The only place where you allways can find THE TOKTROLL!
Startsidan Blogg Fotoalbum Undersidor Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<
Februari (2020)
>>


Kanske okej

Kanske kan jag äntligen sluta bråka med mig själv.
Det är en del av vem jag är och jag kan ju inte göra något åt det. Jag har ju försökt med det under hela tiden, försökt styra kännslor med tankar, bråkat på mig själv för att jag känner saker som mina logiska tankar vet är dumt, det som mina tankar tycker är fel. Kanske ska jag sluta försöka sortera och bara låta det vara där det är.
Kanske kan jag få min hjärna att förstå att det är okej. För jag vet ju faktiskt vad jag känner , jag vet vad jag vill och vilka kännslor som är starkast. Kanske kan jag äntligen bara lämna allt där det är och acceptera att det är okej.

Du har lärt mig mycket, och nu har du även lärt mig det här.
Något jag har försökt komma fram till själv men aldrig lyckats med.
30 Augusti 2009  | Länk | Till Toktrollets vänner | 0 kommentar
Det finns inga ord

det finns inget som någon kan säga för att det ska kännas bättre för er.
Allt kommer antagligen att kännas skit och meningslöst ett tag fram över men kämpa för att komma igenom det här och komma igenom det tillsammans.

Jag önskar att de på något sätt har tagit fel, att de begått ett misstag och att det de har konstaterat inte stämmer eller att det finns ett sätt att dra tillbaka tiden och göra något innan det är försent, men det finns ju tyvärr inte.

Men jag finns här och jag tänker på er. om det är något jag kan göra för att hjälpa er på något sätt så låt mig veta det.
19 Juli 2012  | Länk | Till Toktrollets vänner | 0 kommentar
tack

Tack för en trevlig eftermiddag/kväll!!
Jag trivdes verkligen i ditt sällskap och jag hoppas att det blir mer av det!!!
9 April 2012  | Länk | Till Toktrollets vänner | 0 kommentar
Tackar!

Tackar Sanna, Johan och Jenny för en trevlig grillstund nere på gården.
Alltid lika tevligt att umgås med goa vänner och tevliga människor och när man bor i vallborgen behöver man aldrig känna sig ensam eller utanför, det finns alltid någon som har lust att prata lite, det är bara att gå ut och sätta sig och njuta av solen ute på gården.
13 Augusti 2011  | Länk | Till Toktrollets vänner | 0 kommentar
Toktrollet blir glad

av att se sin Knasboll så mycket gladare! Jag blir glad av att se er 2 tillsammans, se hur ni gör varandra glada och att ni tar varandra som ni är. Jag blir glad när jag ser att ni accepterar den andra precis som den är och inte försöker trycka ner eller ändra på varandra.
Fortsätt så här så kommer det här hålla länge och jag tror att era känslor för varandra kommer bli starkare istället för att avta!
23 Juni 2011  | Länk | Till Toktrollets vänner | 0 kommentar
Tack herrn!

Tänkte bara passa på att tacka för att vi har fått lära känna dig!
Tack för att du finns där och behandlar min Knasboll som den underbara person hon är. På grund av dig får jag se henne le mycket mer än hon annars skulle göra.
Tack för att du finns där vid hennes sida och får henne att känna sig trygg igen, tack för att du gör henne glad och ger henne annat att tänka på. Tack för att du står ut med våra tokigheter och galenskaper!

Knasbollen är en av mina närmaste vänner och att se henne må dåligt får mig också att må dåligt, jag vet att jag kan få henne att må lite bättre, om så bara för en stund, men jag kan inte ge henne all den kärlek och trygghet hon behöver för att orka ta sig framåt och gå vidare. Men det kan du och jag är väldigt glad och tacksam att du gör det!

Det har varit många trevliga och roliga stunder hittills och fler kommer det att bli, tur är ju att du kan vara lika galen som oss så du inte blir bortskrämd av våra knasiga och tokiga påfund!
// Toktrollet.
7 Juni 2011  | Länk | Till Toktrollets vänner | 2 kommentarer
varför så långt borta.

Jag saknar dig! Jag förstår att det är jättejobbigt för dig nu, men jag vill bara att du ska veta att jag finns här för dig. Varför ska det vara så långt mellan oss för?
Jag ber att du ska få styrka att kämpa igenom denna svåra tiden och att allt ska lösa sig till det bästa.
Jag hatar att du mår dåligt, men ännu mer att jag ingenting kan göra, jag är återigen på fel plats när jag skulle behöva vara där hos dig. Men jag hoppas att det finns dem runt omkring dig som kan lysa upp dina dagar lite i alla fall. Det finns folk runt omkring dig som bara vill ditt bästa, de som gör nästan vad som helst för att se dig glad.

