www.smartahundar.se
Startsidan Blogg Fotoalbum Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
8
9
10
11
12
13
14
16
17
18
19
20
21
22
24
25
26
27
28
30
31
<<
December (2019)
>>


Millimeterrättvisa

Just nu är det millimeterrättvisa som gäller hemma. Meg ska snart löpa och jag trodde det skulle bli lugnare nu när Mocca är kastrerad. Men icke! Ler.

De tävlar om min gunst alla vakna timmar som finns. Tävlar om vem som ligger närmast mig... en på var sida om fötterna. Morrar på varandra om den ena får för mycket tid. Oj oj. Egentligen är de mycket beroende av varandra.

Men just nu är det mycket hatkärlek som gäller. Men tränar gör de ännu bättre än vanligt! Det gäller ju att ligga bäst till. Ingen av tjejerna är någon storätare men just nu äter Meg upp all mat som läggs fram, allt för att Mocca inte ska få någon mat. Sen kissar de efter varandra för att markera hundra gånger om dagen.
Ja det är inte lätt med kvinnliga hormoner, tjejer...

Idag har vi kört sökrutor och de var mycket duktiga. På fredag ska jag köra en annan typ av sökruta och gömma tio småsaker på ett stort område. På marken och i träd. Det ska bli kul att se hur de fixar det.

Ska även köra ett pass rallylydnad.

Men nu har de somnat. Det är en tuff tillvaro att passa på sin kompis. Äntligen blir det lugnt en stund. Ler.

26 September 2012  | Länk | 2012 | 0 kommentar
Mina tjejer är fantastiska

De senaste veckorna har vi tränat mycket med sökrutor.
Tjejerna är superduktiga och älskar det. Har försvårat allt eftersom men de klarar även de svåraste uppgifterna.

Jag har några platser som är lämpliga till den här övningen. Meg tjuter flera kilometer innan vi är där eftersom hon har inbyggd gps och är klok nog att förstå vad som är på gång. Ren skär glädje.

Sätter hundarna. Går cirka hundra meter bort. Tar upp en pinne skrapar lite lätt på den. Håller den högst fem sekunder. Kastar eller gömmer den sen.

Väntar några sekunder säger sen sök. Ibland får båda söka ihop, ibland bara den ena. Men de far iväg som skott kan jag lova. Ler.

För övrigt har vi varit i Göteborg i helgen. Igår blev det Monster Jam med ett av barnbarnen.

Meg har aldrig lärt sig trivas i storstan. Hennes BC-noja går på högvarv när hon får för sig att nåt är farligt. Annars har hon ingen tendens till rädsla för ljud om man bortser från åskan.

Men storstan är inte hennes grej. Mocca däremot älskar allt folkliv och gör sig till för alla som råkar slänga en blick på henne.

Samma ras, samma uppväxt men så totalt olika är dessa tjejer.


16 September 2012  | Länk | 2012 | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & lena andersson                                             Skaffa en gratis hemsida