www.smartahundar.se
Startsidan Blogg Fotoalbum Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
8
9
10
11
12
13
14
16
17
18
19
20
21
22
24
25
26
27
28
30
31
<<
December (2019)
>>


Megs syn på semester

Ja, så har jag och den envetna omogna Mocca varit på resande fot i två veckor. Vi har åkt så mycket bil eftersom vi är över hundra mil hemifrån. Långt uppe i Norrland.

Att åka bil är inte min favoritsysselsättning och jag ogillar att sitta så nära Mocca under lång tid. Ibland försöker hon fjäska och göra sig till, den lilla apan. Då slickar hon mig i mungipan allt vad hon orkar, men jag går inte på det.

Imorse var vi ute på en ö långt ute i havet. Jag hörde att husse sa att det fanns en strand där jag kunde få bada. Oj, vad jag började pipa där bak!

Sen fick jag bada och bada. Ni ska veta att jag njöt varje sekund. Mocca hon vågade knappt stoppa i fötterna, den lilla badkrukan.

En dag när vi hade åkt mer än tillräckligt med bil så pep jag allt högre därbak. Kanske har hon fått diarré så matte, rastat hade vi ju fått gjort med jämna mellanrum. Till sist stannade de bilen trots att det inte fanns några rastplatser.

Om jag var nödig?? Nej då. Hade bara blivit så fruktansvärt trött på att sitta still när benen kliade av att få springa. Så jag skuttade runt som en kalv på grönbete trots mina sju år. Några blev sura, men vem bryr sig.

Nästa vecka ska vi börja vända åter hemåt igen och ingen är gladare än jag. Jag gillar inte att gå så mycket i koppel som jag har fått gjort de här veckorna. Trots att jag ideligen vänder mig om och tittar bedjande på min husse. Vill liksom säga att "ta av mig koppel" så tror jag inte han förstår vad jag menar.

Han är ju inte född till bordercollie som sagt var.

Men jag gillar rutiner, min träning och att få röra på mig ordentligt varje dag.

29 Juni 2013  | Länk | 2013 | 0 kommentar
Träning och semester

Idag är det mulet och kallt häruppe i norr. Vi ska strax åka till agilitybanan och köra ett pass.

Tjejerna håller på att testa sin rangordning gentemot varandra hela tiden.

Vet inte om det beror på att vi bytt miljö nu i sommartid eller om det är så att Meg börjar bli gammal och Mocca försöker vara den som ska ta över.

Det har ju varit varmt några dagar och då har Meg druckit upp allt vatten - ja, jag menar verkligen ALLT vatten som jag hällt upp, antagligen för att Mocca ska bli utan....

Men nu har de fått en skål på flera liter så nu lyckas hon inte med det längre.

Vi har ställt mat och vattenskålarna på toaletten. När nu inte vattnet går att dricka upp för att blåsan så småningom blir full ja då puttar Meg till dörren så Mocca inte kommer åt mat och dryck! Är det smarthet eller elakhet?

Mocca är inte så mycket bättre hon, hon försöker ta över ledarskapet i tid och otid.

Förra veckan var det maten som Meg inte unnade Mocca och nu är det vattnet, oj, oj vilket spel som pågår mellan dessa tjejer.

Jag tror det är enklare med att ha en hund av varje kön om man kastrerar den ena.

Vill tacka alla mina läsare när nu min blogg kommit över 35.000 besök. Jättekul!

26 Juni 2013  | Länk | 2013 | 0 kommentar
Köp inte en hund från en valpfabrik!

Ja så kom då regnet som strilar så fint ner från skyn. Vi avvaktar några timmar med utevistelse för kanske klarnar det upp. Annars är det bara att iklä sig regnställ.

Tv4-nyheterna har den senaste veckan haft inslag om valpfabriker i Baltikum som föder upp valpar av populära raser. Det är under vidriga förhållanden dessa små valpar får starta sitt liv. Det otäcka är att de oxå chippas och besiktigas av svensk veterinär så det är omöjligt att veta att de inte är uppfödda i Sverige.