Jag älskar dig min underbara vän!
4 April 2011  | Länk | Till Toktrollets vänner | 0 kommentar
Tack för en trevlig helg!

Nu sitter jag här i källaren igen efter nästan 5 dagars visit i Skara.
Nu har jag fyllt på med lite energi och träffat mina underbara vänner igen.

I torsdags gick jag upp klockan 5 för att kunna åka med Henrik till Jönköping och kvart i 10 var jag på plats i Skara och väckte Anna och Denny.
Den här dagen spenderades mestadels i Skövde, men vi hann även med en timmes bowling innan det blev för sent. (Jag förlorade faktiskt inte! och lyckades dessutom med 3 st strike! :P)
I fredags blev det skattjakt i Skara med Fia och vi lyckades faktiskt med några stycken. När vi sedan gav upp nedkylda och hungriga satte vi oss på Kaffehuset och fikade.
Sen blev det visit på bolaget och tillbaka till Annagatan och fixa iordning sig och sen drog jag med Anna och Denny till Jonas för lite kalas!
Där träffade jag lite fler underbara folk som jag inte har sett på ett tag.
Efter lite stark SAFT blev det ett telefonsamtal som resulterade i en oplanerad promenad i den kalla aftonen och sen sängen!

Lördagseftermiddagen blev en fika med Anders, Sanna, Madde, Magnus och Fia, sen lite promenad med söta Ida och sen blev det slappande framför tv:n och kvällen gick åt till att dryga på Anna och Denny.

I söndags hjälpte jag första Denny och sen gick jag tillbaka till lägenheten och satte igång lite filmer och bara gjorde ingenting.

Sista natten sovs hemma hos Fia med en översocial katt som kom och gosade med mig så fort jag rörde mig. När jag vaknade på morgonen låg katten och klappade mig i huvudet!

Sen vart det dags att packa ihop sig och åka hem, tyvärr!
Hemfärden var en resa i 3 etapper, med 3 trevliga människor.
1) Buss Skara-Falköping : Tjejen jämte mig satt och fes hela tiden
2) Tåg Falköping-Jönköping : En tjej i tågvagnen satt att pratade högt i telefon och grävde sig i näsan.
3) Bil Jönköping-Hästholmen : Chauffören satt och kliade sig mellan benen hela vägen.
Hallå, alla de här personerna ska föreställa vuxna människor!
22 Februari 2011  | Länk | Till Toktrollets vänner | 0 kommentar
Knasbollen




För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord




Skål för vinkännaren Lojsan

Toktrollets vän Lojsan ger oss tips och råd om viner.
Här har vi en liten lektion i Vitt vs Rött vin!

Jag som är lite kunnig när det gäller vin, har några tips som jag tänkte dela med mig av:

Först och främst skiljer man mellan röda och vita viner. Lättast skiljer man dessa båda vintyper från varandra om man skvalpar ut en skvätt på en vit bordsduk. Det vin, som lämnar en lila fläck efter sig, är ett rödvin. Riktiga kännare kan på bara smaken avgöra om vinet är vitt eller rött. De vita vinerna smakar i regel ättika medan de röda smakar stämpelfärg. Man kan alltså genom att suga på en vanlig kontorsstämpel och sedan jämföra smaken med ett vin, konstatera om detta är rött eller inte.

Till fiskrätter, såsom fiskbullar och matjessill föredrar de flesta vitt vin, medan man till kötträtter såsom falukorv och sylta bör ta ett rött vin.

Portvin är ett vin som man serverar i porten. Har man inte någon port, kan man bjuda på det i trappuppgången eller i hissen.

När man serverar torra viner bör man se till att det inte är tvärdrag eller att någon av gästerna råkar nysa, ty i sådana fall dammar vinet omkring i rummet. När man serverar ett torrt vin är det därför lämpligt att ha en dammsugare i beredskap.

Om man själv ska bära hem sina flaskor från systembolaget gör man klokt i att köpa ett lättvin, så man inte får för mycket att kånka på.

Till vilt bör man välja något vildvin, medan man till grillat och annat vidbränt kött serverar brännvin. Renstek sköljer man ner med renat.

