The only place where you allways can find THE TOKTROLL!
Startsidan Blogg Fotoalbum Undersidor Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2020)
>>


undermedvetet konstigt

Det är konstigt att man kan komma ihåg någons lukt eller hur någon låter när de pratar - i sömnen, när man drömmer.
om jag försöker komma ihåg det vaken så går det inte av sig själv, det är klart om jag känner en doft så kopplar min hjärna genast ihop den med en person, men om jag inte har lukten framför mig och istället försöka frammana den ur minnet så går det inte, men när jag drömmer går det av sig sjäkv utan att jag försöker. Läskigt hur mycket man minns men inte vet om.
5 Januari 2015  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
Nu kom appen igen.

Det tog ett tags letande, men jag hittade den appen igen. Nu börjara jag få svårt att somna själv igen så inatt hade jag hjärtslag under kudden :) Jag sov nog innan den första fasen hade slutat. Så skönt att bara trycka på en knapp för att stänga av hjärnan :)
26 November 2014  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
Dåtid, nutid, kärlek, glädje

Ibland kommer jag att tänka på det som var, kollar och mins bara smärta och agg, hoppas på tecken som tyder på att det är dåligt, och sen kan jag bara tänka på hur bra det var att det blev så, för nu är jag så glad man kan vara, nu har jag hittat hem och här tänker jag stanna!!! Jag är glad, jag mår bra och jag älskar det här!!!!
27 Maj 2013  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
Toktrollet är glad!!!

Jag sitter i ett litet hus på landet utanför Norrtälje och både jag och Jason stortrivs!!!
Snart kommer husets ägare hem också efter ha varit på kurs..
Jag trivs jättebra med dig och kan vara mig själv, mitt flummiga, knäppa, galna jag utan att någon försöker ändra på mig eller tittar konstigt på mig!!!
Jag är glad!!!
18 September 2012  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
Förstår inte riktigt...

Vad folk får ut av att försöka få folk att bli ovänner.. Särskilt genom att säga till den ene att den andre sa det..
Och när det är mellan vänner som pratar med varandra? Vad får de ut av det då, mer än att båda drabbade parter bara börjar ogilla människan ifråga...
Det är ju bara slöseri på tid, energi och förtroende....
Men men folk får la hålla på som de vill, men jag hoppas för deras skull att de växer upp och mognar lite...
Uppriktigt sagt så tycker jag lite synd om människor som måste försöka få uppmärksamhet på alla sätt och inte kan vara glada så länge de inte förstör för andra..
16 Augusti 2012  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
Lite skrämmande

Det är ju lite skrämmande att få reda på att en väldigt skum person söker efter en på internet, hittar ens blogg och sitter och läser alla inlägg man har skrivit.
Man frågar presonen: "hur hittade du min blogg så vida du inte googlade på mitt namn?" och påpekar att det känns lite som stalking.
Ovh inte ens om man googlar på mitt namn hittar man den så man måste använde det namn jag kallar mig på bloggen eller mitt Alias ( Toktrollet)
Till svar får man: "Jag skökte på toktroll eller om det var ditt namn för jag ville ha reda på din adress, och jag förföljer inte dig, jag är ju nästan aldrig ute."

Man kan stalka folk på andra sätt än att fysiskt följa efter dem och stalking är ett brott som man kan bli polisanmäld för.
och om man vill ha reda på någons adress söker man på typ hitta.se eller liknande och där hittart man inte en blogghänvisning om inte personen har lagt in det själv och betalar för det. Och om man vill ha reda på min adress, varför söker man då på mitt internetalisas (TOKTROLLET)? inte hittar man väl min adress då heller?

Och så en tredje fråga man kan ställa sig: Personen vet vars du bor, har varit hemme hos dig och varit där och lagt saker i brevlådan. Varför måste den då ha reda på din adress.

Jag tycker faktiskt att det är ganska obehagligt, speciellt med tanke på att jag vet att personen har kännslor för mig. Känslor som jag har försökt på alla sätt visa är obesvarade och att jag inte vill ha med personen att göra.
Men personen i fråga fortsätter hela tiden att förklara för mig vad den känner, precis som att den tror att jag känner detsamma för den och att det ska bli vi?

Som sagt jag tycker att det är ganska obehagligt, och jag försöker till exempel undvika att gå till affären de tider på dagen som jag vet att det är risk att den här presonen är där, och tycker ibland det är obehgligt att sitta hemma själv då personen i fråga bara kn få för sig att komma och knacka på, det är en av anledningarna till att jag alltid har mina persienner nerdragna och kontrollerar väldigt noga att dörren alltid är låst.
Men jag har bestämt mig för att om jag får något mer skumt meddelande, på sms, mail eller i brevlådan eller liknande så kommer jag att polisanmäla personen för stalking och ansöka om besöksförbud.

14 Maj 2012  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
....
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord
Människa VS Djur

Det är inte djuren som hela tiden kommer närmare och närmare människan, det är människan som hela tiden kommer närmare och närmare djuren.
Det är vi som hela tiden hugger ner lite mer skog för att bygga nya bostäder och hus.
Det är vi som hela tiden skjuter lite fler vilda bytesdjur, vilket tvingar rovdjuren att se sig om efter annan föda för att överleva.
Hur resonerar man när man blir sur och förbannad för att vargar allt oftare syns i närheten av våra byar och bostäder. När man blir sur för att rovdjuren tar våra tama bytesdjur.
Det är ju vi som har tvingat dem till dem.
Vargen och andra rovdjur har jakt-instinkter. Det måste de ha för att överleva.
De vilda bytesdjuren har dock flykt-instinkter vilket de måste ha för att överleva.
Men det är just bytesdjurets flyktbeteende som väcker rovdjurets jaktinstinkter.
Det kan du till och med se på våra tama versioner så som hund och katt. De har ju inget intresse av att jag något som inte rör sig, till exempel en hund börjar oftast inte jaga en pinne eller boll som bara ligger helt blixtstilla på marken.

Men även fast rovdjuren har jakt-instinkter som väcks av ett stimuli så kommer de ju inte lägga sig ner och bara dö om de inte hittar något att jaga som springer. Hittar de inga byten blir de hungriga. Det blir vi med, har vi inget att äta hemma åker vi kanske till donken eller beställer hem en pizza, även fast vi vet att det inte är lika gott och nyttigt som riktig hemlagad mat, men vi är ju hungriga och om man inte äter så kommer det att riva i magen på oss, sen kommer vi bli tröttare och energin tar slut.
utan vilda bytesdjur kommer rovdjurens hunger och överlevnadsinstinkter att driva dem till att ta våra "TAMA BYTESDJUR" till slut. Även fast de inte flyr lika energiskt så kommer de att mätta och ge den näring de inte hittar i skogen.
Så vi förlorar våra får och kor eller vad det nu är, bara för att halva befolkningen ska ut och skjuta som galningar på allt som rör sig i skogen, men ska vi ha det så får vi vara beredda på konsekvenserna.


Och att vargar har ihjäl en hund är inget konstigt egentligen. Både djur och människor har sina bestämda revir. Människan skyddar sina "revir" från inkräktare på massor av olika sätt. Först börjar vi med att upplysa en person om att den har kommit in på fel "revir", hjälper inte det tar vi till andra medel, vissa tar tag i saken själv och vissa kallar in hjälp av polis eller liknande. Vi människor är tillräckligt smarta för att kunna organisera ett rättsväsende som är till för allas säkerhet och bästa, men det är vi ganska ensamma om. För en varg är en hund en annan, mycket svagare varg.
Och därför får den samma behandling som en annan varg är den kommer in i ett vargrevir. Först får den en varning, en tillsägelse, om att den är på fel revir. Men då hundarna är framavlade av oss och uppfostrade av oss och inte en varg kan det vara väldigt svårt för den att tolka en vargs signaler. Därför kommer det med stor säkerhet i stället att smälla. Och hade det varit två vargar som hamnade i en så situation är det inte säkert att det hade slutat med död för den av dem som var den svagare. Men eftersom vi medvetet har avlat bort vargens tålighet, styrka, snabbhet och kampinstinkt ur hunden så kommer den inte att ha någon chans emot vargen. Hur mycket vi än har avlat sönder våra hundar så är de alla från början tama vargar och i en vargs ögon är det en varg och inget annat.
10 Mars 2012  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
helvete...
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord
Oftast...
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord
Det var ju trevligt.

Har just talat om för broder min att jag lever och pratat en stund med honom.
Fick ett trevligt erbjudande som jag nog tackar ja till, så är det ju bara att se till att vi kan någon gång samtidigt.
20 Februari 2012  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
Att det kan...
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord
Missing piece....

