Startsidan Blogg Fotoalbum Länkar Vänner Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2021)
>>


Ny dag, nya möjligheter

Igår var Hedda hos veterinären. Allt gick bra. Vi fick lite mer medicin utskrivet, om vi skulle behöva. Alltid skönt å ha hemma!

Sen på kvällen var det dags att åka och ögonlysa/patellaundersöka Gizmo. Han skakade som ett asplöv redan i väntrummet. De droppade någon typ av ögondroppar i ögonen ca 30 minuter innan undersökningen. När det väl var dags för undersökningen, så både sprattlade Gizmo, och försökte bita för att komma undan. Veterinären var en tuff gammal gubbe. Han tog ett stadigt tag runt Gizmos nacke, höjde rösten lite å sen var dessa problem ett minne blott. Han blev så förskräckt att jag trodde han hade slutat att andas. Allt var över på ett kick. Perfekta ögon och perfekta knäskålar var resultatet. Jätteskönt!

Valparna fick sina små klor klippta för första gången igår. Alla var jätteduktiga. Ettan är otroligt nyfiken och stod så nära att jag hade svårt att se vart jag skulle klippa. Fick knuffa undan henne flera gånger...men hon kom tillbaka haha.

Ettan har börjat med något nytt. Victor ha en gammal spegel på sitt rum. Den sitter i golvhöjd. Ettan har nu börjat att gå in där och attackerar spegeln. Flera gånger nu har jag undrat vad det är för ett jäkla ljud jag hör. Det är alltså lilla Ettan som attackerar spegeln, å hon är så arg så snoret sprutar ur trubben. Dörren till Victors rum är numera stängd.

Idag har vi varit ute i det underbara fredagsvädret. Solen skiner och man tänker bara: Åh härliga fredag!

// Kram Malin
29 Februari 2008  | Länk | Övriga | 1 kommentar
Snart kommer lilla jag hit!

Om några veckor så kommer denna söta lilla kille att flytta in här. Japp, vi längtar så vi spricker :)

// Malin

Idag är valparna 8 dagar och man har redan börjat kunna urskilja vem som är vem av dem. Är det någon som äter och skriker samtidigt, så vet vi direkt vem det är, nämnligen tjockisen. Han tycker väl inte att maten kommer tillräckligt snabbt haha. Hane nr:2 är den som försöker rymma hela tiden. Det är en jäkla turbo på den där. Tiken, som vägde mest när hon föddes, är nu minst. Inte så konstigt när man får slåss med ett gäng tjocka grabbar om maten. Jättepätte söta är dom i alla fall hela ligan.

Idag väger de så här:

Hane 1: 392 gr

Hane 2: 354 gr

Hane 3: 354 gr

Tiken: 332 gr

Hane 4: 416 gr

Hedda är precis som vanligt igen, efter sin mjölkstockning....men vi har ändå en tid klockan 3 för en undersökning. Känns skönt å ha det gjort, samt få lite mer medicin att ha här hemma, om det händer igen.

Å ikväll ska Gizmo på ögonlysning och patellaundersökning.

Mao har vi fullt skägg som vanligt här hemma.

Ha en bra dag!

// Kram Malin
28 Februari 2008  | Länk | Övriga | 1 kommentar
Mjölkstockning

Jaha så var det dags för mjölkstockning igen. När Hedda hade sin förra kull så fick hon mjölkstockning flera ggr. Den här gången hann valparna bli 6 dagar så kom det som ett brev på posten. Igår upptäckte jag att hon mest låg hos valparna och var inte intresserad av att varken gå ut eller äta. Tempen visade på 39.1, så jag förstod ju att något inte var bra. Eftersom hon har haft mjölkstockning tidigare så kollade jag hennes juver....men hittade ingenting. Då började jag misstänka att det kanske var en livmoderinflammation på gång. Vid 19-tiden tog jag tempen igen och febern var detsamma som tidigare, men nu hade det börjat komma en knöl vid ena tutten. Jag masserade ut mjölken, som turligt nog inte bestod av var och blod. Jag fick mer eller mindre bort hela knölen, men efter ett par timmar så var den tillbaka och jag förstod att jag skulle få en väldigt jobbig natt med att tvingas gå upp och massera varannan timme. Jag ringde Lena som har pappan till Heddas valpar. Klockan 11 på kvällen skickar jag iväg min sambo till Åkersberga, där Lena bor, för att hämta lite medikament. Det gjorde susen. Heddas temp är idag på normala 38.4 och knölen börjar försvinna. Tack gode gud för duktiga, vänliga människor. Jag har ändå ringt och bokat en tid för Hedda till veterinären imorgon. Bättre att ta det säkra före det osäkra.

