Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2019)
>>


Lite att mumsa på till Halloween

Nu kommer lite recept till Halloween-festen!!



Spökbål för barnen
Ingredienser:
Lime blandsaft
Apelsinjuice
Fruktsoda
grön karamellfärg
frysta små gröna vindruvor
kolsyreis

Gör så här
1. Lägg vindruvorna i frysen några timmar innan bålen ska serveras.
2. Blanda juice, saft, fruktsoda (hur mycket av varje kan man helt bestämma själv) droppa sedan försiktigt i karamellfärg tills bålen är häftigt illgrön.
3. Lägg i kolsyreis så att det ryker om bålen. Servera genast! OBS! Vill göra dig uppmärksam på att kolsyreis är -78 grader kall och orsakar brännskador vid direktkontakt mot huden. Använd handskar och låt inte barnen hantera isen. Det går utmärkt att dricka bålen eftersom isen blir till kolsyra i vätska. Isen går inte att förvara i frysen någon längre tid. Den dunstar ca 30% per dygn, så den måste införskaffas i sista stund före festen.



Bål
Serveras kall. Räkna med 2-4 dl per person.
Ingredienser till 2 liter
2 flaskor (75cl) halvtorrt vin, vitt
2 st lime, saft
2st granatäpplen
150g physalis
3dl fruktsoda eller bordsvatten med lime eller citron
is

Gör så här
1. Blanda vin och limesaft. Dela granatäpplena och gröp ur de röda kärnorna.
2. Ta bort de torra bladen från physalis och skölj dem.
3. Lägg i kärnor och physalis, tillsätt fruktsoda eller bordsvatten.

 


Sweet potato cheesecake
Receptet ger 1 kaka.
Ingredienser
300g digestivekex
125g smält smör
1st stor sötpotatis (2½dl sötpotatispuré)
600g philadelphiaost
125g mjukt smör
1,5dl strösocker
0,5dl ljust muskovadosocker
1tsk vaniljsocker
1tsk malen kanel
1tsk malen ingefära
4st ekologiska ägg
3msk vispgrädde

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175grader.
2. Mixa digestivekexen fint i en mixer och blanda samman med smält smör.
3. Tryck ut kexsmulorna till botten och hög kant i en bakplåtspappersklädd springform, 24cm i diameter.
4. Förgrädda skalet i mitten av ugnen 5 minuter. Låt svalna.
5. Skala sötpotatisen och skär den i bitar. Koka bitarna mjuka i lättsaltat vatten.
6. Häll av vattnet och mosa eller mixa samman sötpotatisen till en puré. Låt svalna.
7. Vispa samman philadelphiaost och mjukt smör. Tillsätt strösocker och muskovadosocker och vispa väl.
8. Tillsätt 2½dl sötpotatispuré, vaniljsocker, kanel och ingefära och vispa tills smeten är helt slät.
9. Rör försiktigt i ett ägg i taget samt vispgrädde.
10. Häll smeten över kexbotten och grädda i nedre delen av ugnen i 50-60minuter.
11. Smeten skall stanna när man skakar formen. Låt gärna kakan stå och vila i ugnen på eftervärmen.

 


Halloweenmuffins
12 muffins
Ingredienser
115g flytande margarin
115g strösocker
2st ägg
115g extra fint vetemjöl
Glasyr
3dl florsocker, siktat
2msk vatten eller pressad apelsinsaft
orange karamellfärg
svart karamellfärg
du kan också köpa färdig sockerpasta (går att beställa via nätet) eller marsipan

