Startsidan Blogg Fotoalbum Hästar Gästbok Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2020)
>>


Anderstorp

Nu har vi varit och kollat Cassie, tyvärr inte dräktig, vad jag blir trött, och lilla hästbäsen var helt övertygad om att idag skulle hon inte åka hästtransport, vi fick binda Cassie vid sidan på transporten menas vi slet ont för att få på illbattingen, gick till slut iallafall, tur att Cassie är så snäll.

Nu var det så att Warrant hade skadat sej, så vi fick byta hingst, tog en som står på Eklunda som heter Fantast efter Clinton, så det blir ett försök till, kanske lyckas det bättre eftersom det inte blir långa transporter, och man vet ju aldrig när det är utlandsskick, bara att hålla tummarna.

Det gick inte så bra för Spendrup L i Lund, fick stopp på ett Agria hinder, och då tryckte Niklas på honom, vilket gjorde att han surna till och fick ett stop till, så var den dagen förstörd.

Skall åka till Ullared några dagar, så nu får Pelle klara av hästar ,katter,samt vovve, men det skall nog gå bra

Anna-Greta 

27 Juni 2011  | Länk | Hästar | 0 kommentar
Anderstorp

Regn regn hela tiden, nu börjar man faktiskt bli less, vore skönt med sol och värme, kul om man kan sitta ute och äta sill och potatis i midsommar, syrran och hennes man kommer och hälsar på ett par dagar, skall bli trevligt.

Igår var Lotta här och körde laser på Cassie och Strimms, Lotta tyckte Cassie hade blivit lite bättre så nu är det bara att hålla tummarna att det går åt rätt håll, vi har släppt ihop Cassie och bäsen med Strimma och dom verkar väldigt nöjda, går intill varandra och betar.

Vi åker inte och kollar Strimma förrän den 1 juli, spelar ju ingen roll eftersom vi inte seminerar fler gånger.

Idag tävlar Spendrup L i Lund, får vi se hur det går.

Nu är det dags att kavla upp ärmarna och  ta fram dammtrasa och tvättgrejer, tur att man får främmande i bland så det blir gjort.

 

Trevlig Midsommar!!  

Anna-Greta

23 Juni 2011  | Länk | Hästar | 0 kommentar
Anderstorp

Idag har Lotta varit här och  kört laser på Cassie och Strimma, skall komma om en vecka igen och fortsätta behandlingen, vi får hoppas att det fungerar, Strimma trodde hon skulle bli helt bra, Cassie var hon lite osäker på, men vi får hoppas att det blir bra, tur att det ingen hälta är iallafall.

Bäsen var förgrymmad att behöva stå i boxen utan mamma, hade en hel del uppvisning, milt sagt, skadar inte att få foga sej ibland.

Vi skall kolla Strimma den 23 juni (angående dräktighet), är hon inte det så struntar vi i att seminera henne flera gånger.

Cassie skall kollas 27 juni.

Anna-Greta

14 Juni 2011  | Länk | Hästar | 1 kommentar
Anderstorp

Idag har vi varit och hämtat först Strimms på Salsbro och sedan Cassie från Melltorp konstigt nog är dom seminerade på samma dag, så nu får vi se om det lyckas bättre denna gången, bara att hålla tummarna.

På tisdag kommer Lotta Martinsson som är kiropraktor och kollar på Cassie, om vi kan få någon förklaring vad det är som ser ut som en muskelbristning, och om vi kan göra något, känns bättre att få ut någon som är utbildad på sådana skador, känns iallafall bra att Cassie inte är halt.

Kan ju säga att bäsen har en del synpunkter när hon skall lastas, tur att hon är van vid grimma och grimmskaft, med den viljan hon har kommer det att bli svårklass häst i hoppning om hon bestämmer sej för detta, är helt övertygat om det.

Anna-Greta 

10 Juni 2011  | Länk | Hästar | 0 kommentar
Anderstorp

Idag har vi lämnat Cassie på seminstation, och  det bar sej inte bättre, när jag var ute och rasta lilla Mary, så öppnade Pelle lilla dörren på transporten så det skulle komma in frisk luft, han tittade bort några sekunder, och då passade bäsen på att hoppa ut, kan ju säga att det uppstod ett viss tumult, Cassie blev naturligtvis ängslig när bäsen försvann, så det blev fart för att få ut henne ur transporten, och jag  fick på grimman snabbt som ögat på bäsen, tur att man har haft på grimma och lett henne dagligen, så det sluta bra .

Däremot har vi fått lite bekymmer för Cassie, verkar som hon fått en muskelbristning bak, dock inte halt som tur är, veterinären verkade inte orolig och tyckte vi skulle avvakta,  så vi får hoppas det inte är något allvarligt, alltid är det något med dom fyrbenta.

Anna-Greta

8 Juni 2011  | Länk | Hästar | 0 kommentar
Anderstorp

Nu har vi varit och kollat Cassie, det var som jag misstänkte, inte dräktig alltså, men vi tog med henne hem för hovslagaren kommer imorgon, och dom måste verkas nu, åker med henne tidig onsdag morgon, för koll om det är dags att skicka efter sperma.

Kan säga att hästbäbisen var inte så rolig att hantera när Cassie stog i undersökningsspiltan, hon ville stå där mamma var, försökte med att klia på olika ställen brukar fungera annars, men icke, hon var riktigt på sursidan, men dom hade ju inte fått rastat av sej, eftersom vi tog dom direkt från stallet, får se om det går bättre nästa gång.

Anna-Greta

6 Juni 2011  | Länk | Hästar | 0 kommentar
Anderstorp

Tyvärr var inte Strimma dräktig, så nu står hon på Salsbro igen, attans oxå, tråkigt att behöva lämna henne, verkar ju som värmen äntligen har kommit så det kanske går bättre denna gången, bara att hålla tummarna.

 

På måndag skall Cassie kollas, hoppas att hon är dräktig, återstår att se.

Idag har Pelle och lilla Mary åkt till Vara för att hämta en veteran traktor, och jag skall börja städa här, bara att bita ihop och sätta igång.

Anna-Greta

4 Juni 2011  | Länk | Hästar | 0 kommentar
Anderstorp

Igår kväll var vi på kurs med lilla Mary, ja lilla o lilla växer så det knakar väger 20 kg redan, vilket gör att hon inte är lika lättmanövrerad längre, men i vilket fall så var hon jätteduktig, spårade för första gången, inga problem, gissa om husse var stolt, detta var sista gången på denna kursen, så nästa blir i höst, får vi se om det går lika bra då.

Igår startade Niklas och Spendrup L 1 meter fick ett nedslag, bra gjort, med tanke på att det var en  med massa konstiga hinder och en kombination, fick rapport från Jenny att han sköter sej jättebra, och  får mycket beröm av Niklas.

På fredag åker vi till Salsbro och kollar Strimma, bara att hålla tummarna att hon är dräktig.

Anna-Greta

1 Juni 2011  | Länk | Hästar | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Anna-Greta Högberg                                             Skaffa en gratis hemsida