www.smartahundar.se
Startsidan Blogg Fotoalbum Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
8
9
10
11
12
13
14
16
17
18
19
20
21
22
24
25
26
27
28
30
31
<<
December (2019)
>>


En gnistrande höstdag

Tänk att man kunde pricka så rätt och vara ledig den här underbart vackra höstdagen.

På väg till Göteborg idag så lyckades jag köra vilse på 45:an och det är inte många som klarar. Skämt åsido så satt jag i andra tankar och lyckades förstrött följa en annan bil och helt plötsligt befann jag mig mitt ute på bondlandet i Sjuntorp - världens ände. Ler.

Men hundarna brydde sig inte om det. De vet att ledig dag och sol betyder mycket utevistelse, något som de älskar.

Vi startade på golfbanan. Som tur var hade golfarna vett på att hålla sig borta för en gång skull så plats fanns för hundarna att få sträcka ut. De var som ystra kalvar på vårbete.

Meg ska snart löpa och brukar då ha lite svårt för andra gamla tikar. Moa var likadan när hon levde fast ännu värre i humöret före löp.

Men idag gick det utmärkt att vara lös och passera förbi främmande hundar. Mocca hon är i sin egen lilla värld och tar inte ens notis om dem.

Sen blev det stadspromenad i storstan. Meg vänjer sig aldrig vid storstan trots att hon danats i den sen åtta veckors ålder. Hon travar uttråkad på i sitt koppel men är inte bekväm här. Mocca är mer en allroundhund som funkar överallt.

26 Oktober 2012  | Länk | 2012 | 0 kommentar
Varför älskar vi hundar

Jag har läst etologen Per Jensens bok "Hundens språk och tankar". Mycket läsvärd och innehållsrik. I slutkapitlet skriver han så fint om kärleken till hunden.
Tänkte låna några ord därifrån och delge er, mina läsare.

"Varför älskar vi hundar? Jag tror att det omedelbara svaret är att de har utvecklats till att tänka och fungera nästan som vi själva i många avseenden, samtidigt som de saknar många av våra dåliga egenskaper.

Hunden är inte långsint, den blir gladare över att träffa oss ju längre vi varit borta och jobbat. De är sällan på dåligt humör och framförallt älskar den oss förbehållslöst.

Den ser förbi allt det där som får medmänniskor att värdera oss, bryr sig inte ens om vilka kläder vi bär, om håret är fett och ovårdat, om vi har en ful näsa eller svårt för att uttrycka oss i stora folksamlingar. Vi kan inte köpa dess kärlek (även om många tycks tro det). Hunden älskar oss utan reservationer, helt enkelt för att vi finns där, för att vi hör ihop. Hur kan man inte älska en sån varelse tillbaka?"

Tänkvärda ord för oss som älskar dessa djur.

15 Oktober 2012  | Länk | 2012 | 0 kommentar
Mina tjejer är olika

Tänk att två tikar kan vara så totalt olika som mina är. Samma ras, samma liv men som födda på varsin planet.

Meg den ihärdiga arbetsnarkomanen som lever för att arbeta. Som skulle orka timtal med hårt arbete om hon bara fick hålla på. Visar aldrig trötthet på något sätt.

Ganska tuff i sitt psyke men mjuk i kontakten med oss. Meg som har inbyggd gps och som aldrig glömmer en plats om hon varit där tidigare. Meg som hittar närmaste vägen tillbaka till bilen långt inifrån skogen. Denna tik som är och alltid varit totalt ointresserad av lek med andra hundar. Meg som är sex år gammal men som inte visar en tillstymmelse till åldrande.

Och så Mocca som är Megs totala motsats. Jobbar gärna men inte så länge. Skulle nog varit född till ren sällskapshund. Mjuk och oerhört social. Älskar allt levande liv både människor och djur. Mocca som bara vill vara nära och få klappar. Mocca som skulle kunna svansa med mig här hemma utan något egentligt krav på aktivitet.

Mocca som vill vara till lags hela tiden och aldrig blir riktigt vuxen. Mocca som aldrig visar att hon känner igen sig nånstans. Mocca som aldrig visar glädje på det sätt som Meg gör. På något sätt lever Mocca i sin egen lilla bubbla.

Tre år gammal men oerhört valpig i mångt och mycket och kommer nog så förbli.

7 Oktober 2012  | Länk | 2012 | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & lena andersson                                             Skaffa en gratis hemsida