Vad vore livet utan problem? Ganska skönt hahaha.....men det behövs väl lite problem här å där för att man ska lära sig att uppskatta det goda här i livet.

Vi önskar våra vänner en oförskämt bra dag

// Kram Malin (& Hedda med öm tutte)
27 Februari 2008  | Länk | Hedda | 2 kommentarer
Idag har jag fått en spruta

Japp, så var det dags igen. Idag har både jag och brorsan tagit våra 1-årssprutor. Kan bara prata för mig själv, men jag var jätteduktig. Sköterskan valde att ge mig sprutan nere på golvet, för att inte ge mig negativa upplevelser uppe på bordet. Det tyckte mamzen var jättebra. Nu är det i alla fall gjort. Vi passade på att väga mig när vi ändå var där. Jag väger 6.6 kg, så någon tungviktare är jag då inte....men vad spelar det för roll när man är den sötaste i heeela världen.

Mina tankar går till min brorsa Valle. Hoppas att det gick lika bra för dig idag, som det gjorde för mig.

Pssst, vill bara berätta att jag har världens snurrigaste mamz. Hon glömde nämnligen att ta med sig mitt vaccinationsintyg, så nu är det bara för henne att gå tillbaka å få det ifyllt. Jag säger bara: Det man inte har i huvudet, får man ha i benen hahaha.

// Ettan den vilde

Valparnas vikt igår:

Hane 1: 307 gr

Hane 2: 285 gr

Hane 3: 277 gr

Tiken: 285 gr

Hane 4: 330 gr

Valparnas vikt idag:

Hane 1: 342 gr

Hane 2: 330 gr

Hane 3: 302 gr

Tiken: 314 gr

Hane 4: 396 gr

// MalinNu måste vi alla hjälpas åt!!!!

EFTERLYSNING!!!

Vår mops Hilding är försvunnen sedan torsdagen den 21/2, han försvann från Lövsjö, Överhörnäs (Billsjösjön) om någon sett eller hört något så vänligen kontakta Kerstin 0291-20101, Camilla 0660-260438 eller Polisen i örnsköldsvik 0660-79300. Dagens bild är naturligtvis vår Hilding som vi saknar så mycket, hoppet har inte övergivit oss ännu om att han ska komma tillbaka.

FRUKTANSVÄRT! Så snälla håll öron och ögon öppna! Och håll alla tummar och tassar att han kommer tillrätta!

Länk till kerstins sida:

http://www.nogg.se/startpage.asp?igHomepage=9847


26 Februari 2008  | Länk | Ettan | 4 kommentarer
Ettans kärlek här i livet, lille Willgot!

Tycker att den här bilden är så sjukt söt. Titta å njut. Har ni sett en sötare varulv?Idag är två av valparna över 300 gr i vikt. Jätteskönt att de växer å verkar må så bra.

Hane 1: 307 gr

Hane 2: 285 gr

Hane 3: 277 gr

Tiken: 285 gr

Hane 4: 330 gr

// Malin

Hej hopp igen!!!

Innan den här dagen var över, så vägde jag den största hanvalpen, på kul, för att se om han hade gått upp ännu mer. Å det hade han ju såklart. Tidigare idag så vägde han 330 gr och nu väger han 350 gr hahaha. Vilken kille! Han kommer ju att äta ihjäl sig.

// Malin
25 Februari 2008  | Länk | Ettan | 6 kommentarer
Oj vad vi växer!

Igår vägde vi så här:

Hane 1: 255 gr

Hane 2: 229 gr

Hane 3: 222 gr

Tiken: 235 gr

Hane 4: 277 gr

.....och idag väger vi så här:

Hane 1: 275 gr

Hane 2: 265 gr

Hane 3: 248 gr

Tiken: 250 gr

Hane 4: 310 gr

Den sista valpen börjar se enorm ut brevid de andra haha. Han är sååå söt och knubbig. Försöker fota så ofta man kommer åt. Kanske är lite trist, då de inte har vuxit så mycket sen jag fotade sist för en timme sedan hehe....men det går ju bara inte att låta bli. Man vill dokumentera allt som händer å sker med de små.

