Startsidan Blogg Fotoalbum Hästar Gästbok Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2020)
>>


Anderstorp

Äntligen är åringarna kastrerade, blev en del broblem med La Paz, det ville inte sluta att blöda, men det löste sej till slut, så nu är det relativt lungt här, två hästar i varje hage.

 Lilla Mary växer så det knakar, en tidsfråga hur länge man orkar lyfta henne, vi tränar lite med att gå i koppel och sitta,inkallning, med belöning iform av liten bit köttbulle, som är mycket uppskattad.

Annandag Påsk kom Leif och hälsade på, hade med sej en massa uppgifter på hingstar, som vi diskuterade och tittade på, mitt furnuft säger att vi inte skall seminera några ston eftersom det inte går att sälja några hästar nu, men hjärtat säger något annat, går ju inte med ord beskriva hur underbart det är med en ny liten bäs som har kommit till världen och allt gått bra, och vad det kan tänkas bli i framtiden.

Om ni vill titta på Cassies bäs, så gå in på fotoalbum under Cassie, så finns det en del när hon är två dagar, det är Linda som varit bussig och fotat samt satt in på datorn, jag är dålig på sådant.

Anna-Greta

 

29 April 2011  | Länk | Hästar | 0 kommentar
Anderstorp

Igår var vi på valpkurs med lilla Mary, hon skötte sej bra, många nya intryck , omgivning, nya valpkompisar, mm.

Betydligt kyligare väder idag, bäsen får inte vara ute så länge som hon brukar, måste vara rädd om henne så det inte blir lunginflamation, inte bra att ligga på kalla marken .

Nu skall jag ta in hästarna, veterinär Jennifer kommer för att kastrera, Karolin hade tydligen skadat sej rejält, ett ledband i ena knät, vi får hoppas allt går bra.

ANNA-GRETA

27 April 2011  | Länk | Hästar | 0 kommentar
Anderstorp

Äntligen är bäbisen här ett stoföl efter Favorit Ask brun med stjärn och vit höger bak ben hon föddes i fredags natt, det var jobbigt för Cassie, men vi hjälpte henne, så allt gick bra.

Igår fick dom vara ute i Bonnies hundhage, tur att det är så varmt nu nyttigt för bäsen att få sol på sej, dom andra hästarna var skogstokiga av nyfikenhet och Luxor sprang över stockar o diken som en stolle, verkade tro att han var fadern till den lilla, ville oxå följa med när vi tog in stolta modern med bäs ,trodde han skulle hoppa över staketet.

Kan säga att vi verkligen sovit gott inatt, skönt att vakan är över och att allt gott bra.

Anna-Greta 

24 April 2011  | Länk | Hästar | 0 kommentar
Anderstorp

Nu är det mycket koll på Cassie eftersom hon gått över tiden, vi hade tänkt åka till Eklunda, och titta på hingstvisning imorgon, men har hon inte fölat inatt så vågar vi inte åka, för det kan ju faktiskt hända på dagen oxå, just nu får hon gå i Bonnies hundhage (som är ganska stor), så  inga andra hästar stör henne.

Så en liten rapport om kisse Lisa (Mary), det gäller verkligen att vara snabb när hon börjar springa mot altandörren, då är det fråga om sekunder, innan det blir på golvet istället, i Lördags var lillan med på Granngården fick åka kundvagn, kan säga att det var många som kom fram och ville kela med henne, åka bil är inget problem sover mesta tiden, lugn och trygg.

Har faktiskt släppt ut våra hästar, alla utom Cassie som får vara inne på natten , så vi kan ha koll på henne, på onsdag den 27 april kommer Karolin och kastrerar ettåringarna, hoppas allt går bra.

Anna-Greta

21 April 2011  | Länk | Hästar | 0 kommentar
Anderstorp

Allt är bara bra med vår lilla Mary, riktigt duktig med det mesta, hon får vara med i stallet på morgonen när vi gör iordning, och då är det mycket bus, ibland är Tarzan med, tar det med ro att det har kommit en ny hund, tycker väl att det är lagom storlek på den här, men vänta bara det ändrar sej snart.

I onsdags var Martin här och verkade hästarna, får säga att dom skötte sej med den äran, Cassie slapp att ha sko på sin ena bakhov, som hon ju haft en spricka i, skönt när det snart är dags för fölning så hon inte trampar på bäsen med sko.

