www.smartahundar.se
Startsidan Blogg Fotoalbum Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
8
9
10
11
12
13
14
16
17
18
19
20
21
22
24
25
26
27
28
30
31
<<
December (2019)
>>


I stormens öga

Ja, så kom den omtalade stormen. Men vad bryr sig en border collie om det. Inte ett skvatt!

När vi inte gick ut vår vanliga rastning klockan nio så fick Meg ett spel här hemma. Då lägger hon sig i hallen och piper och piper. Mental psykning kallas det för. Ler.

Jag hade bara tagit ut dem för en nödvändig rastning eftersom det var svårt att stå upprätt. Men Meg som är så enormt rutinbunden måste få sina vanliga träningspass oavsett väder. Det betyder minst två timmars utevistelse om dagen.

Klockan 11 fick jag ändra mina planer och klä mig som michelingubbe. Sen var det bara ut och träna. Halsont och halvhängig men vad bryr sig Meg om det. Brr vad kallt.

Mocca hade nog kunnat hoppa över utevistelsen. Hon är ju nöjd bara hon får vara med på vad som händer här hemma och så har hon ju fullt upp med att vara mamma.

Ska ut nu ett pass till. Tror det får bli kyrkomuren en snabb visit för att köra slut på arbetsmaskinen Meg.

Imorgon ska vi till veterinären och ta Moccas stygn. Förhoppningsvis så öppnar oxå valparna ögonen imorgon och då ska vi ta nya kort och lägga på hemsidan.

27 November 2011  | Länk | Hundliv 2011 | 0 kommentar
Mocca är en duktig mamma

Ja mycket har hänt de senaste två dygnen.

Mocca förstod ju inte riktigt från början vad det var för små kryp som kröp runt där i valplådan. Det är ju det som händer när tiken blir snittad och sövd och inte är med hela vägen. Hon hade ont och var inte sig själv på grund av stark smärtlindring.

Jag var gråtfärdig när jag klockan tre på morgonen återigen fick försöka locka henne till valplådan första natten.

Men just den första natten hände det magiska att helt rätt beteende slog till. Vilken tur annars hade det blivit jobbigt att handmata allihop.

Nu sköter hon valparna helt perfekt. Slickar dem som hon ska. Matar och matar och vill inte vara borta från dem allt för lång stund.

Megs mammakänslor slår tyvärr oxå till så hon kommer springande när de piper. Men vi har galler just nu eftersom det är en känslig period för Mocca och hon behöver få vara i lugn och ro.

Det här är nog den mest motoriskt rörliga kullen vi haft. De är ganska stora och tar sig redan fram med enorm fart. Vad månde det bli av dem? Agilityhundar så klart ! Ler.
18 November 2011  | Länk | Hundliv 2011 | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & lena andersson                                             Skaffa en gratis hemsida