Snart kommer farmor hit å då ska vi äta lite tårta som är kvar från helgens fikande.

Ha en skön söndagseftermiddag!

// Malin

24 Februari 2008  | Länk | Heddas valpar | 5 kommentarer
Vi växer och frodas

Idag är det lördag 23 februari. Valparna är nu 3 dygn gamla. Hedda var väldigt flämtig och hes igår, och hade en temp på 38.7. Idag mår hon mycket bättre och tempen är på 38.1. Bebbarna äter, sover och skiter, precis som det ska vara. Den största hanvalpen som kom sist, fortsätter att öka mest i vikt. Han är en glupsk liten rackare. För övrigt så väger valparna väldigt jämt. De är jättepätte söta och jag riktigt längtar till de öppnar sina ögon och reser sig på vingliga ben.

Idag väger valparna:

Hane 1: 255 gr

Hane 2: 229 gr

Hane 3: 222 gr

Tiken: 235 gr

Hane 4: 277 gr

Ha en bra melodifestivalkväll!

// Hälsar Malin & Hedda från valplådan
23 Februari 2008  | Länk | Heddas valpar | 7 kommentarer
Första bilderna på Heddas valpar

Allt går jättebra här hemma. Hedda är en supermamma, och det är tur....för inatt hade jag ställt klockan för att titta till de små, men jag måste ha varit väldigt trött, för jag vaknade inte (skäms). Nu har jag fått sova ruset av mig och känner mig som en ny människa hehe. Lite foton har vi hunnit med också. Här några av dem.

Ha en fortsatt trevlig kväll.

// Kram Malin
21 Februari 2008  | Länk | Övriga | 9 kommentarer
Vilken natt!

Efter 2 dygn och 5 timmars sömn så får ni ursäkta om det kommer ett stavfel här å där.

....men nu är de äntligen här, å som vi fick vänta. När jag mer eller mindre hade gett upp, låg å halvsov så kom det äntligen igång kl 5 imorse.

Vill ge alla miljoners tack till Linn (puss på kinden). Hon var den bästa valpassistenen, sällskapet och fotografen. Stackarn! Hon fastnade i morgonrusningen på väg hem för att få sova några timmar, innan det är dags att gå upp å jobba. Vi hoppas att du fick några välbehövliga timmar med sömn!

Vi är så stolta och glada för dessa prinsar och lilla prinsessan. Må de växa och frodas till stora starka och friska mopsar. Hedda vårdar de små med sitt liv. Hon vill knappt äta eller gå ut, vill bara vara hos sina bebbar. Linn var fotograf och mailar över bilderna så fort hon får tid och ork. Lägger in dem här på en gång de kommer.

Nu ska jag se om jag kan få mig ett par timmars sömn. Har ju lite att ta igen hehe.

Tack alla er som har följt valpningen och tack såklart för alla fina gratulationer.

Vi hörs snart igen hoppas jag!

// Kram Malin
20 Februari 2008  | Länk | Övriga | 6 kommentarer
Tjihoooo nu börjar det hända grejer

Hedda har nu en temp på 36.7 ock ligger nu i sin säng med huvudet nedtryckt mellan frambenen. Hon är så söt när man tittar in till henne, då viftar hon på knorren, utan att lyfta huvudet.

Håll i hatten allihopa för nu tror jag att de är på G!!!!

// Kram Malin

Kl 17.00 Hej alla kära vänner!

Hedda flåsar, flämtar och bäddar. Vi får väl se när hon fått nog, och klämmer ur sig sina små älsklingar. Som vanligt så återkommer jag. Kram på er alla som följer vår spännande färd.

// Malin

Kl 00.40 Hej allihopa!

Jag och Linn bara sitter här å väntar....men nej då inga valpar ännu. Hon sitter fortfarande å flämtar å flåsar. Det här verkar ta sin lilla tid. Mycket spänning, lite sömn var det här. Nu vill vi se lite valpar titta fram, så det så.

