Startsidan Blogg Fotoalbum Länkar Vänner Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2021)
>>


Utställning 080329

Idag har vi varit på utställning i Skogås. Jag hade lovat att ställa Baltazar. Det gick inget vidare kan jag berätta. Han blev såååå ledsen när hans mamz försvann. Han ville inte ha med mig att göra över huvud taget hahaha. När bedömningen var klar och kokurrensen väntade, så bytte vi förare. Anna (Baltazars mamz) skötte det jättebra och Baltazar verkade mycket lättad att ha sin mamz tillbaka. Stackarn!

Valle vann sin klass, och Hampus likaså. Vilket betyder att båda ska in i bästa hane. Nettan kunde ju inte gå med bägge hundarna. Jag hjälper henne att ställa Valle, som vinner och blir bästa hane.

Direkt efter så ska Ettan in. Jag springer bort till Patrik, hämtar Ettan och nummerlappen. Springer in i ringen. Får ingen tid till att sätta fast nummerlappen, utan får gå med den i handen. Kan inte säga att Ettan gjorde något fel, förutom att hon trilskades ordentligt uppe på bordet. Ville absolut inte visa några bissingar för domaren. Tror att mycket var mitt fel, då jag redan var så stressad och irreterad. Ettan fick HP och blev 2:a i konkurrensen. I btkl blev hon 4:a av 4 möjliga. Ja ja, vi spottar i nävarna och kommer igen.

Valle slutade dagen som BIM. Grattis brorsan!

Nacho slutade dagen som BIS-valp. Grattis grattis grattis på er kompisar. Synd att vi inte kunde stanna och få se när ni vann....men vi har ju valparna här hemma att tänka på.

Dagens bild är på lilla Allis som vilar mot papzens axel. Allis blev BIR-valp (baby) idag. Grattis!

Tack alla vänner för en underbar dag!

// Kramar från Malin, Patrik och Ettan
29 Mars 2008  | Länk | Ettan | 3 kommentarer
Torsdag 080327

Idag ha Linn varit här och hälsat på. Vi försökte få till lite bilder på valparna...men fasen vad svårt det är. De är ju sååå vilda och man är livrädd att de ska ramla ner från bordet. Några bilder fick vi till i alla fall. Några bilder lyckades jag att ta på egen hand efter det att Linn hade åkt. Mina sötnosar!

// Malin
27 Mars 2008  | Länk | Heddas valpar | 2 kommentarer
Onsdag 080326

Idag är det 5 veckor sedan valparna föddes. Alla har utvecklats till riktiga matvrak. En del blir så glada att de springer rätt i maten, halkar och landar på rygg. Vilken tur att de har en mamma som mer än gärna tvättar de rena, matgalen som hon är.

Alla valparna har nu fått ett fint litet halsband. Tidigare har vi haft flätat garn i olika färger, för att kunna skilja de åt....men nu är de alltså tillräckligt stora för ett halsband.

Så här väger de idag:

Hane 1: 1260 gr
Hane 2: 1098 gr
Hane 3: 1225 gr
Tiken: 1147 gr
Hane 4: 1250 gr

Ha en bra onsdag!

// Malin
26 Mars 2008  | Länk | Heddas valpar | 1 kommentar
Måndag 080324

Igår var jag på "Lilla Stockholm" och fick se pappan till Heddas valpar (Siivas Fabulous Forever) bli både BIR och BIG-2. Grattis grattis grattis!!!! Det var skönt att för en gång skull gå dit utan hund, och bara titta och snacka med folk.

Jag håller på att fota valparna för fullt. Lägger ut några nu. Resten kommer under dagen.

Ha en bra måndag!

// Malin
24 Mars 2008  | Länk | Heddas valpar | 2 kommentarer
080322

Valparna har verkligen lärt sig att älska när jag kommer med mat. Uj uj uj vilket liv det blir. De klättrar på varandra och vild kalabalik utbryter. Vi ska försöka få till lite bra foton under helgen.

