Startsidan Blogg Fotoalbum Hästar Gästbok Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2020)
>>


Anderstorp

Här rullar det på som vanligt igen, efter att ha släppt ihop Capisce med illbattingarna, som verkade fungera utmärkt, men helt plötsligt började La Paz jaga henne, och Carizzimo hakade på vilket slutade med .att hon drog genom staketet, som tur var bara ett mellanstaket så hon kom ju inte ut, så nu får hon gå själv, så småningom skall vi släppa ihop henne med Strimma och bäsen, brukar ju gå bra när fölen blivit några veckor, och stoet inte är så överbeskyddande längre.

Har inte släppt Strimma och den lilla i stor hage ännu, vill vänta lite då nyfödda ju ser lite dåligt i början,vill ju inte att hon kommer in till dom andra hästarna, så nu får dom vara i Marys hage så länge, men det är mycket spring i benen när hon kommer ut, och den stolta modern har fullt upp att hålla koll på var hon är.

Är sååå glad att Strimma äntligen fick ett sto.

Anna-Greta 

29 Maj 2012  | Länk | Hästar | 0 kommentar
Anderstorp

Äntligen har Strimms fått ett stoföl, tror knappt det är sant, som taget ur skolboken, när vi satte igång monitorn i kväll, så låg det ett föl där, Strimma hade klarat sej själv, men hon var trött efter låg en bra stund, ända tills bäsen gick upp, då reste hon på sej, och det tog bara en kvart för den lilla att hitta till maten, finns inget underbarare ljud än när det snuttas, det bästa när man slipper hjälpa dom att hitta maten, för då kan det ta hur lång tid som helst, vi får hoppas det går lika bra i fortsättningen, det är ju känsligt det här med fölning.

Capisce blev ännu högre än vanligt undrar vad det är på gång, vi får nog släppa henne ihop med illbattingarna imorgon, får se hur detta går.

Anna-Greta

25 Maj 2012  | Länk | Hästar | 2 kommentarer
Anderstorp

Nu har vår Cassie åkt till Josse på inridning, vi körde dit henne igår, talade med      Josse på telefon idag lite problem med juvret, vilket brukar komma som ett brev på posten när man delar på sto o bäs, inte så mycket att göra, se till att stoet rör sej så mycket som möjligt och inget kraftfoder o inget grönbete, och viktigt att inte börja jobba med dom för tidigt, nog jobbigt att byta miljö och ingen som tar hand om mjölken som blir, och att Josse och Cassie får lära känna varandra, men litar helt på Josse att hon fixar detta.

Kan säga att  Capisce var mäkta förgrymmad när mjölken försvann, riktigt bra att madam får lära sej veta var skåpet skall stå, hon har alldeles för mycket egna åsikter, så det känns faktiskt ganska bra att hon får stämma ner tonen.

Anna-Greta

21 Maj 2012  | Länk | Hästar | 0 kommentar
Anderstorp

Kommit hem ifrån Gnesta, Annica , Linda och jag, så himla roligt, Joaqine, fick dubbel diplom och Jenny så glad, och även uppfödaren kan jag säga utan att överdriva.

Och vår lilla Heart som jag inte gjort mej några stora förväntningar på, hoppade kanon och fick 8 9 på hoppning fattas dock 1 påäng från diplom , men men det är ju ändå vad han presterar i hoppning som räknas.

Ett stort tack till Leif och Rolle som gjort ett så fint jobb med våra hästar.

Bara synd att inte Luxor fick vara med och visa sej, men som jag brukar säga det är ju inga maskiner.

Anna-Greta   

17 Maj 2012  | Länk | Hästar | 0 kommentar
Anderstorp

Igår var det riktigt roligt att vara på häst tävling Luna uppförde sej riktigt bra lugn och harmonisk, slutade med seger fast det blev ett pet, snacka om stolt ägare och stolt uppfödare, mer sådant vill vi se.

Spendrup där emot vet jag inte vad som hände med massor av fel, Jenny har inte hört av sej, gissar att hon är riktigt förbannad.

Cara hade ett pet i lördagens 130 och nollade igår men tiden räckte inte till plac.

Lilla Månljus placerade sej i 120 och fick ett pet i 125.

Denna veckan styr vi mot Gnesta för att följa upplösningen på treårs test, bara att hålla tummarna att dom sköter sej.

Anna-Greta

14 Maj 2012  | Länk | Hästar | 2 kommentarer
Anderstorp

Denna veckan är Spendrup L och Niklas i farten gick 120 på torsdagen med 6 fel fredag en till 120 felfri, sedan skall han gå 120 på söndag, får vi se hur detta går.

Anders tävlade ju förra veckan och blev 11 i finalen 145 bra gjort.

Även Cara är igång hoppar tre stycken 130 denna veckan noll fel igår men tiden räckte inte till för placering.

Treårs test nästa vecka tyvärr utan Luxor L, får se hur det går för Heart och Joaqin.

Och idag är det visning i Älgarås av veterantraktorer, gissa om Pelle är på G, hoppade upp kl. 6 i morse, vilket inte brukar vara fallet annars, kul att han har något att roa sej med.

Anna-Greta

12 Maj 2012  | Länk | Hästar | 0 kommentar
Anderstorp

Nyss kommit hem från Kumla tittat på Linda och Luna som startade två st 1 meter, och jag säger bara stackars Linda, idag hade Luna stora funderingar på att inte hoppa alls, men Linda är ju otroligt duktig och envis så det klarade sej med två stopp i första klassen och ett stopp i nästa, får verkligen beundra Linda som ändå är lika glad och positiv, när hon rider surmärrn, aldrig hon säger något negativt, utan att det kommer att bli bättre med mer träning.

Ja så är ju Anders Wictor L i Skåne och tävlar i helgen, ett tidsfel i första 140 i  torsdags och ett pet idag i 140, får se hur det går imorgon.

Kingstone L tävlade i onsdags och gick en 110 med ett pet, meningen var att han även skulle starta 120, men är tydligen inte riktigt bra ifrån snuvan ännu så dom valde att stryka honom, vilket är klokt eftersom han inte är hundra.

När vi kom hem från Kumla hade hästarna rivit ner staket och band, jag blir så trött på dom, fort man vänder ryggen till så händer det något.

Anna-Greta

4 Maj 2012  | Länk | Hästar | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Anna-Greta Högberg                                             Skaffa en gratis hemsida