Startsidan Blogg Fotoalbum Länkar Vänner Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2021)
>>


090329 Söndag

Klockan är framställd, så nu går vi äntligen mot ljusare tider!!!!

Emelies innebandymatch igår slutade 2-2, och Emelie gjorde faktiskt 1 av målen. Kul för henne som spelar back att få göra mål ibland.

Sverige - Portugal slutade också oavgjort, 0-0. En fantstisk match försvarsmässigt av Sverige. Jag säger bara Daniel Majstorovic, Olof Mellberg och Andreas Isaksson!!!!!

Idag blir det nog en tvättdag här hemma. Fattar inte vart fasen alla smutskläder kommer ifrån. Snacka om evighetsgöra.

Självklart så ska jag och hundarna ta våran dagliga "powerwalk" i skogen. Jag har inte vägt Hedda, men jag tycker mig se resultat redan. Utställningen är ju inte föräns om en månad....och till dess så ska hon garanterat ha en bra vikt.

Jag med tonårsbarn i åk 8 och 9 måste även hjälpa till med skolarbete. Tycker lite synd om dem som är så begravda av skolan. 3 prov, läxor och inlämningsuppgifter varje vecka. Påsklovet som är snart, tror jag kommer väldigt lägligt, då de får en chans att andas ut och göra något annat.

Tvättmaskinen kallar på mig, dags att dra.

Ha en bra söndag!

// Kram Malin
29 Mars 2009  | Länk | Övriga | 6 kommentarer
090328 Lördag

Idag är det lördag. Slaskigt har vi här. Vad hände igår kväll? Snön fullkomligen vräkte ner. Åhhh när ska den förbannade våren komma?

Jag har varit ute med hudarna, gett dem frukost och ska snart ge mig av mot Huddinge där Emelie har innebandymatch.

För några dagar sedan så fick vi glädjande besked. Emelies tränare har valt ut henne och 3 till, att provspela för stadslaget. Vi lägger inga jätteförhoppningar i det här men tycker att det är kul grej då Emelie bara har spelat innebandy i 1 år. Hon har tidigare spelat fotboll i 7 år men bestämde sig alltså för 1 år sedan att helt byta sport. Så länge som hon är glad och trivs med det hon gör så kan vi bara stötta henne.

Idag är det kvalmatch mellan Sverige - Portugal. Tuff match, men självklart så ska vi hoppas och heja för att Sverige vinner!!!!

Hedda och Ettan är anmälda till Västerås. Francisco ställer återigen upp som handler åt Hedda. Jag bantar och tränar henne för fullt, för att hon ska vara i fin form till utställningen. Kul men konkurrens, men man kan ju alltid hoppas att det inte är 21 öppenklasstikar som sist ;)))

Dags att dra! Ha en skön lördag!

// Kram Malin
28 Mars 2009  | Länk | Övriga | 4 kommentarer
090326 Torsdag

Inför utställningen i Malmö så köpte jag en sån där praktisk tygbur som man kan fälla ihop. Hundarna älskar den, så till vardags så står den numera i vardagsrummet, och hundarna brukar gå in där å ligga i en härlig mopshög när de vill vila. Bara Simon som kanske inte har alla flingor i paketet. Han står nämnligen på utsidan å krafsar, precis som om han inte fattar hur han ska komma in haha.

Vi vet att hundlössen härjar igen, så för säkerhetsskull så blev det Exspotdroppar i nacken på alla 4-benta igår. Har man en gång fått de där äckliga små lusarna så tycker jag att det verkar vara svårt att bli av med. Vi fick våran beskärda del under 2008...och det var inte kul kan jag säga. Jag hoppas att 2009 blir ett lusfritt år!

Jag sitter fortfarande med Heddas & Ettans kritiker. De är skrivna på tyska. Någon som är duktig på tyska och känner sig manad att ge sig på en översättning? Varför i hela världen kräver man inte att dömande domare ska kunna ge en kritik på engelska?

Nu ska jag springa ut med hundarna och ge dem frukost, för 08.40 ska sonen vara hos tandläkaren.

Passa på att gå ut och njuta i solen gott folk, det ser ut att bli en underbar dag!

// Kram Malin
26 Mars 2009  | Länk | Övriga | 7 kommentarer
090325 Onsdag

Trots att våren lyser med sin frånvaro så har vi en underbar dag med strålande solsken här. Me like ;)))

Tänkte att fetknopparnas drottning (Hedda) skulle få bli en smärt och snygg drottning...så mindre mat och mycket motion står på schemat. Vi började redan igår och hon travar på duktigt min lilla "fotboll". 1 dl mat per dag får väl knappast anses som populärt...men vill man vara fin så får man lida pin ;))) Hedda kommer inte att paras föräns i december. Hanen får vara hemlig ett bra tag till då jag knappast vill börja tänka på vinter när vi inte ens har fått vår ännu haha. Tror och hoppas på fina små mopsbebisar. Det här blir Heddas sista kull, och min plan är att behålla någon ur den kullen.

