www.smartahundar.se
Startsidan Blogg Fotoalbum Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
8
9
10
11
12
13
14
16
17
18
19
20
21
22
24
25
26
27
28
30
31
<<
December (2019)
>>


Första advent

Så är vi åter framme vid första advent.

Idag har det varit en skön ledig dag. Dagen startade med en promenad i skogen som ligger helt in på knuten.

Mocca har ensam fått vara lös. Hon går ju på sitt sjätte år men är fortfarande i kropp och själ som en unghund.

Mocca älskar att rusa runt och springa fram till egna påkomna stationer. Där stannar hon och väntar in oss. Hon är den mest lydiga hund vi haft i vår ägo.

När hon får vara lös så lyder hon varenda lite vink och kommer omedelbart på inkallning. Det är skönt och praktiskt med en sån hund.

Meg fick idag gå i koppel och var rejält sur för det. Eftermiddagen ägnade vi oss åt barnvakt och skötsel av vårt stora akvarium.

Det har varit tre lösa älgar här i området och två lösa hundar med älgar kändes inte så trevligt att hamna i.

Det blev många intryck för tjejerna. Men imorgon ska Meg få använda både kropp och knopp när vi ska åka ut till Ursand och köra lite spår och sökrutor.

En fin advent önskar jag alla mina läsare.

29 November 2014  | Länk | 2014 | 0 kommentar
Just nu bara spårning

Ja, så har även Meg fyllt år. Hon blev 8 år i onsdags. Pigg som vanligt men har blivit ganska stel när hon legat en stund.

Men i morgon åker vi till Göteborg och då blir det spårning för hela slanten. Har ju köpt nya snitslar så nu ska det bli lite längre spår.

Tjejerna har varit ganska trötta den här veckan och det beror nog på gråvädret. Annat är det när solen skiner då ligger Meg och piper hela dagen fast hon varit ute och kört hårt.

Minns en gång när vi körde från Göteborg till Kungsbacka. Det var mörkt, kallt och blåsigt. Halvvägs började Meg pipa som en galning. Till sist stod vi inte ut längre och vi tvingades köra av den stora vägen in på en avtagsväg i mörkret.

Jag trodde hon drabbats av akut magsjuka eftersom hon var så ivrig att komma ut.

Vad händer. Jo, när hon väl kom ut så sprang hon som en galning upp och ner i diket i mörkret. Nödig? Inte det minsta. Hon hade bara en stor lust att springa just då.

Just det där är Meg i ett nötskal. Ler. Det märks inte så mycket skillnad nu när hon går på sitt nionde år. En sån kraftfull hund tror jag aldrig mer vi får.

Trevlig helg önskar jag alla mina läsare! Nu ser vi fram emot advent.

21 November 2014  | Länk | 2014 | 0 kommentar
Spåra, spåra

Idag kom ett paket med posten som innehöll snitslar till spårning. Nu har vi kört igång på allvar, framförallt med Mocca.

Meg ska givetvis få spåra hon oxå men eftersom Meg har så mycket kraft och motor i sin åttaåriga kropp så hinner vi inte med henne.

Det beror på att vi lärt Meg spåra utan lina från början och det är svårt att få henne att lära om. Ska planera för hur jag ska lägga upp det för att hela tiden förlänga och göra spåret svårare.

Nästa vecka ska jag lägga in flera vinklar och veckan därpå ska jag lägga in spårblock som de ska markera på. Det har vi inte använt förut så jag får fundera ut hur de ska förstå hur de ska markera blocken utan att apportera dem till mig,

Men nu är det fredagskväll och arbetshelg. Imorgon när de flesta ligger och har sovmorgon då ringer väckarklockan klockan fem hos mig. Brrr vad mörkt och tröttsamt det är att stiga upp i ottan.

Tjejerna börjar bli morgontrötta och går snabbt ut och rastar sig innan de snarkar på några timmar till.

Skönt med medelålders hundar.

En trevlig helg önskar jag alla mina läsare.

14 November 2014  | Länk | 2014 | 0 kommentar
Ansvar som hundägare

Den här helgen är en ledig helg, mycket skönt, framförallt när det varit bra uteväder efter dagar av regnande.

Vi har varit på Ursand och kört ett hårt pass sökrutor och lek i skogen. Meg fullkomligt studsade i benen när det var dax att äntligen få sträcka ut igen. Jag undrar om Meg nånsin blir gammal, går på sitt nionde år strax.

Sedan blev det lite sökning efter blodpudding och spår för Mocca. Nu när hon går på sitt sjätte år tycker vi att hon på något sätt måste bli vuxen. Nu när vi tränar henne ofta i spår så syns det att hon uppskattar träningen.

Idag blev jag illa berörd när jag såg en man som kom och gick med sin gamla collie. Den var så gammal och stel att den nästan inte kunde gå framåt. Det syntes att varje steg framåt var smärtsamt.

För mig är det en självklarhet att hunden ska få avsluta sitt liv när den inte kan leva som en hund. Varför tar inte alla hundägare sitt ansvar i den här frågan? Svåra beslut men viktiga.

För övrigt håller vi tummarna för att det kommer att lösa sig med ett nytt hem till Megs son Lucky.

Nu önskar jag alla mina läsare en fin helg.

8 November 2014  | Länk | 2014 | 0 kommentar
Mocca 5 år

Idag fyller goaste Mocca 5 år. Tänk att hon nu går på sitt sjätte år. Mocca som fortfarande rör sig och mentalt är som en unghund. Hoppar in och ur bilen hur lätt som helst.

Igår var träningen rätt tuff för en liten Mocca. Ler. Vi gick runt Välen och det var många möten med andra hundar och människor.

Sedan blev det kamning och kloklippning. Mocca fäller hela tiden sedan hon blev kastrerad för tre år sedan. Jag tycker det är trevligare att få all päls utomhus än inne.

Sedan körde vi henne på ett spår. Efter det så sov Mocca flera timmar totalt döv för allting runtomkring. Ler.

Så idag på hennes födelsedag har hon fått ha en lugn vilodag.

Imorgon är hon barnvakt efter mitt jobb och för henne är det oxå en bra mentalträning.

Meg, ja hon har inte grattat sin kompis. Idag är det lite kärvt tjejerna emellan. Det är långt ifrån alla dagar de är såta vänner.

2 November 2014  | Länk | 2014 | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & lena andersson                                             Skaffa en gratis hemsida