Så här vägde de den 17:e mars:

Hane 1: 930 gr
Hane 2: 819 gr
Hane 3: 909 gr
Tiken : 850 gr
Hane 4: 907 gr

Så här vägde de den 21:a mars:

Hane 1: 990 gr(+60gr)
Hane 2: 905 gr(+86gr)
Hane 3: 1030 gr( 121gr)
Tiken : 907 gr(+57gr)
Hane 4: 1021 gr(+114gr)

Ha en skön påskafton!

// Kram Malin
22 Mars 2008  | Länk | Heddas valpar | 1 kommentar
Fredag 080321

Igår var jag med om något riktigt sjukt och jag undrar vad folk tänker med?! Jag sitter inne hos valparna, i sovrummet, som ligger brevid ytterdörren. Helt plötsligt öppnas ytterdörren och jag hör barnröster som ropar Hallååå. Jag tänker att det är brorsan med sina småbarn som kommit för att hälsa på. Hundarna flyger ju fram som vanligt. De älskar ju när det kommer folk hem till oss. Efter några sekunder så undrar jag vad som händer, när jag hör barngråt och ingen brorsa såg jag till heller. Jag går ut och hinner se två små barn som springer till sin mamma, som står en bit bort. Det är alltså två små barn i åldern 3-4 år som ska gå runt och vara påskkärringar. Istället för att ringa på dörren, så öppnar de bara dörren och ropar hallååå. De blev nog väldigt överraskade av mina snarkande grisar som kastade sig fram för att hälsa, och sprag alltså gråtade härifrån (och lämnade dörren vidöppen)....men ni ska inte tro att mamman kom fram för att be om ursäkt. Det kan absolut hända konstiga saker, när man har med barn eller djur att göra....men som vuxen så tycker jag ändå att man har ett ansvar. Tänk om mina hundar hade rymt?! Dessa barn kommer nog aldrig mer att öppna någon dörr hos folk de inte känner hahaha och vilken tur för dem att jag inte hade stora barnilskna hundar här hemma.

Dessa tre ljus har jag tänt för mamman i Arboga, som kämpar för sitt liv och hennes två små barn som på ett grymt sätt blev bragda om livet.

Ha en fortsatt trevlig långfredag!

// Kram Malin

21 Mars 2008  | Länk | Övriga | 1 kommentar
Mycket sorgligt!

Hittade denna i Nettans blogg och känner att jag vill tända ljus för barnen i Arboga......
Och jag tänker på deras stackars mamma......
Jag väljer att tända tre ljus.... ett för dem var.

Barnens gråt har tystnat för all evighet,
På grund av en grym bryskhet.
Ta med dig detta ljus,
låt det brinna i ditt hus.

Bloggare kan visa våra politiker,
att vi alla är samhällskritiker.
Våldet måste få ett stopp,
det är dags att vi vaknar opp.

Vi kan alla dra vårt strå till stacken,
för ingen vill väl få en kniv i nacken.


Tänd gärna ljus i din blogg ......
21 Mars 2008  | Länk | Övriga | 1 kommentar
Onsdag 080319

Idag är valparna precis 4 veckor gamla. Oj vad tiden går fort när man har roligt. Nu är det dags för dem att komma ut i verkligheten. Vi håller som bäst på med att installera dem i vardagsrummet. De tycker att det är super att få komma ut ifrån valplådan och springa runt i det fria. Både filmjölk och köttfärsblandning är nu en hit hos alla. De har utvecklats enormt mycket bara sista veckan. Gången är inte riktigt lika vinglig och de viftar med sina små "knorrar" när vi kommer och hälsar på dem. Japp, söta som socker är de allihop!

// Malin
19 Mars 2008  | Länk | Heddas valpar | 5 kommentarer
Tisdag 080318

Vad är det jag ser när jag tittar ut? Jo snö!!!! Hallå, vart tog våren vägen? Har ju knappt haft någon snö på hela vintern och så behagar det komma nu. Ja ja, det är en märklig värld vi lever i.

