www.smartahundar.se
Startsidan Blogg Fotoalbum Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
8
9
10
11
12
13
14
16
17
18
19
20
21
22
24
25
26
27
28
30
31
<<
December (2019)
>>


Höstblåst och hundträning

Den här helgen är en ledig helg och vi är i Göteborg. Vi startade morgonen med att gå ut i skogen och så körde vi lite sökrutor med skrapade pinnar.

Meg är så oerhört kraftfull när hon far runt mellan stock och sten. Då finns inget symtom på åldrande trots att hon snart är åtta år.

Mocca var oxå duktig idag när det gällde att hitta de gömda pinnarna. Hon orkar inte mentalt lika länge som Meg men hon är systematisk och lugn när hon jobbar.

På eftermiddagen bar det iväg till en fotbollsplan där det bjöds på lite Treibball.

Mocca som kört den här sporten sen hon var valp är helt suverän med bollen. Fortfarande mjuk i kroppen som en unghund dribblar hon bollen och gör massa olika trix som för att roa oss.

Nu har tjejerna fått sitt lystmäte och då är det dax för oss människor att fira helg.

Ha en fin helg alla läsare.
27 September 2014  | Länk | 2014 | 0 kommentar
Höst igen

Ja, så kom då hösten på allvar. Men vilken underbar väderlek vi haft de senaste månaderna. Tjejerna har kunnat vara ute mycket och det passar ju dessa två.

Svårigheten var när jag var sjuk och egentligen inte orkade kliva ur sängen. Meg förstår ju som sagt var både svenska och engelska, men hon ville inte höra på det örat att det var läge för innevistelse.

Det är såna dagar när febern härjar i kroppen som man längtar efter en ren sällskapshund.

Idag har vi varit ute på Restad Gård och de har fått använda både kropp och huvud.
Tyvärr kom ett ösregn så vistelsen blev inte så lång som Meg önskade.

Jag har anmält Mocca till en sökkurs. Vi får se hur det går. Mocca har inte så mycket motor men kanske är hon annorlunda när inte Meg är med och styr upp allt.

Jag ska försöka planera in en del inneträning nu när mörkret snart kommer.

Vi trivs bra där vi bor nu invid skogen. Enda nackdelen är att tjejerna inte kan vara lösa lika ofta och naturligt som när vi bodde på landet. Men en gång om dagen är de i alla fall fria från kopplet.

Meg visar tydligt att promenader runt i skogen är mycket trist även om det kanske händer saker längs vägen. Mocca är mer tacksam att sysselsätta. Mocca som fortfarande vid snart fem års ålder är barnslig som en unghund, är lycklig för allt som hon bjuds på när det gäller aktiviteter.

21 September 2014  | Länk | 2014 | 0 kommentar
Hundägare och hundmöten

Ja, så börjar min förkylning ge med sig så smått. Jag gick en kortare promenad med tjejerna i morse, något trött men det gick bra.

I skogen mötte vi en stor kraftig labrador som kom springande mot oss. Jag uppskattar inte hundar som kommer rusande mot mig för jag vet att alla hundar som går i koppel känner sig hotade av en lös hund när de inte kan hälsa på naturligt hundspråk.

Jag ropade till hundägaren, koppla din hund.

-Nej nej, sa han, han är så snäll.

Snäll!?

Oj, vad jag blir trött på alla dessa korkade hundägare. Jag vill inte ha hundar springande mot mig och tjejerna vare sig de är kopplad eller lösa.

Det är ok om man kommer överens om att de får hälsa men jag vill inte bli tvingad till dessa situationer med en hund jag inte känner.

Meg som bär en veckas stillhet i sin kropp var inte heller så intresserad av den stora hunden.

Så det finns hundägare man skulle behöva lära lite hundvett.

Sen finns den typen som tror och verkligen vill ha koll på sin hund men inte har den blekaste uns till koll. Då blir jag trött på allvar.

Jag tycker att alla som har blivit hundägare borde lära sig "var har jag min hund", "hur reagerar den vid möte med andra hundar", "har jag full koll eller inte"?

Men nu är det slutgnällt. Trevlig helg på er alla!

12 September 2014  | Länk | 2014 | 0 kommentar
Förkylning och inaktivitet

Ja, så kom då årets förkylning och det med stormsteg. Från fullt frisk på måndag dag till hög feber med halsont och genomförkyld några timmar senare.

Igår tisdag låg jag hela dagen. Rastade bara tjejerna det allra nödvändigaste. På något sätt förstod de att jag är sjuk.

Men igår när vi skulle ta sista rundan så skällde Meg på främmande hundar i mörkret och det har hon annars slutat med. Antagligen ser hon dåligt i mörker och uttråkad var hon.

Inaktivitet ger massa överenergi och någonstans ska den ta vägen. Då tänker jag på alla hundägare som säljer hundar på rea på Blocket för just ett sånt här beteende, utan att ägaren förstår vad det handlar om.

Så i morse fick jag tvinga mig ur sängen och köra ut dem till Restad Gård så de fick springa av sig lite. Jag blev matt och slut efteråt men två dagars vila funkar inte på den här rasen.

Lite opraktiskt när man blir sjuk och de här hundarna är inte så lätt för någon annan att rasta.

Har för övrigt hittat en grupp på Facebook som heter Bordercollie Sverige. Det kan ju kanske vara roligt att byta erfarenheter på detta forum.

10 September 2014  | Länk | 2014 | 0 kommentar
50.000 besökare

Idag är en sån där skön ledig dag som kommer en gång i veckan. Solen skiner och vi ska snart ge oss ut så tjejerna får njuta av brittsommaren.

Golvläggaren är här och lägger nytt kök i golvet. Mocca är så nyfiken på vem som kommer på besök klockan sju på morgonen.

Nu har vi snart bott här i ett halvår och det har gått över förväntan. Alla möten med främmande hundar, katter och kor har fungerat.

Dock finns det en hundägare här i området som inte riktigt har styrning på sina hundar. Vi mötte dem förra veckan, två sura gamla labradortikar. Meg gjorde ett skällande när vi gick förbi. För hon är som många gamla tikar, lite sur på andra gamla tikar.

Helt plötsligt for de två labbarna fram mot oss. Hundägaren visste inte hur hon hindra hundarna och orkade inte stå emot deras framfart. Situationen var inte så trevlig med en skräckslagen Mocca och en arg Meg och två ännu argare labradorer.

Det gick bra men var lite otäckt en kort stund.

Jag tycker att ska man ha en stor hund så måste man kunna ha kontroll på den.

Men nu väntar utevistelse för dessa tjejer som får så mycket spring i benen så fort solen skiner. Nu får de nog bara springa av sig sedan tar vi lite sökövningar i eftermiddag.

Vill tacka alla mina läsare för att ni besöker min blogg. 50.000 besökare nu. Jättekul!

3 September 2014  | Länk | 2014 | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & lena andersson                                             Skaffa en gratis hemsida