Ettan planerar jag att para i sommar. Det är lite mer öppet vad gäller hane åt henne....men jag har mina tankar även här ;))) Drömmen är såklart en kooolsvart hane med de rätta detaljerna. Vi hoppas att ett litet lakritztroll blir kvar här.

Simon är nu 1 år och full i bus. Han är anmäld till SDHK:s utställning i Forshaga och det blir Linn som åker dit med honom. Vi håller tummarna att det går bra.

Ja det var lite framtidsplaner från oss ;)))

Ha en underbar onsdag!

// Kram Malin
25 Mars 2009  | Länk | Övriga | 4 kommentarer
090324 Tisdag

Kraftig blåst med lätt snöfall...är det vår???

Nu har förvisso solen tittat fram men hjälp vilket konstigt väder. Efter en hård vinter kommer väl en bra sommar, eller är det inte så man brukar säga?

Jag är ensam kapten på den här skutan...som vanligt. Patrik åkte iväg på jobb i måndags morse och kommer hem torsdag natt. Det är väl då man ska passa på att vara så där extra busig, äta godis i sängen, strunta i att borsta tänderna och vara uppe hur länge man vill ;)))

Kommer inte att hända något speciellt här idag. Tror att vi ska ta en soffmysardag.

Vad ska ni andra göra för kuligt?

Ha en bra tisdag!

// Kram Malin
24 Mars 2009  | Länk | Övriga | 3 kommentarer
090323 Måndag

Nu är vi tillbaka i huvudstaden efter en helg i Malmö. Vet inte om alla timmar i bilen gör en lite småknäpp...men vi skrattade hela ner och uppresan.

Hur gick utställningen då?

Jag är jättenöjd! Eftersom Hedda och Ettan skulle in samtidigt då Ettan också har gått upp i Öppenklass, så var det inte helt lätt att bestämma hur vi skulle lösa den saken. Tanken var att Michelle skulle gå med Hedda. Vi upptäckte att det kanske inte skulle funka så bra. Hon fick prova att gå med Ettan istället och då gick det mycket bättre. Det slutade med att jag inte visade någon av mina hundar, av rädsla för att någon av dem skulle försöka jaga ikapp mig. Francisco fick visa Hedda. Både Michelle och Francisco gjorde ett kanonjobb. Ettan fick en slät etta. Hedda min underbara Pärla slutade som 4:a i konkurrensen....av hela 21 tikar, såklart snuvad på ett CK, men vad gör väl det.

Stort tack till Michelle och Francisco för en proffsig handlerhjälp!

Grattis säger vi till alla mopsvänner som placerade sig. Hurra vad ni är bra!

Falcon har åkt till Danmark. Han ska bo hos Inger på La-Quintos kennel i ett halvår. Under den tiden är det tänkt att han ska para lite tikar och bli utställd. Vi håller tummarna för fina mopsbebisar och bra utställningsresultat.

Jag säger det igen: Vad hände med vååååren? Nu går vi snart in i april och då vill jag ha torr mark och fågelkvitter.....inte någon mer j-vla snö!

Magen knorrar, dags att äta något.

Ha en bra måndag!

// Kram Malin23 Mars 2009  | Länk | Övriga | 6 kommentarer
090320 Fredag

Nu har BusMärta åkt hem. Det känns sååå tomt! Jag förstår att hennes familj har saknat henne massor. Tack Cathrine!, för att ni trots en lång flygresa kom hit och hämtade Märta, och tack för den smarriga godispåsen och kroppsvården.

Idag ska jag fixa lite smått med sånt som ska med i helgen. Imorgon bitti påbörjar vi våran resa mot Malmö. Jag och Nettan ska bo på hotell, äta godis, snacka strunt...och bara ha det så där allmänt mysigt. Håll gärna en tumme eller två, att det går bra för oss på utställningen.

Dagens bild är på ingen mindre än Märta som valp.

Ha en underbar helg!

