Startsidan Blogg Fotoalbum Hästar Gästbok Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2020)
>>


Anderstorp

Idag har vår hovslagare Martin varit här, så alla hästar är ny verkade, alla skötte sej exemplariskt, utom en ,den gode Heart hade en del synpunkter, men nu stötte han på patrull, Martin gick fram och talade några allvars ord,och tittade honom i ögonen länge och väl, samt tog honom i näsan, och kan man tänka sej det fungerade, tack Martin du är duktig, och det känns lugnt och tryggt när han håller på med hästarna.

Såg att Linda som har Luna, hade skrivit i sin blogg att hovslagaren varit och satt på skor fram, verkar gå jättebra med ridning och social träning, bara en sådan sak att tas in själv utan några kompisar, verkar fungera bra, men det beror säkert på att Linda är en duktig och trygg ryttare.

Vi var på Melltorp och kolla Strimms på 90 dygn i onsdags och allt var ok, skönt.

Nästa vecka kommer Morgan Johansson och Ulla Josefsson och skall bedömma Capisce L,  lite roligt att få bäsen synad extriör och gång, eftersom vi inte ville åka på fölbedömmningar i sommar,  när Cassie inte har varit riktigt bra med sin muskelskada.  Anna-Greta

30 September 2011  | Länk | Hästar | 0 kommentar
Anderstorp

Det har blivit lite dåligt om tid att skriva, blev en del problem med Mary, visade sej att det hade blivit inflammation i det skadade benet, så nu får hon smärtstillande och medicin för inflammationen, skall på återbesök den 6 okt., jag får göra sjukgymnastik med henne morgon och kväll, är inte så populär hos henne just nu, men verkar iallafall som det går åt rätt håll.

Börjar på att fundera om jag är för gammal med unghästar, vi tog in alla fyra för att jag skulle tvätta av karlederna, dom har lyckats få mugg igen, gick bra ända tills jag kom till sista benet på Heart, då fick han in en riktig pärla i huvudet på mej, gick runt i huvudet en stund, men det var bara att bita ihop och fortsätta, det som illafall var positivt, att det inte var mycket kvar av muggen, har behandlat med Socatil och Betnovat.

Gick inte så bra på unghäst VM för Anders Wictor L 8 fel första kvalet och 9 andra, men det är väl ändå bra att blivit utagen dit,det är säkert mer tekniska banor än det är i Sverige, och säkert jobbigt för hästarna dels åka så långt och mycket publik.

Anna-Greta 

24 September 2011  | Länk | Hästar | 0 kommentar
Anderstorp

Spendrup L hade inte sin bästa dag igår, vägra ut sej i bägge klasserna, ja ja han är ju efter Luna som brukar säga ifrån när det inte passar, men han har oxå fått tävlat mycket det sista, och är väldigt överbyggd, kanske hade han ont i kroppen man vet inte, tyvärr kan dom ju inte tala, Niklas klappa honom och sa att vi kommer igen till 5-års Breeders, men lite tråkigt är det ju när han gått så bra innan, men jag säger som vanligt dom är ju inga maskiner, hoppas han får vila nu, man glömmer att han bara är fyra år.

Lite roligt iallafall, såg att Cara L blivit tvåa i 140, bara slagen av Jens Fredriksson.

Är lite orolig för Mary tycker hon haltar mycket, har talat med veterinären, men han säger att vi får ge det lite tid, jag vet inte det kanske är normalt när det har suttit gips på i en månad, hoppas att det är så.

Anna-Greta

11 September 2011  | Länk | Hästar | 1 kommentar
Anderstorp

Nu har Mary blivit av med gipset, hon haltar ganska mycket, men vill ju ändå busa med katterna, så det gäller att hela tiden se upp så hon inte rusar iväg, varit ute på promenad i koppel cirka en kilometer, vilket hon tyckte var jätteroligt, ja ja vi får ta en dag i taget.

Har lämnat Luna till Linda Persson, verkar gå jättebra, hoppas det fortsätter så, roligt för Luna att få en uppgift eftersom vi inte tänker ta något mer föl på henne, och tror inte hon mår bra av att bara gå med unghästarna.

Spendrup L var i Dagstorp och tävlade igår, nollade i två klasser, känns bra med tanke på semi i 4-årschampionatet som är i helgen, bara att hålla tummarna.

Anna-Greta

8 September 2011  | Länk | Hästar | 0 kommentar
Anderstorp

Nu börjar det gå mot ett slut med gipset på Mary, onsdag i nästa vecka skall det av, skall bli skönt framför allt för Mary men oxå för oss, varit mycket åka till veterinär i Mariestad, för att lägga nytt gips och röntga så det inte ändrat sej i brottet, vi har själva fått lägga om när gipset åkt ner på benet, det vill ju bli sår på benet, stackars stumpan hon har varit så tålig, men sedan gäller det ju att, hon får bara gå i koppel första fjorton dagarna, vi har köpt mattor med gummi baksida för att dom skall ligga kvar, så hon inte halkar, risken är ju att hon blir sjövild när klumpen på benet försvinner.

Spendrup L har varit och tävlat, fick ett nedslag i en klass och var felfri i andra, nu drar det ihop sej till semi final för 4-åringarna, börjar få kalla fötter, tur att jag inte är med och tittar, hade antagligen svimmat, har alltid haft svårt att titta på mina uppfödningar när dom tävlar.

Capisce L växer så det knakar, snart lika stor som Cassie, men hon är ädel så det blir nog en ganska snygg häst, och hoppa borde hon ju kunna med den härstammningen.

Anna-Greta

4 September 2011  | Länk | Hästar | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Anna-Greta Högberg                                             Skaffa en gratis hemsida