Det är något som saknas och jag vet vad.
Jag saknar dig...
12 Februari 2012  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
Trasigt....
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord
Älska mig

En film i 6 delar på Youtube mot mobbning.
Den handlar om Alice, en 15-årig tjej som är mobbad i skolan.
Den är gjord som en utbildningsfilm för att skolungdomar ska få sig en tankeställare om just mobbning och vad konsekvenserna av det kan bli.
Filmen är riktigt bra gjord, med helt vanliga situationer och den känns inte överdriven.
Man kan verkligen leva sig in i filmen och man förstår verkligen hur Alice känner sig.
Det här är en film som jag tycker att man ska visa på alla skolor i Sverige. Detta är ett så allvarligt ämne och det behöver uppmärksammas på ett bra sätt!! Det räcker inte bara att läraren eller någon annan pratar lite om mobbning, utan eleverna måste verkligen få upp ögonen och förstå hur allvarligt det är.
Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=oox22y0FLaY&feature=relmfu
Del 1 http://www.youtube.com/watch?v=3PLj3tXXMMc
Del 2 http://www.youtube.com/watch?v=0ZENN_hkZgY&feature=relmfu
Del 3 http://www.youtube.com/watch?v=s-j0apdfHho&feature=relmfu
Del 4 http://www.youtube.com/watch?v=LaG_VB50HPQ&feature=relmfu
Del 5 http://www.youtube.com/watch?v=mKY5eLyo1xA&feature=relmfu
Del 6 http://www.youtube.com/watch?feature=fvwp&NR=1&v=RyHSh-H1SrQ

Det här var en film som jag kände igen mig själv väldigt mycket i. Jag förstår verkligen hur personen känner sig och det väcker väldigt mycket minnen från min egen tid på grundskolan, framför allt högstadiet. Det var en riktigt jobbig tid och det är mycket det som har gjort mig till den jag är idag. För att klara av att gå dit varje dag och inte bryta ihop var jag tvungen att stänga ut skiten. Jag byggde upp mina försvarsmurar så tjocka och ogenomträngliga jag kunde. Jag slutade att ta åt mig av saker som folk sa till mig, jag lyssnade inte särskilt mycket över huvud taget på vad de sa. Jag skärmade av mig mer och mer och höll mig för mig själv.
När jag gick i 8:an var jag som mest avskärmad från alla andra. Jag höll mig för mig själv, jag tog inte åt mig av något, varken bra eller dåliga saker, jag sov nästan inget på nätterna och jag litade inte på EN ENDA MÄNNISKA.

Nu har jag kommit bort från den miljön och de människorna och jag har en massa människor runt omkring mig som uppskattar mig för den jag är och får mig att må bra. Människor som bryr sig om hur jag verkligen mår, som vill veta när jag mår dåligt, inte för att göra saker värre, utan för att de vill få mig att må bättre.
Men fortfarande sitter mycket av det jag utvecklade då kvar. Jag har svårt för att låta folk lära känna mig mer än ytligt, jag kan nästan inte ta åt mig komplimanger och jag har jättesvårt för att visa känslor. Jag tycker inte om att vara på ett ställe med massa människor, då drar jag mig gärna undan till ett hörn eller träd eller liknande där jag vet vad jag har bakom ryggen och har koll på resten runtomkring mig. Folk som försöker lära känna mig märker ganska snabbt att jag har taggarna på helspänn utåt och det tar oftast ganska lång tid innan man blir insläppt.


MOBBNING är inte en sak som bara skadar just då man blir utsatt för det. Det är en sak som ärrar dig och sitter kvar väldigt väldigt länge.

Här är en berättelse jag hittade i ett arbete om mobbning (http://www.to-life.se/e_elevarbeten_mobbing.htm) Det handlar om en kille som helt enkelt inte orkade mer.
"En kille i 13 års ålder började högstadiet på en ny skola med hopp om ett nytt liv. Redan på lågstadiet började hans helvete. Han var ett mobboffer! Redan i 7 års ålder fick han höra orden, de retsamma orden som senare skulle ta hans liv.

Hans familj visste att han var mobbad och varnade lärarna på högstadiet. Men eftersom ett mobboffer har svårt att visa sina känslor samlas de alla i en hård klump i magen. Till slut spricker fasaden och somliga väljer utvägen självmord. Så var det i detta fall. Han tog sitt liv, efter flera år av både fysisk och psykisk mobbning.

Att en blott 13-åring tar sitt liv, är oacceptabelt. Men i den mobbades ögon kan det vara den enda utvägen. Tänk er själva, att varje dag vakna upp med en enorm klump i magen, att känna sig rädd för att gå till skolan, för att blir utstött, hånad, ja helt enkelt mobbad. Tänk er själva att vakna upp och veta att du är hatad, att du inte existerar i andras ögon. Du är inte ens en i mängden, du finns inte.

Skolan fick hård kritik av både föräldrar och samhället. Föräldrarna hade till och med varnat lärare och personal när han började sjätte klass på skolan att han har varit
mobbad. De bad att lärarna skulle ha extra koll på honom. Men nej, det hade de inte. Utan de lät det gå för långt och ingrep inte någon gång under dessa knappa två år som han gick på skolan.

Jag anser att vi inte tar detta stora och fruktansvärda problem på allvar. Vi ser inte problemet utan blundar för det, för det sägs ” det man inte vet, mår man heller inte dåligt av.”

Vi måste sluta gömma oss och se verkligheten. I morgon kanske det är just vi själva som är mobbarens offer."


26 Januari 2012  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
så lång tid..

Du har haft 21 år på dig att fatta vad du gör, att ändra dig och visa det.
Du har haft din chans, men inte tagit den, nu är det försent.
Jag tänker inte ta mer skit ifrån dig, jag tänker inte må dåligt något mer på grund av dig.
Jag fattar inte ens varför du kommer hit och förstör allt, när du inte ens har ändrat dig ett dugg!! Tror du inte jag hörde dig utanför dörren, hur du direkt började med att kasta massa över mig?
Det är väl inte så konstigt att jag drog då eller?
Som jag har sagt innan så är mitt liv så mycket bättre utan dig i det. Jag är myndig och väljer själv vem jag vill ha i mitt liv. Det här är mitt val och det får du acceptera, du kan inte tvinga mig att finnas i ditt liv!!!
23 December 2011  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
Toktrollet färdigt!!

Äntligen har jag fått tummen ur och satt mig med penna och papper, så nu finns Toktrollet äntligen på papper!!
Det är ett steg i rätt riktning, sen ska jag bara se till att det hamnar där det ska också. Det kommer vara mitt nyårslöfte för nästa år: Innan året är slut ska Toktrollet ha ett Toktroll på skulderbladet!!!!
13 December 2011  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
Nu....
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord
Härligt...

Sitter i ett hus på landet mitt ute i ingenstans, med underbara vänner runt omkring mig!!!
Här trivs jag verkligen och ni gör att livet känns helt toppen just nu!!!
26 Oktober 2011  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
Jag vill....
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord
Jag vill....
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord
Så mycket....
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord
Nu blir det mycket nytt....
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord
varför
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord
Jag.....
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord
Fy FAN!

Jag fattar att du måste gå på lugnande medel för att orka med dig själv.

Jag hoppas du njuter riktigt mycket sen när du står där helt själv utan en enda människa som bryr sig ett piss om dig.
19 Augusti 2011  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
Vem kan...
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord
Kul

Det är alltid kul när man får upp kontakten med folk man inte har pratat med på länge! Sen är det ju kanske lite tråkigt att man inte ska kunna prata lite med killkompisar utan att deras tjejer ska bli så sjukt svartsjuka att allt bara blir kaos.

Återigen har jag kommit på hur duktig jag är på att inte ta uti med saker och stänga vissa kapitel innan jag drar mig frammåt utan att ens se mig över axeln. Men oftast så kommer det man har lämnat bakm en ikapp en och då blir det allt med en gång som en spark i magen.
Jag måste bli bättre på att hantera känslor och inte bara trycka bort dem och låsa in dem långt bort i en liten liten vrå inuti mig, för hur nog jag än låser och hur säkra låsen än är så lyckas det alltid tränga sig ut till slut, dock med mycket mer kraft än det var från början.
14 Augusti 2011  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
Dessa jobbiga saker!

Varför ska känslor och tankar vara så jobbiga ibland!
Känslor som man inte vill ha och personer man inte vill sakna ändå kommer de fram ibland när man trodde att man blivit av med dem en gång för alla!
10 Augusti 2011  | Länk | Gott och blandat | 1 kommentar
new place

Here I am in a new apartment whit a wonderful friend!
I got enough and moved and now things only can be better and better!

I love to be surronded by people how really care about their freinds and not just say they do!

This is my life and I´m not going to let other people detsroy it any more!
7 Augusti 2011  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
Sluta snacka....

skit om andra!
en massa utan att det händer något!
om vad alla andra gör!
massa om hur andra ska göra!

Sköt ditt eget liv och lägg dig inte i alla andras så mycket. Säg inte till alla andra hur de ska göra när du själv inte gör någonting! Ge andra en chans att själva berätta om saker de har gjort eller gör, det tror jag du skulle vilja ha!
1 Augusti 2011  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
Med hund och stortädning!

