www.smartahundar.se
Startsidan Blogg Fotoalbum Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
8
9
10
11
12
13
14
16
17
18
19
20
21
22
24
25
26
27
28
30
31
<<
December (2019)
>>


Lördagsträning med näsan

Idag tidig morgon åkte vi ut för en träningsrunda. Husse gick en sväng längs Vänerns strand med tjejerna först.

Under tiden lade jag en noseworkbana till Mocca och två små korta spår till Bonnie.

Mocca hon tog sina doftgömmor hur bra som helst trots att jag gömt dem väl. Problemet är bara att fröken Mocca är en bekväm dam och gärna vill gå genvägar. Hon visste att grillad kyckling väntade så då är hon lite mer angelägen.

Men jag är envisare än vad hon är så hon är nu tvungen att frysmarkera doftgömman ordentligt innan det nalkas något gott. Med lite tjat om fortsatt nosarbete går det super.

Bonnie hon är alldeles i början av sin spårning och om man inser att hon bara är 3,5 månad så klarade hon de raka spåren som var kryddade med kyckling alldeles utmärkt.

Igår tog vi fram den svårare varianten av Nina Ottosons leksak. Efter en sådär 15 minuter så klarade hon även den. Det är mycket glädjande att det finns stor potential i den här hunden. Hon triggar inte upp, söker inte hjälp utan jobbar på mycket intensivt utan att skälla.

Om hon sov sen? Om. En mycket bra aktivitet.

Trevlig helg önskar jag mina läsare!

28 Maj 2016  | Länk | 2016 | 0 kommentar
Bonnie och nosework

Så är Bonnie anmäld till en grundkurs i nosework. Vi kommer att gå fyra måndagar och sen kan jag träna båda hundarna samtidigt.

Bonnie fick följa med när Mocca tränade nosework i torsdags. Det var en prövning för henne att sitta ensam kvar i bilen när Mocca fick gå ut. Nyttigt.

Allt funkade underbart bra och både Mocca och den andra hunden som vi tränar med gick superbra. Då är träning riktigt kul.

Den som var tröttast efter en timme var Bonnie. Ler.

Imorgon ska vi börja spåra mer planerat. Kommer lägga ett rakt spår och låta Bonnie få gå efter en timma. Det är mycket lek med en valp men vi vill nu börja ställa lite krav på att hon ska utföra vissa saker.

Den här helgen har jag lärt henne att det inte är ok att hålla på att bitas i tid och otid. Jag var mer enveten än Bonnie - vem hade trott något annat - så nu har hon börjat förstå ett nej.

Mocca är oerhört snäll mot henne och låter henne härja fritt med henne. Stundtals har Bonnie fått sig en rejäl tillsägning av Mocca men hon sörjer inte för det, sorglös som hon är och totalt orädd.

Det är ett pipande och sen på igen. De stunderna brukar jag dela på dem eftersom Mocca då är trött, och vem är inte det. Ler.

Är glad att man glömmer vilket slit det är med valp mellan hundarna.

22 Maj 2016  | Länk | 2016 | 0 kommentar
Värme och plask

En underbart varm och go vecka är snart till ända. Bonnie har fått en liten badbassäng som egentligen är en kattlåda.

Oj, vad hon har plaskat o badat, är man badhund så är man.

Mocca hon bara fnyser och tycks undra vad Bonnie håller på med. På sin höjd kan gamla Mocca gå fram och ta sig en slurk av vattnet.

Mocca som alltid känts så ung känns nu helt plötsligt gammal eller oxå har hon åldrats i rekordfart efter det intensiva livet som startade för sex veckor sedan.

Stundtals orkar hon med Bonnie, stundtals får vi låta henne gå undan och vila. Men på det stora hela så fungerar det bra.

I morgon kommer barnbarnen på besök så då blir det än mer intensivt här hemma.

På söndag ska vi köra Mocca med lite nosework så hon får glänsa lite.

En liten valp på fem kilo har gjort allas vårt liv annorlunda. Jag längtar tills hon blir lite äldre så hon kan vara med och träna på lite annat sätt.

Just nu kämpar vi med inkallningen med Bonnie. Hon är den första valpen som vi inte känt oss säkra på att ha lös.

Små korta ben har hon men oj vad fort de små benen kan pinna iväg.

Snart är det dax för sängen då klockan ringer fem imorgon bitti.

Trevlig helg önskar jag alla mina läsare!

13 Maj 2016  | Länk | 2016 | 0 kommentar
Äntligen sommar

Äntligen kom den efterlängtade värmen. En ledig helg väntar och vi vill bara vara ute. Fästinghalsbanden är påsatta för nu har de små krypen kommit.

Idag ska vi åka till Kinnekulle och se om ramslöken börjat blomma.

Bonnie blir 3 månader idag och börjar arta sig riktigt bra. Är nästan helt rumsren och det är skönt att slippa torka golven hela tiden.

Igår var vi ute vid Vänern och Mocca fick köra ett noseworkpass, vilket uppskattades. Bonnie är fortfarande lite för ung och barnslig för att kunna träna utomhus.

Det finns så många dofter som upptar hennes intresse, men det kommer ju växa bort. Den här veckan har vi istället fokuserat på rumsrenheten.

Sen måste ju en valp få leka leka och återigen leka. Mocca har en ängels tålamod med henne den mesta tiden.

När vi känner att Mocca är trött så delar vi på dem och det funkar utmärkt.

Jag önskar alla mina läsare en underbart skön helg i solen!

7 Maj 2016  | Länk | 2016 | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & lena andersson                                             Skaffa en gratis hemsida