Jag ser ofta misstänkta annonser på Blocket som man förstår att det är en kull av dessa valpar som är till salu. Små populära raser, billigt, dåligt skriven svenska och annonserna är ofta från Skåne.

Geografiskt är det nog i Skåne som de flesta säljs. Från och med nu kommer jag att anmäla misstänkta annonser till Blocket. Om människor slutar köpa de här valparna så kommer valpfabrikerna att upphöra.

Nu fortsätter vi fira midsommar, njuter av ljuset, värmen och att det är långt till jul.

22 Juni 2013  | Länk | 2013 | 0 kommentar
Tjejerna är på semester

Ja, så har vi kommit så långt som till Östersund. Tjejerna har varit jätteduktiga. De har legat snällt i bilen i 75 mil med en del raster och en övernattning. Det märks att de är riktigt vuxna nu.

Meg var så rolig igår kväll. Vi bodde på ett hotell ute på landet utanför Orsa. Jag lade mig i en av sängarna och vilade lite. Meg låg på motsatta sidan på golvet. Väntande på sin husse - den enda hon avgudar.

Sen kom jag på att den andra sängen nog var skönare, ja jag vet att gräset inte är grönare på andra sidan, men den andra sängen kändes skönare. Då makade sig Meg över till andra sidan för bredvid mig tänkte hon då inte ligga...

Jäkla hund och henne har jag tränat med i snart sju år!

Vi hade bara en matskål med mat med oss och jag hade räknat ut en cirkamängd som skulle gå åt till dem båda. Meg, som plockade fram sitt sämsta jag, åt upp alltihop!

Så mitt i natten kom Mocca och väckte mig och talade om att hon var vrålhungrig eftersom skålen var tom! Innan det hade hon skakat o skakat på skålen en bra stund.

Oj, vad bordercollien är duktig på att kommunicera. Ler.

Stackars Mocca fick somna hungrig för den andra maten var längst ner i packningen i bilen.

Gissa vem som skötte magen åtta gånger idag?

Nu är vi alla trötta efter två hårda resdagar. Men imorgon väntar nya äventyr!
16 Juni 2013  | Länk | 2013 | 0 kommentar
Lämna inte hunden i bilen!

Solen skiner från en klar himmel och sommaren är äntligen här på riktigt. Jag har legat knockad av en virusinfektion sedan helgen. Trist och långtråkigt tycker tjejerna som endast får komma ut på korta svängar.

Men snart hägrar semester och färden går mot norr i år. Det ska bli kul.

Träffade för några dagar sedan en hundägare som jag känner lite ytligt. Vi hälsade och hon hälsade på mina hundar. Jag frågade var hon hade sin hund.
Fick ett svar som fick mig att häpna. I bilen, svarade hon glatt.

Herregud, tänkte jag. Solen steker inte från en klar himmel, men det är 18 grader varmt ute och det blir varmt ändå...

Mådde så dåligt av vetskapen om att den arma hunden satt där i bilen i flera timmar!

Frågar mig själv varför man kommer på tanken att ta med sin hund när den ändå ska sitta i bilen. Skamlöst.

Det här var ändå en hundägare som håller på att träna hundar och borde ha lite mer förstånd och insikt.

Så blir jag arg på mig själv att jag inte hade orken och modet att rya i ordentligt - vilket inte brukar vara något problem för mig.

Själv kan jag knappt ha hundarna i bilen ens om jag springer in snabbt och köper mjölk eftersom man aldrig vet hur varmt det blir.

Jag förundrar mig över att det finns så många korkade människor som inte kan sätta sig in i hur djuren har det.

Kan tillägga att när vi kom till vår bil så var den ordentligt varm. Vi har satt in en utomhustermometer på hundburen i bilen så vi vet exakt hur varmt det är!

Så från och med nu kommer jag ringa polisen så fort jag ser en hund i bil och jag uppmanar alla andra att göra det oxå. Alternativ är att ringa bilregistret och få ut ägarens namn och sen telefonnummer.
4 Juni 2013  | Länk | 2013 | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & lena andersson                                             Skaffa en gratis hemsida