Andra människor blir med barn, men jag och Annie har precis blivit med hund!
En STOR kille på 1,5år från SOS. Än så länge heter han Gus, men det blir ändring till Gaston!
Han kommer hem till mig från Stockholm imorgon tillsammans med Nina Ihrner som jag ser fram emot riktigt mycket att träffa.
Jag tror att Johnny och Gaston kommer komma bra överen och Johnny-Boy kommer vara glad åt att få en ny lekkamrat på heltid. Sen är det som med alla hundar lite att jobba med, men vi tar det i lite lagom takt så ska det nog gå bara bra.

Nästa vecka blir det städfeber på hög nivå! Jag kommer nämligen att jobba som vikarie inom lokalvården på Viktoriagården!
Då blir det att gå upp tidigt, men det är ju inga problem för mig inte. Det är bara att ställa klockan och vakna och efter lite frukost kan en härlig "promenad" på inlines vara precis det som behövs för att väcka det sista av hjärnan innan man kommer fram!
Det ska bli riktigt kul att göra något där man känner att man gör någon nytta + att jag slipper att varje dag slösa massa tid på att åka till Lidköping varje dag för att sitta där och göra inte mycket vettigt!
Sen att jag faktiskt tjänar pengar på det är ju inte precis ett bakslag!!!!

Nu sitter jag här och tittar på TV och är barnvakt åt tre sovande barn, det känns ganska lugnt faktiskt!
22 Juli 2011  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
Man vet inte....

Säg aldrig till någon annan att de inte förstår hur något känns förrän du är helt säker på att personen inte varit med om samma sak.
Döm inte ut en person förrän du lärt känna den och uttala dig aldrig om något om någon annan person, om du inte vet säkert hur det ligger till.

22 Juli 2011  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
Det blir visst inte......

.... Sala nu heller, men jag kommer kanske närmare i alla fall!
Sitter och väntar på att få reda på första beskedet från studera.nu, om jag har kommit in på någon utbildning eller inte.
Jag tror inte att chansen att jag kommer in på EoD här i Skara är särskilt stor, men jag har ju ändå sökt den i första hand så en liten chans finns ju alltid. Jag tror däremot att jag kanske kommer in på någon av de utbildningar jag sökt i Karlstad, men jag vet inte om jag är så sugen på att gå alla längre.
Om jag kommer in på Turism, eller någon av de andra lite intressanta programmen jag sökte kommer jag att ta den platsen och flytta till Karlstad i höst, annars tar jag så småningom mitt pick och pack och flyttar till Gävle och Annie. Jag har sökt några kurser och kortare program på distans och kanske, kanske att jag kommer in på någon av dem och i så fall skulle jag ju kunna plugga dem från Gävle, om inte annars är det ju bara att fortsätta jobbsökandet, fast där uppe omkring.
Jag får besked om jag har kommit in på något program på torsdag eller fredag så efter det kommer det komma upp ett resultat om det här på bloggen.

God natt folket och sov så gott för det ska jag göra!
12 Juli 2011  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
Trevlig kväll, störande moment till trotts!

Äntligen är min Knasboll tillbaka i Skara igen! Jag har saknat dig och Joel när ni var på semester uppe i norra landet!
Idag har varit en övervägande bra dag som började med gräsmattehäng med Anna, Joel, Sanna, Anton, Trixa och Johnny och sen ikväll så blev det grillning med ovan nämda, +Tommy och - Johnny som fick vara hemma och lata sig i sängen i stället!
Det blev en trevlig stund men som övergick i en något annorlunda stämning mot slutet.
Efter ett tags inväntande av feg stackare gav vi till slut upp och drog oss vidare för kaffedrickning. Jag, Joel, Thomas, en annan Anton och Annas mamma Annellie drog oss mot skolgatan och de andra skulle komma senare, men annat kom emellan.
Det var i alla fall trevligt hemma hos The Johanssons, det blev dock en hel del prat om gevär, älgar och annat man kan hitta bakom träden som jag och Annelie inte tyckte var lika intressant som övriga gjorde!

Nu blir det snart sängen och sova en stund och sen imorgon blir det att låna Dixie ett tag så att hon och Johnny kan busa av sig ordentligt!
12 Juli 2011  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
Gratis bio!

Jag är medlem på sidan Gratisbio.se. Där kan man delta i gratis undersökningar eller ta del av erbjudanden, både gratis och billigare än annars. För varja undersökning/erbjudande man tar del av får man poäng, olika många beroende på vad man gör, som man sedan kan byta in mot biobiljetter,annat roligt biorelaterat eller random pressentkort.
Gå med ni också! Använder ni er av denna länken sponsrar ni även mig med några poäng: http://gratisbio.se/?RecruiterID=440192
7 Juli 2011  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
SALA!!!

Hur kunde jag flytta därifrån? Ta inte illa upp nu Skarabor, men jag vill mycke hellre bo Sala än i Skara!
Men jag söker jobb runt omkring där så jag hoppas att det snart blir en flytt tillbaka!
Och sen när jag väl har flyttat dit kommer jag bli kvar där, kanske att jag flyttar till Västerås, men inte längre!
Sala är det ända stället där jag verkligen känner mig hemma, när jag kommer dit så känns det som ÄNTLIGEN HEMMA!
30 Juni 2011  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
Horoskop.

Här är en beskrivning på de egenskaper som Horoskop från olika kulturer säger att jag ska ha. mitt fördelsdatum är 1990 - 07 - 15 och det i kinesiska horoskopet som går efter födelsåret är jag född i Hästens tecken, enligt det vi går efter är jag född i Kräftans tecken och enligt Kelterna är jag född i Almens tecken.
Lite jobbigt är ju att vara både Häst och Kräfta, för om man jämför de bådas egenskaper så borde man vara schizofren!

KINESISKT:
1990- Hästen
Hästar älskar livet och är sexuella, charmiga, populära och lynniga. De är vackra och välvårdade. De har seriösa egenskaper som hårt arbetande, lojala och ihärdiga. De är bra på att konversera och har alltid skvaller och nyheter att dela med sig. Hästar är mycket sociala och oavsett yrkesval kommer valet alltid att involvera nära samarbete med andra. Hästar är extremt tävlingsinriktade och måste vinna till var pris. De är energiska och kämpar hårt, men framför allt annat värderar de sin frihet mest.

Hästar är attraktiva personer som står för både sensualitet och sexualitet. De har en sökande själ och i kärleken är de mycket på och av. De är snabba på att bli intresserade av andra, men tappar lika fort intresset. De faller kontinuerligt in och ut ur kärleken. Hästar är hetlevrade och agerar efter impulser. Du måste ha tålamod med hästar då de inte gillar rutiner och är mycket egocentriska och bryr sig sällan om andras probelm.

Hästar är intelligenta och sluga i affärer. De är mycket hårt arbetande och vill att saker och ting ska ske på deras vis. De har svårt att följa rutiner och gillar att improvisera och vara kreativa. Hästen har ett gott självförtroende och litar på sina känslor. Trots sin egoism delar Hästen med sig till andra. De hör hemma i yrken med mycket människokontakt, men gillar att själva vara ansvariga för sina framgångar. De har en sådan stark personlighet att de genast blir respekterade och omtyckta av omgivningen. Hästen älskar både fysyiskt och mentalt arbete. De arbetar dygnet runt om så krävs och slutför alltid antagna engagemang. För att nå sina mål kan de vara bryska och kliva på andra.

Hästen passar bäst med hunden och fåret. Hästen passar mindre bra med draken och apan.


VÅRA STJÄRNTECKEN:
22/6-22/7 - Kräftan

Omtänksamma Kräftan sätter familjen och vännerna i främsta rummet. En hemkär och förstående natur som värdesätter långvariga vänskapsband. I relationer och samarbete kan Kräftan vara försynt och försiktig, tassa lite som katten kring het gröt. En reserverad men samtidigt social natur. Kräftan är känslig för omgivningens reaktioner och söker uppskattning och bekräftelse.

Kräftan är en romantiker som tycker om att samla minnen. Uppväxtmiljön och barndomsvänner brukar ha stor betydelse långt upp i åren. En trofast och varmhjärtad person, som är angelägen om att bevara kontakten med släkten, vännerna och sin historia. Kräftan älskar att samla foton och ägodelar som väcker kära minnen.

Vattentecknet Kräftan styrs av Månen. Det gör Kräftan sensitiv och lyhörd. En sökande känslomänniska med hjärtat på rätt ställe. Den som är präglad av detta vattentecken sträcker gärna ut en hjälpande hand. Den stora känsligheten gör att Kräftan är sårbar till sin läggning och tenderar att ta saker personligt. Samtidigt finns en outtömlig värme som Kräftan gärna delar med sig av. Det är viktigt för Kräftan att känna sig behövd och uppmärksammad, att få sympati och uppskattning. Med sin mjuka och förstående läggning får Kräftan många förtroenden och själsfränder. Den som är präglad av detta emotionella tecken söker sig gärna till roller där möjlighet ges att visa omsorg om andra.

En beskyddande läggning är kännetecknande liksom ett stort trygghetsbehov. Kräftan ställer alltid upp för en vän i nöd och behöver få uttrycka sitt rika inre liv. En kreativ ådra hör ofta till bilden. Intuitionen är stark och hemmet är Kräftans bas. En fantasifull och humoristisk känslomänniska, som gärna roar och pysslar om sina närmaste.

