www.smartahundar.se
Startsidan Blogg Fotoalbum Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2019)
>>


Underbara sommarmorgon

Så är vi tillbaka på bloggen. Husse har varit på semester en vecka och tiden har inte funnits för bloggning.

Men idag är det ledig dag och solen lyser så härligt. Tjejerna ska när som helst löpa båda två. Tror aldrig de markerat så intensivt som nu.

Vi har tränat shaping intensivt. Igår när jag gav dem ett alternativ till det vi gjort sista veckorna. Då hände något märkligt. Dixie visade tydligt och klart att hon föredrog shapingen.

Jag hade lagt koner som de brukar springa fram till och trycka nosen på innan de ska komma tillbaka för att få sin belöning. Den aktiviteten som de tidigare älskat hade inget värde nu. Ler.

Är så glad över att jag gick kursen i shaping och lärde mig hur det går till. Kommer lägga ut info på hemsidan så fort tiden finns.

I eftermiddag när alla måsten är gjorda ska vi åka och köra ett maratonpass. Nosework, rallylydnad, shaping och lite dogparkour.

Önskar mina läsare en fin helg!

15 Juni 2019  | Länk | 2019 | 0 kommentar
Hemma från Österlen

Så har vi kommit hem efter några fina dagar på Österlen. Idag kan man nästan tror att man är hundledig. Det är så tyst, så tyst.

Tjejerna är trötta efter dessa intensiva dagar vid havet. Det har inte blivit så mycket träning men dock mycket nosande på många olika platser och lek vid havet.

Ännu återstår några dagars semester. Ska låta dem sova ut ordentligt och sedan får det bli en promenad vid Vänerns strand, inte fel det heller. Får väl ta fram klickern och shaipa lite så de inte glömmer det de lärt sig.

Snart står löp för dörren och det markeras för fullt. Vi kommer att försöka para Dixie vid det här löpet. Mer info kommer om det lyckas.

Bonnie var ju vid senaste löpet inte så intresserad av hanarna som erbjöds och visade tydligt att hon inte var redo för någon parning. Har läst att det kan vara så för vissa tikar. Så vi väntar och avvaktar med henne.

Önskar mina läsare en fin helg!

31 Maj 2019  | Länk | 2019 | 0 kommentar
Helg och hundliv

Idag har vi hoppat över den vanliga träningen. Det fick bli en promenad på en ny plats och för de här två tjejerna räcker det viss dagar.

Eftersom båda snart ska löpa så har de full fokus på att hitta intressanta dofter från hanar som gått på just den promenaden.

Man skulle nästan kunna tro att de har urinvägsinfektion båda två men så är inte fallet. Det är ett evigt markerande. Ler.

Det blir inte så många steg innan det blir stopp. Totalt uppslukade verkar de vara och är.

Imorgon ska någon av tjejerna få åka till en träningsbana som Blå stjärnan har ordnat. Oftast så tröttar det rejält med att träna sida vid sida med främmande hundar.

Bonnie har verkligen knäckt koden när det gäller klicker och shaping, så det är en fröjd att träna henne i det. Det är en perfekt träningsform för Bonnie.

I andra aktiviteter som t ex nosework så brukar Bonnie låta Dixie göra grovjobbet innan hon markerar. Är man bekväm så är man.

Dixie har en bit kvar när det gäller shaping men hon utvecklas hon med.

Önskar mina läsare en skön helg!

18 Maj 2019  | Länk | 2019 | 0 kommentar
Ledig lördag

Idag har det varit en ledig dag, skönt som alltid.

Vi har haft barnbarn på besök. Roligt men mycket intensivt.

Killarna fick lära sig att klicka hundarna. De tyckte det var spännande men hundarna verkade från början lite frågande.

Nu efter fem intensiva timmar är vi alla rejält trötta. Bra mental träning framför allt för hundarna. Så nu blir det en lugn kväll. Ler.

Har börjat att utveckla klickandet än mer och det är så roligt att se hur hundarna tänker så det knakar. Önskar att jag använt den här träningsformen för länge sedan, men bättre sent än aldrig.

Om jag klickar när Dixie är lös här hemma så kommer hon som ett skott, Ska börja köra henne med en lina i olika miljöer utomhus också och se om inkallningen funkar till hundra procent då med.

Önskar mina läsare en fin vecka!
4 Maj 2019  | Länk | 2019 | 0 kommentar
Ljuvlig sommarkväll i april

Jag kan inte minnas någon kväll i april som varit så varm som nu. Tjejerna är fulla i lek när värmen kommit. Båda ska snart löpa och det är en evig kamp om allt.

De håller hela tiden koll på vem som har bästa platsen närmast mig. Ler.

I går natt hade Bonnie lagt beslag på hela hundbädden och Dixie vankade fram och tillbaka halva natten. Antagligen sov Bonnie räv för att själv kunna ligga närmast mig.

Känner igen det här spelet innan löp från våra tidigare tikar. Skillnad med de här hundarna är att de är mycket mjukare mentalt och slåss inte med varandra. Tror inte de kan stava till aggression.

Enda gången de morrar är när de käkar otäcka saker som de inte vill släppa.

För övrigt har vi anmält Bonnie till en blandrasutställning nu i maj. Lite kul att få ett utlåtande om henne. Dixie är anmält till Öppet spår i viltspår i juli.

Vi får försöka köra lite viltspår innan dess.

Önskar mina läsare en fin vecka!

29 April 2019  | Länk | 2019 | 4 kommentarer


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & lena andersson                                             Skaffa en gratis hemsida