The only place where you allways can find THE TOKTROLL!
Startsidan Blogg Fotoalbum Undersidor Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2020)
>>


SALA!!!

Hur kunde jag flytta därifrån? Ta inte illa upp nu Skarabor, men jag vill mycke hellre bo Sala än i Skara!
Men jag söker jobb runt omkring där så jag hoppas att det snart blir en flytt tillbaka!
Och sen när jag väl har flyttat dit kommer jag bli kvar där, kanske att jag flyttar till Västerås, men inte längre!
Sala är det ända stället där jag verkligen känner mig hemma, när jag kommer dit så känns det som ÄNTLIGEN HEMMA!
30 Juni 2011  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
Horoskop.

Här är en beskrivning på de egenskaper som Horoskop från olika kulturer säger att jag ska ha. mitt fördelsdatum är 1990 - 07 - 15 och det i kinesiska horoskopet som går efter födelsåret är jag född i Hästens tecken, enligt det vi går efter är jag född i Kräftans tecken och enligt Kelterna är jag född i Almens tecken.
Lite jobbigt är ju att vara både Häst och Kräfta, för om man jämför de bådas egenskaper så borde man vara schizofren!

KINESISKT:
1990- Hästen
Hästar älskar livet och är sexuella, charmiga, populära och lynniga. De är vackra och välvårdade. De har seriösa egenskaper som hårt arbetande, lojala och ihärdiga. De är bra på att konversera och har alltid skvaller och nyheter att dela med sig. Hästar är mycket sociala och oavsett yrkesval kommer valet alltid att involvera nära samarbete med andra. Hästar är extremt tävlingsinriktade och måste vinna till var pris. De är energiska och kämpar hårt, men framför allt annat värderar de sin frihet mest.

Hästar är attraktiva personer som står för både sensualitet och sexualitet. De har en sökande själ och i kärleken är de mycket på och av. De är snabba på att bli intresserade av andra, men tappar lika fort intresset. De faller kontinuerligt in och ut ur kärleken. Hästar är hetlevrade och agerar efter impulser. Du måste ha tålamod med hästar då de inte gillar rutiner och är mycket egocentriska och bryr sig sällan om andras probelm.

Hästar är intelligenta och sluga i affärer. De är mycket hårt arbetande och vill att saker och ting ska ske på deras vis. De har svårt att följa rutiner och gillar att improvisera och vara kreativa. Hästen har ett gott självförtroende och litar på sina känslor. Trots sin egoism delar Hästen med sig till andra. De hör hemma i yrken med mycket människokontakt, men gillar att själva vara ansvariga för sina framgångar. De har en sådan stark personlighet att de genast blir respekterade och omtyckta av omgivningen. Hästen älskar både fysyiskt och mentalt arbete. De arbetar dygnet runt om så krävs och slutför alltid antagna engagemang. För att nå sina mål kan de vara bryska och kliva på andra.

Hästen passar bäst med hunden och fåret. Hästen passar mindre bra med draken och apan.


VÅRA STJÄRNTECKEN:
22/6-22/7 - Kräftan

Omtänksamma Kräftan sätter familjen och vännerna i främsta rummet. En hemkär och förstående natur som värdesätter långvariga vänskapsband. I relationer och samarbete kan Kräftan vara försynt och försiktig, tassa lite som katten kring het gröt. En reserverad men samtidigt social natur. Kräftan är känslig för omgivningens reaktioner och söker uppskattning och bekräftelse.

Kräftan är en romantiker som tycker om att samla minnen. Uppväxtmiljön och barndomsvänner brukar ha stor betydelse långt upp i åren. En trofast och varmhjärtad person, som är angelägen om att bevara kontakten med släkten, vännerna och sin historia. Kräftan älskar att samla foton och ägodelar som väcker kära minnen.

Vattentecknet Kräftan styrs av Månen. Det gör Kräftan sensitiv och lyhörd. En sökande känslomänniska med hjärtat på rätt ställe. Den som är präglad av detta vattentecken sträcker gärna ut en hjälpande hand. Den stora känsligheten gör att Kräftan är sårbar till sin läggning och tenderar att ta saker personligt. Samtidigt finns en outtömlig värme som Kräftan gärna delar med sig av. Det är viktigt för Kräftan att känna sig behövd och uppmärksammad, att få sympati och uppskattning. Med sin mjuka och förstående läggning får Kräftan många förtroenden och själsfränder. Den som är präglad av detta emotionella tecken söker sig gärna till roller där möjlighet ges att visa omsorg om andra.

En beskyddande läggning är kännetecknande liksom ett stort trygghetsbehov. Kräftan ställer alltid upp för en vän i nöd och behöver få uttrycka sitt rika inre liv. En kreativ ådra hör ofta till bilden. Intuitionen är stark och hemmet är Kräftans bas. En fantasifull och humoristisk känslomänniska, som gärna roar och pysslar om sina närmaste.

