www.smartahundar.se
Startsidan Blogg Fotoalbum Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
8
9
10
11
12
13
14
16
17
18
19
20
21
22
24
25
26
27
28
30
31
<<
December (2019)
>>


En solig söndag

Idag har solen lyst över Vänersborg nästan hela dagen. Hundarna blir som pånyttfödda. Ystra och pigga, men oxå rejält krävande på aktiviteter.

Så efter sin rejäla promenad så blev det ett noseworkpass ute på utegymmet vid Vänerns strand.

De jobbar väldigt bra båda två. Det märks stor skillnad på Dixie att hon gått en kurs nyligen. Fördelen med två hundar är att det finns en konkurrens om vem som ska få jobba.

Fast egentligen håller de på hela tiden med att tävla om vår uppmärksamhet i stort och smått. Om en hoppar ner från soffan så kommer den andra upp på mindre än en sekund.

Antar att de kommer att löpa närmaste månaderna för nu har hanhundsdofter blivit populärt igen. De kan stå och sniffa på ett grässtrå hur länge som helst.

Ikväll blir det lite klippning för sedan vi började klippa själva så tar vi det i små portioner. Ett s k "pågående projekt".

Önskar mina läsare en fin vecka!

27 Oktober 2019  | Länk | 2019 | 0 kommentar
Jobbig ljusfestival för nosande hund

Idag är en sån där skön ledig söndag som man kan längta efter varje morgon när klockan ringer kl 05. Ler.

Igår tog vi med ett barnbarn och besökte ljusfestivalen i Grästorp.

Vid just såna tillfällen kan man se hur mycket Dixie använder sin nos. Det är trångt och massor av folk. Dixie tar ingen - absolut ingen - notis om alla dessa människor eller hundar. Hon svepte runt med nosen i en och en halv timme och sen dess har hon nästan sovit konstant. Ler.

Bonnie - som är mycket mer social - (tror det är pudeln som visar sig där) fick vara hemma. I annat fall hade hon försökt sig på att ta kontakt med alla. Jag tror hon ser en möjlighet till en klapp eller lite uppmärksamhet i alla hon möter.

Det har blivit mycket bättre med åren men hon älskar främmande människor. Dixie är inte avogt inställd, hon är bara totalt ointresserad. Vi tycker det är skönt. Hon är social så det räcker med oss.

På onsdag ska jag och Dixie gå sista gången på noseworkkursen. Hon kunde allt detta innan men det har varit roligt att få lite nya infallsvinklar.

Hon hoppar av glädje när vi kommer fram och jobbar med otrolig motor.

Önskar mina läsare en fin vecka!

13 Oktober 2019  | Länk | 2019 | 0 kommentar
Dixie på kurs

Den här veckan har Dixie varit på noseworkkurs. Hon är duktig på nosework men det är så roligt att gå på kurs och få nya infallsvinklar på sporten.

Dixie med all sin motor tyckte det var jättekul. Jag fick bära in henne i bilen mellan varje pass för hon ville bara fortsätta jobba. Ler.

Idag ska vi försöka ta lite bilder på tjejerna. Hösten har kommit på allvar och det ser ut att bli en vacker höstdag. Kommer även lägga in lite mer tips på mental aktivering när tiden är knapp.

Nu när kvällarna blir mörka och kyliga så får man ju plocka fram all fantasi man kan för att ge sina hundar roliga övningar som ger dem glädje och meningsfullhet.

Här hemma är dessa hundar så oerhört rutinbundna. De vet precis när det är dax för träning. Det räcker med att jag öppnar skåpet i hallen där deras saker finns. På en sekund står de där, förväntansfulla. Ler.

Önskar mina läsare en fin helg!

5 Oktober 2019  | Länk | 2019 | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & lena andersson                                             Skaffa en gratis hemsida