www.smartahundar.se
Startsidan Blogg Fotoalbum Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
8
9
10
11
12
13
14
16
17
18
19
20
21
22
24
25
26
27
28
30
31
<<
December (2019)
>>


Sista semesterdagen

Ska njuta den sista lediga dagen idag.

Skulle egentligen bara vilja gå inne och skrota eftersom vädret bjuder på nordanvind och ett ettrigt regn.

Men hundarna är inte inne på samma tanke... tyvärr. Vet ju att det är skönt att komma ut åtminstone när man kommer in igen. *L*

Idag blir det en tur till Restad gård där fälten ligger inbjudande för promenad och det är skönt för hundarna att få sträcka ut ordentligt.

Ska köra lite lydnad och sökrutor. Mocca har inte visat någon mer tendens att sticka efter händelsen här om dagen. Hon är oerhört följsam och lyder minsta lilla vink. Hon vill vara till lags och vet inte hur väl hon vill för att jag ska bli nöjd.

Mocca är inte så road av sökrutor men Meg formligen älskar det. Meg brukar studsa på alla fyra benen samtidigt, när hon ser den vita kassen där vi har alla föremål som ska gömmas.

Meg började igår pipa en km innan vi var framme. Hon har inbyggd gps och kopplar platser till trevliga händelser, i hennes fall arbetsuppgifter som hon ska utföra.

Meg denna hårda arbetsmaskin som så tydligt är en arbetande hund.
31 Januari 2011  | Länk | Hundliv 2011 | 1 kommentar
Lydiga hundar

Mocca har varit oerhört lydig och följsam sedan händelsen i förrgår när hon var på ett litet äventyr.

Igår eftermiddag sken solen från bar himmel och vi var och gick en långpromenad längs vattnet i Trollhättan. För hundar som inte är vana vid att lukta på andra kissfläckar än sina egna så går de med näsan i marken hela tiden.

Massor av intryck fick hundarna. Vi gick över en tågbro där tågen kom dundrande sida vid sida och de fick vänja sig vid det. Gick även över bron som gungar ganska kraftigt av alla bilar och fotgängare.

Det var inte så populärt men mycket lärorikt för hundar från landet.

Mocca fick gå fot långa sträckor och blev på så sätt mycket mentalt trött.

Sedan träffade vi en massa hundar och det är oxå nyttigt eftersom vi inte gör det till vardags då vi mest befinner oss i skogen.

Idag väntar skogen och sökrutor. Meg älskar just den övningen.

Några dagar kvar av semestern, underbart med ledighet på vintern när det inte finns så många måsten som på sommaren.

28 Januari 2011  | Länk | Hundliv 2011 | 1 kommentar
Mocca i trotsåldern

Mocca har kommit i trotsåldern. Mycket sent men bättre sent än aldrig.

Mocca som alltid lyssnat och kommit på direkten när jag ropat har helt plötsligt stängt öronen och bryr sig inte ett skvatt om att matte skriker och ropar.

I morse när vi kom hem och jag släppte ut dem ur bilen så gick jag ner i källaren en kort stund. När jag kom tillbaka så var Mocca borta. Jag ropade, men ingen Mocca i sikte. Gick in i källaren för att se om hon var där men så var inte fallet.

Fick syn på henne långt bort i skogen där hon var fullt upptagen med att spåra runt efter något intressant, antagligen rådjur.

En bordercollie ska inte spåra på vilt men Mocca är ingen typisk bordercollie i sitt beteende.

När hon till sist behagade vända hemåt så åkte hon in med buller och bång.

Så här ligger en mycket moloken dam och tittar på mig. Hon förstår att hon gjort fel. Hon vet var gränsen på tomten går och att det är total förbjudet att gå över den gränsen.

Ska åka ut till skogen och köra spårrutor alldeles strax. Om hon har samma beteende då så får det bli lina. Det är enda sättet att få henne på rätt köl igen.

Jag vet att det kommer att gå över. Jag vet att det kan vara så här. Men just nu är jag bara jättearg på henne. För jag har svårt för hundar som inte lyder.

