www.smartahundar.se
Startsidan Blogg Fotoalbum Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
8
9
10
11
12
13
14
16
17
18
19
20
21
22
24
25
26
27
28
30
31
<<
December (2019)
>>


Fredag i full fart

Idag efter jobbet bar det iväg till Restad Gård för lite hundträning. Men värmen gjorde att tjejerna inte var sugna på så mycket annat än att ligga och kika på människor runt omkring.

Så fort Mocca hör en fotboll studsa så blir hon pigg som en mört. Hon tycks tro att alla stora bollar är tänkta till henne för treibball.

Efter den eftermiddagsturen bar det iväg för att hämta det minsta barnbarnet. Mycket bra träning för hundarna att umgås med barn. De brukar bli lika trötta som jag. Ler.

Vi har varit och hälsat på korna som går utanför huset. Jag trodde Meg skulle reagera starkt på de stora djuren, men hon bryr sig inte om dem som skönt är.

Katterna har jag lärt henne hantera. Nu när hon går så fint. Men de är allesammans som bortblåsta från jordens yta. Konstigt med tanke på att det verkligen kryllade av katter när vi flyttade hit.

Imorgon blir det en tur till en liten djurpark där även hundar får följa med in.

30 Maj 2014  | Länk | 2014 | 0 kommentar
Äntligen onsdag

Imorgon är det äntligen onsdag och det betyder ledig dag.

Nu planerar jag för morgondagen och träningen vi ska göra. Värmen är borta och just nu är det skönt tycker både jag och tjejerna.

För några dagar sedan åskade det i flera timmar. Stackars Meg låg helt paralyserad av skräck under hela dagen medan det mullrade i fjärran.

Hon åt inte, drack inte och ville knappt gå ut och rasta. Det är plågsamt för henne så nu hoppas vi på en åskfri sommar.

Har läst att det är gott om huggormar i år. Så jag får passa på Mocca en del eftersom hon föredrar att gå i det höga gräset och det är ju där de kan ligga och lurpassa.

Imorgon bitti ska vi börja med ett pass treibball, sen planerar jag för en mental promenad i skogen under eftermiddagen.

Det funkar allra bäst med lugnare aktivering om det har fått springa av sig all energi först.

27 Maj 2014  | Länk | 2014 | 0 kommentar
Åska och regnoväder

Idag har tjejerna varit med och passat barnbarnen några timmar. Planen var att släppa alla djur och barn lösa i skogen för olika aktiviteter.

Tyvärr satte ett rejält åskväder stopp för de planerna. Blixt och dunder i flera timmar har gjort Meg paralyserad av rädsla.

Nu är vi hemma igen och båda två sover som stockar efter intensiva timmar.

På söndag är det fem år sedan sen vi tog bort vår gamla hund Moa. Det är fortfarande sorgligt men hon var sjuk och gammal och valet att låta henne få avsluta sitt liv var helt rätt.

Men varje år den 25 maj finns hon i mina tankar mer än annars. Minnet bleknar med åren men jag är glad över att ha levt med den hunden.

19 Maj 2014  | Länk | 2014 | 0 kommentar
Kor på grönbete

Idag är en sån där underbart ledig dag mitt i veckan. Jätteskönt.

Jag startade dagen med en pass treibball för tjejerna och de njöt för fulla muggar. Det är så härligt att se hur de verkligen tycker just den aktiviteten är en favoritsysselsättning. Så nu har jag nästan fått väcka dem när det är dags för mer utevistelse. Ler.

När jag köpte mitt radhus för några månader sedan, så sa säljaren "det är så vackert med korna som går utanför och betar sommartid". Kor, oj då, tänkte jag men log bara tillbaka. "Som en tavla", sa hon och jag tänkte bara på Meg och hur hon skulle hoppa jämfota.

När nu Meg lärt sig umgås med katter som ryggar upp hela ryggen, när hon vid snart åtta års ålder lärt sig att hon kan gå tätt inpå gamla tikar och mötas utan att hon ens se dem, då kommer det kor.

Ja, livet är fullt av utmaningar. Ler.

Igår sniffade hon i luften från uteplatsen och jag såg upp. Jaha, där var korna säljaren pratat om...

Så nu står vi inför ännu en träning och utmaning, men som sagt var - det går att lära gamla hundar att sitta.

Stackars gamla Meg så mycket hon måste lära sig på gamla dagar.

14 Maj 2014  | Länk | 2014 | 0 kommentar
Sol, sommar och hav

Meteorologerna har i sina väderprognoser sagt att regnet skulle ösa ner hela helgen. Efter en sån prognos känns det extra underbart att få en sommardag full med sol.

Den här helgen är vi i Göteborg och vi har startat dagen ute vid havet med en promenad bland alla hundar och människor.

Pipleksaken var glömd hemma så jag fick jobba lite extra med rösten för att få Moccas hela intresse.

Meg, som är äldre, är nöjd med en sån genomkörare som den promenaden ger. Hon går och lägger sig när hon kommit hem.

Mocca däremot vilade en liten stund sen drar hon fram sin leksakslåda under sängen, tar av locket, plockar fram en rolig leksak och leker för fullt.

Nu ska vi ta pass nummer två, sen ska nog även hon bli trött och nöjd. Tror det ska bli lite pälsvård varvat med sökrutor och lite annat skogsskoj.

Ha en trevlig helg alla läsare!

10 Maj 2014  | Länk | 2014 | 0 kommentar
Säsongsstart för treibball

Idag är en ledig dag. Bollarna var nypumpade så vi lastade bollar och hundar och gav oss iväg till en fotbollsplan på Restad Gård.

Två tjejer visade tydligt hur lyckliga de var när de förstod vad som vankades. Ler.

Träningen gick hur bra som helst. Meg var lite het på bollen från början men lugnade sig snart. Den här träningen är mycket bra för både kropp och själ.

Det krävs total koncentration av kroppen under den stunden bollen ska förflyttas åt rätt håll. Den mentala träningen, att ligga och vänta på sin tur är även det minst lika krävande.

Meg är så rolig. Hon är så ivrig så även om hon får kommandot "sitt" så sitter hon, men bara på låtsas. Halva bakdelen är i luften och då kan hon snabbare komma iväg när hon får klartecken.

Snarkandet fyller nu rummet efter det här morgonpasset. Trötta hundar är lyckliga hundar.

Igår var vi på en plats där de hade hundkurs. Tjejerna fick gå lösa förbi. Även om kurshundarna slängde sig i kopplet som en invit till lek så gav de dem inte en blick tillbaka. De travade förbi som om det inte stod sex hundar mitt på gräset.

Det är just i de ögonblicket man känner stolthet som hundägare, att man lyckats med det man föresatt sig - att ha lydiga hundar som tack vare det kan vara lösa i alla möjliga situationer.

För det är ju det träningen går ut på - att det matte hittar på alltid är det roligaste och det som hunden allra helst vill ägna sig åt. Att leka med andra hundar gör man när man fått tillåtelse.

När det gäller katterna runt vårt hus så syns de inte längre till. Meg har satt skräck i dem innan hon glömde att hon nånsin hatat katter.

7 Maj 2014  | Länk | 2014 | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & lena andersson                                             Skaffa en gratis hemsida