Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2019)
>>


Fredag

Idag är det fredag och det innebar en härlig sovmorgon, vaknade till ett riktigt höstväder utanför förnstret.

gjorde en omelett till frukost bestående av:

2 st ägg

En skvätt grädde

salt och pizzakrydda.

Rör ihop alla dessa med en gaffel i en kopp.

häll sedan i smeten i en het stekpanna med smör i.

omeletten är klar att vända nöär den fått en fast yta.

 när jag vänta på den en gång, lade jag på mitt pålägg som idag bestod av 2 skivior skinka, 2 ost skivor, 3 cocktailtomater och några fetaost tärningar. Vik sedan omeletten på mitten, stek en stund tills osten smält!

Sen är den klar att äta, glömde tyvärr ta en bild!

 

sen ringde min syster och ville vi skulle ut och springa, trött och sletna som vi va kubba vi runt 6 km på a9, sen åkte jag och körde gym i ca 40  min, bla en massa CORE övningar  som är bra för rygg och bålstabilitet, utförs mycket på pilatesboll.

 

Till lunch idag efter träningen fick de bli en super god och fräsch kycklingsallad med feta ost och soltorkade tomater med en hemmagjord mangosås.

I salladen kan man ha valfritt tillbehör, men jag hade isbergssallad, tomat, gurka, annanas (inte såå lchf vänligt, men de blir inte så mycket), fetaost, soltorakade tomater, kycklingfile som jag tidigare på dagen hade gjort i ugnen med orangekrydda och grillkrydda på.. Fryst kyckling: 1 tim på 200 grader.

Orangekryddan gjorde så kycklingen fick en super fräsch smak!!

 

mangosås:

Ca 3 dl cream fraisch, rör om den tills den blir mjuk och slät.

ca 1 ½ msk mango chutney

2 tsk chilikrydda

1 tsk Orangekrydda

Blanda ihop allt och låt stå i kylen en liten stund innan servering.

 

 

 

Igår provade jag på ett nytt recept i form av matmuffins, som är perfekt som frukost/mellanmål/kvällsmat.

tror bestämt min sambo gillade dom iaf då han redan ätit 3 st haha :)

 

gjorde en liten sats

ca 4 st stooora muffinsformar:

4 ägg

½ dl grädde

½ tsk salt

1 dl riven ost (jag hade chiliost)

pizzakrydda

 

Vispa ihop allt och fördela jämt i alla formar.

sen lägg i valfritt tillbehör. jag hade i delade cocktailtomater, fetaostbitar, rökt skinka. sen toppade med några solrosafrön.

in i ugnen på 175 grader i ca 20 min.

blir som bäst när de har svalnat och gräddat till sig :)

Perfekt att ha med dig i väskan till mellanmål.

 

Kommer nog ett nytt inlägg i morgon igen.

hej så länge.

 

14 September 2012  | Länk | Mia | 0 kommentar
Ät dig till ett välmående med god mat.

Vad kan vara bättre, sundare och godare än att ÄTA sig till en sundare livsstil.

Jag kommer ihåg för snart 3 års sen när mamma berättade för mig om LCHF, jag va så skeptikst till detta men ville så gärna gå ner i vikt.

Kommer ihåg att hon samma kväll var med mig och handlade, jag handlade allt jag inte handlat förut när jag skulle gå ner i vikt, de va grädde, goda såser, ostar i massor, kött och grönsaker och en himla massa goda salamis med färskost till.. MUMMS vad jag frossade, gav det en chans och åt tills jag va mätt, utan kolhydrater och utan socker, på 3 månader hade jag gott ner ca 12 kg utan att "banta"

nu är jag tillbaka och kommer att följa denna kost för att jag mår bra av det och för att mitt sockerbegär försvinner, går jag ner i vikt är det bara en bonus.

jag kommer dela med mig av egna recept i denna blogg, även tagna recept!!

 

idag till lunch gjorde jag köttfärsbiffar med kantarellsås till detta en hemmagjord pizzasallad.

 

Biffar:

800g nötfärs

2 gula lökar

Kryddor efter smak (jag hade grillkrydda, salt, vitpeppar och dragon)

2 st ägg

en skvätt vispgrädde

blanda allt i en bun ke och rör om, forma biffarna i önskad storlek

stek dom tills dom får en stekyta, sen lägg dom i en ungsform och in på 200 grader i ca 20 min

Under tiden gör såsen:

en gul lök

ca 200 g kantareller

1 msk soja

1 tsk salt

1 tsk svartpeppar

3 dl grädde

fräs lök och kantarller tills löken fått en fin färg.

sedan i med grädde och soja, smaka av med peppar och salt

jag hade även i en ½ tsk sambal oleak.

 

Pizzasallad:

riv vitkål med en osthyvel i en bunke.

koka upp 1 dl rapsolja + 1 dl äppelcider vinäger.

salta på vitkålen och peppra med pizzakrydda och svartpeppar.

Låt stå i kylskåpet

Super gott!!!

 

Till eftermiddagsfikat idag gjorde jag muffins med pepparkakskrydda. och himmel vad gott de lukta!

4,5 dl mandelmjöl (finns på Lidl)
Sockerersättningsströ motsvarande 75 g socker (Sukrin, Splenda, Hermesetas, Canderel t.e.x)
125 g smält smör
100 g philadelphiaost
1 dl vispgrädde
2 msk Santa maria pepparkakskryddor
2 tsk bakpulver
2 msk osötad lingonsylt (Önos lågkalori)
4 ägg

Sätt ugnen på 175 g
Vispa sockerersättning och ägg poröst, smält smöret.
Vispa ner smör, grädde, lingonsylt och philadelphiaost.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner.
Portionera upp i muffinsformar och grädda i ca 25-30 minuter!

Till detta hade jag lingongrädde (grädde plus lågkalorisylt)

 

Idag på fm medans min sambo låg och sov efter ett nattskift va jag ute och promenerade i den härliga höstluften, 1 mil blev det totalt

jag älskar hösten och höstpromenader är bland det bästa som finns!

 

Ikväll blir de myssimning med syster och bästa mamma. :)

13 September 2012  | Länk | Mia | 1 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Maria Pettersson                                             Skaffa en gratis hemsida