www.smartahundar.se
Startsidan Blogg Fotoalbum Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
8
9
10
11
12
13
14
16
17
18
19
20
21
22
24
25
26
27
28
30
31
<<
December (2019)
>>


Megs suveräna nos

Idag var en ledig dag och jag är äntligen fri från mitt halsont.

Snön ligger kvar och det är så där lagom kallt, -3 grader.

Jag och tjejerna var i en ny skog för att träna lite. Tänkte börja med att slänga lite leksaker i snön eftersom Meg älskar den övningen. Men hon tar bara sina egna saker, aldrig Moccas.

Jag slängde Moccas lekboll en bit in i den djupa snön, såg hur Mocca stack iväg efter den och så fortsatte jag att gå.

Mocca kom ikapp men nu utan boll. Ängen var stor och jag som har dåligt lokalsinne, visste på ett ungefär var den hamnat.

Så försökte jag få Mocca att söka rätt på sin leksak. Hon gjorde några halvhjärtade försök men fann snart andra spår som var mer intressanta. Inte mycket till motor där inte.

Så gick vi en skogspromenad och hundarna fick springa av sig över stock och sten.

När vi kom tillbaka gav jag Meg kommandot sök. Hon ville egentligen inte, för hon gillar ju som sagt inte att söka efter Moccas grejer.

Till sist fick hon ge upp och lyda mitt kommando. Hon svepte över den stora ängen cirka två minuter, sen sparkade hon upp snön där bollen låg.

Men att ta Moccas boll i munnen och komma med den, det var bara för mycket begärt av mig. Ler.

Så kom hon sättande i full fart och ville ha egna uppgifter.

Å vad jag skrattade för mig själv åt den här kloka egensinniga hunden.

22 Januari 2014  | Länk | 2014 | 0 kommentar
Snö och solsken

Så har vi njutit av den här underbara söndagsmorgonen. Solsken och lagom med gnistrande snö.

Vi har varit ute vid havet och tjejerna har formligen studsat i snön.

Har funderat på det här med åldrande och hundar. Det är lika individuellt som hos oss människor.

Min första hund i vuxen ålder Moa hon började bli riktigt gammal runt sex års ålder. Då var hon stel när hon legat en stund, gjorde lite som hon själv ville. Började höra dåligt och såg säker dåligt oxå.

Vår andra hund Chippen, som numera bor hos Karin, han blir tio år i sommar och har varit fullt frisk hela sitt liv, är fortfarande lika pigg, trots sin höga ålder.

Mocca som går på sitt femte år är mentalt på en unghunds nivå. Konstigt men så är det. Jag tror aldrig hon blir gammal i sitt sätt att vara. Även om hon är mycket lydig och följsam så känns det inte som om hon mognar till och blir en klok mogen hund.

Meg som går på sitt åttonde år är ju som jag skrivit tidigare oerhört kraftfull trots den höga åldern. Ingenting tyder på att hon är en gammal hund. Det enda vi kan börja se är att om hon fått en ordentlig genomkörare så är hon nöjd för den dagen och så har det inte varit tidigare.

Men jag är glad över mina nuvarande tjejer som kan gå lösa nära andra hundar och inte bryr sig om vad som händer runt omkring dem.

19 Januari 2014  | Länk | 2014 | 0 kommentar
My Dog med hund

Också i år fick man ta med sig hund in på My Dog utan att man ställde ut. Visserligen kostade det en slant men det var det värt.

Efter flera timmars vandrande runt montrar och utställningsringar så är vi nu alla rejält trötta.

Tjejerna skötte sig utmärkt trots alla människor och hundmöten i mycket trånga passager. Jag kan bara ana hur många dofter som de sniffat i dag i luften.

Mocca som är översocial och totalt distanslös och som älskar allt och alla på två och fyra ben, hon har nog blivit klappad av minst hundra kvinnor och småtjejer. Många var kommentarerna om hur fin hon var. Många har frågorna varit om vad det är för ras.

Meg hon passade också på att få lite uppmärksamhet av alla klappande människor, hon är inte så intresserad men vad gör man inte för att konkurrera med sin värsta antagonist. Ler.

Igår var vi barnvakter i flera timmar. Så jag säger som Fredrik Steen (som vi lyssnade till lite på hundutställningen), aktivering kan vara många olika saker.

Den mentala aktiveringen som de fått dessa två dagar har varit mycket bra.

4 Januari 2014  | Länk | 2014 | 0 kommentar
En plågsam nyårsafton

Ja, så har ett nytt år börjat. Kul.

Igår blev Mocca för första gången rädd för smällare och raketer. Hon har under sina fyra år aldrig visat någon som helst rädsla för smällare tidigare.

Men så igår så läste hon väl av Meg och så gick hon igång.

Det blev en plågsam nyårsafton för både henne och Meg. Mocca flåsade i timmar och gick inte att avleda på något sätt. När vi gick ut för rastning så var hon så skräckslagen så det inte gick att kissa. Meg var lugnare trots sin rädsla. Meg låg klistrad vid ytterdörren men där var hon trygg.

Imorse var Mocca uttorkad av allt flåsande och är idag en mycket trött, utslagen hund.

Det är fruktansvärt att det ska få hålla på att smälla i flera dagar, lidandet för alla djur blir så stort.

Om två dagar tror jag de kan få börja gå utan koppel igen. Meg som nästan jämt är lös är enormt uttråkad av att tvingas gå kopplad på vanliga promenader.

Så nyårsafton blev för oss inte den avkopplande festkväll som den borde varit.

Men nu ser vi fram emot vår och sommar. Gott nytt 2014 önskar jag mina läsare.

1 Januari 2014  | Länk | 2014 | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & lena andersson                                             Skaffa en gratis hemsida