Minns att Meg oxå hade en sån här period runt året men den perioden sträckte sig bara över en dag. Sen har hon kommit i alla lägen och situationer.

Några timmar har gått sedan Mocca fick sitt livs utskällning efter att hon stängt öronen, Sen dess har hon varit hur lydig som helst. Kanske var det en engångsföreteelse.

26 Januari 2011  | Länk | Hundliv 2011 | 0 kommentar
Ishalka och träning

Igår var det vår och vårkänslorna slog till för fullt!

Men idag råder kyla och halka igen, det var inte så länge man fick glädjas åt sol och värme.*L*

Idag är en sån där ledig dag. Med andra ord en dag full av planer och glädje. Ska ta ett pass lydnad här ute i trädgården med båda tjejerna. Det är lite halt men det kommer att gå eftersom jag slipper pulsa i snön.

För övrigt är jag inne i trixens värld just nu. Håller på att sammanställa alla trix jag har i böcker och pärmar. Kommer lägga ut dem på hemsidan så fort semestern börjar. Så nu ska här trixas!

Det är så roligt att se hur lätt hundarna lär in en ny konst. Mocca är så härlig när hon tycker vi ska träna och om jag inte är med på noterna så gör hon en show för mig med alla trix hon kan. Ler.

Semester ja, vilket underbart ord. Bara några dagar kvar till dess. Ska bli skönt även om vädret inte är det bästa.

19 Januari 2011  | Länk | Hundliv 2011 | 0 kommentar
Trix, korvsök och lite high-five

Nu har vi tränat trix i flera dagar. Någonting mentalt måste ju bordercollien ha inomhus när det inte går att vara ute och träna.

Har börjat lära in high five, spela död buga o.s.v. Det går hur bra som helst. Mocca är den som mest är road.

Mocca ser så härlig ut när hon slänger sig ner på golvet och trycker huvudet neråt, allt för att se ut som om hon vore död. *L*

Lite korvsök i träden har vi gjort oxå när vägen upp till träden nu är skottad. Ishalka råder så det gäller att gå försiktigt. På de flesta promenaderna är hundarna lösa eftersom risken för att halka är så stor.

Bordercollien är ingen hund som trivs något vidare i koppel.

De här två hundarna har ett alldeles speciellt förhållande. Det borde vara Meg som står högst i rangskalan. Men så är inte fallet. Mocca är mer dominant i sin läggning fast hon har ett mjukare sätt.

Inomhus styr Mocca Meg totalt. Så fort jag öppnar dörren och de kommer ut så är rollerna helt omvända. Meg talar om för Mocca att hon absolut måste lyda mina kommandon. Gör hon inte det så vankas en knuff eller ett liten tjyvnyp.
Blixtsnabbt rättar sig då Mocca in i ledet igen. *L*

Så just det är fördel med två hundar. Den äldre lär den yngre hur man ska vara.

12 Januari 2011  | Länk | Hundliv 2011 | 0 kommentar
Hundar och smällare

Ja, så är äntligen en kväll med smällare över. Ett nytt år står för dörren. Spännande.

Mocca fick följa med på fyrverkeriet. Allt för att avdramatisera det hela.

Meg låg under sängen med vacker musik som dolde en del av smällandet.

Mocca blev rädd första sekunderna när det började smälla. Sen satt hon sig bakom våra ben och var trygg och nöjd med det. Vi låtsades som om det inte var så mycket att fundera över, så då tog hon det med ro.

Det räcker med en hund som är skräckslagen för smällare. Meg vågade nästan inte gå ut och rasta sig nu på morgonen trots att det då var tyst.

Ett år sedan vi hämtade Mocca. Ett oerhört intensivt slitsamt men roligt år. Nu börjar hon äntligen bli vuxen i sitt beteende i stora delar. Jag är glad att man inte kommer ihåg första året i hundens liv efteråt.

Nu är det en vår full av träning som står för dörren. Jätteroligt.

1 Januari 2011  | Länk | Hundliv 2011 | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & lena andersson                                             Skaffa en gratis hemsida