// Kram Malin

Den här hade jag lite roligt åt:

Sanningar om livet efter 29Kvinnor över 50 får inga bebisar; därför att de skulle lägga dem någonstans och glömma bort var.Ett av livets mysterier är hur en 2 kg-låda med godis, kan göra att en kvinna går upp 5 kg i vikt!?!Min hjärna inte bara vandrar iväg ibland - ibland lämnar den mig totalt.Det bästa sättet att glömma dina problem är att gå i för trånga skor.Det bästa med att leva i en liten stad är: när du inte vet vad du gör så vet nån annan det.Ju äldre du blir, desto svårare är det att minska i vikt - därför då har din kropp och ditt fett blivit verkligt goda vänner.Just när jag vant mej vid gårdagen, så kommer idag.I bland tror jag att jag förstår allt - sen återfår jag min medvetslöshet.Jag gav upp jogging när mina tights gneds samman och satte eld på mina strumpbyxor.Konstigt!!! Du hänger in någonting i din garderob för ett tag, sedan krymper det 2 storlekar!Smala människor irriterar mej!!! Speciellt när de säger saker som: "Du vet, ibland glömmer jag äta". Numera så kan jag glömma min adress, mammas mellannamn och mina nycklar. Men jag glömmer aldrig att äta. Man måste vara speciell för att glömma äta!Problemet en del kvinnor har - de blir helt upprörda av någonting och sen så går de och gifter sej med honom.Jag läste den där artikeln som sa att typiska stressymptom är: Äter för mycket ....... impulsköp ...... kör bil alldeles för fort. SKOJAR

DOM?!? - det här är mina tankar om en helt perfekt dag!

20 Mars 2009  | Länk | Övriga | 4 kommentarer
090319 Torsdag

Idag är det lite av en sorgens dag. Märta har nu varit sina 2 veckor hos oss och ska åka hem. Känns jättesorgligt då hon har kommit så fint in i flocken med de andra. Vi har verkligen uppskattat att ha henne här....men nu är det alltså dags för henne att åka hem till sin familj i Kumla. Vi hoppas att vi får en möjlighet att träffas igen om några månader. Vore kul att se om hennes enorma framsteg håller i sig.

Vad är det som händer med min lilla bil? Det låter knasigt....som att det har kommit in en sten eller kvist i hjulhuset men inte f-n kan jag se något, å Patrik är bortrest och kommer inte hem förräns imorgon kväll. Typiskt! Ännu värre är ju att jag ska åka mot Arlanda för att lämna Märta ikväll. Vet inte om jag verkligen vågar åka så långt med bilen. Kanske inte kommer fram...eller ännu värre, inte kommer hem sen. Dessutom så har jag tappat bort Cathrines mobilnummer så jag kan inte ens få kontakt med dem. What to do? Panik!

Snart ska jag hem till Maria och fixa mina naglar så att man kan få ha lite fina naglar när man ska till Malmö i helgen. Tack snälla Maria, som alltid ställer upp, trots tidsbrist.

Dags för mig att äta lite innan jag drar.

Ha en bra torsdag!

// Kram Malin
19 Mars 2009  | Länk | Övriga | 5 kommentarer
090317 Ringträning

Ringträningen idag gick super. Märta var så jäkla duktig. Shit, går som på moln.

Här är en bild på Märta uppe på bordet. Hon klarade denna dag galant. Vore kul att prova att ställa ut henne någon gång.
18 Mars 2009  | Länk | Övriga | 8 kommentarer
090317 Tisdag

Hej kära vänner!

Vi börjar komma tillbaka till verkligheten. Ingen annan blev magsjuk så man är ju mer än lovligt tacksam för det. Emelie har äntligen kommit igång med maten men är väldigt svag efter helgens illamående. Hon har gått ner otroliga 4,5 kg mellan lördag och måndag. Tur att det inte var jag, för jag har inga kg att bjuda på haha.

Ikväll ska vi på ringträning! Det blir Ettan och Märta som får följa med den här gången. Verkligen spännande att se hur Märta kommer att reagera.

Nu har vi inte lång tid kvar med MärtaBus. På torsdag kommer hennes päron hem och vill förmodligen hämta sin gullegris. Alla här hemma vill att Märta ska stanna. Emelie säger: De kan väl ta någon av de andra mupparna....som Simon. Hahaha bussiga klubben! Nä ingen av de andra ska åka ....men däremot så hade gärna Märta fått stanna lite till. Hon är den goaste och framförallt gladaste mopsen av dem alla. Det enda som har varit lite störande är att hon alltid ska busa med Ettan när man vill titta på TV....och det ska alltid busas i soffan. Ettan är inte sen att hänga på. Jag har f-n varit livrädd att de ska peta ut ögonen på varandra. Vilket tempo de där brudarna kan få upp ;)))

Dagens bild är på Märta och Ettan. Hedda i bakgrunden.