Kräftan passar bäst med Jungfrun, Skorpionen och Stenbocken. Kräftan passar mindre bra ihop med Lejonet, Vågen och Skytten.

KELTISKT:
15/7-25/7 o 12/1-24/1 - Alm

Personer födda i almens tecken tittar på världen och ser saker som andra blundar för; folk som behöver hjälp. Almpersoner vill alltid hjälpa andra. Detta kan i värsta fall leda till att de överger sig själva. Almpersoner skall därför vara sparsamma med sin energi och vara vaksamma på att inte förlora sig själva. Endast almpersonen själv kan ge mening till sitt eget liv (detta i en värld där alla bara tänker på sig själva).

Almpersoners styrka är deras infödda optimism och livsglädje. De förlorar sig aldrig i gamla minnen eller väntar på framtiden utan älskar att leva i nuet. Deras öppenhet inför allting gör dem mycket populära. För at komma överens med sin omgivning gillar almpersonen att ta på sig ansvar, något de är mycket bra på att hantera. Om dessa kvaliteter uppskattas av omgivningen ger det almpersonerna en kick och gör att de fullständigt sjuder av glädje, humor och positivism.

Almpersoners svaghet kommer till ytan när deras styrkor efterfrågas. De kan inte hantera aggressioner och fientlighet. Dessa begrepp är främmande för dem vilket gör att deras förmåga att försvara sig mot dem är begränsad. Almpersoner kan lätt bli utnyttjade av skrupelfria personer eftersom de så gärna vill hjälpa andra. När de är osäkra kan almpersonerna verka arroganta eftersom det är det enda sätt de kan försvara sig på.

Älskade almpersoner är helt enkelt underbara! I kärleken hittar de en trygg hamn där de inte riskerar att bli utnyttjade eller överkörda. Almpersoner gör allt för den partner de älskar. I kärlek vinner alla parter något. Men en relation med en almperson utvecklas ofta till något helt fantastiskt som man endast kan uppleva tillsammans med en person som fullt ut lever i nuet.
26 Juni 2011  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
Arcus...

Här sitter jag i lidköping och skriver.
Just nu har jag lunch, men sen blir det mer arbetssökande och körkortsteori.
Det här hade jag egentligen kunnat sitta hemma och göra och bara redovisa på mail eller något, men men, det är väl bra att komma ut och träffa lite folk och få rutiner.
Körde lite på körkortsteorin innan, men frågorna var så lätta att det kändes som att programmet dumförklarade mig! Och det här ska jag göra varje dag!
Säger bara en sak: SUCK!!
20 Juni 2011  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
Jag hittade dig.

Satt och tittade efter en helt annan sak och så hittade jag den här länken.

http://www.minnesrummet.se/minnesplats.aspx?show=0&minnesplatsId=1482
Jag saknar dig, du finns i mitt hjärta för alltid!
17 Juni 2011  | Länk | Gott och blandat | 1 kommentar
Stäng-av-knapp JA TACK!

Åh vad skönt det hade varit om man bara kunde stänga av tankar och känslor ibland!
De 3 senaste dagarna har jag hamnat i situationer som påminner mig om och har fått mig att tänka på dig. Jag saknar dig och jag önskar att man hade kunnat vrida tillbaka klockan så att jag hade kunnat säga vissa saker till dig och jag önskar att du hade fått se den jag är idag.
Eftersom jag är så van vid att bara trycka undan alla känslor blir det riktigt jobbigt när de lyckas komma upp till ytan, för jag vet inte riktigt hur jag ska hantera dem. Jag har tränat mig själv på att inte reagera så länge att jag nästan har glömt bort hur jag ska göra det.


10 Juni 2011  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
Tankeverksamhet

Hmm, konstigt nog så tänker jag mindre på vissa saker när jag är här än när jag är någon annanstans. Det är skönt på ett sätt, men då blir jag också lite förvirrad, det blir som att hjärnan frågar sig själv: "vad ska jag nu tänka på då?" och så börjar jag tänka på massa andra saker bara för att fylla upp all ledig plats och tid.
Varför kan hjärnan inte bara njuta av lugnet och inte tänka på något alls i stället!
Fast, jag vet ju redan att jag är ganska rastlös och det är väl min hjärna med, om den inte skulle göra någonting skulle den nog smälla av!
9 Juni 2011  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
Rädslor

Varför är man jätterädd för vissa saker som man inte kan förklara varför om någon frågar. Något som egentligen inte är så farligt om man tänker efter? Men det hjälper ju inte att man kommer på att det är en dum sak att vara rädd för, man är lika jävla rädd för saken fortfarande.
Jag har hört någon gång att om något händer som skrämmer en när man är riktigt liten så sitter det i sen när man blir äldre också, även om man inte minns själva händelsen som skrämde en. Hjärnan känner automatiskt igen situationen och reagerar alltid på samma sätt som första gången. Dumma hjärna säger jag bara!
7 Juni 2011  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
Varför

Varför kan inte folk fatta när det räcker? Du har gått för långt för länge sedan, så kan inte du bara ge dig någon gång! Klarar du inte av att lägga av med det du håller på med så får du helt enkelt ta ditt pick och pack och flytta någon annan stans i Världen, och du kan ju prova någon plats där inte nästan alla är så trötta på dig att man kan spy!Du kan ju ta och sluta låtsas som att ingenting har hänt. Du har gjort ditt val och det här är konsekvensen av det.
6 Juni 2011  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
Då har lasset gått

Då var man här igen alla ens saker inknödda i en transport, förflyttade långt iväg och sedan avlastade igen. Då är det bara att packa upp och börja om då!
Stackars Anna kunde inte ens komma in i sitt vardagsrum när den lilla hästtransporten var tömd, men nu är mina kläder på plats där de ska vara och jag har koll på vad som finns i de flesta lådorna och man kan till och med gå hela vägen ut på balkongen igen. Jag till och med låg och slappade en stund framför tv:n, som innan var gömd och nästan inte gick att hitta innan. Imorgon fortsätter uppackandet/städningen och det blir nog ett antal besök i förrådet, men sen ska det nog bli bra!
Tack underbara AnnaPanna Johansson för att du delar med dig av ditt utrymme med mig, vad skulle jag göra utan dig?Men, men nu är kroppen trött och drömvärlden kallar på andra sidan ögonlocken, nu ska jag njuta av min sköna kudde och mina härliga täcken!
3 Juni 2011  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
Så jävla fegt....

...... Av dig att göra en sån sak som du gjorde och sen säga en helt annan sak till resten av familjen!
1 Juni 2011  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
Trevlig vecka

Har haft en riktigt trevlig vecka här i Skara med min underbara Knasboll AnnaPanna Johansson, Joel Mårtensson och andra trevliga folk.
Kom just på att refrängen i låten "e det fel på mig" med Linda Bentzing passar ganska bra in på mig när jag är i Skara
30 Maj 2011  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
Konstiga saker.

Love is a wierd thing. You cant understand it and it always does the unexpected! You cant bend it after your will and you cant controll it.
17 Maj 2011  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
Klonad bostad och godissug

Varje gång jag ska välja bloggkategori till mina inlägg blir jag alltid lika sugen på godis, eftersom den första i listan har samma namn som godispåsen. Det var ju lite dumpt av mig att inte tänka på hur en godisråtta som jag skulle reagera när jag såg det. Det är nog som att säga CocaCola i närheten av fröken Kråkbo just nu! Men men nog om det.

Som jag redan har skrivit förut så är Hästholmen definitivt inte min favoritbostadsort! Men nu är problemet att bestämma mig för om det är Sala eller Skara jag vill bo i. Jag ser fördelar och nackdelar med båda ställena och jag vill vara på båda. Nu ställer jag mig åter den frågan som jag gjorde så många gånger i Åhus i somras: Varför ska Sverige vara så långt för? Det hade varit mycket bättre om det hade varit ihoptryckt! Jag får väl helt enkelt komma på ett sätt att dela mig till 2 som celler gör så jag kan vara på båda ställen samtidigt hela tiden eller klona mig, men jag måste klona mig precis som jag är så att det inte bara är samma person fysiskt utan också psykiskt. Men den tekniken har de inte kommit riktigt så långt med ännu så jag får väl helt enkelt öva på min teleporteringsförmåga istället!
9 Maj 2011  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
åhh......

Vad störd jag blir på folk som ska komma med massa onödiga eller taskiga kommentarer. Ännu mer störd blir jag på att folk inte vågar stå för de kommentarerna sen, utan skickar de anonyma i stället. Och när man ändå vet vem det är som skrivit dem så blir det ju bara barnsligt!
Visst när jag kommenterar blogginlägg så brukar jag göra det med toktrollet, men de vars bloggar jag kommenterar med det namnet vet vem det är så alltså blir det inte anonymt kommenterar jag en blogg som tillhör någon som inte vet vem toktrollet är antänder jag mig av mitt riktiga namn.
Men vågar man inte stå för en kommentar eller åsikt så tycker jag att man ska ge fan i att skicka den!
3 Maj 2011  | Länk | Gott och blandat | 2 kommentarer
om någon....

