Landskrona Whisky Ensamma Malte
Startsidan Blogg Fotoalbum Whiskysorter Gästbok
Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2021)
>>


Årets Vinnare!!

Tisdagen den 8 November är det dags att kora årets Single Malt Whisky.
Vi provar fem sorter som är vinnare från fem olika provningar i år. Är där någon favorit??
Ni kan anmäla er här på hemsidan.
Har ni någon ni känner som kan tänkas vara intresserad av att prova på så kontakta Landskrona Whisky Ensamma Malte.

Hälsningar Gott Gotti Gott Gott.
20 Oktober 2011  | Länk | Whisky | 1 kommentar
Du vet bäst själv hur du skall dricka din Whisky.

En fråga som ofta tas upp när man pratar om whisky är hur den ska drickas. Det är endast en person som vet hur du ska dricka din whisky och det är du. Pratar du med en whiskynörd som endast dricker single malt whisky så får du säkert höra att man inte ska stoppa is i sin whisky, vatten kan i undantagsfall tillsättas, men vad vet han/hon om hur du gillar din whisky?

Faktum är dock att med is kyler man ner whiskyn och där med smakämnena så man kanske ska tänka sig för en gång extra innan man stoppar en bit is i ett glas med single malt. Att droppa några droppar vatten i en whisky kan göra att den blommar ut. Alkoholen binder doft och smakämnen som frigörs när man tillsätter vatten. Hur mycket vatten man ska ha i en whisky skiljer sig så det får man prova sig fram genom att tillsätta lite vatten åt gången. En whisky på 40% behöver oftast inget vatten alls i sig då den redan vattnats ner innan buteljeringen, däremot behöver kanske en whisky på 60% lite mer vatten.
Här gäller det att prova sig fram till man hittar just den smaken som passar en själv. Prova först att dricka whiskyn som den är. Det gäller att prova sig fram droppe efter droppe. En del kan blomma ut redan efter några droppar vatten medans andra kan bli blaskiga efter samma mängd. Många svenskar häller inte mer än några droppar vatten i sin whisky medans japanerna blandar den 50/50 och har den som måltidsdryck. Många skottar väljer att blanda ner sin whisky till runt 30%.

6 Oktober 2011  | Länk | Whisky | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Ensamma Malte Landskrona                                             Skaffa en gratis hemsida