The only place where you allways can find THE TOKTROLL!
Startsidan Blogg Fotoalbum Undersidor Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<
Februari (2020)
>>


Helgen med Annie!

Som jag sa i förra inlägget så var Annie, en av mina klasskompisar från gymnasiet, här hos mig mellan torsdag till söndag. Det var en riktigt trevlig helg och det var riktigt kul att träffa henne igen. Vi har haft så mycket olika att göra så vi har inte träffats sen slutet på förra sommmaren så nu var det verkligen dags!
Hon kom hit i torsdags eftermiddag och när jag mött upp henne på stationen och vi kommit hem så lekte vi lite med hundarna ute på gräsmattan sedan tog vi oss en härlig promenad runt Hindsbosjön (som egentligen är en liten skitig DAMM!) och lät hundarna springa fritt medans vi gick och snackade om lite allt möjligt.
Efter promenad blir man hungrig så vi gick till viktoria tillsammans med Fia och Egon (eller Mattias som han egentligen heter). God pizza och trevligt sällskap, vad mer kan man begära?

På fredagen klippte vi halva Jessi. Skulle egentligen fått hjälp med att klippa henne med klippmaskin men hon som skulle hjälpa mig kunde tyvärr inte låna maskinen då så jag och Annie vässade saxarna och började klippa. Jessi hade så mycket päls att vi bara orkade med halva hunden på fredagen. Såg rätt roligt ut.
Fredagkvällen blev filmkväll med chips och cola. Vi tittade på "10 orsaker att hata dig" och det gjorde vi bara för att skådespelaren Heath Ledger är så snygg!

Lördagen blev klippnig av hund, glassätning och avslutningsvis bastande!
På söndagen åkte vi buss till Varnhem för att gå pilgrimsleden tillbaka till skara, 1,5 mil.
Vi gick och vi gick och vi gick men sen när vi gått i typ 4 timmar i skogen kom vi fram till Falköpings kommun. Vet inte hur men någonstans hade vi kommit fel och nu befann vi oss på helt fel ställe. Skara låg precis på andra sidan Hornborgasjön!
Med bara en timme kvar tills Annies buss gick och 2 mil fel ringde vi Patrik som var snäll och kom och plockade upp oss! Tack igen Patrik!!!!
Jaja, man kan ju inte klaga... trevlig promenad, härligt väder och massa motion.

Det här var min helg tillsammans med Annie.
27 Maj 2010  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
Förlåt!

Hejsan allihopa. Nu har jag inte varit här inne på en vecka. Förlåt att jag varit lite slarvig!
I torsdags eftermiddag kom min förra klasskompis Annie hit och hon var här tills i söndags. Vi hade så roligt ihop att det inte riktigt fanns tid över för att sitta framför dumburken och sen har det varit så fint väder eller annat och göra att jag inte riktigt har fått ro att säta mig ner framför datorn. Jag hoppas att ni läsare har haft en bra vecka och jag ska försöka att bli lite duktigare på att skriva i alla fall ett inlägg per dag. Kan inte lova något för jag vet inte riktigt hur det kommer bli i sommar. Har jag tur kan jag kanske få lååna en bärbar dator och ha med mig till Åhus, för jag tror inte att jag får sitta och blogga på kontorets dator. Jag ska ju jobba på Åhus missionsgård hela sommaren. Jag börjar måndagen den 14:de juni (vecka 24) och slutar den 22:augusti (vecka 33) Under den tiden kommer jag att ha 2 veckors ledighet, men om jag inte får låna någon dator så kommer jag inte kunna blogga då heller eftersom jag kommer att befinna mig en del i min kompis sommarstuga och en del i vår sommarstuga.
27 Maj 2010  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
Åska och hundhår!