Försöker trycka ner mig eller få mig att må dålig så kommer de bara komma åt utsidan som mest, hur de än försöker.
Om jag får veta att någon skadar ett djur på något sätt är den människan inte värt något i mina ögon längre.
Men om någon sårar dem jag kallar för mina vänner då jävlar! Den personen är värd ännu mindre, och hur bra vän jag än hade varit med den personen innan hade inte spelat någon roll, den hade lika gärna kunnat försvinna från världen utan att lämna ett spår efter sig, jag hade aldrig saknat den! Hur kul vi än hade haft tillsammans tidigare eller om jag aldrig träffat människan hade inte spelat någon roll överhuvudtaget, ett gruskorn på stranden är 1000 gånger mer värdefullt än en person som sårar mina vänner!
20 April 2011  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
Tomt

Jag har vant mig vid att ha någon jämte mig i sängen. Någon som värmer mig när det är kallt. Någon som jag kan krama på tills jag sommar. Någon som jag älskar. Någon jag är trygg hos. Någon jag kan vara mig själv med. Någon som finns där när jag drömt en mardröm. Någon som alltid gör mig glad. Någon som alltid får migatt le när jag vaknar.

Men nu ska jag sova i sängen helt själv. Plötsligt är sängen mycket större än nödvändigt, mycket kallare än den brukar vara och den enda jag har och krama på är mig själv. Om jag vaknar och har drömt en mardröm måste jag lugna mig själv och övertyga mig om att det bara var en dröm. Nu är det tomt när jag sommar och tomt när jag vaknar. Och nu är det ingen som finns där och gör det underbart att vakna.


Jag saknar dig Johnny och det kommer vara lika tomt varje kväll utan dig under täcket. Det är ju tur att det bara är en vecka tills jag får träffa dig igen! Annars hade jag nog blivit tokig!
God natt mattes...
17 April 2011  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
I Mjölby.....

igen! Eller som vanligt kanske. Här spenderar jag ju mer än en timme om dagen på väg till eller från jobbet.

Lite småtaskigt väder idag, men det är ju bara att hoppas att det blir lika underbart imorgon som det har varit nu de senaste dagarna!
Det har varit så härligt väder att det har blivit inlines-åkning i kortärmat, en eftermiddag i bikini på gräsmattan, en himla massa glass och för Benjis del har det även blivit ett antal bad.
Sånt väder gillar Toktrollet och hoppas att det fortsätter vara så, och hoppas att det även kommer vara så i sommar!
Fast det är lite mysko: för en halv månad sen var det typ snöstorm i hela landet och nu är det emellanåt sommarvärme..... vart tog våren vägen, eller är det som en sån dag idag, den blir instoppad lite emellan där det får plats. :p

Förra året var det också sånt här härligt väder i början av April och när jag var på RM med Rakel hade Jag och Fia kunnat gå i kortärmat och ligga och sola på gräsmattan i 3 veckor, men sen efter det kom det ett ordentligt bakslag. Då orkade våren tränga undan sommaren ett tag till.


Jag har i alla fall hunnit få en liten brunare ton på armar och ansikte och det är ju alltid härligt. Jag kan ju säga att jag är brunare än de flesta på jobbet för tillfället och jag får väl passa på att använda alla lediga soltimmar på ett bra sätt eftersom jag kommer sitta inne det mesta av sommaren, eller i alla fall mitt på dagarna när solen skiner som bäst. Det är lite skillnad mot förra sommaren då jag kunde ligga på stranden halva dagarna, ibland hela.
Men hur som helst så kommer jag ju i alla fall vara mycket brunare än vissa andra efter sommaren.......
13 April 2011  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
Blodutgjutelse busstider och lukta gott!

Har haft en unerbar dag på jobbet idag med galna Maria, Adelina, Jenny och kompany. Man har alltid kul på det där stället och mellan samtalen kan det vara svårt att hålla sig för skratt ibland, men när man kommer till någon så är man på glatt humör och på G och det är ganska ofta som ens humör smittar av sig på den som svarar!

Efter jobbet tog jag en tur upp till US (universitetssjukhuset i Linköping) och gjorde ett litet besök på Blodtappen. Så nu sitter jag här på stationen i Mjölby 4dl blod fattigare och väntar på bussen som går vid 9-tiden. Jag missade nämligen den jag vanligtvis brukar åka med, men jaja, jag överlever!På bussen till jobbet idag satt det som vanligt ett antal välparfymerade killar och vanligtvis brukar jag bara sitta och njuta av lukterna, men idag var det någon av dem som hade en speciell parfym på sig. En den personens doft var den jag kände mest av allt, genom alla anadra dofter på bussen.
Det borde vara förbjudet för killar att lukta på ett speciellt vis, för min hjärna blir helt störd av just den doften.
Annars brukar en persons doft variera väldigt mycket från någon annan med samma parfym, men den här var nästan identisk med var jag kände igen parfymen ifrån så jag satt först och vände och vred på mig bara för att försäkra mig om att personen jag tänkte på inte satt på bussen, vilket egentligen var ganska otroligt att han skulle göra egentligen, men där blev min hjärna verkligen förvirrad.
Oftast gillar jag mitt speciella luktsinne, men gånger som denna avskyr jag det istället. Samtidigt hade jag musiken på shuffel i örat och telefonen valde att spela 3-4 låtar i rad som också påminner om samma person så det blev ganska mycket minnen som väcktes. Så morgonen började nte på bästa sätt, men det räckte med ca 10 min på jobbet sen för att humöret skulle ha ändrats till lite mer positivt och sen hade jag massa annat i huvudet så tankarna skingrades. Skönt det!

Det är en av de bästa sakerna med att jobba hela dagarna att man hela tiden har något att göra och massa saker i huvudet så mn har helt inte tid att tänk på sånt som bara sänker humöret.
6 April 2011  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
Toktrollet är djup

Livet är som en stor resa. Varje morgon när vi vaknar checkar vi in på ett nytt hotell. Varje hotell är annorlunda än de vi redan besökt och antalet stjärnor varierar. Ibland kommer vi till ett 7*igt hotell med all inclusive, som verkligen har allt man kan önska sig, men ibland kommer vi till något som kanske inte ens är värt att kallas råtthål, ett ställe där ingenting funkar som det ska och service är något som bara står i ordboken. Varje kväll när checkar vi ut från det hotellet för att aldrig mer återvända, hur bra eller dalit det än var, och vår resa fortsätter. Men till slut är det dags att checka ut en sista gång och resan är slut.
Men vart hamnar man när en resa är slut? Jo då är man ju faktiskt ÄNTLIGEN HEMMA IGEN! Hur härlig en resa än har varit så är det alltid skönt när den är över och man återigen finner hemmets trygga vrår.

Men för många av oss är det fortfarande långt kvar av resan innan vi når vårt mål. Så försök att ta vara på varje del i den.
Även när vi kommer till det där råtthålet så försök se det bästa i det. Det finns alltid någonting som är bra när man tittar tillräckligt noga. Även om det kanske inte är vad vi har tänkt oss när vi checkar in så är det i varje fall ett tak över huvudet. Vi har nya erfarenheter att hämta från varje hotell på vår resa och nya saker att upptäcka överallt. Och när man är på det dåliga hotellet så kan det ju bara komma ett bättre efteråt.

Med detta checkar jag nu ut från detta hotellet för att fortsätta min resa och ser nyfiket fram emot nästa hotell.

5 April 2011  | Länk | Gott och blandat | 1 kommentar
Toktrollet gillar att jobba!

Det är härligt att veta att man har någonting att göra under dagen när man vaknar på morgonen! Riktigt skönt att inte bara gå hemma hela dagarna faktiskt!!!!!!

Idag var första säljdagen för mig på nya jobbet, igår vart det bara utbildning och medlyssning.
Jag hade som mål att i alla fall få ett sälj idag, men det slutade med 2 och nästan ett till, men det blir det när jag ringer på nästa gång!
Jag hamande vid en del med 3 tokiga tjejer runt omkring mig och det var inte svårt att hålla humöret uppe i alla fall!!!

Visst nu är det skönt att dagen är över eftersom jag är lite småtrött i mitt huvud, men det ska bli kul att börja imorgon igen! Jag känner mig 7kt taggad!

När jag jobbade på Releasy var det alltid rasterna man satt och väntade på och när de kom så var det alldeles för korta, men nu så tänker man: "jaha var det redan rast igen?" och även då de korta rastena här är 5 minuter kortare än de andra så vill man bara köra igång direkt igen när de är slut!

I början av varje månadd ska man sätta ett mål hur mycket man vill tjäna den månaden (man tjänar minst 10.000). Datorn räknar ur hur många order du behöver göra för att nå ditt inkomstmål. jag tror att jag nästa månad kommer starta med ett lite lägre mål med typ 2-3 order/ dag och sen öka. Om jag har ett lågt mål först och klarar det med marginal så kommer man ju bli ännu mer peppad att slå ett högre mål sen!


Jaja nu ska jag väl sitta här och vänta på tåget ett tag till, tur att kuben ligger i väskan!

