Startsidan Blogg Fotoalbum Hästar Gästbok Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2020)
>>


Anderstorp

Igår var vi och hämtade Cassie och bäsen på Melltorp, hon var seminerad på fredag, så vi får se om detta fungerar, eftersom sperman kommer ifrån Holland, egentligen skulle det väl varit det bästa att seminera på lördag men det hade blivit alldeles för dyrt att skicka med flyget i helgen, och då skulle vi varit tvungna att åka till Arlanda och hämta, bara att hoppas på det bästa, hon skall kollas 6/6.

Igår kväll ringde Jenny och berättade att hon skrivit kontrakt med Niklas Arvidsson om Spendrup L, dom hade varit ute och tävlat för första gången i helgen, ett nedslag, Spendrup hade varit jätteduktig och inte tvekat på något slags hinder, det här kommer att bli roligt att följa, bara att hålla tummarna att allt fungerar.

I kväll är det kurs med hundbäsen Mary, får vi se om luvan har lärt sej något, det blir ju ganska mycket för henne med andra hundar, hemma går det faktiskt ganska bra, men då är vi ju själva med henne, och lättare med uppmärksamheten.

Anna-Greta

24 Maj 2011  | Länk | Hästar | 0 kommentar
Anderstorp

Idag har vi hämtat Strimma som nu är seminerad med Cardento, det är ju fryst, så det är bara att hålla tummarna att det går bra, hon skall kollas den 31 maj, så då får vi se om detta fungerar.

Har talat med Lars Magnus om Cassie som tydligen var på gång äntligen, så dom chansar att skicka efter till imorgon, över helgen går ju inte att få utom ifrån Arlanda, eftersom det kommer ifrån Holland och då får man ju åka och hämta på flygplatsen, men det kostar ju skjortan, så vi får kolla på måndag igen hur det ser ut, kan bara hoppas på det bästa.

Strimma verkar storbelåten att få komma hem till mamma, och jag är oxå väldigt nöjd att få hem henne.

Anna-Greta

19 Maj 2011  | Länk | Hästar | 0 kommentar
Anderstorp

Ja nu står både Strimma och Cassie på seminstation, Strimma skall semineras med Cardento och Cassie med Warrant, som är efter Numero Uno(Libero H- Lord Calando, u Kuranta e Nimmerdor, Numero Uno, själv internationell svår hoppning, moder Kuranta ett supersto som lämnat flera internationella hopphästar, tror det kan passa då han är högställd och ädel  i typ, Warrant själv har startat 150 är född år 2003, så man vet väl inte vad han nedärver ännu, men man får väl gå på känsla som vanligt.

Idag har jag hjälpt Maria Hallberg , en halt fölunge som har röntgats i Husaby hästklinik, trog ut på tiden så jag missade valpkursen med Mary, Pelle fick åka själv, vilket inte var så populärt, men man kan inte vara mer än på ett ställe i taget.

Hoppas vi får hämta hem våra ston snart, längtar redan efter dom.

Anna-Greta

17 Maj 2011  | Länk | Hästar | 0 kommentar
Anderstorp

Idag skulle hästarna flyttas till nya hagar, och vi är ju bara två , så jag sa till Pelle i min enfald, att Heart kan säkert gå lös, följer nog med Luna och Luxor, men han fortsatte vägen fram, som tur var hade vi fått in dom andra i hagen men dom blev ju oroliga när han var ute på vägen och sprang, men som tur var kom inga bilar och han vände tillbaka så vi kunde få in honom i hagen, ibland blir man gräsligt trött på allt vad hästar heter.

Även Cassie med bäs har fått ny hage, och Månstrimma går i en hage intill dom, men Cassie gör fula grimaser åt Strimma, är väl rädd att hon skall ta bäsen ifrån henne, men  Strimms får förhoppningsvis en egen bäs nästa år, på måndag åker vi och kollar henne på Markebäck, och ser det bra ut då så far vi vidare till Salsbro seminstation, för semination med Cardento.

Jenny har ringt idag och skall skriva kontrakt med Niklas Arvidsson om Spendrup, nästa vecka, hoppas allt går bra.

Anna-Greta

11 Maj 2011  | Länk | Hästar | 0 kommentar
Anderstorp

Jenny Karlsson ringde och berättade att Niklas Arvidsson ville ha Spendrup L efter att ha haft honom på prov ,verkade vara det mesta positivt,hör bara , rädd om sej, bra hoppkänsla, rör sej bra, vacker,kan bli riktigt bra , ja ja hur bra vet man ju inte förrän dom är sju - åtta år och hoppar 140, men är tacksam att Jenny ger honom den chansen, bättre ryttare kan han säkert inte få, Jenny får försöka fixa en bra deal med Niklas, och det är väl klart att han tror på hästen annars hade det ju inte varit intressant för honom, bara att hålla tummarna.

Idag har Cassie och bäsen varit ute lite längre, bättre väderlek, bra att bäs får sol på sej, Cassie är lite orolig när hon kommer ifrån dom andra hästarna,springer mycket, men bäsen håller jämna steg med henne, har funderat på seminering, men Pelle säger att det räcker med ett sto i år, eftersom det inget går att sälja, och när vi bestämt att det får bli sista året för Strimms, eftersom hon börjar bli gammal, Cassie är ju bara fyra år , så det är ju ingen panik med henne.

Anna-Greta

6 Maj 2011  | Länk | Hästar | 0 kommentar
Anderstorp

Lilla Mary har fått urinvägsinfektion så nu är det medicinering morgon och kväll,  det ju relativt enkelt så länge man kan ha henne i knät och stoppa in tabletten i halsen, sedan blir det en halv köttbulle som belöning, vi var ju på kurs i tisdags kväll, det fick bli träning inomhus för oss, vilket särskilt uppskattades av Pelle och undertecknad, då det var svinkallt ute.

Åringarna är lite piggare nu när hippotrimet har börjat verka, två dagars medicinering till, skall bli skönt när man slipper slåss med dom.

Har ökat på fodret rejält till Strimma, och sedan har hon fått stå inne på natten tillsammans med Cassie och bäsen, men det är inget som uppskattas, vill hellre vara ute med sin flock, kan säga att boxen som hon står i inte direkt är lätt att göra ren.

Anna-Greta

5 Maj 2011  | Länk | Hästar | 0 kommentar
Anderstorp

 Nu har åringarna fått feber, så jag fick ringa efter Hippotrim, det var inte lätt att få i dom detta, var tvungen att ta in dom, och bruka milt våld, men det gick tillslut, nu skall dom bara ha fyra dagar till, ha ha.

Annicka Bäckgren ringde, och undrade om vi skulle försöka att få ett föl efter Cardento, vi fick ju inget i år, det blir sista gången vi seminerar Strimma, hon börjar bli gammal, men det hade ju varit roligt att få en avkomma efter Cardento o Strimma  ,  nu blev det iallafall bestämt att vi åker till Salsbro Stuteri, där har dom veterinär dygnet runt, vilket ju är viktigt när det gäller fryst, så det är bara att hålla tummarna.

Idag har lilla Mary fått åka bil många mil, men hon sover mesta tiden, skönt att det fungerar så hon inte blir åksjuk, och imorgon är det dags för kurs igen, för den lilla pussgurkan.

Anna-Greta

2 Maj 2011  | Länk | Hästar | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Anna-Greta Högberg                                             Skaffa en gratis hemsida