Idag har det åskat här i skara, första gången i år. Förutom det är det nu officiellt sommar. Två dagar i rad har det varit sommarregn och igår var det så varmt att jag och hundarna höll på att smälla av. Jag gick i linne klockan elva på kvällen. Det var fortfarande varmt och då var det inte mörkt heller! Äntligen.
Jag har bara en sak att säga till sommaren: VÄLKOMMEN!
Nu har jag ägnat cirka en och en halv timme med att klippa Jessi. Har bara klippt halva magen på henne men det är ändå en halv ICA-kasse med päls. Ska få hjälp att klippa resten av henne, det tar nämligen lite lång tid att göra en Samojed korthårig med bara sax... :P
Nu ska jag se om jag kan rafsa ihop någon mat och sen ska jag diska.
Nu är det bara 4 timmar kvar tills Annie kommer hit! Yeay!! Vi har inte träffat varandra sen i somras så det är verkligen på tiden nu. Det kommer att bli en kul helg det här!
20 Maj 2010  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
En ny dag!

Godmorgon (eller ska jag säga god förmiddag kanske?) allihopa.
Precis när jag hade vaknat idag ringde det på dörren och jag fick jätttebråttom att slänga på mig kläder och ut och öppna, men det var bara någon som skulle ner och fixa något i källaren, och inte hade nyckel dit. Istället för att ringa hyresvärden så plingade han på hos oss för vår dörr var närmast. Men man väcker väl inte någon vid typ kvart över 7 för det heller!! Dålig stil tycker jag.

Nu har jag varit duktig och städat lägenheten ordentligt. Damsugit och skurat golvet och städat bort allting som låg där det inte skulle. Jag städade till och med trappan ner till Fia, vilket hon egentligen borde göra själv, men om man inte gör det så dras ju den skiten upp i resten av lägenheten när man går i trappan.
Nu ska jag snart ut en sväng med vovvarna och sen vet jag inte vad jag ska göra resten av förmiddagen, men det märker ni väl senare.
19 Maj 2010  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
Ibland är det lätt att känna sig dum....

...Som tillexempel när man kommer till ett möte en vecka förtidigt! Jag var helt inställd på att jag skulle till Arbetslivsresurs idag, men när jag kom in där nu var det helt tomt. Jag kollade då min kalender och såg att det var inte förrän nästa vecka som jag skulle dit. Men det är ju bättre att vara en vecka förtidig än en vecka försen och det vart ju ingen skada skedd i alla fall.
Nu när jag gick dit började det regna, men det var ett lätt och härligt sommarregn, så med det drar jag slutsatsen att det nu är SOMMAR (ÄNTLIGEN). Om ni inte riktigt hänger med vad jag menar med sommarregn så är det när det duggregnar på sommaren, det är bara så härligt uppfriskande och man känner verkligen att luften blir ren och efteråt så luktar det så frächt utomhus. Precis så var det ute nu, inte vanligt tungt regn som står som spö i backen och man bara blir blöt och kall av.
Nu kan man bara hoppas på att det gamla ordspråket fungerar: "Efter regn kommer solsken!", det hade verkligen inte suttit fel med riktigt varmt sommarväder nu igen efter några veckors regn och rusk!
18 Maj 2010  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
God morgon!

Hoppas att alla har sovit lika gott som mig i natt.
Det var så fint väder när jag vaknade för typ en timme sedan, solen sken in genom persiennerna och värmde, men nu har den försvunnit igen och kvar är bara grå regnmoln. SUCK!
Idag ska jag göra lite mer än igår, när jag typ bara satt hemma och slappade.
Nu klockan tio ska jag till Nikolaigården, Kyrkan har café där på tisdagar mellan 10-12 och på torsdagar mellan 13-15. Jag brukar vara där varje tisdag och hjälpa till att baka, spela spel och umgås. Det är för att jag ska ha lite att göra. Det är riktigt trevligt faktiskt!

