Startsidan Blogg Fotoalbum Hästar Gästbok Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2020)
>>


Anderstorp

Äntligen är Cassie hemma efter nio dagar på seminstation, tror dom tycker det är ganska skönt att vara hos mamma, till och med bäsen verkar att ha stämt ner tonen betydligt, så får vi se om det blir dräktigt, sista försöket för iår, skall kollas 12/8.

Spendrup  L har  varit ute och tävlat igen fick en vägran, tur att han är färdigkvalad till semi på fyra-års championatet, även Coimbra L var på samma ställe och tävlade blev tvåa i 125 och två pet i 130.

Lilla Mary skall på utställning 17/9 i Falköping, undrar hur detta skall gå då varken matte eller husse har en susning hur detta går till, hoppas på hjälp av uppfödarna, vilka var och hälsade på hos oss i lördags, men dom hade flera som skulle visas så vi får se om dom har tid, ja ja det brukar lösa sej.

Anna-Greta

28 Juli 2011  | Länk | Hästar | 1 kommentar
Anderstorp

Äntligen dräktigt, kommer precis från Salsbro stuteri, Strimma konstaterad dräktig med Radisson VDL 1164 e Indorado- Nimmerdor, känns bra även om det inte fungerade med Cardento, tydligen stora problem att få dräktigt med honom.

En glad nyhet till, Spendrup L är klar för semifinal i 4-års-championatet, efter ytterligare två nollor i förra veckan, så roligt att det går  bra, tur att få så bra ryttare på honom, det har Jenny fixat bra.

Det som är mindre bra var att Cassie bet mej i tummen, när vi lastat, och bäsen tänkte ta sej en slurk med mjölk, antagligen gjorde det ont, eftersom jag stog närmast, och skulle sätta fast henne, så passade det bra med min tumme i det läget kom hon ju inte åt bäsen, får hoppas att det ingen inflammation blir.

Anna-Greta 

18 Juli 2011  | Länk | Hästar | 0 kommentar
Anderstorp

Idag har vi varit på Melltorp och kollat Cassie, tyvärr inte dräktig denna gången heller, vet inte vad det är som inte fungerar, kanske muskelskadan som gör att hon inte blir dräktig, veterinär Kajsa Holmstedt tyckte vi skulle försöka en gång till, så hon skall kollas på måndag igen, för det var inte dags för seminering ännu så hon fick åka med hem, och Capisce hade en hel del synpunkter mot att åka transport igen, visade att hon kunde stå på bakbenen oxå, ja det skadar inte att få foga sej ibland, med en del mildare våld fick vi iallafall på henne.

Så har vi tränat lastning och åka transport med Luxor L och Heart L våra tvååringar, gick kanonbra som tagit ur skolboken, pu vilken lättnad, man vet ju aldrig när det gäller unghästar.

Då gäller det att hålla tummarna för Strimma på måndag, har ringt till Salsbro och bokat tid för ultraljud, vore ju en lättnad om hon åtminståne var dräktig

Anna-Greta

15 Juli 2011  | Länk | Hästar | 0 kommentar
Anderstorp

Äntligen har jag fått ordning på datorn, byte av modem samt nätverkskort, att det skall vara så svårt att hitta fel, men nu fungerar allt igen.

Igår var Lotta här och körde laser på Cassie, och Strimma fick massage, verkar som Cassie är bättre och Strimma skall jag ha på Raditol varannan dag, behövs ingen mer laser på henne skönt, och Cassie skall jag stryka på Arnika varannan dag oxå.

Det gick inte så bra för Anders Wictor L i Falsterbo 7-års Championat, gick inte till final 8-fel i första kvalet och 4-fel i andra, men bra ändå att ha kommit dit.

Går bra med vår nya kisse Chip, springer ut och in som han aldrig gjort annat, och Mary slog han till så det small, så nu vet hon sin plats.

Nu får vi hålla tummarna att damerna är dräktiga, Cassie skall kollas 15/7 och Strimma 18/7.

Anna-Greta

9 Juli 2011  | Länk | Hästar | 0 kommentar
Anderstorp

Nu är jag hemma igen, några tusen  fattigare, men det var kul att få ledigt några dagar, trevligt att få umgås med syrran, och tjata lite.

Nu hände det saker när jag var på väg hem, Pelle,med assistans av Linda var och kollade Strimma på Salsbro, hon var naturligtvis inte dräktig, men konstigt nog i början på en ny brunst fast det var 22 dygn, kanske hon varit dräktig men släppt, i vilket fall som helst bestämmer Pelle att hon skall semineras igen, efter rådgivning med chefen för Salsbro, som inte tror att det går med fryst eftersom hon är 20 år, väljer vi att seminera med Radisson VDL som står på Markebäck, då slipper vi betala språngavgift eftersom Cardento hör till VDL oxå, stackars Strimms nu får hon stå på station igen, hoppas det inte blir så många dagar.

Så måste jag berätta att Spendrup L har varit och tävlat i Björbäck två klasser och nolla i båda, Jenny ringde och berättade att han skött sej exemplariskt jätte kul.

Och sedan har fått en ny familjemedlem som heter Chip, en kisse åtta månader, vi får se hur han  klarar vovve Mary, och dom andra katterna, brukar ju vara en del broblem i början.

Anna-Greta

1 Juli 2011  | Länk | Hästar | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Anna-Greta Högberg                                             Skaffa en gratis hemsida