Dags att göra lite nytta!

Ha en bra tisdag!

// Kram Malin
17 Mars 2009  | Länk | Övriga | 8 kommentarer
090315 Söndag

Jaha så var den här helgen till ända. Varför går helgerna så fort?

Ingen av oss andra här hemma har blivit magsjuka...ännu, tack gode gud. Men stackars Emelie som ligger i sängen med nästan 40 graders feber. Något jag undrar över, som någon annan kanske vet vad det är. Emelie är lite svullen i ansiktet och med små små utslag på kinderna. Kan det ha med gårdagens alla kräkningar att göra?

Till lite roligare saker. Märta har för oss blivit en helt annan hund. Hon är nu precis som våra andra hundar, modig, galen, tokig och busig. Vi märker ingen skillnad på henne och de andra. Vad hände liksom? Kan inte säga att vi har gjort något speciellt. Tror att hjälpen från de andra hundarna har varit enorm. Nu hoppas vi att det här håller i sig så att matte Cathrine får med sig en modig och trygg hund hem. På tisdag får Märta en av sina sista utmaningar då hon ska följa med på ringträning. Spännande att se hur hon hanterar den ev stressen som uppstår.

Ha nu en skön avslutning på den här helgen!

// Kram Malin
15 Mars 2009  | Länk | Övriga | 5 kommentarer
090314 Lördag

Jag säger bara magsjuka!

Emelie väckte mig kvart i 7 i morse och sa att hon hade spytt på täcket och golvet. Det var bara att gå upp och helt nyvaken börja torka spya. Usch! Det har jag faktiskt inte gjort sedan barnen var små. Nu är klockan snart halv 11 på förmiddagen och hon har spytt 6 ggr. Stackarn! Eftersom det är en av mina största fasor i livet, att kräkas....så blir jag självklart hypokondrisk och tycker hela tiden att jag mår dåligt nu. Dessutom så känns det lite så att jag nog är den sista personen som behöver banta. Det lilla fläsket jag har på min kropp gör jag mitt bästa för att behålla ;)))) Håll tummarna för mig att jag slipper bli magsjuk.

Igår var det som bekant fredagen den 13:e. Drabbades jag av någon otur? Ja om man nu kan kalla ett bett i häcken för otur. Märta blir så glad när någon kommer hem att hon gärna nafsar en i rumpan. Igår när jag kom hem så blev hon suuuuperglad och när jag som minst anar det så flyger hon upp och får in en klockren träff. Hon bet så jäkla hårt så att tårarna kom. Märta förstod på mitt djungelvrål att det där kanske inte var så bra haha...men inte fasen kan man bli förbannad på någon som står där och viftar på knorren i 190 ;))))Jag får väl helt enkelt gå med en kudde på rumpan tills hon har lärt att sig att inte bita folk i häcken. Idag är rumpen blå och öm...men vad f-n är det jämfört med att vara magsjuk? Åhhh jag vill inte bli magsjuk!

Nu ska jag ta med mig hundarna ut en sväng!

Ha en underbar melodifestivallördag!

// Kram Malin
14 Mars 2009  | Länk | Övriga | 7 kommentarer
090313 Fredag

Det var ju inte så länge sedan som vi hade fredagen den 13:e och nu är det alltså dags igen. Måtte oturen hålla sig ifrån oss.

Jag mår sååå mycket bättre idag. Visst känner jag av gårdagens sviter men jag hoppas att det knasiga i ryggen vill självläka.

Nu har nummerlapparna till utställningen i Malmö nästa helg kommit. Oj vad mycket hundar! Det är hela 100 mopsar anmälda!!!! Jag och Nettan ska göra sällis med Nacho & Co dit. Det blir många timmar i bilen så vi får väl komma på några roliga ord och sånglekar haha.

På tisdag värmer vi upp inför nästa helgs utställning med lite handlerträning hos Moa och Svante. Me like! Den här gången tänkte jag även ta med mig lilla MärtaBus så att hon får socialtränas. Går det bra så kanske hon t o m kan få lite ringträning.

Nu är det också bestämt att jag, Linn och Katarinah åker till Gotland i början på juli. Då är det en 2 dagars utställning. Brudar brudar vad roligt vi ska ha ;)))

Jag har dålig koll....men är det någon som vet om det är nu i helgen som finalen i melodifestivalen är? Jag älskar ju melodifestivalen och vill inte missa den för något i världen.

Hej hopp i galopp, nu måste jag ta ut hundarna som står och steppar här.

Ha en underbar helg!