Valparna växer med stormsteg nu. Man börjar känna deras små sylvassa bissingar och de ligger och brottas med varandra mest hela dagarna. "Tjockisen" är inte längre störst. Han har blivit omsprungen av två andra brorsor, hur nu det gick till?....men han har inte varit lika förtjust i att prova filmjölk och köttfärsblandning som de andra, så jag antar att det beror på det. Hane nr:2 som har varit minst hela tiden, är den som har ökat mest de 3 sista dagarna, så det är vi glada för.

Så här vägde de den 14 mars:

Hane 1: 824 gr
Hane 2: 696 gr
Hane 3: 304 gr
Tiken: 772 gr
Hane 4: 834 gr

Så vägde de den 17 mars:

Hane 1: 930 gr (+ 106 gr)
Hane 2: 819 gr (+ 123 gr)
Hane 3: 909 gr (+105 gr)
Tiken: 850 gr (+78 gr)
Hane 4: 907 gr (+73 gr)

Ha en bra tisdag!

// Malin
18 Mars 2008  | Länk | Heddas valpar | 2 kommentarer
Söndag 080316

Hej alla vänner!

Den här helgen har hela vårt hem varit fyllt av övernattande ungdomar. Allt gick lugnt till men man känner ändå att det var ganska skönt när barnens kompisar nu på kvällen åkte hem till sitt. Själv blev jag utan datasladd, vilket har resulterat i att jag inte kunnat vara uppkopplad i helgen.

Idag var Linn, Carro och Oskar här och hälsade på. Mycket trevligt hade vi. Valparna fick vara knalla runt i hallen en stund. Tror att varenda en av dem passade på att kissa. Vi torkade, å trokade å torkade.....hahaha.

Sen satte vi oss för att fika. Väluppfostrad som man är, så kokar man såklart kaffe för ett helt kompani. Carro säger lite fint att hon tar vatten istället. Jag frågar om hon inte dricker kaffe, och det gör hon inte. Vad skönt, ännu en person som är som jag. Jag kan för det mesta äta mat som jag tycker mindre om, för att vara trevlig....men med kaffe går det bara inte, det är ju så hemskt "äckligt". Bara att konstatera: Jag kommer aldrig att bli vuxen haha. Nu vet vi att Carro och Linn heller aldrig kommer att bli vuxna.

Innan mitt finbesök skulle åka hem, så gav vi oss på att försöka fota valparna lite. Det var inte lätt, milt uttryckt....men till slut så blev det ändå några fina bilder.

Ha en fortsatt trevlig söndag!

// Kram Malin
16 Mars 2008  | Länk | Övriga | 5 kommentarer
Fredag 080314

Denna fredag kommer delvis att spenderas hos tandläkaren. Emelie (min dotter) har som så många andra tandläkarskräck. Hon påbörjade lagning av en tand för ca 3 år sedan, men de fick avbryta då hon skrek och fäktade....sen har hon vägrat att gå dit. Det var ju inte svårt att lista ut att hon till slut skulle få akut tandvärk och den kom för ett par dagar sedan. Igår ringde jag mot hennes vilja. Vi hade tur och fick en tid redan samma dag. Tyvärr så visade det sig att hålet nu hade blivit så stor att hon måste genomgå en rotbehandling. Idag ska vi dit på den första av ca 3 ggr som det tar för att rotfylla 1 tand. Emelie är inte lycklig men har förstått att hon måste göra det här för att bli av med smärtan i tanden. Håll tummarna för oss nu, att allt går väl.

Valparna, dessa underbara små varelser. Gud vad jag älskar dem! Gullar med var och en av dem flera ggr per dag. Kommer att bli sååå svårt att skiljas från dem men jag är övertygad om att jag har hittat jättebra hem till dem allihop. Att fotografera dem är numera som att bestiga Mount Everest. Japp, det är nästan omöjligt. De rör ju på sig heeeela tiden. Men vi gör vårt bästa för att fota alla valparna så mycket som möjligt, för att ni valpköpare ska få med er en cd-skiva med bilder på just er valp. När ni sedan fått hem er valp, så hoppas jag att ni fortsätter fotograferandet. Kul för oss att följa alla i sin nya hem, även fast det är på avstånd.

