km besök då hon kommer att få tusen frågor och funderingar och jag förhoppningsvis får de rätta svaren ;)

Ingångarna är kanon, han har dock lite svårt att gå rakt i position bakåt eller bakofram. Vi övar vidare. Klossen tar vi då och då men nu vet han att båda tassarna ska upp. Lite osäkerhet finns dock men det blir bättre och bättre. Jag är ingen einstein på klickerträning direkt men jag lär mig :D

Inkallningarna är fina och nu vet jag hur vi ska fortsätta efter att E och jag slog våra kloka huvuden ihop. Han är tyst och fin under transporten och det är det vi vill ha!!!

Ja, kontakten förövrigt är ingenting att klaga på. Han är outstanding faktiskt. Väntar till KM varit här innan kommandot ska läggas till. Det känns dock som att det börjar bli läge att introducera det för han är oftast i rätt position och vet vad det handlar om utan att vi har några krav! Han tycker bara att det är skitkul!!!

Nope, nu är det till att plugga. Har en, nej två...shit TRE examinationer som ska in på fredag plus att det är handledning inför uppsatsen till veckan. Kanske dax att komma på en inriktning.

Sköt om Er! Lämna gärna en liten kommentar i bloggen eller i gästboken. Man blir ju lite nyfiken vilka ni är som kikar in ;)

Kram
E
28 Oktober 2009  | Länk | Träning | 2 kommentarer
Jisses vilka hundar vi har =)

Ikväll bar det iväg till Våxnäs för lite hund"träning" med Quintus och Eva med lilla Rea (Quinsea). Vi hittade en bra plats som var upplyst!

Började med lite ingångar idag och dem satt verkligen som en smäck :D Han är för härlig att jobba med lille Q. Vi har ett fint samarbete och jag är helnöjd med hur han utvecklar sig från dag till dag. Nu hänger det på mig och att jag kan förvalta honom på bästa sätt!!! Vi hann med att köra lite med klossen och nu kom allt tassarna upp ;) Sitta på lite avstånd från "mamma" börjar oxå det att arta sig. Lugn och fin är han men idag hade han tokryck och körde in rumpan under magen och bara sprang. Han sprang, sprang och sprang. E var i chock haha Hon hade väl aldrig sett honom röra sig så mycket och så fort ;)

Han visade lite skärpa idag oxå. Att jag inte svimmade av överraskning haha Ena hjulet på ett fotbollsmål var något han gick igång på. Han löste det dock fint och sen var det inget mer med det. E var lite förvånad över att jag aldrig hört eller sett honom sån tidigare... Men jag säger ju att han är mitt lilla hjärta <3 Nu ligger han bredvid mig på ryamattan som en liten boll...söt!

Annars har dagen spenderats på universitetet med trevliga J och en massa SPSS! Vi fixade iaf så att vi nästan är klara med examinationen. Guud, vad har jag gett mig in på? En till C-uppsats... Varför?! Hur är man funtad?!

Nej, nu ska jag slappa innan det är dax att sova för att orka med morgondagen. Vi åker till Västerås för att fira D:s farmor som fyller hela 90 år! Grattis grattis :)

Sov gott alla!

//Eleonor
21 Oktober 2009  | Länk | Träning | 1 kommentar
Jakt på gott och ont alltså!!!

Dessa förbaskade katter. Idag laddade Quintus och drog iväg efter grannens vita fluffiga katt som så många gånger tidigare... Idag var det dock vinst till mig =) När Quintus kom fram och undrade varför kattf*n inte sprang så han fick jaga honom visade det sig att det bara var den vita fotbollen hehe Rätt åt honom för att han inte lyssnade när jag gorma ;)

Annars har det varit en fullspäckad helg med systeryster på besök och appelltävling på klubben. Nu är årets tävlingar avklarade och vi i tävlingssektorn kan ta vinterlov. Tackar vi för!

Lördagen spenderades i skogen med mysiga promenader och spår till lille Q. La ett lite för långt spår enligt min mening så när det var dax att ramla på det så valde jag att gå på från mitten. Känslan var bra då =) Det gäller att inte pressa lillprinsen för mycket även om han gladeligen hade knallat på det fulllånga. Spåret gick galant och jag är riktigt nöjd med honom. Han har drag men ligger inte på för mycket. Lugnt och metodiskt arbetar han sig fram till slutet och griper och kommer till mig och uppmanar till lite lek!

MEN... jag önskar lite bättre gripande. Han är lite "mesig" i sina gripanden och har även svårt att hålla kvar när jag blir passiv. Han är ung, jag vet :) Det är bara att vänta och jobba på det som man vill ska vara lite bättre. Han är iaf helt underbar! Kontakten är makalös och jag njuter vid varje "pass" med kontaktövningar.

