www.smartahundar.se
Startsidan Blogg Fotoalbum Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
8
9
10
11
12
13
14
16
17
18
19
20
21
22
24
25
26
27
28
30
31
<<
December (2019)
>>


Olika typer av hundar

Som vi alla vet så finns ju olika typer av hundar. Såsom draghundar, vallhundar, fågelhundar o.s.v.

Men jag vet inte om jag köper det här med att rasen Lagotto skulle kunna hitta kantareller bättre än andra raser!

Jag vet att de säljs som svamphundar men att hitta svamp måste ju mer sitta i träning än just ras. Rätta mig om jag har fel.

Visst kan ett beteende som att gräva efter tryffel vara nedärvt i generna men just sökandet tror jag alla hundar kan ungefär lika bra. Möjligtvis skulle väl blodhunden kunna vara den bästa.

För övrigt har tjejerna varit ganska trötta efter fyra dagars Göteborgskalas. Mocca och jag har varit barnvakter till sjuka barnbarn.

Så här ligger en helt utslagen tjej kan jag lova.

Imorgon ska det bli tuff träning för båda.
21 Augusti 2012  | Länk | 2012 | 0 kommentar
Göteborgskalaset sett ur Moccas perspektiv

Matte säger att jag är en arbetande vallhund. Men det har jag egentligen aldrig förstått.

Jag älskar ju att gå och spatsera inne i storstan. Söka kontakt med alla som för en tiondels sekund råkar titta på mig. För då förstår ni, så kör jag på hela mitt register av konster och charm. Att få en klapp eller två är det bästa jag vet.

Husse säger att jag ska vara mer reserverad mot främmande människor - så ska en bordercollie vara!

De andra i min ras får vara precis hur de vill, jag älskar alla människor vad än husse tycker.

Likadant är det med mitt fågelintresse. Det finns inget bättre än att spana och kanske jaga flygfän. Då muttrar matte nåt om att jag har beteende som inte stämmer med rasen...

Men nu ska jag berätta om vilken underbar dag jag hade igår. Massor av människor överallt så huvudet orkade nästan inte med att registrera allt. Att gå Avenyn upp och ner - vilken hit!

Meg hade ingen lust alls att vara ute i folkvimlet och jag blev irriterad på henne som ville gå hem hela tiden.

Sen kom det bästa av allt. Husse och matte stannade till för att kika på amerikansk fotboll. Ni kan tänka er fyra planer med fyra matcher samtidigt. Jag satt blixtstilla i minst en timme och väntade på att de skulle kalla in mig som reserv.

Ibland gjorde jag ett skall för att de skulle komma ihåg att jag var med i alla matcher på en gång.

När vi gick förbi planerna senare på kvällen så ville jag in på planen igen. Ingen boll eller spelare syntes på plan. Men kanske stod de där i mörkret och väntade på världens bästa Mocca!

18 Augusti 2012  | Länk | 2012 | 0 kommentar
Sol, svampsök och lite annat

Ja så kom då äntligen sommaren ordentligt. Underbart lediga dagar och ännu en veckas ledighet återstår.

Idag har vi varit uppe i Dalsland och letat svamp men turen var inte på vår sida, endast några små gula kantareller kom med hem. Räcker inte ens till en smörgås. Allt som kom med från skogen var bara en fästing som sugit sig fast så där otäckt som bara de kan göra. Brr. Jag är djurvän men har lite svårt för fästingar.

Tjejerna stortrivs nu när det blir många timmars utevistelse.

Jag är ju, som jag skrivit tidigare, ganska road av att läsa hundannonser på Blocket. Ibland finns annonser om utländska gatuhundar som tagits hit till Sverige och som nu söker nya hem. Jag skulle aldrig komma på tanken att ta hem en gatuhund. Jag tycker man kan hjälpa dem på plats om man vill göra någonting för att ge dem ett mer värdigt liv.

Har sett sorgliga fall där hundvänner tagit sig an en stor gatuhund och det har aldrig gått att få dem socialiserade eftersom de aldrig blivit socialiserade i tidig ålder.

Det finns säkert en del gatuhundar som fungerar utmärkt i vårt samhälle. Men jag skulle aldrig komma på tanken att lägga ner det oerhörda arbetet det innebär att få dem lydiga och lära dem allt som en hund behöver kunna.

12 Augusti 2012  | Länk | 2012 | 0 kommentar
Sol, sommar och havsörn

Imorse gick vi vid en vidunderligt vacker plats vid havet som heter Själsö. Meg fick bada och njöt av det. Mocca for runt som en unghund längs stranden och njöt. För bada tänker hon minsann inte göra.

Helt plötsligt började en rovfågel flyga allt närmre oss. Närmare och närmare. Det var en stor havsörn! Så klart hade vi ingen kamera med oss utan bara telefonerna. Mina bilder blev bara blå himmel.

Kanske såg örnen att Mocca skulle vara en god munsbit. Runt och go. Ler. Meg tror jag inte han siktat in sig på eftersom hon just nu är ganska mager.

Men som tur var vände han bort igen.

Vi har under de här veckorna mött många hundar på våra promenader. Något som slagit mig är att hundägare som har små hundar ofta lyfter upp dem i famnen när man möts på gatan.

Så fel de gör utan att förstå detta. Det är klart att den lilla hunden sen skäller och gapar vid hundmöten. Den har ju tidigt lärt sig att andra hundar är livsfarliga.

Något annat jag oxå lagt märke till är alla dessa varianter på olika koppel. Noskoppel som gör att hunden inte kan dra. Koppel som gör att huvudet inte kan hållas normalt uppe, Selar som är kopplade i massor av kopplingar. Varför inte lära hunden gå ordentligt istället?

Mina hundar har alltid dragit i kopplet stundtals när de varit unga för att sedan lärt sig gå som jag vill utan att dra.

Men den här dagen ska vi minnas som dagen då vi mötte en havsörn.

2 Augusti 2012  | Länk | 2012


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & lena andersson                                             Skaffa en gratis hemsida