Ha en underbar helg 2 som 4-benta!

// Kram Malin

Så, nu har vi varit hos tandläkaren. Fy fasen vad jobbigt det blev. Emelie skrek och grät. Tanden var så inflammerad att ingen bedövningen i världen ville ta. Nu har hon i alla fall klarat av det värsta rent smärtmässigt sa de. Bara hoppas att det stämmer. Nästa tid är om en månad. Hoppas att tiden går riktigt jäkla långsamt. Inte lätt att övertala en 13-åring om att de ska utnyttja alla tillfällen de kan få att gå till tandläkaren, nu när det fortfarande är gratis. En annan blir ju både vettskrämd och bankrutt när man går dit haha. Skönt att det är över för den här gången.

Nu på eftermiddagen har valparna för första gången fått vara en stund utanför valplådan. Vi stängde alla dörrar, så att de bara kunde vara i hallen. Helt plötsligt så var de överallt, helt utspridda haha. Värsta roliga stilen. Snurrade runt, backade och fick minimopsfnatt. Hedda satt med hela tiden och höll ett vakande öga. Några bilder på äventyret tror jag att vi fick till. Lägger in dem så fort jag fört över dem till datorn.

// Malin
14 Mars 2008  | Länk | Övriga | 4 kommentarer
Onsdag 080312

Idag var det 3 veckor sedan som valparna föddes. Om ca 2 veckor är det dags för ev valpköpare att komma och hälsa på sin lilla älskling för första gången. Vi är jätte nyfikna på vilka ni är, och förhoppningsvis så är ni även lite nyfikna på oss.

Idag ska valparna avmaskas för första gången, vilket säkert kommer att gå bra. Jag klipper ju klorna på valparna ett par ggr i veckan. Alla ligger tysta på rygg och låter det ske, förutom hane nr:1. Herre min gud vad den lilla killen kan skrika. Det är typ ett dödsskrik han ger ifrån sig. Förhoppningsvis lägger han av med de där fasonerna haha. Jag är ju van vid Hedda och Ettan, som är knäpptysta när man klipper deras klor.

För ett par dagar sedan så lät jag valparna smaka välling för första gången. Det togs väl emot så där lagom entusiastiskt. 2 av 5 tyckte att det var lite intressant. Nu ska vi låta dem prova köttfärsblandning. Får se om det är lite roligare....men frågar du valparna, så säger de garanterat att Heddas tuttar är de allra bästa som finns hehe.

Med lite tur så kanske det blir både vägning och fotografering under dagen/ kvällen.

// Kram Malin

Ok, nu har vi i alla fall klarat av vägningen!

Så här vägde de den 10 mars:

Hane 1: 657 gr
Hane 2: 556 gr
Hane 3: 668 gr
Tiken: 624 gr
Hane 4: 778 gr

Så här väger de idag:

Hane 1: 740 gr (+83gr)
Hane 2: 592 gr (+36gr)
Hane 3: 729 gr (+61gr)
Tiken: 698 gr (+74gr)
Hane 4: 785 gr (+7 gr)

Nu ska vi bara se till att hinna fota lite innan kvällen är över.

// Malin

Det tog sin lilla tid men nu äntligen fick jag tid till att fota valparna. Bättre sent än aldrig!

// Malin
12 Mars 2008  | Länk | Heddas valpar | 7 kommentarer
Måndag 080310

Idag var det vägning av valparna igen. De har upptäckt varandras existens och har så smått börjat att brottas. De har även börjat att gå, om än med väldigt vingliga steg. Underbara är de i alla fall.

7 mars vägde de så här:

Hane nr:1 : 585 gr

Hane nr:2 : 489 gr

Hane nr:3 : 590 gr

Tiken : 551 gr

Hane nr:4 : 670 gr

Idag väger de så här:

Hane nr:1 : 657 gr (+72 gr)

Hane nr:2 : 556 gr (+67 gr)

Hane nr:3 : 668 gr (+78 gr)

Tiken : 624 gr (+73 gr)

Hane nr:4 : 778 gr (+108 gr)

Att hane nr:4 förser sig med mat, råder det ju ingen tvekan om. Det är inte svårt att se honom bland syskonen. Han är som en knubbsäl i miniformat. Idag ska de få smaka vällning för första gången, innan det är dags att prova lite köttfärsblandning.

