Startsidan Blogg Fotoalbum Hästar Gästbok Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2020)
>>


Det blev en hingst...

Strimms fölade i dag klockan halv tio ute i hagen, i skogskanten där solen värmde gott. Greta såg att hon hade lagt sig och hjälpte henne med fölningen. Det blev en brun hingst med en stor stjärn och tre vita ben, även om han mycket troligt blir skimmel. Han är en stark fölunge som redan efter tjugo minuter var uppe på benen och snuttade.

Det var inte lätt för strimma som hade tre andra nyfikan hästar runt omkring henne, så när Greta och Pelle skulle leda in Strimms och fölet, så gick de genom en annan hage för att ungå dessa. Det var i alla fall tanken, men då Heart drog genom staketet och Ville hoppar över stock och sten och tillslut även över staketet. Så underlättade det inte mycket, då Strimms gör allt för att skydda sitt nyfödda föl och de andra två springer som galningar. Snacka om turbulent för Greta och Pelle som till slut fick in fölungen som fått gått en bra bit på sina stappliga ben.

Bra verkar han må, då han ständigt äter och inte vilar några längre stunder.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi hade hoppats på att det skulle bli ett sto, som skulle kunna Strimms plats i framtiden och till vår besvikelse blev det en hingst, men det spelar ingen större roll bara att de mår bra.

Jag slutas aldrig förvånas över de beteenden som hästarn är födda med, då Greta berättade för mig att Strimms hade försökt att äta av efterbörden. Min tanke var kanske att det hade nånting med att de behövde järn eller nått, men icke san icke då Greta sa att det var för att rovdjur inte skulle kunna veta om att hon fått föl. Visst är det helt otroligt hur naturen fungerar!

// Linda 

19 April 2010  | Länk | Hästar | 1 kommentar
Lekte lite spådamer....

Här om dagen så lekte jag och Greta lite spådamer eller häxor om man så vill, hihi. Vi testade med ringen på de dräktiga stona och den visade att det skulle bli ett sto på båda stona, precis som vi hoppas. Det har ju inte alltid slagit rätt men vi hoppas att den visar rätt den här gången :) Vi testade även att göra tattar-måttet på åringarna. De visade att Ludde skulle bli 169cm som färdigväxt och Heart 163 cm som stor, vilket verkar ganska troligt.

Kan inte riktigt förstå att lite solljus kan göra så mycket, då jag i allafall känner mig mycket piggare när solen skiner och det verkar som om att det är fler än jag som gillar solen. Närmare bestämt Ville, som är väldigt pigg att rida just nu och tycker det är väldigt roligt att bocka  och busa.

Nedräkningen är nu nere till en vecka tills Strimma ska föla!

//Linda

14 April 2010  | Länk | Hästar | 0 kommentar
Vår!!!

Solen skiner och snödropparna börjar på att krypa fram, men den största vårkänslan kommer nu när man varit på några hingstvisningar och fått höra och sett några små föl här och där.

Vi var på Eklundas hingstvisning i fredags med bland annat Asks hingtar. Det var jättetrevligt och lite mysigt att gå runt bland stallarna. Greta var nyfiken på att se Ci Ci Senjor Ask, men blev lite besviken då hon hade ganska höga förväntningar. Det var många fina hingstar som visades bla. Sir Oldenburg, Catch It Ask, Ci ci Senjor Ask, Favorit Ask mfl. Greta blev mycket förtjust i Sir Oldenburg som är en av Eklundas stationshingstar. Han har en väldigt snygg modell, bogfri och har ett fint steg, han är väl framförallt en dressyhäst och har tävlat svår dressyr, men har även lite hoppstam då han är e. Sion och ue. Contender. Tanken slog Greta att kanske ta honom på La Luna som har fått gångartsdiplom och har haft lite svårt att ta sig. Dessutom kommer hon att föla sent i slutet på juni början på Juli och då var tanken att det skulle underlätta om hingsten stod på station.

Just nu är det många tankar och funderingar som snurrar och de brukar vara många förslag innan det bestäms något, men man vet aldrig :)

Vi hade aldrig varit på Eklunda förut, men det var riktigt roligt. Vi kände knappt någon, förutom Leif Medin som Greta bollade lite tankar och åsikter med:) Efter visningen gick vi runt i stallarna och många av hingstarna verkade väldigt stabila i psyket. Det var extremt många som ville kolla lite extra på Sir Oldenburg så de tog ut honom på stallbacken och där stod han med massor av folk och bilar som skulle förbi. Dom är otoliga som kan vara så taggade inne på banan men lugna utanför.

 

 

 

 

 

 

Både idag och igår så har solen legat på så att vi har kunnat ta av hästarna täckena, vilket de tycker är så skönt och rullade sig av förtjusning, även om vi kanske inte är lika förtjusta ;)

4 April 2010  | Länk | Hästar | 1 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Anna-Greta Högberg                                             Skaffa en gratis hemsida