Saker som är svåra att säga när du druckit för mycket vin:

- Oöverträffat

- Innovativt

- Preliminärt

- Kvastskaft

Saker som är väldigt svåra att säga när du druckit för mycket vin:

- Västkustiskt

- Konstitutionerad

- Substantivera

- Tillvägagångssätt

Saker som är i stort sett omöjliga att säga när du druckit alldeles för mycket vin:

- Tack, men jag vill inte ha sex.

- Nej, ingen mer sprit för min del.

- Ledsen, du är inte riktigt min typ.

Lycka till med vindrickandet i sommar!
Tillhörande: Louise Eriksson
8 Februari 2011  | Länk | Till Toktrollets vänner | 0 kommentar
Ja du Annie....!

Idag har vi hunnit med mycket!
Vi började med att boka biljetter till Ceasar Millan i Malmö den 14:de maj, som jag sedan hämtade ut inne i Ödeshög.
När jag och vovvarna var på väg hem snackade vi i telefon om allt möjligt i nästan en halvtimme.
Och sen när jag väl kommit hem planerade vi vår framtid och hittade passande utbildningar.
Efter att vi varit lite seriös ett tag så började vi drömma om massa väldigt fina hus där vi absolut kunde tänka oss att bo i, bara vi hade haft lite pengar. Det här satt vi och gjorde i några timmar och skickade länkar hej vilt till varandra.
Sen tog vi ca. 5 minuters seriöst samtal på Facebooks chatt igen innan det var dags att släppa datorn ett tag och ta itu med vardagens bestyr.

Men nu har jag fått en kick i aschlet och lite mer motivation till att sätta mina planer i verket så nu ikväll fyllde jag i ansökan till en distansutbildning till Hundskötare på Sunderby Folkhögskola. Nu ligger den i ett frankerat kuvert och väntar på att bäras till postlådan! Så nu är det bara du som ska fylla i din lapp också!

Så nu har vi bestämt vad vi ska göra med vår framtid och det är inte att försöka hitta jobb genom arbetsförnedringen i alla fall!


Det här kommer du och jag fixa tillsammans Annie! Jag har en känsla av att det kommer gå som vi har planerat och mycket mycket bättre!
31 Januari 2011  | Länk | Till Toktrollets vänner | 0 kommentar
En ofungerande hjärna och en halv galning

är vad jag är just nu.
En ofungerande hjärna för att jag är alldeles förlångt borta från resterande delar, speciellt Vänstra hjärnahalvan och lillhjärnan, men även nervsystemet och minnet!
Högra hjärnhalvan utan vänstra hjärnahalvan, lillhjärnan, nervsystemet och minnet är ingen hjärna!

En halv galning för att knasbollen inte är här
Ett toktroll utan Knasboll är ingen galning!


Saknar er jättemycket allihopa + några till!!!!!!
28 Januari 2011  | Länk | Till Toktrollets vänner | 1 kommentar
Hoppas

Du vet att jag bara vill att du ska vara glad och må bra!
Om detta är vägen till det så hoppas jag för din skull att det funkar!
Jag hoppas att hjärtats väg också får bli hjärnans väg den här gången, att du inte behöver ångra ditt val längre fram!
Och du vet att är det något så finns jag alltid (i alla fall på andra sidan luren om inget annat).


Jag hoppas att ni har det bra tillsammans att ni båda kan var lyckliga och ta hand om varandra så som ni förtjänar. Att ni kan göra varandra glada och ge varandra ny energi när saker är jobbiga i stället för att såra varandra och dra all energi ur den andra! För när hjärtat har valt så är det väldigt svårt att få det att välja annorlunda!







Kärleken är tålmodig och god. Kärleken är inte stridslysten, inte skrytsam och inte uppblåst. Den är inte utmanande, inte självisk, den brusar inte upp, den vill ingen något ont. Den finner inte glädje i orätten men gläds med sanningen. Allt bär den, allt tror den, allt hoppas den, allt uthärdar den.
Kärleken upphör aldrig. Den profetiska gåvan, den skall förgå. Tungotalet, det skall tystna. Kunskapen, den skall förgå. Ty vår kunskap är begränsad, och den profetiska gåvan är begränsad. Men när det fullkomliga kommer skall det begränsade förgå.
25 Januari 2011  | Länk | Till Toktrollets vänner | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Olivia Ståhl Gustavsson                                             Skaffa en gratis hemsida