Sen vid 2 ska jag på möte med Arbetslivsresurs, typ jobbcoach i grupp som arbetsförmedlingen tvingar oss att gå på. Eller tvingar och tvingar.... att vara med i programmet Jobbgaranti för ungdomar (Världen sämsta namn eftersom det inte är någon jobbgaranti) är helt frivilligt, men om man inte är med i programmat får man inget aktivitetsstöd eller några pengar alls.
Håller tummarna för att solen ska våga sig fram igen och skrämma bort alla tråkiga moln!
18 Maj 2010  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
Gör något kul av det tråkiga

Hur ska man få städning roligt?
Om man tänker på hur fint det blir när det väl är färdigstädat så går det oftast lite lättare att städa.
Mitt tips är att man sätter på bra musik på hög volym och ör igång. Det blir även lättare och roligare att städa om man kanske är två-tre som hjälps åt med det.
Det är alltid roligare att städa hemma hos någon annan än hemma hos sig själv så om man är typ 2 stycken med samma problem kan man ju annars byta och städa hemma hos varandra, eller göra det till en tävling två kompisar emellan, den som blir färdig med sin städning först vinner och den andra får bjuda på något man kommit överens om innan, det blir ju som en liten morot att vinna över den andra och man tänker ju inte riktigt på att man städar.
Det är viktigt att man städar ofta så att det inte bir jättemycket att ta itu med på en gång för då blir man bara trött av att tänka på det.
17 Maj 2010  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
Skicka vidare

I helgen fick jag två kassar med filmer av min bror och jag blev extra glad över en av filmerna, en av mina favoritfilmer som jag har letat efter länge, nämlgen Skicka vidare eller Pay it forward som den heter på orginalspråk.
Filmen är baserad på Boken Pay it forward av Catherine Ryan Hyde och den handlar om Trevor som på samhällskunskapen får i uppgift att tänka ut något som kan förändra världen och göra det.
De flesta av hans kompisar gör något hafsigt och halvflummigt, men Trevor tänker ut ett system för att hjälpa andra människor. Han ska hjälpa 3 personer med något de inte kan göra själva och i sin tur ska de 3 personerna hjälpa 3 personer var med något och sen ska man bara skicka vidare det till 3 andra och så vidare.
Det är en väldigt bra film, men den är väldigt sorglig. Den här filmen får en verkligen att fatta hur rutten världen är, men också att en person bara kan behöva en knuff i rätt riktining eller några snälla ord för att klara av att dra sig upp ur skiten. Det finns så många sätt at hjälpa en annan människa, det handlar bara om att våga göra det.
En annan viktig sak som den här filmen säger är att om man inte gillar hur det ser ut i världen så måste man göra någonting åt det och det man måste börja med är att ändra sig själv först.
Det här är en film som jag verkligen rekomenderar er att se om ni inte redan har gjort det.
17 Maj 2010  | Länk | Toktrollet tittar och lyssnar | 0 kommentar
Långlivad Tube!

Grattis till de 5 åren Youtube!
En av de bärsta sidorna på internet där man kan hitta den flesta låtarna man har på hjärnan, roliga reklamklipp och annat skoj.
Jag blev faktiskt lite förvånad att sidan bara är 5 år gammal, så populär som den är, men det är klart, en bra sida som erbjuder det som användarna vill ha blir snart populär!
Jag hoppas att Youtube finns kvar i minst 5 år till och erbjuder oss alla sorters media och mer.
Just nu är min favoritsökning på Youtube DJ White - Var ligger landet där man böjer bananerna som jag inte hittar någonstans att ladda ner eller liknande.
Nu finns det ju även gratis pGrattis till de 5 åren Youtube!
En av de bärsta sidorna på internet där man kan hitta den flesta låtarna man har på hjärnan, roliga reklamklipp och annat skoj.
Jag blev faktiskt lite förvånad att sidan bara är 5 år gammal, så populär som den är, men det är klart, en bra sida som erbjuder det som användarna vill ha blir snart populär!
Jag hoppas att Youtube finns kvar i minst 5 år till och erbjuder oss alla sorters media och mer.
Just nu är min favoritsökning på Youtube DJ White - Var ligger landet där man böjer bananerna som jag inte hittar någonstans att ladda ner eller liknande.
Nu finns det ju även gratis program till telefonen som gör om Youtube-klipp till ringsignaler i telefonen, YEAY!

Än en gång, ett stort grattis till TUBEN!
16 Maj 2010  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Olivia Ståhl Gustavsson                                             Skaffa en gratis hemsida