www.smartahundar.se
Startsidan Blogg Fotoalbum Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2020)
>>


Ledig fredag

Idag har det varit en ledig dag. Helgen blir jobb istället.

Vädret har visat sig från sin bästa sida. Tanken var att vi skulle köra ett nosework-pass. Men just nu är det ett enda intresse för de här två tikarna. Dofterna från hanar som vandrat på vägen före oss.

Bonnie har ju redan löpt och vi väntar på att Dixie ska börja. Vet inte varför det dröjt men hon är pigg så vi oroar oss inte. De har hållit på att markera i hela fyra månader. Först den ena och sen den andra.

Lite plågsamt i längden då vi inte kommer så långt. Men de blir trötta och lugna.

Har en tanke om att lägga ut en övning för nosen på min facebookgrupp. Tänkte att en övning i veckan är väl en bra inspirationskälla.

Nu kommer ju snart kyla och mörker. Då gäller det att ha fullt med ideer på mental träning som man kan göra inomhus eller ute så länge det är ljust.

Alla hundar behöver få använda sitt huvud. De kan inte ligga och sova dygnet runt.

Önskar mina läsare en fin helg!

9 Oktober 2020  | Länk | 2020 | 0 kommentar
Beskrivning av Pugotto

Bonnie - vår pugotto - är ju en mix av lagotto och pudel. Ett impulsköp för snart fem år sedan. Ett impulsköp som blev väldigt bra.

Många frågar hur pugotton är som hund. Vi har ju bara en men jag har genom facebookgruppen kunnat följa cirka 60 stycken och de verkar väldigt lika i sitt sätt att vara.

Mjuka i sinnet, följsamma, gräver en del om de får möjlighet, mycket sociala, inte så mycket motor, smarta. Alldeles perfekt storlek och så fäller de inte. Skäller sällan. Kan ej stava till aggressivitet.

Bonnie morrar bara om hon tar något otillåtet ute och vägrar släppa. Bonnie har mycket jaktinstinkt vilket inte vår lagotto har.

Tror jag fått med allt.

Idag på den här lediga söndagen blåser det och regnar. Men det finns ju som sagt var inget dåligt väder bara dåliga kläder. I eftermiddag får det bli en tur till Vänerns strand. Tror minsann trädet fått växande korvar under natten.Ler.

Önskar mina läsare en fin vecka!

4 Oktober 2020  | Länk | 2020 | 0 kommentar
I väntan på löp

Så blev det lediga dagar igen. Så skönt.

Mulet och regn men ut måste vi ändå. Idag blir det en tur till Ursand nu när turisterna lämnat och vi kan använda minigolfbanorna eller lilla tåget till lite nosework.

Nu är det åtta månader sedan Dixie löpte och hon markerar för fullt, är super kelig så vi får se när hon är klar för löp. Snart hoppas vi.

Vi har ju tänkt ta en kull till nu och sedan inga valpar under 2021.

Det finns så mycket tyckande från renras-fantasterna om blandrashundar. Men även en "renrasig" hund är ju sprungen ur flera raser så jag förstår inte problemet.

Älskar man hundar så är ju alla hundar lika mycket värda.

Vi är ju noga med att föräldradjuren ska vara testade för rasbundna sjukdomar. Det viktigaste för mig är att de är fina och stabila mentalt och inte riskerar få sjukdomar som man medvetet kan utesluta.

Ikväll ska ullekrullarna sen få lite spa med klippning och dusch.

Önskar mina läsare en fin helg!

26 September 2020  | Länk | 2020 | 0 kommentar
Lediga dagar

Så kom det tre lediga dagar och vädret visar sig från sin vackraste sida.

Vi startade dagen ute på Restad Gård som är en vacker plats i Vänersborg.

Vi har varit dåliga på att träna inkallning sista året. Dixie får springa i lina. Dixie är oerhört tight med oss inne, följer varje steg vi tar. Men så fort vi kliver ut genom dörren så finns det annat som är viktigare.

Hon sätter ner nosen och går in i dofternas värld så totalt. Varken ser eller hör, styrs så totalt av dofter.

Bonnie är inte alls lika intresserad av dofter. Bonnie kan gå upp på bakbenen och kika efter katter och andra djur, men är för övrigt helt nära oss ute.

Så nu ligger intensiv träning på inkallning för Dixie som första prioritet.

Att inte kunna ha hundarna lösa är något nytt för oss efter alla år med bordercollie. Vallhundarna behövde sällan koppel. De lydde bara man tittade på dem.

Nu skiner solen för fullt så snart blir det en tur ut med lite nosework.För övrigt går vi och väntar på att Dixie ska löpa igen. Bonnies löp är över och det var ovanligt att inte Dixie kom igång samtidigt.

Önskar mina läsare en fin helg!

18 September 2020  | Länk | 2020 | 0 kommentar
Höst och höglöp

Så kom då hösten igen. Bonnie har löpt i två veckor och är nu i höglöp. Oerhört slitigt då hon klättrar upp på Dixie dygnet runt.

Vi har ju tidigare haft hane och tik ihop och det var slitsamt. Men vi trodde aldrig att det skulle bli minst lika slitigt att ha två tikar under samma tak.

Dixie har dröjt med sitt löp men det kan inte vara långt borta. Antagligen bara en liten förskjutning efter valparna.

Vi kommer inte att para Bonnie då hon inte är så pigg på själva parningsakten när det kommer en hane för nära.

Vi provar att para Dixie med fina Pluto igen så fort hon löper. Sedan blir det inga valpar förrän 2022.

Nu ska vi planera för hundträning bara de blir sitt vanliga jag igen. För i nuläget är båda både blinda och döva för annat än dofter av andra hundar.

Önskar mina läsare en fin helg!

5 September 2020  | Länk | 2020 | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & lena andersson                                             Skaffa en gratis hemsida