// Malin & Linn


Kl. 04.58 ploppade den första pigga killen ur heddas mage... mer spänning följer!!! //Sekreterare Linn från bedside :)

05.28 och 05.40 kom två till pojkar... nu väntar vi på den fjärde som är på G snaaart!! //hejhopp från oss igen ;)

06.50 kom lilla "stora" tjejen på 200 gram och 07.00 kom sista lilla killen. Så 4 pojkar och 1 flicka tar Hedda hand om ordentligt nuu!! :D Vi e trötta å jag (Linn) ska nu bege mig hemåt! //Malin och Linn, sekreteraren
19 Februari 2008  | Länk | Övriga | 20 kommentarer
NEJ inga bebbar ännu

Hela helgen har vi väntat och trott att de skulle komma....men nej då, här har vi inte bråttom av oss. Hedda har spenderat hela helgen till att tigga godis av allt å alla. Hon ser ju redan sprickfärdig ut så man kan undra hur hon får plats med godis/mat i den där sprängfyllda magen.

Hallå, vi vill att bebbarna ska komma nuuuu!!!

Kl 00.20 Jag ger upp! Nu går jag å lägger mig. Imorgon ska bebbarna ut, på ett eller annat sätt. Nu har vi väntat färdigt här hemma. 11 kg prick visar vågen på idag. Hedda väger i vanliga fall ca 8.4 kg, så ni förstår att det börjar bli tungt för henne nu. Just nu sitter hon å uffar på någon på tvn haha. Men vad fasen Hedda! Ge dig nu å valpa för 17 gubbar.

Natti natti alla vänner, vi hörs imorgon.

// Malin
18 Februari 2008  | Länk | Övriga | 6 kommentarer
Jösses

Jag vaknade inte av Hedda idag, utan det var Ettan som slickade mig i ansiktet och trampade runt över hela mig. Inte så konstigt kanske. När jag tittade på klockan så var den 10.45!!!! Hejsan hoppsan! Hur gick det där till? Hedda låg så sött brevid mig och verkade inte alls ha bråttom upp. Fasen, ska du aldrig klämma ur dig dom där bebisarna någon gång.

Nu har de varit ute en snabbis och fått sin frukost. Hedda åt med stor aptit och ligger nu å sover sött igen. Just nu har hon en temp på 37.2.

Jag återkommer under dagen

// Malin

Kl 14.45 Nix inget än. Kom igen nu Hedda! Just nu står hon å tigger korv av lillhusse hehe.

Kl 20.50 Nix fortfarande inga tecken på att valpa. Hon har precis ätit ett kvällsmål, vilken hon åt med liv å lust. Själv tittar jag på melodifestivalen å äter smågodis (mums).

// Malin

Kl 00.20 Nu går vi å lägger oss, så hoppas vi att bebbarna behagar komma imorgon. Kan man ha sån tur?

Natti natti. Händerna på täcket!

// Kram Malin
16 Februari 2008  | Länk | Övriga | 2 kommentarer
Äntligen fredag!!!

Japp, så var det fredag igen. Tjihooo!!! Idag har jag fått reda vart jag ska vara under min praktik, där jag ska vara i 5 veckor framåt. Nu håller jag mina tummar för att det är ett bra ställe. Det återstår att se.

Grannen kom å hämtade Ettan idag å tog ut henne på 1 timmes promenad i skogen. Hon fick springa av sig med bästa kompisen Harpo.

Hedda har bara varit ute korta stunder. Hon har inte haft någon större lust att gå ut. Äta har hon inte heller varit så sugen på. Tempen har gått upp å ned under dagen. Sista tempen var på 37.4

Håll dig redo Linn!!! Kanske kommer det bebisar i helgen.

Här kommer förmodligen den sista fredagsbilden på Heddas mage.

Trevlig helg önskar vi alla våra vänner

// Kram Malin

15 Februari 2008  | Länk | Övriga | 6 kommentarer
Ännu en natt på soffan

Inatt blev det till att sova på soffan igen. Den här gången gav jag upp redan kl 02.00 hehe. Har börjat lära mig att det inte är någon idé att ligga kvar i sängen när Hedda börjar flämta å ha sig. Den här natten sov jag riktigt bra i soffan. Känner mig utvilad å pigg, än så länge.

Idag är det alla hjärtans dag och den firas tydligen här i Stockholm med storm. Jäklarns vad det blåser.

Just nu står det en kastrull med torsk och rödspättafilé på spisen. Har man en kräsen gravid hund så har man hahaha. Hedda är aldrig kräsen annars men under den här dräktigheten så har hon varit riktigt kräsen vad gäller sin mat. Vad gör man med det bästa man har? Jo man ger henne det hon vill ha såklart. Ettan passar på att sympatisera med sin mamma, och vägrar även hon att äta om det inte är något x-tra gott i skålen. Snacka om att de har mig i sitt våld.

