www.smartahundar.se
Startsidan Blogg Fotoalbum Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
8
9
10
11
12
13
14
16
17
18
19
20
21
22
24
25
26
27
28
30
31
<<
December (2019)
>>


Spår för hela slanten.

I helgen var Mocca på spårkurs. Det gick över förväntan. Vi började med att gå raka spår och sedan lade vi i lite vinklar. Sedan fick vi gå ett spår som en annan kursdeltagare hade lagt.

Det tog en stund innan Mocca förstod vad det var hon skulle göra men sedan föll allt på plats och hon gick på kärnan direkt i spåret och jobbade lugnt och koncentrerat.

Idag på min lediga dag lade jag ett spår ute i skogen. Jag tog tyvärr med båda hundarna men bara Mocca fick spåra. Det ska jag inte göra imorgon.

För Mocca blir så hämmad av Meg så hon kan inte koncentrera sig fullt ut när Meg är med. Men man lär sig på sina misstag.

Jag hade även köpt blodpudding som de fick söka efter på ett stort område i skogen. Nu ligger båda tjejerna här vi mina fötter och sover gott.

Nästa helg är det del två på kursen. Då ska vi gå igenom sök av person. Jag kan egentligen detta men jag får ny inspiration av att ibland gå på kurs.

22 Oktober 2014  | Länk | 2014 | 0 kommentar
Fredagkväll och uppehåll

Äntligen så slutade det regna. I två dagar har det öst ner och vi har inte kunnat vara ute i någon större utsträckning. Det har endast blivit promenader i koppel, något som Meg ogillar i allra högsta grad.

Hon brukar gå fem till tio minuter sen vänder hon sig om, stirrar mig i ögonen och tycks säga:

-Nå, när ska du hitta på något kul till oss ?

Efter sådär trettio minuter brukar hon sucka om nu hundar kan sucka, ler.

Sedan trampar hon på och drar hemåt.

Men idag efter jobbet så åkte vi ut till Ursand som så här års är ganska tomt på folk. Äntligen, tycks de tänka när de förstod vad som stod på.

Så efter 45 minuters sök i skogsterräng så kan vi äntligen få lite lugn och ro här hemma. Två dagars vila för en bordercollie är en dag för mycket för rasen.

På söndag ska Mocca börja en sökkurs. Det ska bli intressant att se om hon plockar fram någon motor när inte Meg är med.

Önskar alla mina läsare en skön helg i dessa Halloween-dagar.

17 Oktober 2014  | Länk | 2014 | 0 kommentar
Underbara höst

En sån här underbar sommar och höst tror jag inte jag upplevt under hela mitt liv. Sol och värme. Nästan 20 grader trots att vi gått in i oktober.

Igår eftermiddag efter jobbet åkte vi ut till Ursand och körde tjejerna i skogen. Det blev sökrutor där de fick söka efter skrapade pinnar på områden som ej var spårade. Jag kan se hur de njuter båda två av att få hoppa över stock och sten.

Mocca är trots sina fem år fortfarande oerhört mjuk i kroppen. Hon rör sig som en unghund. Det känns konstigt att inse att hon faktiskt är en medelålders hund numera. Hon har ju alltid varit oerhört barnslig för sin ålder. Men mentalt känns det som om hon äntligen börjar mogna lite.

Jag upplever att hon har längre ork mentalt än vad hon haft tidigare. Vi får se vad hon kan åstadkomma när hon ska gå på spårkurs på alldeles egen hand utan Meg om två veckor.

Har man två hundar så är det ju ständigt en tävlan om vem som kan bäst. Men Meg är ganska dominant och ibland kan jag känna att Mocca blir lite hämmad av Meg.

Vi har för övrigt blivit med fiskar. Sådär 500 liter akvarium som täcker en hel vägg. Jag trodde Mocca skulle sitta och titta på allt som rör sig men hon har knappt tagit notis om det.

Men nu väntar skogen innan det blir dax för ett jobbpass igen.

Trevlig helg önskar jag alla mina läsare.

4 Oktober 2014  | Länk | 2014 | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & lena andersson                                             Skaffa en gratis hemsida