www.smartahundar.se
Startsidan Blogg Fotoalbum Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
8
9
10
11
12
13
14
16
17
18
19
20
21
22
24
25
26
27
28
30
31
<<
December (2019)
>>


Nyårssmällare är fruktansvärt

Ja, så har det redan börjat smälla ute. Det gjorde det redan igår - alltså två dagar före nyår.

Meg blir skräckslagen av en enda smällare och drar allt vad hon förmår för att snabbt snabbt komma in till tryggheten igen.

Som hundägare och med skotträdd hund finns det inget trevligt kopplat till nyår längre. Nu gäller det bara att se till så hennes tillvaro blir dräglig tills allt lugnat sig igen. Så nu blir det ingen träning och ingen lös Meg så länge det varar.

Mocca hon bryr sig inte om smällar, vilket är skönt.

Det borde vara totalförbud för skjutande på andra dagar än just själva nyårsafton. Det kommer säkert bli bättre år för år eftersom en del affärer har slutat sälja smällare.

Nytt år 2013. Tycker inte det var länge sen vi hade millennium-skifte men det är alltså 13 år sen. Vi kommer under kommande vecka lägga ut mer hundaktiviteter på hemsidan www.smartahundar.se

Gott Nytt år önskar jag mina läsare. Nu glömmer vi att 2012 varit ett oerhört regnigt år. Nu väntar dagar fulla av roliga hundaktiviteter.

30 December 2012  | Länk | 2012 | 0 kommentar
Megs favorit

Ja så börjar julen lida mot sitt slut. Idag har jag haft lite julafton i efterskott med barn o barnbarn. Så ser livet ut när man jobbar oregelbundet.

Meg älskar ju att springa efter en boll. Hon är i mångt och mycket det man kallar boll-junkie. Vi försöker avleda det så mycket det går med andra aktiviteter.

Idag var en usel dag för träning eller promenad. Ishalka och ganska ruggigt ute.
Meg har då fått springa efter sin älskade boll men fått söka rätt mycket eftersom den gömt sig i den djupa snön. Hon älskar det.

Mocca däremot har aldrig brytt sig om det här med att springa efter bollar, vilket är skönt. Hon vet inte ens hur man håller en boll i munnen utan brukar komma med den i snöret.

Hon kan springa efter den helt artigt men är inte road. Mocca är mer road av att få leka med sin sko som hon bara får nosa på.

När vi var på kurs så skrattade kursledarna åt hennes iver över att bara så få snudda vid sin älsklingleksak skon. Hon gör vad som helst - verkligen vad som helst - för att om så bara få snudda vid den eftertraktade saken. Härligt.

Men nu väntar lite julmys innan julen på allvar är slut. Har anmält Mocca till kurs igen! Den här gången blir det luktlaboratorie-kurs.

26 December 2012  | Länk | 2012 | 0 kommentar
Mocca på helgkurs

Idag har Mocca varit på sin helgkurs. Jättekul tyckte både Mocca och husse och matte. Det var bara fyra hundar med så den här privata hundträningen passar oss perfekt!

Alla hundarna skötte sig utmärkt vilket var skönt. Ingen aggressiv hund var med och då blir Mocca lugnet själv.

Första timmen ägnades åt rallylydnad på prova-på-nivå. Det kändes som om det passade oss så det ska det bli en kurs i under våren.

Sen under rasten lekte Mocca och en ettårig lagottokille i en meter snö. Oj vad det busades.

Under andra delen så fick vi trixa med hjälpmedel. Hoppa genom rockring, gå runt koner från olika håll, använda en filt som target för att kunna varva ner samt träna på att lägga en eller två tassar på en låda. Sen vände vi på lådan och hundarna skulle kliva i den.

Under eftermiddagen har tjejerna röjt runt här hemma och njutit av den underbara snön. Jag klagar aldrig på snön. Alternativet regn känns inte mysigt.

Just nu snarkar de på kapp. Ler.

15 December 2012  | Länk | 2012 | 0 kommentar
Snö och lyckliga hundar

Så kom då äntligen snön och det med besked!

När jag skulle rasta hundarna i morse så fanns ingen trappa. Det var bara att ta fram spaden och gräva sig ut. Så just nu behövs inte så mycket träning för hundarna - de har fullt upp med att leka i massor av snö.

Moccas hundtäcke har kommit med posten. När hon fick det på sig, så kan jag lova att hon blev bordercollie ut i fingerspetsarna. I en kvart stod hon blixtstilla utan att våga röra sig en millimeter. Hur mycket jag än lockade till lek så tänkte hon minsann inte springa runt med den konstiga saken på sig.

Det är rasen i ett nötskal. Leende fick jag ge mig och ta av henne täcket. På en sekund såg jag en brun liten tjej fara runt i snön igen.

Jag hoppas att hon accepterar det så småningom.

5 December 2012  | Länk | 2012 | 0 kommentar
Första advent

Fortfarande är jag rejält förkyld. Men efter en vecka i sängläge är det dax att ta itu med livet igen.

I förmiddags lämnade vi ett underbart vintervitt Vänersborg och kom till ett grådaskigt iskallt Göteborg. Inget bra byte.

Tjejerna har dock sprungit av sig på golfbanan och nu ska vi ta en tur till Avenyn och titta på julskyltningen. Just december är oerhört vackert i Göteborg. Jul på Liseberg och massor av ljus överallt.

Sa just idag, att tänk vad skönt det är med vuxna väluppfostrade hundar som fungerar i vardagen. Har köpt Mocca ett hundtäcke. Nu återstår bara att se om hon accepterar att ha på sig det.

Första advent imorgon. Tiden rusar iväg. Tror det går fortare för varje år. Har köpt den nya tidningen Härliga Hund. Där fanns massor av adresser till behjärtansvärda saker när det gäller hundar som haft det svårt. Återkommer med det i nästa blogg.

För mig är det ett bättre alternativ som julklapp istället för en massa saker. I min ålder köper man sig det man behöver.

1 December 2012  | Länk | 2012 | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & lena andersson                                             Skaffa en gratis hemsida