Ha en bra blåsig alla hjärtansdag.

// Malin
14 Februari 2008  | Länk | Övriga | 2 kommentarer
Människobebis

Fick sms från Nettan (Hampus & Valles matte) igår. Hon ska bli mormor i dagarna. Michis värkar hade satt igång. De åkte in till BB....men när de kommer in så är hon bara öppen 3 cm. De fick ett rum att vila på. Det gick segt och några timmar senare hade hon bara öppnats ytterligare 1 cm. De beslutade sig för att åka hem å vänta ut att värkarna skulle komma igång på riktigt.

Nu vet jag att de är på BB igen, och att de har tagit hål på fostervattenblåsan. Då brukar det hända grejer!!!! Lilla Leon, kom ut nu så att vi får hälsa på dig!

Här hemma är allt som vanligt. Hedda äter dåligt så länge det inte är fläskfilé eller något annat gott. Sin egen mat bara fnyser hon åt. Tror att hon har vänt ordentligt på dygnet. Hon snarkar högt hela dagarna, för att bli orolig å rastlös på nätterna. Jag längtar till valpningen. Dels för att det ska bli så kul att bekanta sig med bebbarna i magen och dels för att vi kanske äntligen kan få en normal dygnsrytm här hemma.

Ettan, min lilla "bäbi" är lika vild som vanligt....men hon sover i alla fall sött på nätterna hehe.

// Malin

Kl 21.49 kom så lilla Leon. Grattis Nettan som blev mormor idag, och såklart ett stort grattis till Michis som nu blivit mamma för första gången. Vi längtar tills vi får komma å hälsa på.

// Kram Malin
13 Februari 2008  | Länk | Övriga | 1 kommentar
Bra början på dagen

Igår kväll var vi på rallylydnad. Jag är jättebesviken på den här kursen. Kursledarna lägger ut en bana, står å snackar med varandra och så får vi gå den där banan hur mycket och bäst vi vill. Man får få eller inga tips om hur man ska göra. Ettan verkar tycka att det är lika värdelöst som mig hahahaha. När jag ställer ut henne kan hon hålla fokus i princip hur länge som helst....men här tappar hon fokus på bara några sekunder. Det hade ju då varit skönt med stöd och tips, med tanke på att vi ändå har betalat 900 kr för att gå den här kursen. Håkans matte erbjöd sig att Ettan kunde få komma å leka med Håkan för 500 spänn istället, och då skulle köttbullarna ingå. Det är taget!, säger både jag & Ettan (hahahaha).

I natt har jag äntligen fått sova!!!! Hedda sov gott i natt och det gör automatiskt att jag också gör det. Däremot ville hon inte ha sin kvällsmat igår och hon tog bara ett par tuggor av frukosten i morse. Jag tog tempen på henne igår kväll, och den var på 37,7, så det är förmodligen ingen fara. Jag är dock på helspänn. Jag känner det då jag är konstant trött. Skulle kunna sova när som helst hehe. Det blir nog till att sova lite middag även idag.

Nu ska vi gå ut på en liten runda innan vi slänger oss i soffan.

Hade gott alla vänner

// Malin

Nu på kvällen har jag fått ett sms från Nettan (Hampus & Valles matte). Hon befinner sig just nu på BB, där Michis (Nettans dotter) förhoppningsvis ska klämma fram lilla Leon. Vi hade tänkt att Michis och Hedda skulle föda samtidigt....men det ser ut som om Michis hinner före. Vi håller nu tummarna för att Michis förlossning går bra. Återkommer när jag vet mer.

// Malin
12 Februari 2008  | Länk | Övriga | 1 kommentar
Jobbig natt

Det har inte blivit mycket sova inatt. Hedda flämtade, stönade å stånkade. Jag låg kvar i sängen och tänkte att hon kanske skulle somna....men nej då. Kl 02.45 gav jag upp. Det var bara att gå ut i vardagsrummet å lägga sig. Hedda hade svårt att hitta en skön sovställning. Detta vändande å vridande gjorde att vi till slut somnade vid 03.30 tiden. Fråga om jag var trött när klockan ringde imorse. Jag blir nog tvungen att gå å lägga mig å vila en stund mitt på dagen. Att bara få sova några timmar i stöten är tortyr.

