Startsidan Blogg Fotoalbum Hästar Gästbok Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2020)
>>


Sommar bete...

Sommaren börjar ta form och efter att ettårshingstarna numera är valacker så går de på bete. Även Kaninen har nu släpps ut och lever i det fria på gården.

Greta och Pelle har bestämt sig för att byta inredning i stallet och imorgon kommer en man som ska kolla och ge förslag på hur det kan se ut. Spännande....

På onsdag är det dags att åka iväg och kolla om det är dags att betäcka Strimms, så nu gäller det att bestämma hingst, vilket fortfarande inte är bestämt :) På lördag bär det även av till Strömsholms tävlingarna med ridklubben och vi hoppas på fint väder då allt blir mycket roligare då.

Nu är det heller inte långt kvar till jag tar studenten och kan njuta av en förhoppningsvis fin sommar, inklusive mycket häst ;)

De är vad som händer här för tillfället :)

// Linda

 PS Ska lägga ut lite nya bilder på våra godingar :)

31 Maj 2010  | Länk | Hästar | 0 kommentar
Lindåsen

25/5 2010

 

Äntligen är det gjort, Pu.

Båda hingstarna kastrerade, förhoppningsvis lite lugnare nu, idag får dom stå inne, men imorgon åker dom ut.

Skall bli skönt när alla går på bete, så man slipper mocka en tid

Tre-års test i söndags gick väl inte så bra, klass 1 gångarter och 6-7 i hoppning Spendrup l var så trött så trött, men Jenny sa att det spelar ingen roll för han kommer att gå svår hoppning i framtiden, det är väl vad man hoppas på som uppfödare,så det är väl bara att hålla tummarna.

Den 5 juni åker vi till Strömsholm för att se på vackra hästar och kolla på häst grejer, skall bli kul   AG

25 Maj 2010  | Länk | Hästar | 1 kommentar
Lite tankar och så.....

Vi var ju som sagt på Grevagården och kollade på årets treårstest i helgen, som jag som var på läktaren tyckte var bra ordnat och så. Det var även fina hästar som visades, alla jag såg var i fint hull osv. Vilket resulterade i att 13 st fick gångartsdiplom och 10 st fick hoppdiplom, varav 4 dubelldiplom. Vilket innebär att ca 30% av hästarna var diplomhästar. Inte illa ;)

Vi såg inte alla hästar men hade turen att se ett sto efter Heartbeat som fick 53 poäng i hoppningen och 50 poäng i gångarter, fick givetvis dubelldiplom och var en fröjd för ögat. Vilket även gjorde suget efter att få fram en sådan själv stort och Greta fick tanken att ta Heartbeat på Strimma igen. Men det finns många andra fina förslag att välja mellan och det lutar olika varje dag jag frågar ;)

När man sitter så där på tester, så blir det ju automatiskt att man sitter och försöker lista ut vad de ska få för poäng osv, för att försöka lära sig nått och så;) Men ibland är det svårt att hålla med domaran i alla bedömningar, det är väl så när man försöker "leka" proffs fast man absolut inte är det;) Man får nog vara tacksam att det inte är man själv som ska ha ansvaret och bedöma, då det måste vara svårt då alla är så olika individer.

En sak som varken Greta eller jag förstår är att traven inte bedöms när hästarna är lösa exempelvis innan galoppen. Då de flesta visar en betydligt bätre trav lösa än visade för hand. Det är verkligen inte lätt för dem att trava på när någon springer och drar dem i munnen eller springer i otakt osv. Vi kan i alla fall inte hitta någon som helst anledning att inte bedöma traven lös!!! Någon som har en annan åsikt?

Måste även bara tillägga att en hästs karriär absolut inte beror på poäng och så vidare. Alla har vi dåligare dagar och unghästar kan ju vara väldigt ojämna. Men det är alltid roligt när det går bra och det är ju det enda sättet för oss att kunna försöka spå vad som kan fungera på tävlingsbanorna i framtiden, sen om det blir så eller inte det kan man inte veta, mycket kan hända på vägen :) Man måste ju ha vissa ideal som man stävar efter med aveln och man vill ju hela tiden stäva efter så snygga och hållbara hästar som möjligt, helt enkelt hästar med hög kvalitè.

// Linda

 

18 Maj 2010  | Länk | Hästar | 1 kommentar
En helg med framgångar

Ja i helgen har det skett framgångar vad det gäller Strimmas avkommor.

Tidigare i veckan så fick vi besked om att Anders Wictor L har kvalat till Falsterbo 6-års championatet. Vilket är väldigt roligt att han har klarat så "tidigt", efter inte så många starter, då han fått stått pga av en liten olyckshändelse.

Sen så var det även treårstest på Grevagården i helgen, där Kingstone L medverkade och fick bedömningen 887878=46poäng klass 1 gångarter och 99 i hoppningen 49poäng, Hoppdiplom. Stort Grattis!! till Gia och Ted Hullberg som äger Kingstone.

På hemmaplan så mätte vi 1-åringarna igen och de har båda två växt 4cm sen sist, vilket syns framförallt på Ludde, medans Heart växer mer "osynligt". Ludde är nu 1,53cm och Heart 1,1,48cm.

Kunde tyvärr inte ladda upp bilder kommer inom kort

//Linda

16 Maj 2010  | Länk | Hästar | 0 kommentar
Vad händer här då...

Jaaaa vad händer här då. Solen skiner och björkarna har börjat slå ut. Unghingstarna känner även dom av våren och sprudlar av energi. Lillbäben blir allt tuffare och har nu fått tänder som han gärna undersöker allt med.

Det skulle igentligen vara dags att åkat till seminstation med Strimma i helgen, men Greta har valt att hoppa över och vänta en gång. Då det är risk för att det skulle kunna bli krångligt pga röda dagar osv, sen är det ju så att det är svårt att bestämma sig :) Tankarna är som vanligt många, just nu ligger Casino högt upp på listan, som Strimma tidigare har en fin avkomma efter.

I helgen är det äntligen treårstest på Grevagården, som vi troligtvis kommer att besöka på både lördag och söndag. Extra kul är det förstås att en Stall L avkomma kommer att delta nämligen Kingstone L, om någon missat det ;)

// Linda

11 Maj 2010  | Länk | Hästar | 0 kommentar
Om hästarna på stall L

Funderingar vilken hingst man skall välja till Strimms, hon börjar ju bli gammal, liksom jag, skulle gärna vilja ha ett stoföl innan vi slutar avla på henne.

Bäsen är jättepigg och går ute hela dagarna, Strimms tycker inte om att stå inne för många timmar.

Heart L och Luxor L busar mycket just nu, känner väl av hormonerna nu när värmen och solen kommer, skall kastereras innan utsläpp, då blir dom väl lite lugnare förhoppningsvis.

AG

 

5 Maj 2010  | Länk | Hästar | 2 kommentarer


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Anna-Greta Högberg                                             Skaffa en gratis hemsida