Kräftan passar bäst med Jungfrun, Skorpionen och Stenbocken. Kräftan passar mindre bra ihop med Lejonet, Vågen och Skytten.

KELTISKT:
15/7-25/7 o 12/1-24/1 - Alm

Personer födda i almens tecken tittar på världen och ser saker som andra blundar för; folk som behöver hjälp. Almpersoner vill alltid hjälpa andra. Detta kan i värsta fall leda till att de överger sig själva. Almpersoner skall därför vara sparsamma med sin energi och vara vaksamma på att inte förlora sig själva. Endast almpersonen själv kan ge mening till sitt eget liv (detta i en värld där alla bara tänker på sig själva).

Almpersoners styrka är deras infödda optimism och livsglädje. De förlorar sig aldrig i gamla minnen eller väntar på framtiden utan älskar att leva i nuet. Deras öppenhet inför allting gör dem mycket populära. För at komma överens med sin omgivning gillar almpersonen att ta på sig ansvar, något de är mycket bra på att hantera. Om dessa kvaliteter uppskattas av omgivningen ger det almpersonerna en kick och gör att de fullständigt sjuder av glädje, humor och positivism.

Almpersoners svaghet kommer till ytan när deras styrkor efterfrågas. De kan inte hantera aggressioner och fientlighet. Dessa begrepp är främmande för dem vilket gör att deras förmåga att försvara sig mot dem är begränsad. Almpersoner kan lätt bli utnyttjade av skrupelfria personer eftersom de så gärna vill hjälpa andra. När de är osäkra kan almpersonerna verka arroganta eftersom det är det enda sätt de kan försvara sig på.

Älskade almpersoner är helt enkelt underbara! I kärleken hittar de en trygg hamn där de inte riskerar att bli utnyttjade eller överkörda. Almpersoner gör allt för den partner de älskar. I kärlek vinner alla parter något. Men en relation med en almperson utvecklas ofta till något helt fantastiskt som man endast kan uppleva tillsammans med en person som fullt ut lever i nuet.
26 Juni 2011  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
Toktrollet blir glad

av att se sin Knasboll så mycket gladare! Jag blir glad av att se er 2 tillsammans, se hur ni gör varandra glada och att ni tar varandra som ni är. Jag blir glad när jag ser att ni accepterar den andra precis som den är och inte försöker trycka ner eller ändra på varandra.
Fortsätt så här så kommer det här hålla länge och jag tror att era känslor för varandra kommer bli starkare istället för att avta!
23 Juni 2011  | Länk | Till Toktrollets vänner | 0 kommentar
Arcus...

Här sitter jag i lidköping och skriver.
Just nu har jag lunch, men sen blir det mer arbetssökande och körkortsteori.
Det här hade jag egentligen kunnat sitta hemma och göra och bara redovisa på mail eller något, men men, det är väl bra att komma ut och träffa lite folk och få rutiner.
Körde lite på körkortsteorin innan, men frågorna var så lätta att det kändes som att programmet dumförklarade mig! Och det här ska jag göra varje dag!
Säger bara en sak: SUCK!!
20 Juni 2011  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
Jag hittade dig.

Satt och tittade efter en helt annan sak och så hittade jag den här länken.

http://www.minnesrummet.se/minnesplats.aspx?show=0&minnesplatsId=1482
Jag saknar dig, du finns i mitt hjärta för alltid!
17 Juni 2011  | Länk | Gott och blandat | 1 kommentar
Stäng-av-knapp JA TACK!

Åh vad skönt det hade varit om man bara kunde stänga av tankar och känslor ibland!
De 3 senaste dagarna har jag hamnat i situationer som påminner mig om och har fått mig att tänka på dig. Jag saknar dig och jag önskar att man hade kunnat vrida tillbaka klockan så att jag hade kunnat säga vissa saker till dig och jag önskar att du hade fått se den jag är idag.
Eftersom jag är så van vid att bara trycka undan alla känslor blir det riktigt jobbigt när de lyckas komma upp till ytan, för jag vet inte riktigt hur jag ska hantera dem. Jag har tränat mig själv på att inte reagera så länge att jag nästan har glömt bort hur jag ska göra det.


10 Juni 2011  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
Tankeverksamhet

Hmm, konstigt nog så tänker jag mindre på vissa saker när jag är här än när jag är någon annanstans. Det är skönt på ett sätt, men då blir jag också lite förvirrad, det blir som att hjärnan frågar sig själv: "vad ska jag nu tänka på då?" och så börjar jag tänka på massa andra saker bara för att fylla upp all ledig plats och tid.
Varför kan hjärnan inte bara njuta av lugnet och inte tänka på något alls i stället!
Fast, jag vet ju redan att jag är ganska rastlös och det är väl min hjärna med, om den inte skulle göra någonting skulle den nog smälla av!
9 Juni 2011  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
Konsekvensen blir....

