www.smartahundar.se
Startsidan Blogg Fotoalbum Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
8
9
10
11
12
13
14
16
17
18
19
20
21
22
24
25
26
27
28
30
31
<<
December (2019)
>>


Hemma igen

Ja så har vi semestrat på vissa delar av Danmark några dagar. Allt har gått bra med hundarna på deras utlandsvistelse. Ler.

Inte fick vi visa EU-passen heller.

Skillnaden på att ha hund med i dessa länder verkar skilja sig en del åt.

I Danmark får man ha med hund på många ställen men då dock i koppel. Något som tjejerna inte är så glada för.

Vi som är vana att släppa dem i skog och mark fick tänka om. Överallt stod det skyltar att det var tillåtet med hund men då i koppel. Så det där med att få springa lös vid havet blev inte så mycket med.

Däremot så får man ta med dem till nästan alla stränder och så är ju inte fallet i Sverige.

Danskarna är oxå dåliga på att plocka upp efter sina hundar så det låg skit lite överallt.

Idag har regnet öst ner så det blev en resdag med många mil.

Imorgon får det bli ett intensivt träningspass vid kyrkomuren innan ett av barnbarnen ska få shoppa loss i leksaksaffären.

26 April 2012  | Länk | 2012 | 0 kommentar
Danmark väntar

Ja så ska då tjejerna äntligen bli utlandsbrudar. Ler

Men Meg var av en annan åsikt imorse. Hon är ju så rutinbunden så att åka på en semesterresa är inget för henne.

När klockan var nio och vi packade för fullt så låg hon vid dörren och tjöt allt högre. Inte var hon nödig för rastad var hon. Hon är bara så oerhört känslig för att vissa saker ska hända vissa klockslag. Ingenting får störa hennes vanor. Mocca är lycklig bara hon får hänga med på det som bjuds.

Men det här kommer bli bra även för Meg. För givetvis ska hundarna få springa fritt vid havet nu innan turisterna kommer.

Nu har de ju fått EU-pass så den här resan är bara början. Solen skiner och förhoppningsvis är våren på gång nere i Danmark.

Danmark - nu kommer vi!
23 April 2012  | Länk | 2012 | 0 kommentar
Enkla övningar

Mocca har börjat på agilitykurs och hon älskar det. Ska försöka hinna träna henne någon dag extra nu under kommande veckor.

När det gäller mental träning finns det många enkla övningar man kan ta till när fantasin tryter.

Meg är ju mycket duktig på nosarbete. Hon kan hitta vår bil bland flera hundra bilar. Från bil till bil går hon snabbt och systematiskt helt på eget bevåg när vi står parkerade.

En jättebra nosövning och så enkel att öva in.

I helgen höll vi på att förfina sökrutorna. Då tog jag en gammal strumpa och trädde över en pinne som jag gömde bland löven.

Båda tjejerna fick leta samtidigt. Jag såg på dem hur de älskade just den här träningen.

Så enkelt och så effektivt. Dels finns det ju en ständig konkurrens dem emellan att hinna hitta föremålet först och sen kan man se på sin hund vad som roar.

Men nu står två lediga dagar för dörren. Just nu ligger två träningssugna tjejer och väntar på mig eftersom klockan snart är nio.

17 April 2012  | Länk | 2012 | 0 kommentar
Mina hundar är så olika

Mina två hundar är så otroligt olika till psyket.

Såg det tydligt igår när vi var ute och tränade. Vi körde ett pass trebiball i snålblåsten.

Sedan hängde jag upp kassen med bollen i ett träd eftersom Mocca älskar den här sporten och har svårt att göra någonting annat när bollen är med.

Vad hände då? Jo Mocca satte sig under trädet och väntade på att bollen skulle komma ner igen. Ungefär som Ferdinand som satt under korkeken...

Det gick inte att avleda henne eller locka henne till att göra sökrutor. Helt stilla satt hon bara där och tittade upp på bollen. Med off-knappen på.

När det gäller Meg så är hon snabbt med på en annan aktivitet och har glömt bollen så fort vi bjuder på annat. Hade vi däremot inte gett en annan aktivitet hade hon försökt klättra upp i trädet och för att hämta bollen.

Meg skulle aldrig suttit så stilla under trädet och bara väntat. Nej hon hade sprungit runt trädet, skällt och pratat med oss om att bollen var i trädet och att hon ville ha den NU.

Så de är helt olika de här två tjejerna. Meg börjar dock kunna få en off-knapp allt mer än när hon var ung, Men Meg har mycket mer fysisk ork och mycket starkare motor för arbete.

Samma ras, samma uppväxt här hos oss men så olika, så olika.

1 April 2012  | Länk | 2012 | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & lena andersson                                             Skaffa en gratis hemsida