Ha det så bra everyhopa!
30 Mars 2011  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
energiförslag.

Att släcka lamporna och stänga av dator/tv och allt annat som tar ström en timme om året. Vist det är ju alltid bra, men annars då?
Jag tycker att man ska försöka spara så mycket som möjligt på elen, både ur "miljöhänsyn" men tänk lite egoistiskt också! Tänk vad bra det är om man skulle få lägre elräkningar, rätt härligt, för då kan man använda de pengarna till något roligare! Så tänk på vad du gör av med el på och försök minska det. Till exempel: har du lamporna tända fast att det inte behövs? Står datorn igång när ingen antänder den? Behöver laddaren vara i den bärbara datorn hela tiden? Är mobilladdaren alltid i, även när den inte används? Stänger du av tv:n eller står den bara på stand by? Det finns en massa sånna här småsaker som tillsammans blir stora energislukare!
Sen tycker jag att det borde vara fler earth hour än en/år, och längre än en timme/gång!

Men nu börjar energin ta slut och det är dags att ladda batterierna, god natt på er och sov så gott!
26 Mars 2011  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
korkad, jag vet

I know Im stupid, but theres nothing I can do about it. My brain news its for no good, but my heart just wont listen!

Jag vet att jag är puckad, men det finns inget jag kan göra åt det. Min hjärna vet att det är meningslöst, men mitt hjärta vill helt enkelt inte lyssna!

I hate that youre the thing that occupies the most of my thoughts, I have so many other things that is so much more important for me to think of!
I hate that youre the one I miss the most, I have so many TRUE friends that brings so much more happiness to my life!
I hate that youre the one my heart belongs to, youre just dont deserve it!

Jag hatar att du är det som tar mest av mina tankar, jag har så många andra saker som är så mycket viktigare att tänka på!
Jag hatar att du är den jag saknar mest, jag har så många äkta vänner som skänker mig så mycket mer glädje i livet!
Jag hatar att du är den mitt hjärta tillhör, du förtjänar det helt enkelt inte!Why is it so hard to get rid of feelings? Sometimes a life without fellings should be so much easier to live!

Varför är det så svårt att bli av med känslor? Ibland skulle ett lite utan känslor vara så mycket lättare att leva!
I was fine before you came in to my life, but now I think a part of me is messed up forever!

Jag klarade mig bra innan du kom in i mitt liv, men nu tror jag att en del av mig är förstörd för alltid!
26 Mars 2011  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
I Linköping..... idag igen!

Igår morse ringde plötsligt min telefon och ett företag i Linköping som jag sökt ett jobb hos undrade om jag hade lust att komma på intervju.... redan samma eftermiddag! Så det var bara att kasta sig in i duschen och sen hitta buss som tog mig hit. Det var ett jättetrevligt ställe och det kändes som att intervjun gick bra. Hon skulle höra av sig idag och säga om jag blir anställd där eller inte.
På bussen hem ringer telefonen igen, ett annat företag i Linköping som vill att jag ska komma på intervju! Så nu sitter jag här på stationen i Linköping och väntar på klockan.
Om jag får jobbet jag var på intervju för igår så börjar utbildningen IMORGON.
Om jag inte får det jobbet och inte det idag heller så ska jag imorgon åka till Norrköping för gissa vad...... JOBBINTERVJU!

Här har jag suttit i totalt 13 månader om man räknar tiden före och efter sommarjobbet på Åhus missionsgård i somras och skickat iväg mitt CV till massa företag och sökt en himla massa jobb och nästan ingen har ens hört av sig. Har de gjort det så har det varit ett mail där det står att de valt att gå vidare med andra sökanden. Men nu helt plötsligt så ringer det 3 företag samma dag och vill att jag ska komma på intervju. Så på mindre än 2 veckor kommer jag kanske ha varit på 4 anställningsintervjuer, om jag har otur....., annaras blir det bara 3.
Skara Sommarland (förra fredagen) Swemedia (igår) Mediekonsulterna (idag) och kanske Din Region (imorgon).

På fredag har jag mitt första möte med min handläggare på AF sen jag flyttade från Skara, men vem vet, det kanske blir så att jag helt enkelt måste ställa in det! :P
15 Mars 2011  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
Finns det någon som har ett jobb till mig?

Jag har tröttnat på att vara arbetslös! Om det är någon som har ett jobb ledigt så hör av er till mig!
Jag heter Maya Ståhl, jag är 20 år och i grunden djurvårdare med inriktning smådjur och djurpark.
Jag kan tänka mig att jobba med vad som helst och jag är beredd att flytta vart som helst.
Jag är glad, social, positiv, målmedveten. jag har lätt för att ta eget ansvar och sammarbeta med andra människor. Jag är lättlärd och anpassar mig snabbt till nya situationer.
Jag är noggrann i det jag gör, men får ändå mitt jobb gjort. Jag är stresstålig och gillar att träffa nya människor.
Jag har kassavana av kiosk och från praktik på Biltema Skövde.

Hör av dig till mig på 014433237, 0766145353 eller mayaoks@hotmail.com.

Snälla ge mig ett jobb, någon!
10 Mars 2011  | Länk | Gott och blandat | 2 kommentarer
varför

Varför är det alltid det man behöver mest som är svårast eller jobbigast att göra? Till exempel när jag verkligen behöver äta, då är äta det jobbigaste i världen.
Eller som nu. Det jag egentligen skulle behöva göra och det jag vill göra, det är jättesvårt. Det som är en naturlig sak för människor, jag fattar inte varför det ska vara så svårt för mig. Det borde ju bara vara att släppa ut det, men det går inte!
9 Mars 2011  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
Har telefontillverkarna idétorka?

Hela tiden sprutar det ut nya telefonmodeller på marknaden, men det kan ju bli ett problem, för varje modell måste ha ett namn!

Det är ju nog lätt att de som ska komma på alla dessa namn får idé-torka och då får man hämta sin inspiration överallt, och då menar jag verkligen ÖVERALLT!!!!

Jag har en grön dammsugare här i källaren och den heter: Electrolux X10 Z1030.
Någon som känner igen någon del av det namnet?

Sony ericsson har som de flesta vet telefoner som heter experia X10 i olika varianter och
Motorola har en telefon som heter...... ja, kan ni gissa vad?....... Z1030!


En av dem som sitter där och ska försöka spotta ut namn måste verkligen tycka om sin dammsugare!!!!!
28 Februari 2011  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
Toktrollet OGILLAR banker!

Jag ska göra mig av med mitt bankkonto, mitt bankomatkort och min bankdosa och alltid ha mina pengar i plånboken istället!
Eftersom de som jobbar på bankerna tydligen inte kan göra saker och ting rätt så man sitter där med "frysta" pengar så är det ju idiotiskt att använda sig av bankkonton!
Jag har beställt ett nytt intenetkort och då har de spärrat mitt vanliga bankomatkort = GRATTIS!

Nästa gång jag är i skara ska jag avsluta mitt handelsbankenkonto också och börja leva ett kontolöst liv!
När jag sedan i framtiden får jobb så får de glatt skicka ut mina pengar på ett inbetalningskort så ska jag gå och lösa ut det på posten! Så de så!!!!!
23 Februari 2011  | Länk | Gott och blandat | 2 kommentarer
Sluta tänk!

I ettan på gymnasiet skulle vi en gång skriva en uppsats om ämnet vänskap i stället för vanligt bokförhör när vi hade läst boken möss och människor.
Dock var det helt fel tillfälle för mig; jag hade en allmänt dålig dag och när jag satt där och skulle skriva min uppsats blev hjärnan helt låst och jag fick upp fel tankar i huvudet. Dessutom blev jag väldigt stressad av att alla andra runt omkring mig satt där och skrev för glatta livet. det kändes som att alla andra hade skrivit flera sidor när jag bara hade fått ner några rader.
Efter en stunds plåga puttar Annie på mig och säger: SLUTA TÄNK!
Med de 2 orden släppte det och jag kunde slappna av och bara låta orden rinna ner genom pennan. (Dock blev min uppsats lite för kort i alla fall och eftersom jag bara hade skrivit ner allt precis så som det kom upp i huvudet var den ganska osammanhängande så jag fick skriva om den senare)

Men SLUTA TÄNK, det var precis det jag behövde höra just då och vad glad jag är att de kom då!
Sen dess har jag och Annie sagt det till varandra när vi har vetat att den andra har haft huvudet fullt av tankar som man kanske inte vill tänka på. Oftast brukar vi dock nu för tiden behöva be den andra att säga till oss, eftersom vi tyvärr inte träffar varandra lika ofta.


Nu ett tag har vi väl båda två gått runt och tänkt för mycket på allt möjligt så nu behövde vi verkligen SLUTA TÄNKA!
Därför blev det nu ca 3,5 h telefonsamtal.
Till en början lyckades vi ganska bra och babblade om allt möjligt och glömde bort det som fyllde våra hjärnor, men sen på något vis kom vi in på det ämnet som vi inte skulle tänka på och jag tror att både jag och Annie avslutade det här samtalet mycket mer tänkandes än innan vi började, men det var ju skönt att släppa allt.... så länge det varade!

