www.smartahundar.se
Startsidan Blogg Fotoalbum Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
8
9
10
11
12
13
14
16
17
18
19
20
21
22
24
25
26
27
28
30
31
<<
December (2019)
>>


Pinnsök med svårare variant

Nu i novembermörkret gäller det att ha fantasi för träning eftersom tjejerna är träningssugna var dag. Jag har ju tränat mycket sökrutor under hösten eftersom det ger både fysisk och psykisk motion och de älskar den aktiviteten.

Problemet är att de blivit så enormt duktiga på just detta så det inte längre är så mycket jobb för dem som för några månader sen.

Så idag gjorde jag en svårare övning. Letade efter pinnar som hade en klyka. Hängde upp dem i kvistar flera hundra meter bort, Hundar brukar ju börja med att söka på marken så genast blev det här betydligt klurigare.

Så nu snarkas det här vid mina fötter kan jag lova. Ler.

Jag var så glad över att ha hittat en bollvallningskurs och anmälde mig blixtsnabbt till den. Tyvärr visade det sig att kursen endast innehöll inlärning av puttning av boll och sen mot mål och det kan ju Mocca redan. Antagligen är vi lite för tidigt ute med just den här sporten. Jag vill ju gå kurs för att få in alla tävlingsmoment ordentligt.

Så nu är det bara att vänta på rätt kurs.

24 November 2012  | Länk | 2012 | 0 kommentar
Meg i höglöp

Ja så har Meg börjat löpa. Helt enligt almanackan. Grannen suckar för deras hane ligger inne och piper vid dörren dygnet runt. Men jag tröstar dem med att det bara är Meg som kommer att löpa eftersom Mocca är kastrerad. Vet inte om det är någon tröst i nuläget. För hanhundar blir ju helknäppa när tikar höglöper.

Igår när Gunnar varit på en skön skogspromenad och kom tillbaka till bilen stod ännu en uppvaktande friare där och väntade på Meg.

På något sätt måste han ha rymt hemifrån totalt fylld av lust att para sig.

En 50 kg tung påklistrad lerig hund är inget man vill möta i skogen. Ler.

Snabbt fick Gunnar in tjejerna i bilen och blev sen själv påhoppad av en lerig bastard som vilt juckade på hans ben.

Sen fortsatte hanen efter bilen totalt förblindad med tungan långt hängande ner. Det är inte lätt att vara född till hanhund när tikarna löper.....

Oj vad jag skrattade när jag fick höra om äventyret i skogen. Men jag tror inte Gunnar uppskattade det lika mycket.

Hoppas bara att hunden hittade hem igen för någon ägare fanns inte med.

Minns en händelse när vi hyrde ett hus i Varberg. En natt fick vi påhälsning av någon vid fyra på morgonen. Förstod inte då varför Moa stod och lät vid dörren. Men på morgonen vid promenaden mötte vi en mycket stressad hundägare som var ute med bilen och letade efter sin hanhund som rymt kvällen före. Då förstod vi vem vår nattgäst varit...

13 November 2012  | Länk | 2012 | 0 kommentar
Om lösa hundar

Idag var vädret bättre igen. Skönt. Vi startade morgonen på golfbanan som numera är tom på golfspelare. Just golfbanor är så vackra. Synd bara att man bara kan använda dem på vinterhalvåret.

Så gick vi där i godan ro. Tjejerna studsade fram av glädje på de öppna ytorna. Helt plötsligt vänder jag mig om och får se en stor brun husky komma rusande mot oss.

Jag ogillar lösa hundar som kommer rusande. Kommer de lite försiktigt fram och man känner att ägaren har kontroll över sin hund så är det en annan sak. Ibland kan de få leka men då ska båda ägarna ha bestämt det.

Som tur var var det här en vänligt sinnad hund men jag blev sur på ägaren. Jag tycker inte man ska ha sin hund lös där det finns många andra lösa hundar om man inte har inkallningen på sina tio fingrar.

Den här hundägaren var en ung kille som inte tog ansvar för sin hund utan lämnade bara en överlägsen kommentar innan han gick vidare. Stilla tänkte jag: ja, ja, jag har i alla fall kontroll på mina hundar.

Den här gången gick det bra. Men Meg ogillar främmande hundar som kommer rusande lika mycket som jag gör. Skulle hon nypa till en enträgen uppvaktande hane så får jag stå för kostnaden även om jag har total kontroll över henne. Knasigt.

4 November 2012  | Länk | 2012 | 0 kommentar
Mocca blir tre år imorgon

Tänk vad tiden rusar iväg. Mocca blir tre år imorgon. Fortfarande är hon ganska barnslig och har mycket lek i kroppen. Men det är bara charmigt.

Det sägs ju att man vid tre års ålder, då hunden är fullt mentalt och fysiskt mogen, får ett betyg på hur hunden uppfostrats.

Så på något sätt får vi imorgon ge oss själva högsta betyg för den här fina hunden.
Lydigare hund har vi aldrig haft och kommer kanske aldrig att få.

Mocca kan gå lös i alla situationer utan att springa fram till någon. Idag har vi tränat i skogen och efteråt fick hon lov att leka med en lekfull unghund en kort stund.

Visst lekte hon en stund men aktiviteten som kanske skulle komma var än mer viktig.

Så allra goaste Mocca grattis på din dag imorgon!

1 November 2012  | Länk | 2012 | 2 kommentarer


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & lena andersson                                             Skaffa en gratis hemsida