Idag skulle Karolin Vahn kommit, och kastrerat illbattingarna, men ringde återbud i morse,  hade skadat ett ben, när hon hamnade mellan vägg och häst, ja det är inte ofarligt att hantera så stora djur, får hoppas att det inget allvarligt är, så hon kanske kan komma nästa vecka, dom börjar bli jobbiga nu, lyckades till ex. resa sej på bakbenen och slå sönder lysröret i boxen.

Anna-Greta

15 April 2011  | Länk | Hästar | 0 kommentar
Anderstorp

Nu har vi varit och hämtat hundbäsen idag ,uppfödare Bernhardlundens kennel Brålanda, fantastiska hundar med underbart psyke, går lösa på gården och bara älskar människor,och denna lilla tik uppförde sej exemplariskt, vi stannade bara en gång på vägen hem, då kissade hon, och kröp sedan ner hos mej och sov som en gris resten av resan, snacka om att vara lugn och trygg.

När vi kom hem mötte oss två katter av fyra, tittade med misstänksamhet och undran vad som var på gång, Tarzan fräste, och Mary(som vi kallar bäsen)tittar med förvåning och undrar vad det är för ljud han åstadkommer, Mella där emot, som antagligen varit med om det mesta, är helt cool, håller sej troget hos mej, kanske tar strid om mattes gunst, Mojje och Cindy var inne och åt, men gick ut sedan, men jag tror det löser sej eftersom bäsen är så liten.

Anna-Greta

 

.

11 April 2011  | Länk | Hästar | 0 kommentar
Anderstorp

Jaha nu har det hänt saker här, igår var vi i Brålanda och tittade på valpar,( St Bernhard naturligtvis)  det är ju bara så, man kan inte stå emot,underbara och så söta, föräldrarna verkade vara snälla och lugna, mycket viktigt, så nu gäller det att gå upp tidigt i morgon och få ut hästarna och mocka, som ni förstår så blir det hämtning av bäbis redan imorgon, hoppas bara att kissarna inte blir rädda och rymmer, men alla hundarna var vana vid katter ,och våra kissar är ju oxå vana vid hundar, bara att hålla tummarna .

På ondsdag kommer Martin, vår hovslagare, skall verka hästarna och sko Cassie, förhoppningsvis har det torkat upp i hagarna, så dom inte är leriga långt upp på benen, hoppas bara Cassie orkar stå på tre ben menas han skor, tiden för fölning går ju ut i veckan, men jag tror hon går över, men det är alltid svårt att säga när det är första gången dom fölar.

Fredagen blir ingen rolig dag för illbattingarna, då får dom lite annat att tänka på än stona, Karolin kommer nämligen att komma och kastrera dom, skall bli skönt att veta man inte behöver vara orolig för stona .

Anna-Greta 

10 April 2011  | Länk | Hästar | 0 kommentar
Anderstorp

Idag har de varit kaos här, Strimma brunstig, och två ettåringar fullständigt tokiga, dom hade förstört hennes Bucastäcke, och alla sprang som stollar Strimma ville inte låta sej fångas, när vi till slut fick tag på henne, fick jag ha långpisk för att hålla illbattingarna ifrån oss.

Fick ta ut Cassie till Bonnies hundhage, vågade inte släppa ihop Strimma med henne ifall det skulle bli för mycket spring, så Ludde och Heart fick gå ihop med Strims, och det fungerade efter att hon visat vem som bestämmer.

Har försökt få tag på Karolin Vhan som är vår veterinär, men det visade sej att hon är ledig och börjar jobba på torsdag, får hoppas att det finns en tid så vi får kastrera så fort som möjligt, idag hade alla vatit billiga kan jag säga, ibland undrar man varför det är så underbart att hålla på med hästar.

Anna-Greta

5 April 2011  | Länk | Hästar | 0 kommentar
Lindåsen

Igår kväll hade vi, (Vadsbo Hästuppfödare) informations möte om avmaskning och vaccination av häst i Mariestads Ridklubbs klubbstuga, med fika och våfflor, men tyvärr, tråkigt nog så kom bara några få, det är ju nog så viktigt med detta, verkar inte som folk förstår.

Cassie står mest för sej själv nu och filosoferar, håller väl på att samla sej för att bli mamma för första gången, Luxor och Heart verkar respektera detta och lämnar henne i fred, istället håller dom på att bråka med varandra, vilket visar sej i trasiga grimmor, vilket är helt okey om hon får lugn och ro.

Vi har tittat lite på blocket med annonser gällande valpar  till salu men inte bestämt något ännu.

Anna-Greta 

1 April 2011  | Länk | Hästar | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Anna-Greta Högberg                                             Skaffa en gratis hemsida