Startsidan Blogg Fotoalbum Hästar Gästbok Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2020)
>>


Nu är de igång...

Ja nu är monteringen av stallet i full gång och antalet boxar ökar var dag. Ser riktigt, riktigt bra ut :)

Tanken var att jag och Ville skulle åka till Markebäck och hoppträna för Anna Emanuelsson tisdag och torsdag, men så blev de in inte då Ville var svullen i ett framben...... så typiskt, så fort man känner att de börjar fungerar och hade börjat titta lite på tävlingar så ja då e de nått.... men han är inte halt så de e nog ingen fara och svullnaden har börjat gå ner.... vilket är skönt

Inte nog med det så hade han sprungit utmed staketet till unghästarna och lyckat tappa en sko.... o de  e inte så lätt att ta ut en hovslagare nu när stallet inte e intakt...

Idag var det dags att kolla om Strimms var dräktig efter andra försöket... och det var hon dessvärre inte.... så Greta tror att de är ett tecken på att Strimms är gammal och inte ska få fler föl.... då hon ALLTID tar sig på första försöket, de e ju så att tillslut säger väl kroppen ifrån även för dem...

Annars så mår alla hästarna bra och fölen växer fast vi som ser dem var dag inte märker de ;) Så nu hoppas vi på att vi kanske kan få stallet så pass färdigt att vi kanske kan visa några fölungar om de e fina :)

28 Juli 2010  | Länk | Hästar | 1 kommentar
Anderstorp

 

Äntligen är vi igång med stallet, idag kom Per vår tusen konstnär,      .. som kan allt, Lägga kakel, klinker, montera stall, sätta husgrund,juta platta,vvs, samt snickeri, allt, är guld värd.

 

Har regnat mycket, hästarna är inte så glada, bäsarna tycker inte om regn, speciellt Lunas är förgrymmad och vill gärna vända baken till när man kommer.

Onsdag skall vi kolla om Strimms är dräktig med Cardento det är bara att hålla tummarna.

Har annons ute på fölungarna, inget svar, fattar inget, något mer prestation säker än Strimma får man leta efter, vet inte vad folk vill ha.

Anna-Greta

26 Juli 2010  | Länk | Hästar | 0 kommentar
Efter regn kommer solsken...

Efter några dagar med regnskurar och åska, så skiner solen idag :) Sen att de blåser lite, är bara skönt för hästarna som tycker de e jobbigt me värmen o flugfäna, då vi numera inte har kunnat ta in dom då de varit som värst.

Då all stallinredning är utplockad, de är tvättat och målningen är i full gång. Så när snickaren kommer i slutet på veckan är det bara att köra igång och börja montera det nya stallet. Jag hoppas innerligt att de hinner bli färdiga tills de blir dags att visa fölungarna, är ju lite svårt att kunna fixa allt om vi inte har något stall:) Väldigt spännande kommer det i alla fall bli att se hur slutresultatet blir :)

Imorgon blir det troligtvis dags att hämta Luna o bäbisen på Markebäck och vi hoppas innerligt att hon tar sig nu!!!! De senaste åren har hon ju haft den egenskapen att inte ta sig förrän på tredje försöket. Men så många chanser har hon inte i år utan det är nu eller inget....

Min Ville har börjat tappa lite hull, tvärtemot de andra ;) och jag har ökat kraften då han säkert behöver mer nu när ja rider honom lite hårdare. Men inte mycket har hänt, man vågar ju inte öka kraften för mycket heller så de slår slint... Nu när de har varit så  varmt står han mest o hänger o orkar typ inte beta... men sen för två dagar sedan få tänkte vi att vi testar väl och ger honom lite hö då. Och konstig som han är så äter han höt, när han har en full hage med gräs!!!! Jaja de är ju bra att han äter de i alla fall.... men väldigt konstigt...

Nu blir det blåbärs paj ;) innan kvällens ridpass // Linda

 

18 Juli 2010  | Länk | Hästar | 0 kommentar
Markebäck

Idag var det dags att åka med La Luna till hingst station, om jag säger att hon protesterade så är det milt sagt, hon hade en helt annan uppfattning än att gå in i en varm transport, men gav sej så småningom när bäsen var på.

När vi kom till Markebäck var Strimma klar att åka hem, hon var så glad att få se matte att hon pussa mej länge och omsorgsfullt, man blir helt salig, dessa underbara hästar, bäbisen hade växt enormt, dom ändrar sej fort när man inte ser dom varje dag.

Här fortsätter vi med stallet i värmen.

Väntar på hovslagaren som har lovat komma imorgon, hoppas det blir så, viktigt när det gäller föl, tyvärr inte alltid man kan lita på dom, men det är bara att hålla tummarna.

Fortsättning följer, Anna-Greta

12 Juli 2010  | Länk | Hästar | 0 kommentar
Falsterbo

 

Jaha så var Falsterbo över för våra hästar, ett pet i var klass för både Cara L & Anders Wictor L, så ingen final, men kul ändå att dom har kvalat.

Här håller vi på med vårt stall, ganska svettigt just nu, all inredning skall ut, sedan tvättas och målas, samt in med ny inredning, men naturligtvis kul i höst att stalla in hästarna i nytt stall.

Hoppas få hämta hem Strimma från Markebäck, seminerad med Cardento för andra gången.

På måndag åker vi med La Luna L för att semineras med Sir Oldenburg, det är bara att hålla tummarna att dom blir dräktiga.

Anna-Greta 

7 Juli 2010  | Länk | Hästar | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Anna-Greta Högberg                                             Skaffa en gratis hemsida