Startsidan Blogg Fotoalbum Hästar Gästbok Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2020)
>>


Anderstorp

Idag har Pelle och jag varit i Mariestad för att titta på Linda Persson och La Luna L som  hoppade Pay & Jump, och det var helt fantastiskt vad hon har åstadkommit med den hästen, Luna var sååå fin nyklippt och skodd runt om, uppförde sej exemplariskt och gick felfri i två klasser, vet inte om Linda har järntvättat hästen, kan bara säga att jag är djupt inponerad av Linda, vilken häst tjej, är så glad att detta fungerade, vi var sedan och hälsade på Luna i hennes nya hem, kan säga att hon var inte det minsta intresserad av att följa med oss hem, såg mej knappt, och det gjorde mej glad att hon och Linda trivs så bra ihop.

Idag har vi varit på kurs med Mary, det gick riktigt bra idag egentligen första gången som hon lyssnar och var ganska koncentrerad, men nu är det slut med orken för idag, hon har ätit en rejäl middag och sover som en gris, så förhoppningsvis kanske hon kan sova en hel natt utan att väcka Pelle så han får släppa ut henne, vilket brukar vara rutin varje natt.

Anna-Greta

30 Oktober 2011  | Länk | Hästar | 0 kommentar
Anderstorp

Idag har vi varit  i Sörmland hos Leif med våra hästar, Luxor L och Heart L ,och på en skala av 10, vad det gällde lastning och resa,  gick på lugnt och tryggt, måste erkänna att det var lite mutor med äpple och morötter, men ändå, märktes inte att det var några hästar i transporten, helt lugna vid avlastning, så det kan bara bli 10, så skönt när det är tre timmars körning, man vet ju aldrig när det gäller unghästar, så nu är dom på plats, hoppas det går lika bra i fortsättningen.

Sedan blev vi bjudna på jättegod paj och underbar äppelkaka till efterätt av Leifs sambo, trodde Pelle skulle äta sej fördärvad, en riktig trevlig dag för oss.

Och ikväll fick Carizzimo L och La Paz L komma in på stall, kan säga att dom verkade ganska belåtna, men en som ville in till mamma var Capisce L, förgrymmad och lite rädd för dom nya invånarna, sparkade bakut så det small i väggen, då är det bara att gå ut och stänga dörren, kände lite att jag hade fått nog av hästar för  idag, sov dåligt inatt, funderade en del hur morgondagen skulle bli.

Anna-Greta 

20 Oktober 2011  | Länk | Hästar | 0 kommentar
Anderstorp

Igår var vi på kurs med Mary, rena kaoset kan jag säga, visste inte om jag skulle skratta eller gråta, totalt ointresserad av klicker träning, lade sej ner när hon skulle gå, och försöka få ögon kontakt med henne var inte att tänka på, men det är ju inte så konstigt egentligen när hon aldrig får springa lös och avreagera sej, förhoppningsvis blir det bättre när vi får släppa henne.

På torsdag är det meningen att vi skall åka med Luxor L och Heart L till Leif, hoppas det går bra att lasta och köra dom, man vet ju aldrig med unghästar, bara att hålla tummarna, skall bli skönt att få in ett-åringarna på stall, får dåligt samvete när man vet dom går ute, har aldrig haft hästarna ute så länge som iår.

Anna-Greta

17 Oktober 2011  | Länk | Hästar | 0 kommentar
Anderstorp

Nu är Svenskt Avel & Sportchampionat över för den här gången, Anders Wictor L gick inte till final i 7-års championatet, men gick consolation 135, nollade och blev femma precis utanför placering, tiden räckte inte till, några sekunder för mycket, skit oxå.

I fredags var vi på återbesök med Mary, hon skall ha metacam i 20- dagar, samt fortsatt sjukgymnastik, vi får inte låta henne vara lös på ytterligare en månad, samt lite utökad motion i koppel, är bekymrad då hon haltar mycket tycker inte det borde vara så när hon får smärtstillande, annars var röntgen bilderna väldigt bra, ändå skönt.

Har unghästarna ute ännu, Leif kunde inte ta emot dom förrän efter den 18 okt , han skulle ut på resa, men vi får hoppas det blir skapligt väder, huvudsaken är att det inte håller på och regnar ihållande, lite kyla är ju inga problem, bara dom får rejält med mat, samtidigt är det ju skönt att slippa mocka, det får man göra tids nog.

Anna-Greta

10 Oktober 2011  | Länk | Hästar | 0 kommentar
Anderstorp

Nu har vi fått bäsen bedömd, Typ: Välutvecklad, elegant,=9. Huvud, hals, bål, kors,: Bra resning o bog= 8.  Extremiteter och rörelsernas korrekthet: Tåvid fram i övrigt välbenad= 7. Skritt: Vägvinnande= 8. Trav: Lätt taktmässig= 8. Vi fick mycket beröm för henne, det är kul.

Idag har Anders Wictor L hoppat nere på Flyinge tyvärr ett pet, talade med Maria Hallberg på telefon, hon är där och kollar, ett ryttar fel sa hon,  kom alldeles för nära på en stor oxer, så synd, men det är ju tyvärr sånt som kan hända.

Anna-Greta

 

7 Oktober 2011  | Länk | Hästar | 1 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Anna-Greta Högberg                                             Skaffa en gratis hemsida