www.smartahundar.se
Startsidan Blogg Fotoalbum Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
8
9
10
11
12
13
14
16
17
18
19
20
21
22
24
25
26
27
28
30
31
<<
December (2019)
>>


Underbara höst

En så här varm skön höst tror jag inte jag upplevt under alla mina år.

Dagen idag har varit ledig. Vi har intensivtränat nosework de senaste månaderna eftersom det är så enkelt och så kul. Har börjat försvåra alltmer med längre liggtid för dofterna i doftgömmorna.

Kursledaren sa att eucalyptusdoften är så flyktig så den försvinner efter ett dygn. Det tror jag är helt fel eftersom tjejerna hittar doften som är en vecka gammal.

Det finns bara en nackdel med allt detta nosande. Mocca har ätit upp fickorna på mina jackor som jag glömt på stolen. Där ligger det riktigt goda godiset som man kan göra vad som helst för att få.

Valpfasoner på en hund på sex år.

Igår hade jag ställt väskan med alla noseworkgrejer på golvet här hemma. Väskan var stängd och allt i den var välinpackat.

Mocca följde mig inte såsom hon brukar göra hela dagarna. Fann henne mumsande på det svindyra godiset. Hon hade lyckats öppna den tillslutna väskan och sedan hittat godiset.

Förstår inte hur hon kunde öppna paketet så fint och tyst.

Svindyrt godis som snabbt försvann ner i en godissugen hunds mage. Så nu har hon redan fått födelsedagspresenten för det här året.

För den andra november fyller barnsliga Mocca sex år. Svårt att tänka sig att även hon börjar bli gammal, men hon kommer nog alltid vara valpig.


25 Oktober 2015  | Länk | 2015 | 0 kommentar
Underbar höstdag

Idag har det varit en sån där underbar dag med skinande sol och nästan sommarkänsla.

Fickorna blev packade med doftgömmor och sugrör med doft.

Sedan gick vi ut här i närområdet. Lade doftgömmorna på allt där magneterna fastnade. Gömde sedan en sluten dosa bland höstlöven.

Båda tjejerna klarade det med bravur. Senare på eftermiddagen gick vi en promenad runt området.

Meg blev helt vild av glädje när vi kom till en av platserna som vi sökt på. Hon for runt som en skottspole och trodde att det var nytt sök på gång.

Sedan hoppade hon rakt upp och skällde av besvikelse när hon förstod att det inte skulle bli någon mer sökning.

Så på något sätt har hon blivit mer pigg av sin smärtlindring och skönt är det.

Trevlig helg önskar jag alla mina läsare!

17 Oktober 2015  | Länk | 2015 | 0 kommentar
Ledig helg och spårning

Så var det två lediga dagar igen, alltid lika skönt. Framförallt uppskattar jag att slippa stiga upp klockan fem på morgonen.

Nu har vi kört nosework intensivt den senaste månaden sedan helgkursen. Tjejerna älskar det och sitter och väntar på sin tur, sedan gör det sitt allra yttersta för att få fortsätta nosa. Ler.

Idag ska vi variera träningen lite och lägga lite vanliga personspår. Det gäller ju att hålla motivationen uppe till vi hittar en lämplig tävling.

Funderar på att låta även Meg göra doftprovet. Meg är piggare nu efter två veckors medicinering. Det visar hon på så vis att hon inte är så irriterad på Mocca längre.

Igår hände någonting märkligt. Mocca har ju alltid varit mycket lydig och kunnat vara lös i alla lägen. Mocca har säkert studerat Megs ilska mot katter men har själv bara varit positivt inställd till dem.

Igår när Mocca var lös så fick hon syn på en katt och drog iväg som en raket. Jag ropade men för första gången i sitt sexåriga liv hade hon fått vadd i öronen.
Katten for upp i ett träd och Mocca sattes sig under trädet.

Hon tycktes tänka, men vad var det som hände? Vad ska jag göra nu då?, tycktes hon tänka.

Jag vet inte vad som skulle hänt om hon fått kontakt med katten, men antagligen skulle hon bara vifta på svansen och invitera till lek.

Så sedan fick olydiga Mocca gå kopplad resten av promenaden.

10 Oktober 2015  | Länk | 2015 | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & lena andersson                                             Skaffa en gratis hemsida