Men jag säger då det: Att sluta tänka är en riktig konst!
16 Februari 2011  | Länk | Gott och blandat | 2 kommentarer
Alla hjärtans dag, en speciell dag?

Den 14:e februari, den mest romantiska dagen på året!
Åh den är så mysig och nu ska vi visa våra nära och kära hur mycket de betyder för oss.
Här kommer några frågor för alla som tycker att alla hjärtans dag är en riktigt speciell dag:

Är kanelbullar godast den 4:e oktober?
Är tulpaner vackrast och luktar bäst den 17:e januari?
Är pannkakor som allra godast den 8:e mars?
Är handdukarna mjukast den 25:e maj?
Är mjölken godast den 1:a juni?
Är frukten bäst den 6:e juni?
Är falukorv absolut godast 1:a juli?
Är gräddtårta extra gott 2:a oktober?
Är ägg mycket godare 14: oktober än alla andra dagar?
Är potatisen godast den 26: oktober?
Är din barndoms nalle som mest betydelsefull 27:e oktober?
Är kladdkaka bara jättegott den 7:e november?
Är ostkakan godare 14:e november?
Är det den 27:e november som brandvarnaren fungerar bäst?
Är kåldolmar som bäst den 30:e november?
Är pepparkakorna du äter den 9:e december mycket godare än alla andra?
Är 18:e december absolut bästa dagen för kakor?

Kan ni verkligen seriöst svara ja på flera av de här frågorna?
Det kan inte jag. Inte heller kan jag svara ja på denna frågan:
SLÅR HJÄRTAT VERKLIGEN HÅRDARE FÖR DEM DU ÄLSKAR DEN 14:e februari?

Många av almanackans "speciella" dagar är bara till för att folk ska tjäna på det.

Varför är det just idag av årets 365 (366) dagar som du ska visa hur mycket du älskar dina vänner och din kärlek?
Blir det verkligen lika mysigt att den du älskar: bjuder ut dig på restaurang, ger dig blommor, choklad, eller helt enkelt visar hur mycket du betyder den dagen, när alla andra gör samma sak? Hade det inte varit ännu trevligare om sånt bara hände spontant och inte bara för att det är ALLA HJÄRTANS DAG?

Desutom måste man vara ute mycket längre i förväg om man till exempel ska boka bord till den där mysiga restaurangen och liknande.

Den här dagen är en helt vanlig dag, precis som alla andra så i stället för att vara extra kärleksfull just idag så var det varje dag! Ta alla tillfällen att visa vad någon betyder för dig! Ta alla tillfällen att vara trevlig mot folk ni möter. Se varje dag som en underbar dag och ha ett leende på läpparna varje dag i stället för just idag!
Hälsa på era grannar och de ni möter alla andra dagar också, inte bara just idag; ni kan ju faktiskt vara det ända hej de får en dag, det vet ni ingenting om.

För mig är det här en helt vanlig dag och jag har som vanligt en lista med saker som ska göras tills Mamma kommer hem..... För en stund sedan gjorde jag till exempel den härliga sysslan: Rengör den äckliga ugnen!

Hur många av dem som idag började dagen med att skriva :" Önskar er alla en trevlig alla hjärtans dag!", eller liknande på Facebook brukar vanligtvis önska alla sina Ansiktsvänner en trevlig dag? Ska man inte ha det alltid eller är det just idag?


Fårlåt mig om jag har förstört stämningen för er läsare denna dag, men det här är vad jag tycker! Låt era nära och kära få veta vad de betyder för er varje dag, gör saker med dem ni älskar och bryr er om, när ni har lust med det, inte bara den dagen då alla andra gör samma sak!


Så jag avslutar detta inlägg med att önska alla en trevlig vinterdag i solen!
14 Februari 2011  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
Mjölkpaketen ljuger!

På mjölkpaketen innan nyår någon gång så stod det om Banan-flugor.

Det stod bland annat att bästa sättet att slippa dem jävlarna är att äta mycket frukt, för då ligger inte frukten och blir gammal.

Nu har jag ätit jättemycket äpplen, men jag har fler bananflugor i mitt rum än vad jag hade innan! Alltså hjälpte det inte alls!
11 Februari 2011  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
I LOVE GRATIS!

Japp, absolut!
Och nu har jag hittat en trevlig sida här på nätet: iLoveGratis.se
Jag snodde deras information från face, för den beskrev det bra.
"iLoveGratis är en sajt där alla prylar som annonseras ut är helt gratis eftersom det skänks bort.
iLoveGratis.se är en sajt där man kan skänka bort sina gamla prylar istället för att slänga de. På så sätt blir det även mer miljövänligt och hållbart. Välkommen in för att se vad som skänks bort."

Det är så mycket vi bara slänger för att vi har skaffat nytt eller tröttnat på det.
Men i stället för att slänga kan man ju ge det till någon som behöver! Vist det har väl vi människor vetat rätt länge, men det kan ju vara svårt att veta VEM som vill ha sakerna. Så lägger man ut dem på blocket, men det är inte någon som nappar och då slänger man det istället.
Sidan iLoveGratis.se fungerar ju precis som blocket, fast ALLT är gratis!
Ett bra sätt att para ihop den som inte vill ha med den som vill ha!
10 Februari 2011  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
Det sanna namnet....

Satt och kollade på Vem vet mest och svaren på en av frågorna (som jag bara kommer ihåg handlade om någon gubbe någonstans) var Habibi.
När Richard sa det så lyfte Benji direkt på huvudet och bara stirrade på tv:n.
Jag provade att säga det och det blev samma reaktion, fast han tittade på mig.
Han reagerar lika starkt varje gång man säger det. Oftast när man säger Benji så kanske han lyfter lite på öronen, eller inte bryr sig alls.
Så jag sa att från och med nu ska jag börja kalla honom för Habibi-Benji!

Sen kom jag ner här och sökte efter habibi på google och får upp en sida från Wikipedia där står det så här:
Habibi (حَبيبي) is an Arabic word that literally means my beloved (of a male; the female form is habibti or habibati), from the adjective habib (beloved). It is commonly also used for friend, darling and similar endearments.
(Habibi är ett arabiskt ord som ordagrant betyder min älskade. [den manliga formen; den kvinnliga formen blir hibibti eller habibati.] Habibi kommer från ordet Habib [älskade]. Allmänt används det ofta även för vän, älskling och liknande smeknamn.)

Det var rätt coolt tycker jag. Ett random namn som han verkligen reagerade på. Så från och med nu så kommer han att få heta Habibi-Benji, i alla fall för mig!
9 Februari 2011  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
Toktrollet efterlyser!

Jag har hittat en bild på en ring som jag vill (SKA) ha, Den passar verkligen mig om ni tänker på vad jag heter.
Om det är någon som vet vart man köper den så säg!
Det ska vara en sån ring just, ingen som bara har symbolen!
9 Februari 2011  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
Korthårig och slutgådd!

I förmiddags klippte mamma av det slitna i mitt hår, skönt att bli av med trasslet, men att bli av med en decimeter av mitt långa fina hår är inte så härligt.
Så nu i stället för att jag har hår ner till halva skulderbladen går det nu inte ens ner till Axlarna!
Jag kan nästan inte ens titta mig i spegeln utan att nästan börja gråta!!!!
Jag måste verkligen börja klippa topparna oftare så att det inte behöver bli så mycket varje gång!

Sen efter lite fix hemma blev det utgång med Dogzen. Eftersom jag aldrig planerar vart jag ska gå så kan det ibland bli lite korta rundor och ibland lite långa.
Idag blev det: Hästholmen-Omberg-upp på Hjässan (toppen)-ner på andra sidan-Stocklycke-Ombergs fot-Hästholmen. En runda som tog ungefär 5 timmar!
Det var inte riktigt så långt jag tänkte mig när jag bara drog på mig gympadojorna och inga överdragsbyxor. När jag kom hem och slutade röra på benen så kände jag direkt att de blev jättetunga och stela och jag orkade nästan inte gå in till köket.

Men nu efter att ha tankat magen full och ett härligt fotbad framför tv:n så är energin på topp igen! På mig i alla fall, hundarna är fortfarande rätt slöa och stelbenta!

Bara så ni vet: Jag kommer INTE att lägga upp några bilder på min frisyr!
8 Februari 2011  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
Toktrollet är djurtokig!

Åh vad jag skulle vilja ha ett STORT hus på landet och massa pengar!
Jag skulle vilja ha så mycket pengar att jag egentligen inte skulle behöva jobba, men det skulle jag göra ändå.
Då skulle jag göra en del av mitt stora hus till ett hunddagis och anställa 2-3 personer som som gillar djur lika mycket som jag.
Sen skulle jag själv ha fler egna hundar och flera andra djur.
Jag skulle vilja ha några ödlor, göra om ett rum till ett stort terrarium och ha några stycken olika sorters ödlor som fungerade bra tillsammans.
Sen skulle jag vilja ha råttor igen! Ha stora "Burar" till dem med plats för att gräva och bygga tunnlar, klättersystem och hängmattor och leksaker och matställen.... med mera.
Det hade fått bli ett eget litet rum och inte jättemånga råttor, utan 5-6 stycken bara.
och jag hade nog bara haft runt 3 egna hundar.
Sen någon mer katt kanske. och mina kaniner.

