www.smartahundar.se
Startsidan Blogg Fotoalbum Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
8
9
10
11
12
13
14
16
17
18
19
20
21
22
24
25
26
27
28
30
31
<<
December (2019)
>>


Inte mycket till vinterväder

Julafton blåser bort. Stormbyarna river i julgranar och juleljus. Det är mörkt som mitt i natten trots att det börjat bli ljusare än dagen innan.

Juldagen ger vi oss ändå ut i det intensiva duggregnet. Hundarna är otåliga, griniga och småilskna efter att ha fått alldeles för lite aktiviteter de senaste dagarna.

Färden går mot golfbanan. Fem kilometer innan börjat Meg känna igen sig. Tre kilometer innan ylar hon så högt att vi måste be henne varva ner lite. Högst motvilligt tonar hon ner volymen en aning.

När vi öppnar grinden till hundburen ser vi en sky av vattendimma och där framför springer två överlyckliga hundar. Äntligen.

Vi traskar på grusvägen - som är helt bortspolad på sina ställen - för gräsmattorna är helt vattensjuka. Det är inget som bekommer hundarna det minsta. Istället verkar de ha extra roligt när det skvätter rejält under tassarna. Precis som småbarn som stampar i vattenpölarna.

Det är vi, två helvilda hundar och två svartspelande golfarna som snabbt försvinner när de upptäcker oss. Så ser golfbanorna ut på vintern.

25 December 2013  | Länk | 2013 | 0 kommentar
God Jul önskar jag alla mina läsare

Ja, så står julen för dörren ännu en gång.

Ikväll har det firats julafton med barn och barnbarn eftersom jag arbetar hela helgen.
Hundarna var så klart med och är så där härligt mentalt trötta efter intensiva timmar.

6-åringen, mitt äldsta barnbarn, satt nära mig och sa, mormor om du visste vad jag längtat efter dig. Jag blev varm av glädje tills nästa mening kom, ja och så har jag väntat på att få öppna mina julklappar förstås. Ja, se ungar, ler.

Nu väntar julen och sedan kommer snart ljuset tillbaka och det blir tid för mycket utevistelse och träning.

Meg har löpt nu men antagligen ett tyst löp. Allt som märkts av det är att grannhunden sitter klistrad vid dörren när jag öppnar den.

Kanske vill han vara jultomte i år eller också vill han träffa Meg. Det är inte lätt att vara hanhund i löptider.

Men nu önskar jag er alla en skön och fridefull julhelg. Själv ska jag stiga upp klockan fem och julstöka det sista innan jobbet imorgon bitti.

23 December 2013  | Länk | 2013 | 0 kommentar
Att fostra en hund innebär stort ansvar

Jag har läst en bra och tänkvärd bok som heter Shadow (skugga).

Det är två hundinstruktörer som diskuterar olika sätt att fostra sin hund.

Författarna tar i ett kapitel upp en dödsdömd hund som de lyckas få ta hand om innan den kommer till veterinären. Den hunden bet allt och alla men med rätt fostran så ändrade den sitt felbeteende och lever nu som vilken harmonisk hund som helst.

Glädjande läsning.

Jag vet att många hundar avlivas helt i onödan för många olika orsaker däribland är felbeteende ofta en orsak.

Frågan är om det beteendet beror på hundens mentala status, sjukdom eller på ägarens felaktiga fostran.

Jag har själv fått tillbaka ett fåtal valpar som ägaren inte lyckats förstå sig på. De valparna har bott här hemma några veckor, varit hur fina som helst och sen blivit utmärkta vallhundar.

Jag har inte någonstans någon gång läst eller hört någon hundägare som rannsakat sig själv efter att ha avlivat sin unga hund. Aldrig hört någon säga, oj jag misslyckades så totalt med att förstå hur jag skulle fostra den hunden.

Allt jag hört om de som avlivat sin hund är att den måste vara sjuk.

Sorgligt, så oerhört sorgligt.

17 December 2013  | Länk | 2013 | 0 kommentar
Snö i massor och pipande tjejer

I morse vaknade vi av att snön vräkte ner i Göteborg, där vi befinner oss just nu. Tjejerna kunde ana snön och ville så klart ut på direkten - som alltid.

Jag, som inte hört ordentligt på väderprognosen, har bara lågskor med mig... men oj vad de lekt i snön.

Meg, full av arbetsiver, har letat saker i snön. Man kan se hur hon njuter av att återigen få röra på sig för fullt. Det har ju varit lite dåligt med utevistelse under de stormiga dagarna.

Mocca, den fina damen, vill helst inte bli blöt om fötterna. Vem kan tro att hon är född till bordercollie. Hon gillar inte blåst, regn eller snöoväder. Kanske skulle hon varit född till innekatt eller något annat. Fast något blev fel, ler.

Igår var vi inne i centrum och såg på julskyltningen. Mocca har en tendens att dra i kopplet när hon får för många intryck. Jag hittade en liten pinne och höll den i handen.

Tänk att en liten oansenlig pinne kan göra sån skillnad, hon gick perfekt fot i en hel timme.

På så sätt kan man använda rasens nojighet, för det räcker att se på pinnen så går hon perfekt.

Ja, hon gick perfekt tills vi kom till Hedens fotbollsplan, där hon som alltid blir helt ofokuserad. Ingen fotbollsspelare var på planen. Kanske inte så konstigt eftersom underlaget var snö och is...

Men Mocca hon spanade o spejade genom gallret, spänd i kroppen av förväntan på att någon snart skulle dyka upp och inbjuda henne till lite bollspel. Ler

8 December 2013  | Länk | 2013 | 0 kommentar
Storm

Imorse vaknade jag av att stormen slog mot huset. Meg, som inte vet vad dåligt väder är, såg förmanande på mig när det inte blev den vanliga utevistelsen.

Hon tycktes säga, vad menar du ska jag inte få gå ut? Det kan inte vara möjligt.

Ett pipande startade så som hon gör när hon vill ut. Det låter som om hon fått magsjuka och måste ut fort, fort. Men rastad var hon så det var annat hon ville.

Sagt och gjort. Vem vann? Meg så klart. För vem orkar höra ett pipande som ökar i crescendo. Regnet öste ner diagonalt, men ut kom vi.

Brr, vilket väder. Nu är vi inne igen. Meg har tystnat och är nöjd.

Jag kan aldrig sluta att förundra mig på den här hundens enorma motor. Sju år gammal och piggare än någonsin.

Alla dagar i veckan året runt har vi varit ute sen Meg kom. Men förkyld är jag sällan.

Mocca är av samma åsikt som mig, i storm är man inne och myser.

5 December 2013  | Länk | 2013 | 1 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & lena andersson                                             Skaffa en gratis hemsida