Gör så här
1. Värm ugnen till 180grader. Placera 12 pappersformar i en muffinsplåt eller ställ 12 dubbla pappersformar på en bakplåt.
2. Rör margarin, socker, ägg och mjöl i en skål och vispa smeten slät med en elvisp. Fördela smeten i pappersformarna.
3. Grädda muffinsen i 15-20minuter eller tills de har höjt sig och känns fasta. Flytta dem till ett galler och låt dem svalna.
4. Rör florsocker och vatten till en tjock glasyr. Spara lite vit glasyr till spindlarnas ögon och munnar. Färga två tredjedelar av resterande glasyr orange och en tredjedel svart. Bred ut den orange glasyren (eller den färdiga sockerpastan/marsipanen om du köpt sådan) så slätt som möjligt över de avsvalnade muffinsen och låt den stelna.
5. Kavla ut den svarta glasyren eller sockerpastan och skär ut små runda former som ska bli "spindelkroppar". Gör sist av allt spindlarnas ben, ögon och munnar. Om du inte har en spritstyll som är tillräckligt liten för att "rita" med kan du hälla glasyren i en plastpåse och sticka ett litet hål i botten.

 


Marshmallowfudge
Antal portioner: 50
Ingredienser
3dl strösocker
60g smör
4msk sirap
4tsk kakopulver
4msk mjölk
1dl minimarshmallows
trägaffel

Gör så här
1. Smält smöret försiktigt. Det får inte bli det minsta brunt. Häll i socker, sirap, kakopulver och mjölk. Låt allt smälta under omrörning på svag värme.
2. Koka upp. Täck med lock och låt koka i 3minuter. Koka sedan utan lock tills massan håller för ett kulprov. Häll en droppe i kallt vatten och rulla till en boll. Fungerar det är smeten klar. Koka annars en stund till.
3. Lyft av kastrullen och ställ den i en bunke med kallt vatten. Vispa in luft i massan med en trägaffel. Massan bli tjock och luftig och får en ljusare färg. Blanda ner marshmallows i massan. De smälter till häften och ger en zebrarandig massa.
4. Häll ut massan på ett bakplåtspapper i en form med kanter. Låt massan vila tills den börjar stelna. Rita rutor med en oljad kniv. När massan stelnat helt kan den skäras i rutor. Förvara svalt i burk med lock. Lägg smörpapper mellan lagren.

 


Gravstensmuffins
Antal portioner: 20
Ingredienser
100g smör
2st ägg
3½ msk kakao
1tsk malen kardemumma
3dl mjöl
1tsk bakpulver
1dl mjölk
2½ dl mjöl
1 1/4 dl socker
100g smör
½ äggula
2tsk vaniljsocker
mörk blockchoklad till dekoration
muffinsformar

Gör så här
1. Muffins: Placera ut formarna på plåt eller i en muffinsform. Smält smör och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt kakao och kardemumma. Sikta växelvis i mjöl blandat med bakpulver, mjölk och smält smör. Fördela smeten i formarna. Fyll inte formarna ända upp, muffinsen jäser. Grädda mitt i ugnen 12-15minuter. Låt svalna på galler.
2. Gravstenar: Tärna smöret. Tillsätt äggula, mjöl, socker och vaniljsocker. Mixa tills det blivit en deg och lägg kallt i 2 timmar. Kavla ut till 3-4 mm. Skär ut ovala former och lägg dem sedan på plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i 175-200grader i 8-10minuter. Låt kallna helt. Spritsa eller måla med smält mörk choklad.
3. Gravstensmuffins: Placera en gravsten på varje muffins.

 


Pumpakakor
Antal potioner: 45
Ingredienser
5dl mjöl
2½ dl socker
200g smör
1 äggula
rivet skal av 2 apelsiner
några droppar röd och gul karamellfärg

Gör så här
1. Skär smöret i kuber. Blanda socker och smör. Nyp ihop till en grynig massa. Blanda ner äggulan, apelsinskalet och karamellfärgen och knåda samman till en deg. Du kan också köra degen i mixer eller matbredare. Lägg degen kallt i 2 timmar.
2. Kavla ut degen så den bli 3-4mm tjock. Skär ut figurer efter mallar och lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt.
3. Grädda i 200grader i 8-10minuter.

 

 

28 Oktober 2009  | Länk | Halloween-recept | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Johanna P                                             Skaffa en gratis hemsida