www.smartahundar.se
Startsidan Blogg Fotoalbum Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
8
9
10
11
12
13
14
16
17
18
19
20
21
22
24
25
26
27
28
30
31
<<
December (2019)
>>


Så kom kylan, nyår och smällarna

Ja, så är nästan julen redan över. I alla fall för mig som jobbat idag och gör så imorgon.

Idag släppte vi hundarna på golfbanan. Kylan har kommit men vad bryr sig hundarna om det när de får rusa runt och leka.

På långt håll hörde vi att någon smällde och Meg blir som alltid på sin vakt. Antagligen får hon gå i koppel nu fram till jul och nyår är över.

För oss hundägare är det här med nyår inte längre en trevlig helg. Detta eftersom det skjuts under så många dagar. Meg som blir skräckslagen så fort ljudet kommer har börjat lära Mocca att det är farligt.

Om Mocca oxå börjar dra som en galning när det börjar smälla så blir det problem att hålla i kopplen eftersom de är starka de här tjejerna.

Hade önskat att det endast skulle vara tillåtet att få skjuta under en timma kring nyår, då skulle allting bli så mycket lättare.

Nästa helg ska vi gå på My Dog som går av stapeln i Göteborg. Ska kolla in lite nya raser. Återkommer med det under nästa blogg.

God fortsättning önskar jag mina läsare. Hoppas era hundar är mindre rädda för alla smällare.

25 December 2014  | Länk | 2014 | 0 kommentar
Snart Nyår

Ja, så närmar sig julen med stormsteg. Ännu har inte riktigt känslan för jultider kommit eftersom det regnar dagarna i ända.

Ikväll har vi träffat barnen och givetvis fick hundarna följa med. Det är mörkt när jag åker till jobbet och mörkt och kallt när jag kommer hem. Då är ett besök hos barnbarnen mycket bra mental träning. Barn som springer, hoppar, klappar och pratar hela tiden. Sen kollapsar dessa två tjejer och snarkar ikapp.

Det är kanske inte den vanligaste hundaktiviteten men när utevistelse inte är så lockande så är umgänget med barnbarnen bra för hundarna. Även barnen lär sig hantera djur och förhoppningsvis får de, liksom jag, en kärlek till djur och en önskan om att leva med fyrfotingar.

Kärleken är ömsesidig och vi får en lugn fredag kväll.

Funderar på hur vi ska skydda Meg mot alla smällare under nyår. Mocca är ju inte fullt så rädd. Det här blir första nyåret inne i stan. På landet var det tystare. Att lämna Meg på nyår är helt otänkbart.

Nu önskar jag alla mina läsare en vilsam och skön Jul.19 December 2014  | Länk | 2014 | 0 kommentar
Lucia och snart jul

Den här helgen är jag och tjejerna i Göteborg.

Den stora stormen kom inte vilket var skönt. Hade laddat kyl och frys med mat efter alla varningar om snöstorm. Men solen skiner och inte blåser det heller. Trodde jag skulle behöva köra sakta till Göteborg då det skulle bli blixthalka. Men åtta plusgrader brukar inte ge halka. Ler.

Vi har den senaste veckan inte haft så mycket aktiviteter för oss eftersom det regnat och regnat och åter regnat. Det finns regn och regn och nu har det varit isande kallt, så till och med tjejerna har visat på att ösregn och smattrande hagel ogillas.

Men nu är ledig helg och vi hinner vara ute och se dagsljus. Skönt.

Ikväll blir det promenad inne i storstan och insupande av alla juleljus som finns på Avenyn. Mocca som är översocial vispar med svansen till allt och alla, konstigt kan man tycka. Hon går ju på sitt sjätte år och borde lärt sig mer.

Men Mocca är speciell och älskar alla människor. Många stannar och vill klappa för hon får människor att känna sig helt unika som om det bara är just den enda människan hon ser och vill hälsa på.

I januari ska vi börja kurs i Rallylydnad. Det ska bli kul att se om det kan vara någonting för oss.

Spårning och Treibball är ju annars favoritsysselsättningarna för dessa två hundar.

Meg som alltid ligger helt stilla på samma sida börjar blir mager och hennes hud mår inte så bra av att ligga på hårt underlägg. Jag lade ut en mjuk filt som jag tänkte skulle bli skönare för henne. Men Meg som är så totalt noga med att allt måste vara som det alltid varit flyttade på sig och tänkte absolut inte ligga på något nytt underlag.

Så även hundar skaffar sig vanor och ovanor som oss människor.

Nu önskar jag alla mina läsare en fin Lucia!

13 December 2014  | Länk | 2014 | 0 kommentar
Vinter med hundtankar

Ja, så var det en sån där skön ledig dag igen. Skönt. Utanför dörren börjar vintern närma sig och snart ska tjejerna ut på äventyr.

För jag tror just att det är så hunden upplever situationen när man går ut i skogen och hittar på roliga aktiviteter för dem.

Igår var vi på Hunneberg och båda två markerade platser som vi kört spår på för någon månad sedan. Jag förstår inte hur de minns de exakta små platserna men det hänger säkert ihop med att det är kopplat till glädje och arbete.

Meg som blir totalt full av glädje sprang upp och ställde sig och skällde och visade på att just där skulle vi minsann göra någonting roligt.

Inombords ler jag för mig själv just för hennes tydliga sätt att kommunicera med oss människor. Nästan ett mänskligt fenomen ur ett hundperspektiv.

Så här års längtar jag till varmare nejder. Men våra tjejer är inte så lätta att lämna bort. Har sett på nätet att det finns en ny sida som heter www.tasspass.se Där kan man för en vettig peng lämna hunden till en privatperson.

Det är för mig ett alternativ till hundpensionat som på vissa ställen innebär att hunden får vistas i en bur delar av dagen. Det är inte så kul för en hund som är van att leva med familjen.

Men nu väntar skogen på oss så det är bara att ta med spårlina och lite annat och ge sig ut.

3 December 2014  | Länk | 2014 | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & lena andersson                                             Skaffa en gratis hemsida