Startsidan Blogg Fotoalbum Hästar Gästbok Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2020)
>>


Mer snö....

De kommer allt mer snö från skyn och de blåser svinkallt. Vi har nog mycket mer snö här än vad de har i Vancover, som både jag och Greta följer med spännig.

Idag har vi haft besök av hovslagaren och hästarna skötte sig riktigt bra, även de två busarna stod idag på alla sina ben. Vilket är riktigt skönt då de börjar på att bli stora och inte så lätthanterliga om de får egna ideer.

Nu är det mycket som är pågång. Det närmar sig bruksprovet, treårstest och fölningar. Vi hoppas att Spendrup L och Kingstone L, är i bra form och i rätt fas till treårstestet. Både Kingstones och Spendrups ägare har rapporterat att inridningen har gått väldigt bra och även löshoppninen fungerar. Det skulle vara jättekul om båda är i sån form att de kan delta. Spendrup bor nere i Skåne hos Jenny, men Kingstone bor i Hjo hos Gia och Ted. Är Kingstone i form så kommer han att delta i Grevagården, då vi givetvis kommer att vara på plats :)

Sen börjar det bli dags att räkna fram när stona ska föla, om allt går vägen hoppas vi att det blir två stoföl, som skulle vara en drömm som slog in.

Mycket tankar och ideer finns det. Men först så är det snart Skandinavium, som alltid besöks med stora förväntningar.
19 Februari 2010  | Länk | Hästar | 1 kommentar
Besök i Skara.....

Vi åkte iväg med Jochina i tisdagas till Skara. För att se om knölen, vid livmodern, som upptäcktes i sommras, då hon inte gick att få dräktig, fanns kvar. Vid det tidigare besöket så sa Nyberg att det kunde vara en förlossningskada.

Spända och lite nervösa, åkte vi iväg på kvällen, då vi hade tid kl. 18.00. Efter lite väntan, då vi var ute i god tid. Så kom Nyberg och undersökningen visade att knölen hade växt och att det med största sannolikhet var en tumör.
Han avråde oss att betäcka henne då det fanns stora risker att hon inte skulle kunna klara av förlossnigen, då det troligtvis skulle uppstå bristningar.

Så Anna-Greta och Pelle tog det känslomässiga svåra beslutet att ta bort henne. Då hon redan var triangelmärkt, sen tidigare skada, som hon vid ansträngning blir halt av och ytterligare nypåkommet problem med ett knä. Så var det nog bäst att hon fick ett lyckligt slut, utan smärtor.

Även om hon nu verkade väldigt pigg och glad, så gör sig en växande tumör sig tillslut tillkänna.

Varje gång är det alltid lika tungt, men vi har dem ju bara till låns. (Som Greta brukar säga) Djuren blir ju inte lika gammla som oss människor dessvärre. Vi får ta vara på den tiden dom är hos oss!

Man får trösta sig med att hon var glad in i det sista och slapp smärta.

Denna gudomligt snälla häst, lämnar efter sig en kort ,men fin hoppkarriär och fina föl!

//Linda
12 Februari 2010  | Länk | Hästar | 1 kommentar
Nu är Ville hemma.....


Nu har äntligen ville kommit hem till Lindåsen. Han kom hem i fredags kväll, så vi släppte inte ihop honom och Jochina förren i lördags. Vilket gick jätte bra, jag var jätte nervös att de skulle springa och inte se stenar och liknande för all snö, men snö gjorde att de inte orka springa så mycket. De nosa lite på varandra och Jochina skrek som en åsna, sen så började de att äta ur samma hö hög.

Det var riktigt skönt att de går så bra ihop, det är alltid lite nervöst att släppa ihop nya hästar.

Vi fortsätter att pulsa runt i snön och hoppas att det inte ska komma mer, då vi ska åka med Jochina till Skara på undersökning, på tisdag.

//Linda :)
7 Februari 2010  | Länk | Hästar | 2 kommentarer
Kallt igen!

Ja då var de kallt igen och ännu mer snö kom det från himlen. Nu kan det faktiskt räcka med snö, det blir så jobbigt för hästarna och alla djur.

Greta är jätte trött på att skotta och matar både rådjur och harar, med hö :) Fläkten står och går hela dagarna för att vattnet inte ska frysa i stallet, ett av de största problemen med kylan allt fryser!!

Fast sen när man tänker efter så kanske det ändå är bättre med snön än med leriga hagar. Leriga hagar kommer vi nog få nog av ändå. Vet inte om det igentligen finns något perfekt väder för hästarna. Nu är det svin kallt och tungt med all snö, hade det regnat i stället så blir allt blöt och hagarna förvandlas till lerväling och på sommaren så är det massa flugor och mygg.

Helst ska det ju vara lagom varmt och inga flugfä, så de slipper täcke!

Inte lätt att vara häst :)

Ja, ja nog med klagan. I helgen kommer vi nog att kunna ta hem Ville till Lindåsen. Vilket kommer bli jätte roligt och skönt att slippa åka varje dag! Men visst kommer man sakna ridhuset och varmvatten, som man blivit bortskämd med på Struppkärr. hoppas verkligen att Ville och Jochina kan komma överens, så de kan gå i samma hage. Det är alltid roligare att ha dem tillsammans än ensamma.

// Linda :)
1 Februari 2010  | Länk | Hästar | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Anna-Greta Högberg                                             Skaffa en gratis hemsida