Nu har alla hundar fått gå sina promenader. Jag tog ut dem en å en. Ettan har en massa energi, så henne tog jag ut på en lite längre skogspromenad. Hedda gick också i skogen men en mycket kortare runda. Gizmo som har tratt pga våteksem, har bara gått ut å gjort det nödvändigaste.

Ikväll är det rallylydnadskurs för mig & Ettan. Vi får se hur det kommer att gå. Har ju fuskat rejält med träningen den gångna veckan. Fyyyy på mig!!!

Ha en "very nice day" allihopa

// Malin
11 Februari 2008  | Länk | Övriga | 3 kommentarer
Mysig helg

Igår var det ju Ettans 1-årsdag. Den firades med blodpudding och falukorv. Hon fick sig ett rus med bästisen Harpo också. På kvällen åkte vi till våra vänner ute på Saltarö för att titta på melodifestivalen. Det var bara jag, Marie och ungarna som kollade. Grabbarna satt i köket å snackade å drack öl. Det betyder att jag blev den som fick köra hem hehe. Vi kom hem vid 1-tiden på natten. Jag var sååå trött att jag somnade direkt.

På morgonen idag tog jag med mig hundarna på en skogspromenad. Det gick verkligen segt för Hedda idag....men hon kämpar på och vill inte vara utan sina promenader. Nedräkningen har börjat och vi är mycket spända och förväntansfulla. Det här är inget nytt för varken mig eller Hedda men det känns ändå jättestort. Hedda verkar lugn och tar allt med ro. Hennes närvaro gör mig varm i hjärtat. Hon är allt jag kunnat önska i en hund. Hon är vacker, rolig, känslig, intelligent och min bästa kompis helt enkelt. Nu hoppas vi att hon ska förgylla fler människors liv med en liten vän.

Vad vore livet utan en mops?

// Malin

10 Februari 2008  | Länk | Övriga | 3 kommentarer
Veckans bild

Här kommer veckans fredagsbild på Heddas mage. Jag var för trött igår, så den kommer idag istället.

// Malin
9 Februari 2008  | Länk | Hedda | 3 kommentarer
Idag blir jag 1 år!!!!

Jag säger "GRATTIS" till mig själv som fyller 1 år idag. Tänk att det är ett helt år sedan som jag kom till världen med buller å bong.

Jag har redan hunnit vara ute å leka med min polare Harpo, som är en amerikansk cockervalp. Vi har buskul ihop.

Kvällen ska firas med godis och melodifestival.

Hurra Hurra Hurra Hurra för mig på min 1-årsdag

// Ettan
9 Februari 2008  | Länk | Ettan | 0 kommentar
Fredag!

Åh äntligen är det fredag. Gud vad jag gillar det ordet. För mig betyder det helg, mys, godis och ledighet. Min sambo och dotter gick upp kl 04.30 imorse för att åka iväg på en endagsutflykt till Romme, och åka skidor. Det betyder nog att jag blir ensam med hundarna tills de kommer tillbaka på kvällskvisten. Sonen är 15 år och har lite andra intressen än att hålla mamma i handen.

Idag har vi vackert fredagsväder så det blir garanterat en skogspromenad för mig och Ettan. Hon verkligen älskar att springa i skogen. Det är full gas på henne hela promenaden. Det är bra för henne. Då får hon göra sig av med en massa energi och slipper terrorisera Hedda här hemma.

Hedda går gärna i skogen hon också....men det går inte fort vill jag lova. Hon är som en knubbsäl just nu och det är svårt att inte tycka lite synd om henne. Har ju själv varit gravid och vet hur jobbigt tjock man känner sig på slutet.

Igår var vi på röntgen. Hedda gör som hon brukar. Hon vände i dörren och tyckte att vi inte alls behövde gå in till veterinären...men när hon väl kommer in så brukar det inte vara något problem. Linn kom över med Penny och hälsade på. Vi fikade med semla som Linn hade med sig. Penny satt i mitt knä och riktigt psykade min semla. Tänkte väl att om hon tittade på den riktigt djupt så skulle den till slut bli hennes hehe.

För er som har undrat och varit lika nyfikna som mig så visade röntgen på 5 valpar i magen. Nu håller vi bara tummarna för att alla kommer ut hela, friska. Ikväll ska jag försöka lägga in en fredagsbild på Heddas mage.

