The only place where you allways can find THE TOKTROLL!
Startsidan Blogg Fotoalbum Undersidor Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<
Februari (2020)
>>


....
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord
Människa VS Djur

Det är inte djuren som hela tiden kommer närmare och närmare människan, det är människan som hela tiden kommer närmare och närmare djuren.
Det är vi som hela tiden hugger ner lite mer skog för att bygga nya bostäder och hus.
Det är vi som hela tiden skjuter lite fler vilda bytesdjur, vilket tvingar rovdjuren att se sig om efter annan föda för att överleva.
Hur resonerar man när man blir sur och förbannad för att vargar allt oftare syns i närheten av våra byar och bostäder. När man blir sur för att rovdjuren tar våra tama bytesdjur.
Det är ju vi som har tvingat dem till dem.
Vargen och andra rovdjur har jakt-instinkter. Det måste de ha för att överleva.
De vilda bytesdjuren har dock flykt-instinkter vilket de måste ha för att överleva.
Men det är just bytesdjurets flyktbeteende som väcker rovdjurets jaktinstinkter.
Det kan du till och med se på våra tama versioner så som hund och katt. De har ju inget intresse av att jag något som inte rör sig, till exempel en hund börjar oftast inte jaga en pinne eller boll som bara ligger helt blixtstilla på marken.

Men även fast rovdjuren har jakt-instinkter som väcks av ett stimuli så kommer de ju inte lägga sig ner och bara dö om de inte hittar något att jaga som springer. Hittar de inga byten blir de hungriga. Det blir vi med, har vi inget att äta hemma åker vi kanske till donken eller beställer hem en pizza, även fast vi vet att det inte är lika gott och nyttigt som riktig hemlagad mat, men vi är ju hungriga och om man inte äter så kommer det att riva i magen på oss, sen kommer vi bli tröttare och energin tar slut.
utan vilda bytesdjur kommer rovdjurens hunger och överlevnadsinstinkter att driva dem till att ta våra "TAMA BYTESDJUR" till slut. Även fast de inte flyr lika energiskt så kommer de att mätta och ge den näring de inte hittar i skogen.
Så vi förlorar våra får och kor eller vad det nu är, bara för att halva befolkningen ska ut och skjuta som galningar på allt som rör sig i skogen, men ska vi ha det så får vi vara beredda på konsekvenserna.


Och att vargar har ihjäl en hund är inget konstigt egentligen. Både djur och människor har sina bestämda revir. Människan skyddar sina "revir" från inkräktare på massor av olika sätt. Först börjar vi med att upplysa en person om att den har kommit in på fel "revir", hjälper inte det tar vi till andra medel, vissa tar tag i saken själv och vissa kallar in hjälp av polis eller liknande. Vi människor är tillräckligt smarta för att kunna organisera ett rättsväsende som är till för allas säkerhet och bästa, men det är vi ganska ensamma om. För en varg är en hund en annan, mycket svagare varg.
Och därför får den samma behandling som en annan varg är den kommer in i ett vargrevir. Först får den en varning, en tillsägelse, om att den är på fel revir. Men då hundarna är framavlade av oss och uppfostrade av oss och inte en varg kan det vara väldigt svårt för den att tolka en vargs signaler. Därför kommer det med stor säkerhet i stället att smälla. Och hade det varit två vargar som hamnade i en så situation är det inte säkert att det hade slutat med död för den av dem som var den svagare. Men eftersom vi medvetet har avlat bort vargens tålighet, styrka, snabbhet och kampinstinkt ur hunden så kommer den inte att ha någon chans emot vargen. Hur mycket vi än har avlat sönder våra hundar så är de alla från början tama vargar och i en vargs ögon är det en varg och inget annat.
10 Mars 2012  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
helvete...
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord
Oftast...
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Olivia Ståhl Gustavsson                                             Skaffa en gratis hemsida