Det duggregnar här i stockholm/ Gustavsberg just nu....men en liten tur i skogen ska vi nog ta i alla fall.

Ha en bra måndag!

// Hälsar Malin
10 Mars 2008  | Länk | Heddas valpar | 5 kommentarer
Utställning!

Igår var vi på utställning i Sollentuna. Det var 9 mopsar anmälda, varav 8 var maffiamopsar. Vi hade jättetrevligt som vanligt. Ettan gjorde bra ifrån sig som väntat. Hon var ensam i sin klass och fick ett HP. I btkl blev konkurrensen lite för svår när hon fick möta Penny som är 3 år, och fick nu nöja sig med en 2:a placering.

Brorsan Valle hade motstånd av två andra snygga herrar. Han visade sig från sin bästa sida och vann sin klass med ett HP. Bra jobbat Nettan och Valle!

Ringo blev BIR och slutade dagen som BIS-reserv. Grattis säger vi till Linn och Ringo!

Lilla sööööta Allis blev BIS-valpreserv!

Dagens höjdpunkt var att vi fick träffa människovalpen Leon. Hur söt som helst. Grattis Michis till din lilla prins!

När vi kom hem var jag så trött att soffan kallade på mig. Så skönt att bara lägga sig ned och sluta ögonen. Det är tröttsamt för både människor och hundar att vara på hundutställning, så då har man gjort sig förtjänt av en liten tupplur.

Bilder tog vi i massor. Ska försöka lägga in dem lite senare.

// Kram Malin
9 Mars 2008  | Länk | Ettan | 2 kommentarer
Fredag 080307

Tjohoo! Så var det äntligen fredag igen. Försov mig 45 minuter, så det börjar ju bra. Vet inte om det är penicillinet som får mig att försova mig haha. Ja ja nu är vi igång i alla fall.

Tänkte väga valparna idag. Den minsta av dem envisas med att vara mycket mindre än de andra...så han ska jag se till att han får äta från de bästa tuttarna i några dagar. Nu är det inte långt kvar tills de ska få börja smaka lite mat. Spännande!, men hjälp vad tiden går fort. Lite för fort, för det betyder ju också att dagen D, när de åker till nya hem börjar närma sig. Kommer väl att skrämma slag på stackars valpköpare med att börja böla. Den dagen, den sorgen...eller lycka för de flesta.

Imorgon ska vi på utställning i Sollentuna. Det är lilla lakritstomten (Ettan) som ska dansa. Hon är en stjärna och kan det här....så det är bara att göra sitt bästa, så får vi se hur långt det räcker.

Härliga fredag med vackert väder. Underbar helg på er allesammans!

// Kram Malin

Valparnas vikt 4:e mars

Hane 1: 517 gr
Hane 2: 443 gr
Hane 3: 490 gr
Tiken: 476 gr
Hane 4: 565 gr

Valparnas vikt idag

Hane 1: 585 gr
Hane 2: 489 gr
Hane 3: 590 gr
Tiken: 551 gr
Hane 4: 670 gr
7 Mars 2008  | Länk | Övriga | 7 kommentarer
Dagens bild 080306

Här kommer dagens bild. Titta och njut.

// Kram Malin
6 Mars 2008  | Länk | Heddas valpar | 3 kommentarer
Onsdag 080305

Hej alla kompisar!

Jag har inte orkat skriva något idag. Alla hundar mår bara fint. Själv har jag åkt på en urinvägsinfektion. Aj vad ont det gör! Nu är det dags att gå sussa.

Återkommer imorgon, och med lite tur så sätter jag in nya bilder på valparna :)))

// Malin
6 Mars 2008  | Länk | Övriga | 3 kommentarer
Tisdag 080304

Idag började vi med att försova oss. Det var väl bara för att min sambo är borta (skäms). Ja ja, till slut så hade jag fått iväg båda barnen till skolan. Vackert väder har vi idag, så det blir nog en prommis i skogen.

