|
|
|
Må
|
Ti
|
On
|
To
|
Fr
|
Lö
|
Sö
|
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|
Mars (2019) |
|
|
|
|
(26) |
|
(6) |
|
(8) |
|
(1) |
|
(0) |
|
(5) |
|
(8) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(0) |
|
(6) |
|
(0) |
|
(4) |
|
(11) |
|
(9) |
|
(5) |
|
(6) |
|
|
|
|
Inlägg: 97 |
Kommentarer: 29 |
|
|
|
|
|
|
|
|
läckra recept!
Snart blir det baka av :D Läckerbitens passion, i love to bake!
Här kommer lite av mina smarriga recept, håll i hatten!
Kärleksmums - en stor favorit. 5st ägg 4dl strösocker 4.5dl vetemjöl 3tsk bakpulver 5msk kakao 300g smör 2dl vatten
Glasyr: 2dl vispgrädde 2msk kaffe 2-3msk kakao (beror på hur mycket choklad smak man vill ha) 2dl kokosflingor till garnering
Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader 2. Vispa ägg och socker pösigt 3. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål. 4. Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten. 5. Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten. 6. Klä en plåt, cirka 40x35 cm med bakplåtspapper och häll i smeten. 8. Grädda kakan i cirka 15min (den får inte bli torr), prova med en sticka. Låt svalna. 9. Koka upp grädden, häll i kaffet och rör i kakao/eller choklad. 10. Låt glasyren svalna något och bred den över kakan. 11. Strö över kokos och servera skuren i rutor.
Kolakakor -ca 30st 100g margarin 1dl socker 1msk sirap 2,5dl vetemjöl 1tsk bakpulver 1msk vaniljsocker
1. Lägg alla ingredienser i en bunke och blanda samman dem till en smidig deg. 2. Rulla ut degen till 3 fingertjocka längder, nästan plåtlånga. Lägg dem på plåten och platta till dem något. 3. Grädda i mitten av ugnen i 175grader i ca 12min. 4. Skär längderna i bitar medan de är varma. Plocka isär kakorna när de svalnat.
Havrekakor- ca 25st 150g smör 2dl socker 3dl havregryn 2dl vetemjöl 2tsk bakpulver
1. Rör smör och socker poröst. 2. Blanda i havregryn, mjöl och bakpulver. 3. Forma degen till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. 4. Grädda i 175grader i 20min.
Lycka till, hoppas det ska smaka!
|
10 Januari 2010
| Länk
| Mina samlade recept
| 0 kommentar
|
|
|
|
här kommer recepten
Recept på muffinsen jag baka häromdagen.
Chokladmuffins med glasyr av cream cheese
18 muffins Ingredienser 85g smör, rumsvarmt, eller flytande margarin 100g socker 2ägg, lätt vispade 55g mörk choklad, hackad 225g extra fint vetemjöl 25g kakaopulver Glasyr 225g vit choklad 150g cream cheese med låg fetthalt
Gör så här 1. Värm ugnen till 200grader. Placera 18 pappersformar i muffinsplåtar eller ställ 18 dubbla pappersformar på två bakplåtar. 2. Rör smör och socker lätt och luftigt i en skål. Tillsätt äggen, ett i sänder, under kraftig omrörning. Tillsätt mjölken och blanda sedan ner den hackade chokladen. Sikta ner mjöl och kakao och vänd ner blandningen i smeten. Fördela muffinssmeten i pappersformar och jämna till ytan. 3. Grädda i 2minuter eller tills muffinsen höjt sig och genast reser sig igen om du trycker lite lätt på ovansidan. Låt dem svalna på ett galler. 4. Glasyr: bryt chokladen och lägg den i en liten värmetålig skål. Placera skålen över en kastrull med lätt sjudande vatten tills chokladen smält. Låt den svalna en aning. Vispa cream cheese i en skål tills den blivit mjuk och rör sedan ner den smälta chokladen. 5. Bred glasyren över muffinsen och låt dem svalna 1 timme i kylskåp före servering.
Varma muffins med smält choklad
8 muffins Ingredienser 55g flytande margarin 55g socker 1 ägg 85g vetemjöl 1 msk kakaopulver 55g mörk choklad florsocker, att pudra över
Gör så här 1. Värm ugnen till 190grader. Placera 8 papperformar i en muffinsplåt eller ställ 8dubbla pappersformar på en plåt. 2. Rör margarin, socker, ägg, mjöl och kakao i en stor skål och vispa med en elvisp. Vispa inte för länge, bara tills smeten just blivit slät. 3. Fördela hälften av muffinssmeten i pappersformarna. Gör en fördjupning i mitten av varje muffins med en tesked. Bryt chokladen i 8 lika stora bitar och lägg en bit i varje fördjupning. Skeda sedan över resten av smeten. 4. Grädda muffinsen i 20minuter eller tills de höjt sig och känns fjädrande när du trycker lite lätt på ovansidan. Låt dem svalna i 2-3minuter innan du serverar dem varma, pudrade med siktat florsocker.
Lycka till, hoppas de ska smaka =)
|
2 November 2009
| Länk
| Mina samlade recept
| 1 kommentar
|
|
|
|
underbara söndag
Tjingeling, nu är söndagen här igen.. Fast jag behöver ju inte ha skolångest ännu, jag börjar inte skolan förns på onsdag, rätt soft! Idag har jag, pojkvännen och tassebasse varit ute i skogen och gått 8km, värsta hurtbullarna vi är. Och jag vet att jag är bäst på att härma hur djuren i naturen låter, haha! Kändes väldigt skönt att komma ut och röra lite på fläsket.
Idag har det även bakas kan jag lova, doftat jätte gott i hela huset! Det är ett tecken på att Bagar-johanna är i farten igen.. Jag har svårt för att hålla mig ifrån mjölet, sockret och allt som behövs för att det ska bli en kaka.
Muffins med smält choklad innuti!
Choklad muffins med vitchoklad-creme cheese glasyr!
|
1 November 2009
| Länk
| Mina samlade recept
| 1 kommentar
|
|
|