I söndags "lekte" vi lite på samma plan som Occra, Qola och en annan schäferherre. Så fort jag började gå (fotgången ;)) sökte han upp min vänstra sida. Lugnt och koncentrerat går han och väntar på att en belöning ska komma. Han plogade lite så jag väntade ut honom, då är han så himla rolig så han gör en släng med huvudet för att få in rumpan och vips så hamnar han i rätt position och där kom belöningen också. Bingo för Quintus ;) <3

Nej nu är det dax för tvätten och rastning av hundar. Daniel jobbar på annan ort i några dagar så man skulle kunna säga att jag har häcken full!

Hej hej!

//E
19 Oktober 2009  | Länk | Träning | 1 kommentar
Måndagsträningen!

Kul att vara igång igen. Det var en tung tid när man var utan hund... Igår körde vi iaf raksträckor med kontakt. Han är för härlig lille Q =) Jag går där stel som en pinne och han tycker att jag är världsbäst och hur rolig som helst. Han rättar in sig i rätt position utan min hjälp och där kommer givetvis belöningen. Han stannar upp i rätt position om belöningen är föda, tuggar ur, för att sedan fortsätta i rätt position när jag går vidare. Det blev även lite kontakt under sättande vid sidan och han är uthållig den lille. Här gäller det att inte bli för ivrig när det går så fint =) Positivt är att han är så koncentrerad, lugn och knäpptyst! Så vill vi ha det <3

Lilla Rea (Quinsea) går också fint. Liten mer tendens till att vika ut rumpan men E tränar på bra så det löser sig säkert fint det med <3 Vi brukar skämta om att Rea är mer en skogshund medan Q är mer en appellplanshund ;) (Fast jag tycker att han är en skogshund oxå hehe)

Tråkiga nyheter nådde oss idag. Vår lille gammelgubbe Leo har fått tillbaka sin jävulska klåda och då är det nog så att hans demodex kommit tillbaka :( Usch och fy för denna hemska och smärtsamma diagnos... Vi håller tummarna tills nästa veterinärbesök. Vi vill allt ha kvar honom några år till nu när han har det så bra hos sin nya familj på landet, där han får göra nästan som han vill ;) Hua, det skulle vara hos mig det ;)

Lilla M är fortsatt snorig och innan läggdax började även hesheten att komma... Nu lär det väl bli en natt av krupp är jag rädd för... Stackars stackars lilla hjärtat!!!

Idag har vi haft en latisdag vad gäller hundträning iaf. Har spenderat dagen på universitetet och utökar min utbildning ytterligare! Någon som vet något ledigt jobb till mig (Personalvetare) så hojta gärna till =)

Nej, nu blir det film i soffan innan Desperate börjar. Åh, denna juvliga serie!!!

Hej hej

Ps. Måste allt få in lite nyare bilder, eller hur?! Hörde någon klaga om det... ;))

13 Oktober 2009  | Länk | Träning | 6 kommentarer
Tillbax!

Efter en längre tids bloggtorka är man då åter tillbax =)

Quintus växer så det knakar, eller iaf hans ben haha Sicken kille han är. Jag hade ett liten samtal med Km nyligen om honom och hon funderade lite på om jag höll honom för hårt, utifrån vad jag berättade... Tog mig en rejäl funderare och analyserad vårt liv tillsammans i några dagar för att komma fram till ett resultat: NEJ!!! Nej, nej och åter nej haha Han är en busig liten kille som gärna hittar på saker utanför ramarna om tillfälle ges =) Däremot går det inte att finna likheter med resten av syskonligan. Han är en oerhört cool kille som gärna tar det lugnt hemma förutom dem två obligatoriska racen om dagen. Min mamma brukar säga att han är en vuxen hund i en liten kropp och det stämmer ganska bra in på honom faktiskt :D

Vi kör på i vardagen med allt vad vardagen hör till. Han är väl introducerad i skogsarbetet och njuter av varje steg vi tar tillsammans. Minisök ala Gunnar fungerar bra. Innan man ser Quintus i arbete kan man nog tro att han är en soffpotatis som aldrig kommer lyfta en tass för att jobba MEN tji tji får man då ;)

Den förmågan han har att koppla av är enorm. Har aldrig varit med om något liknande. Han stressar inte upp sig i onödan och det arbete han sätts i (givetvis utan krav) fullföljer han med glans!

Förig! Javisst, det med haha Brukar prata om Q till mina vänner och ingen av oss förstår hur han är funtad... Han är cool men försiktig.... Han är oerhört förig.... Sover sig igenom det mesta men startar på en femöring. Nej det här är något att bita i! Hur är det möjligt att vara så okomplicerad som han är. Kanske är han helt "normal" men tänk på att jag alltid haft rottisar innan ;)Nej, nu ska jag hämta lilla M på dagis. Härligt att ha fått fem minuter över så att jag kunnat bidra med en uppdatering ;)

Ha det bäst!

Eleonor
12 Oktober 2009  | Länk | Träning | 1 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Quintus *********                                             Skaffa en gratis hemsida