Men det skulle aldrig gå, för jag skulle aldrig ha tid med allihopa! Jag får väl ta några åt gången kanske!

Har jag glömt säga att jag ÄLSKAR djur?
7 Februari 2011  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
Barnvakten får härmed sparken!

Vem håller inte med mig om att barnprogrammen var bättre när vi var små än vad de är nu?

Björnes magasin vs fåret shaun till exempel!

Tycker att det man råkar se av barnprogram nu för tiden bara är jättedåligt! Det kan ju inte vara någon av ungarna som egentligen tycker att programmen är bra, antingen dåligt tecknade program eller fula tecknade lergubbar som gör typ samma saker alltid! Och titta bara på julkalendrarna: förut var det bra varje år och nu är det skit kanske 2 år av 3.

Det är ju inte många av ungarna från idag som när de blir äldre kan se klipp från sina barnprogram och fortfarande tycka att de är bra.
Jag tror inte heller att de kommer ladda ner en film eller en serie från när de var små, bara för att de vill se den igen!

Har ungarna blivit mer och mer Hjärndöda så att det faktiskt tycker att det här är kul, eller är det de som gör programmen som har blivit det?

Hallå om nu TV:n ska vara unganas bästa vän och kunna hålla dem sysselsatta när föräldrarna inte har tid, så får det ju vara något vettigt att titta på!
6 Februari 2011  | Länk | Gott och blandat | 1 kommentar
Ge mig sommar!

Nu när jag har suttit och läst om massa härliga sommarminnen och sett lite sköna bilder så längtar jag bara till nästa sommar!

Ge mig värme, ge mig ljus, ge mig bad, ge mig en massa glass och ge mig färska jordgubbar!

Nu är det bara hemskt väder ute, snön smälter så isen under kommer fram och det blir halt och slaskigt ute.
och det är fortfarande lika kallt. Så förutom att man fryser häcken och näsan av sig när man är ute med hundarna, så blir man nu även blöt, vilket leder till att man blir ännu mer kall!

Nä nu tycker jag verkligen att våren kan komma snart!
Jag vet att jag gillar vintern och brukar säga till folk att inte klaga när det faktiskt är riktig vinter med snö och kallt. Hade snön legat kvar och kylan hållit i sig så hade jag inte klagat, men nu har vintern redan börjat ge sig och det blir slabbigt så då börjar jag klara tidigare än vad jag brukar!

Tänk vad härligt det hade varit om det var sommar ute nu! Värme och ljust, glass och bär och shorts och bad!


Snälla vintern, försvinn nu.
Snälla våren, kom fort och försvinn fortrare!
Snälla sommaren, kom snart och stanna länge!
6 Februari 2011  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
Nya inlägg, fast ganska gamla!

Om ni undrar varför det har kommit upp massa vår och sommarinlägg på bloggen nu är det för att jag flyttat över massa inlägg från min gamla blogg och jag hade hoppats att de bara skulle lägga sig där jag daterade dem, men icke!
De ligger nu överst när man bara trycker på fliken Blogg. Så om ni vill se vad jag har skrivit som är NYTT så är det ju bara att trycka på ett datum i Februari på den lilla kalendern brevid!

6 Februari 2011  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
Min hund har blivit modefreak!

Igår när jag hade varit och fixat tvätten och kom upp ur källaren hade min bror tydligen haft lite tråkigt, eller så tyckte han att Jessi hade förmycket sol i ögonen. Hur som helst låg hon där i soffan och såg riktigt cool ut och jag var bara tvungen att dra fram kameran och plåta henne! Nu har min bror lyckats göra om min kortklippta samojed till ett modefreak, men visst passar hon utmärkt i solisar!?
7 Juni 2010  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
Sol och bad och Nationaldag!

Som de flesta vet så var det ju vår kära nationaldag igår. Vi gick upp vid 11 och käkade frukost sen drog Jag, Sven och Frida ut till badplatsen och stekte! Men så klart är man vid en badplats och det är varmt och soligt ute så kan man ju inte bara ligga och sola! Årets första, andra, tredje och fjärde dopp blev det! Första gången hoppade jag bara i och då vart det så kallt att lungorna knöt sig precis i början, men efter att ha varit i en liten stund var det riktigt skönt faktiskt!
Det fanns en dykning förbjuden skylt uppsatt på badplatsen, men den satt inte riktad mot vattnet så då blir tolkningen så här: "Dyk gärna i vattnet, men ge fan i gräsmattan!"
När vi kom upp till parkeringen igen så såg jag att badplatsen hette Näsbadet. "Attans! jag som badat hela mig!" :P
Efter badet var det att åka tillbaka till Skara och köa i en kvart för lite mjukglass, men vad gör man inte när man är glasssugen och dessutom broder bjuder!
Efter någon timme av att göra ingenting åkte vi iväg till Kinnekulle och skulle grilla!
Det saknas bara att vi inte käkade jordgubbar, annars hade det varit ett helsvenskt Nationaldagsfirande!
7 Juni 2010  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
Slappdag i solen!

I lördags var jag ju jättetrött typ hela dagen, så efter lunch fick det bli slappdag i solen här ute på vår gräsmatta. Anna och Mattias tyckte inte att jag var tillräckligt bra på att slappa så de kom helt enkelt hit och hjälpte mig med det.
Sven, min bror, och hans tjej skulle komma hit vid 4-tiden så vi låg och väntade på att de skulle komma så vi kunde gå och käka pizza. Men de var lite sena iväg från Växjö, de åkte kanske vid 4 i stället och där låg vi på gräsmattan med kurrande magar och en halvtimme innan de kom så gav Anna upp och cyklade hem och grillade med familjen istället.
När de väl kommit hit sen så gick Jag, Sven, Frida, Mattias och Linda bort till Milan och käkade vår efterlängtade pizza!
7 Juni 2010  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
Promenad på rymmen

Nu har vi varit ute och gått vår långpromenad. Johnny bestämde sig för att matte vart dum när jag sa att han inte fick jaga, så han rymde iväg i skogen i stället. Då rymde Jessi också. Vi gick en 2 timmars promenad och när vi kom tillbaka till parkeringen kom Jessi springandes, överglad att se oss! Johhny hade redan börjat gå hemåt så han plockade vi upp på vägen.
Nu har vi ätit makaroner och köttfärssås och nu är jag proppmätt.
Av någon anledning är jag riktigt trött idag, typ somnar till hela tiden, men i stället för att sitta här och sova och dregla över handen går jag nu ut med Fia och lägger mig på gräsmattan i stället. Ett liggunderlag och en härlig varm sol är nog allt jag behöver för en stunds slappande, middagsvila.
SIMMA LUGNT evryhopa!
5 Juni 2010  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
Ny dag, tidig morgon och farliga sängar!

Hejsan! Idag gick jag upp vid 7 och tog en riktigt härlig morgonjogg! Det var precis lagom varmt ute och det var jätteskönt att jogga, ska nog kanske fortsätta med det på morgnarna.
När jag kom hem tog jag bort lakan och allat annat från sängen och skulle bädda om den. Då jag har en 180 säng var jag tvungen att lägga mig i sängen för att få på lakanet och då somnade jag där liggandes på mage med lakanhörnen i händerna. Vaknade efetr bara en liten stund när Fia kom in och undrade vad jag gjorde, det såg nog rätt konstigt ut. Hade slängt ut alla mina täcken och kuddar i hallen och låg där i sängen och sov...:P
Men men, nu är jag i alla fall vaken, täcken och kuddar hänger ute på vädring och nu blir det att trycka i sig lite frukost och sen blir det promenad i petersburg med Patrik och Molly!
5 Juni 2010  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
GLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAS!

Nu när det är varmt och härligt ute är det riktigt gött med en glass ,eller flera, om dagen!
Har käkat glass på Lejonet och Björnen här i Skara och om man har gjort det vill man nästan inte ha något annat sen.
Jag, Fia och Anna har köpt halvliters-glass några gånger nu. Det finns massa olika smaker och av de jag har smakat så är Passionssorbet och Banan/Choklad favoriterna.
Igår när vi satt och käkade så bytte jag och Anna efter hala och eftersom hon hade ätit sin halva fortare än jag så hälde jag över lite av min passion i banan/choklad bägaren. Bananglass och Passionssorbet var tillsammans en jättegod smak, ska nog tipsa Lejonet och Björnen om den varianten. Vem vet då kanske den kommer ut i handeln?
Burkarna med en halv liter glass kostar 49 kronor och de är värda varenda en av dem för glassen är så underbart god och beroendeframkallande!
Nästa gång ni kommer förbi en Lejonet och björnen glassaffär så tycker jag verkligen att ni ska smaka!
3 Juni 2010  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Olivia Ståhl Gustavsson                                             Skaffa en gratis hemsida