Det har väl inte hänt något speciellt med valparna. De är fortfarande lika söta, snygga, underbara å de mest bedårande på denna jord. Jag kan sitta i timmar och bara titta på dem.

Idag väger de så här:

Hane nr:1: 517 gr

Hane nr:2: 443 gr

Hane nr:3: 490 gr

Tiken: 476 gr

Hane nr:4: 565 gr (värsta tungviktaren)

Ha en bra tisdag och passa på att ta till vara på det vackra vädret vi har idag!

// Kram Malin
4 Mars 2008  | Länk | Heddas valpar | 4 kommentarer
Måndag 080303

Jaha så var det måndag igen. Idag är det kallt och snöar lite. Hm vad ska man göra idag då? Eftersom sambon är borta, så tror jag att vi ska äta i sängen och strunta i att borsta tänderna haha.

Även idag har det fotats valpar. Tyckte faktiskt att det gick lite bättre idag. Träning ger ju färdighet säger de som kan, så det är bara att fortsätta. Bilderna finns att se i respektive fotomapp, hane nr:1, hane nr:2 osv.

Idag kom nummerlappen till helgens utställning i Sollentuna. 8 mopsar totalt. Undrar om det kanske bara blir en massa maffiamopsar? Ja inte gör det mig något. Gillar er massor allihop.

Ha en fortsatt trevlig måndag!

// Kram Malin

Det här måste vara världens bästa måndag! Hilding som har varit försvunnen i 11 dygn är nu hittad och på väg till veterinären för undersökning. Grattis till Trubbnos kennel och Camilla. Vilket lyckligt slut!
3 Mars 2008  | Länk | Heddas valpar | 3 kommentarer
Söndag 080302

Idag har varit lite av en slappardag. Har tvättat å städat lite här hemma. Min sambo åkte till Finland idag, och kommer hem på torsdag morgon. Linn kom förbi idag och hämtade linsskyddet till sin kamera, som hon glömde då hon var här sist. Vi fikade, tittade på kort och snackade lite strunt. Har försökt att fota lite även idag...men jäklarns vad svårt det är med valpar som kravlar i 190. Hur kan de vara så snabba när de är så små? Jag fattar inte :)
2 Mars 2008  | Länk | Heddas valpar | 3 kommentarer
Idag ska här fotas

Idag vaknade man till regn och blåst....men vad gör väl det när man har 5 underbara valpar som kravlar runt i valplådan.

Har inte fotat något på flera dagar (skäms), men idag ska det bli av.

När valparna föddes så vägde Hedda 11 kg. I torsdags när vi var hos veterinären så visade vågen på 8,6 kg. Snacka om snabbantning! Hon är konstant vrålhungrig...men jag vågar inte ge henne för mycket mat. Vill ju inte att den där jäkla mjölkstockningen ska komma tillbaka.

Håll ut. Foton på valparna kommer under dagen.

Idag är det den sista delfinalen av melodifestivalen. Hoppas att den har lite mer att komma med än de tidigare delfinalerna.

Ni som bor i Stockholm m omnejd, glöm inte regnkläderna!

// Kram Malin

Valparnas vikt igår:

Hane 1: 390 gr

Hane 2: 364 gr

Hane 3: 372 gr

Tiken: 386 gr

Hane 4: 440 gr

Valparnas vikt idag:

Hane 1: 447 gr

Hane 2: 392 gr

Hane 3: 412 gr

Tiken: 401 gr

Hane 4: 485 gr

Foton kommer under kvällen. Måste bara käka lite middag först.

// Malin

Bättre sent än aldrig. Nu har jag lagt in nytagna bilder på valparna, i fotoalbumet.

// Malin
1 Mars 2008  | Länk | Heddas valpar | 8 kommentarer


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Hedda, Ettan & Simon Gosmopsar                                             Skaffa en gratis hemsida