Startsidan Blogg Fotoalbum Hästar Gästbok Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2020)
>>


Flyinges hingstar

Igår var Greta och jag och tittade på Flyinges årliga hingstvisning på Grevagården. Det är alltid lika roligt att träffa människor med samma intresse. Vi träffade bland annat Gia och Ted som har Kingstone som de räknar med att visa på treårstest i vår.
Av Flyinges hingstsortiment som var med på visningen tyckte vi att Charming Boy (hopp) och att Connaisseur (dressyr) var de finaste hingstarna.

På hemmafronten växer åringarna och stonas magar allt större dag för dag. Vi väntar spända på när Strimma ska föla som är beräknad till den 21 april, men Greta anar att hon kanske fölar något tidigare.
Årinagarna har vi bundit upp i gången och borstat utan några protester så långt.

På fredga ska vi försöka hitta till Eklunda stuteri för att titta på deras hingstvisning med bland annat hingstar från Asks. Vi ska kolla lite extra på Ci Ci Senjor :)
30 Mars 2010  | Länk | Hästar | 0 kommentar
Bruksprovet....

Nu är bruksprovet klart för 2010 och resultatet blev 28 godkända hingstar. Några som föll dommarna på läppen var, JJ RayBan 1173(dressyr),Cohiba (hoppning) som blev Bruksprovsvinnare.

Det var som vanligt, enligt oss väldigt många utlänska hingstar som deltog och tycker det är roligt att de svenskfödda kan få en egen utmärkelse, där Bästa svenskfödda 5-åring blev Maserati, Bästa svenska 4-åriga hopphästen blev Turmalin, Bästa svenska 4-åring i dressyr blev Bellman.

Vi hoppas att kanske få se någar av de nya hingstarna på nån av de kommande hingstvisningarna här omkring som vi tänkt att besöka. Första är redan den 16 mars på Skålltorp där bla Westlife:s hingstar kommer, som nu efter bruksprovet har utökats med tre nya! Sen kommer Baltimore och vi hoppas att Magnus kanske får visa upp Cohiba som han red på bruksprovet.

Hemma på gården har det kommit en ny kallperiod, med som mest -23 grader och frusan vattenrör upstod igen:( Vi tog oss mod att mäta fölen(numera åringarna) och det visade sig att Ludde är 149cm och ganska överbyggd, Heart är 144cm hög och vi fick även rapport av Jenny om att Joaquin är 146 cm hög. Vi får väl se var de slutar, men de blir nog inga småhästar av Ludde eller Joaquin precis.

//Linda
7 Mars 2010  | Länk | Hästar | 0 kommentar
Och nu....

Här är det fortfarande massor med snö, men det börjar vända och blir allt lite varmare. Det är nog bra att det går långsamt, då det kommer bli väldigt mycket vatten!

I helgen var jag i Göteborg på Horse show, som är ett årligt besök, alltid lika roligt och spännande. Att få se alla fina hästar och duktiga ryttare är en stor upplevelse tillsammans med den stora publiken.

På hemmafrånten så växer bäbisarna, både de "stora" och de små i magen. Vi väntar med spänning på de stora dagarna, men de får gärna vänta så det hinner bli lite varmare. Huvudsaken är i alla falla att det går bra och att de är friska.

Vi väntar även på att bruksprovet ska bli klart, så vi får se vad som kommer att finnas att tillgå under årets avelsår.
Den 5 april ska vi försöka att ta oss till Hingstvisningen på Eklunda med Asks hingstar. Vi hoppas att Ci Ci Senjor kommer att visas :)

//Linda
3 Mars 2010  | Länk | Hästar | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Anna-Greta Högberg                                             Skaffa en gratis hemsida