En liten pojke kommer in i köket för att äta frukost, eftersom han bor på bondgård frågar hans mamma om han gjort sina sysslor? -nej inte än, svarar pojken. -det måste du göra. Pojken blir sur, så när han matar kycklingarna sparkar han till en av dem. Han gör samma sak med korna och grisarna. Pojken går sedan in för att äta sin frukost, men på bordet står endast en tallrik med flingor!! -varför får jag inte ägg, bacon och mjölk undrar pojken? -jag såg hur du sparkade till kon så därför får du ingen mjölk, och du sparkade hönan och grisen därför får du inget ägg och bacon. I samma sekund kommer pappan in i köket, han får syn på en mus som han sparkar till. Pojken tittar då upp på sin mamma, ler sitt största leende och säger -ska du eller jag berätta? ;-)
7 Juni 2011  | Länk | Toktrollet skrattar | 0 kommentar
Tack herrn!

Tänkte bara passa på att tacka för att vi har fått lära känna dig!
Tack för att du finns där och behandlar min Knasboll som den underbara person hon är. På grund av dig får jag se henne le mycket mer än hon annars skulle göra.
Tack för att du finns där vid hennes sida och får henne att känna sig trygg igen, tack för att du gör henne glad och ger henne annat att tänka på. Tack för att du står ut med våra tokigheter och galenskaper!

Knasbollen är en av mina närmaste vänner och att se henne må dåligt får mig också att må dåligt, jag vet att jag kan få henne att må lite bättre, om så bara för en stund, men jag kan inte ge henne all den kärlek och trygghet hon behöver för att orka ta sig framåt och gå vidare. Men det kan du och jag är väldigt glad och tacksam att du gör det!

Det har varit många trevliga och roliga stunder hittills och fler kommer det att bli, tur är ju att du kan vara lika galen som oss så du inte blir bortskrämd av våra knasiga och tokiga påfund!
// Toktrollet.
7 Juni 2011  | Länk | Till Toktrollets vänner | 2 kommentarer
Rädslor

Varför är man jätterädd för vissa saker som man inte kan förklara varför om någon frågar. Något som egentligen inte är så farligt om man tänker efter? Men det hjälper ju inte att man kommer på att det är en dum sak att vara rädd för, man är lika jävla rädd för saken fortfarande.
Jag har hört någon gång att om något händer som skrämmer en när man är riktigt liten så sitter det i sen när man blir äldre också, även om man inte minns själva händelsen som skrämde en. Hjärnan känner automatiskt igen situationen och reagerar alltid på samma sätt som första gången. Dumma hjärna säger jag bara!
7 Juni 2011  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
Varför

Varför kan inte folk fatta när det räcker? Du har gått för långt för länge sedan, så kan inte du bara ge dig någon gång! Klarar du inte av att lägga av med det du håller på med så får du helt enkelt ta ditt pick och pack och flytta någon annan stans i Världen, och du kan ju prova någon plats där inte nästan alla är så trötta på dig att man kan spy!Du kan ju ta och sluta låtsas som att ingenting har hänt. Du har gjort ditt val och det här är konsekvensen av det.
6 Juni 2011  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
Då har lasset gått

Då var man här igen alla ens saker inknödda i en transport, förflyttade långt iväg och sedan avlastade igen. Då är det bara att packa upp och börja om då!
Stackars Anna kunde inte ens komma in i sitt vardagsrum när den lilla hästtransporten var tömd, men nu är mina kläder på plats där de ska vara och jag har koll på vad som finns i de flesta lådorna och man kan till och med gå hela vägen ut på balkongen igen. Jag till och med låg och slappade en stund framför tv:n, som innan var gömd och nästan inte gick att hitta innan. Imorgon fortsätter uppackandet/städningen och det blir nog ett antal besök i förrådet, men sen ska det nog bli bra!
Tack underbara AnnaPanna Johansson för att du delar med dig av ditt utrymme med mig, vad skulle jag göra utan dig?Men, men nu är kroppen trött och drömvärlden kallar på andra sidan ögonlocken, nu ska jag njuta av min sköna kudde och mina härliga täcken!
3 Juni 2011  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar
Så jävla fegt....

...... Av dig att göra en sån sak som du gjorde och sen säga en helt annan sak till resten av familjen!
1 Juni 2011  | Länk | Gott och blandat | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Olivia Ståhl Gustavsson                                             Skaffa en gratis hemsida