Ha en underbar helg alla vänner

// Kram Malin
8 Februari 2008  | Länk | Övriga | 2 kommentarer
Röntgen

Idag har jag varit hos veterinären. Han ville kolla hur många bebisar jag har i magen. Först fick jag ligga på rygg och sedan på sidan. Mamz och kompisen Linn fick ha på sig sådana tunga förkläden. Jag var duktig hos veterinären enligt mamz. Själv hade jag jäkligt bråttom hem, då jag inte hade fått någon frukost.

Innan veterinärbesöket så var Linn och Penny hemma och hälsade på hos oss. Linn hade med sig semlor....men ni ska inte tro att någon var till oss. Dålig stil!

Nu ska jag gå å tigga till mig lite mat eller godis.

// Pussar & kramar från Hedda
7 Februari 2008  | Länk | Hedda | 1 kommentar
Lycka är att få sova i sin egen säng

Den här natten har varit vädigt bra jämfört med de tidigare nätterna. Hedda har ju som sagt varit varm, flämtig och lite orolig. Hon har trampat runt och hållt både mig och min sambo vaken. Det har alltid slutat med att jag har gått ut i vardagsrummet och lagt mig på soffan med henne. Men i natt så var Hedda helt lugn och bara låg och sov. Jätteskönt! Vill ju liksom inte att det ska komma bebisar än, det är lite väl tidigt för det.

Imorgon är en stor dag för oss. Då ska Hedda röntgas så att vi äntligen får veta hur många sötnosar som finns där i magen. Nu har man börjat förstå att det verkligen är nära dagen med stort V, som i valpning.

Oj vad klockan är mycket! Dags att göra sig i ordning för att gå till skolan i några timmar.

Något att tänka på:

Tänk på att berätta för de som står dig nära, hur mycket de betyder för dig. Du vet aldrig när du ser dem nästa gång.

En stor kram på er alla där ute i stora vida världen. Hoppas att ni får en underbar dag.

// Malin
6 Februari 2008  | Länk | Övriga | 2 kommentarer
Ännu en jobbig natt

Denna natt blev lika jobbig som gårdagens. Jag trampade runt runt och flämtade. Gick och drack en slurk vatten....men efter en stund var det lika varmt igen. Det blev samma visa. Mamz tröttnade och gick ut med mig i vardagsrummet och lade sig i soffan. I morse vaknade mamz av att hon hade svårt att andas....men det var ju bara jag som hade parkerat min läckra hydda på hennes mage hehe.

Jag har varit ute på min korta morgonrunda, ätit lite mat och ligger nu å sussar sött på golvet vid mamz fötter. Sova är mitt liv just nu, förutom på nätterna när alla andra här hemma vill sova.

// Hedda
5 Februari 2008  | Länk | Hedda | 0 kommentar
Höll mamzen vaken hela halva natten

Inatt höll jag mamzen vaken. Jag flämtade och trampade runt i sängen i två timmar. Till slut tog hon med mig ut från sovrummet och lade sig på soffan. Till en början låg jag också i soffan...men efter en stund blev det för varmt och jag lade mig på golvet istället. Tror att klockan var tre på morgonen innan vi till slut somnade. Vi var duktigt trötta när väckarklockan ringde halv sju i morse. Hela mamzen såg ut som en obäddad säng haha. Stackars henne som var tvungen att gå till skolan. Själv låg jag kvar i soffan och fortsatte sova. Lycka är att få vara en mops.

// Kram Hedda
4 Februari 2008  | Länk | Hedda | 0 kommentar
Snöstorm!

Nu har vi full snöstorm här. Vilken tur att vi alla har varit ute på långromenad och kommer att kunna hålla oss en stund. Det viner från alla håll. Svårt att skydda sig. Det liksom piskar en i nyllet när man går ut. Vi tänker slänga oss i soffan och mysa. Snön får gärna ligga kvar....men den där jäkla blåsten är vi helst utan. Får se hur det ser ut imorgon.

Hade bäst i snöyran alla vänner.

// Kram från oss
2 Februari 2008  | Länk | Övriga | 1 kommentar
Ny fredagsbild på Heddas mage

Hedda fortsätter att växa så det knakar. Vågen visar nu på 10,2 kg uj uj uj.

Trevlig helg önskar vi alla våra vänner.

// Kramar från oss
1 Februari 2008  | Länk | Hedda | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Hedda, Ettan & Simon Gosmopsar                                             Skaffa en gratis hemsida