13 Mars 2009  | Länk | Övriga | 5 kommentarer
090312 Torsdag

Här kommer ett riktigt gnällinlägg!

Jag kände när jag vaknade imorse, att jag hade så fruktansvärt ont mellan skulderbladen. Jag har fortfarande ont där men nu har jag dessutom en mördande värk i högra armen. Vad f-n är det här? Jag kan knappt vrida på huvudet, för då hugger det som en kniv mellan skulderbladen och upp mot nacken. Jag vet, jag låter skitgnällig.....men åhhhh vad ont det gör. What to do? Ska man gå till en läkare eller ska man bara vänta och hoppas att det går över av sig själv. Är man färdig för soptippen redan vid 38 års ålder?

Nu ska jag gå å lägga mig i soffan och tycka synd om mig själv ;))))

Ha en bra torsdag!

// Kram Gnäll-Malin

Trots vila hela dagen så gör det fortfarande så fruktansvärt ont. Nu har jag t o m ont när jag andas. Kan ju alltid hoppas att det har blivit bättre tills imorgon....men det blir nog till att ringa och beställa en läkartid. Snyft!

Tack för att ni har lyssnat på mitt gnäll idag! Imorgon ska jag skriva om något roligare ;))))

// Kram Malin

12 Mars 2009  | Länk | Övriga | 5 kommentarer
090311 Onsdag

Har vi snö eller har vi snö????!!!!!!
11 Mars 2009  | Länk | Övriga | 5 kommentarer
090309 Måndag

Måndag igen....usch, vi vill ju ha helg hela långa veckan ;)))

Helgen har varit lugn och skön. Märta har kommit fint in i flocken och är nu lika vild och galen som de andra här hemma. Min mamma kom hit och hälsade på igår. Märta var först lite reserverad men det gick fort över. Hon är verkligen en jättemysig hund med en stooor personlighet. Börjar man sjunga "Kärleken är evig" med Lena Ph, så börjar Märta att dansa. Haha snacka om störtskön hund ;))) För en stund sedan så hörde jag ett konstigt ljud i vardagsrummet. När jag kommer in så står Märta uppe på bordet....och viftar på knorren. Hon är ju bara såååå söt. Märta och Simon leker numera så att mattor och annat flyger. Vilken skillnad mot när hon precis kom hit. Ettan och Hedda sitter som två surkärringar, och tycker att dem är skit jobbiga.

Nu börjar det bli dags att väcka barn, ta ut hundar osv.

Hoppas att ni alla får en bra måndag!

// Kram Malin

Nettan har precis varit här med Falcon och Valle, så dagens bild får såklart bli på Falcon den lilla gullegrisen ;)))
9 Mars 2009  | Länk | Övriga | 9 kommentarer
090306 Fredag

Nu har lilla Märta varit här i 2 dagar. Hon är fortfarande väldigt avvaktande. Knorren har vi knappt sett att det finns någon. Stackars lilla vän som tycker allt är så läskigt. Hon har valt ut min dotter Emelie, så hon sitter i Emelies säng för det mesta....men när maten kommer fram så glömmer hon bort att vara rädd haha. Nu har hon åtminstone börjat vifta lite på knorren när man pratar med henne. I natt så lät jag Ettan sova med Märta. Tänkte att hon skulle få vänja sig vid en mops i taget, och nu ligger de faktiskt och har dragkamp om ett gosedjur ;)))) Min tanke när det gäller Märtas rädslehantering är att ignorera henne, eftersom det inte finns något här hemma att vara rädd för. Rätt eller fel, ja säg det....men eftersom ingen fara existerar så finns det heller inget att rädda henne ifrån. Jag ska prova att använda klicker när jag tränar Märta, och hoppas att det ska bli ett värdefullt redskap i hennes framtida träning med sin matte.

Nu ska jag läsa vidare på nätet...om rädda hundar. Har ni bra tips, så dela gärna med er.

Ha en underbar fredag!

// Kram Malin
6 Mars 2009  | Länk | Övriga | 4 kommentarer
090305 Torsdag

Idag är det torsdag och detta eviga snöande verkar aldrig vilja ta slut. Hallå, vi vill har vår nuuuu!

Igår kväll så satte jag mig i bilen och åkte mot Arlanda. Där mötte jag upp Cathrine som har Märta (valp från Heddas förra kull). Märta ska bo här hos oss när hennes familj åker på en härlig semster till Egypten. Hon tyckte väl att det var så där att återse sitt barndomshem, inkl alla tokiga mopsar. Idag har hon börjat tina upp lite...men det här är en svårflirtad dam vill jag lova. Vi får hoppas att det här blir 2 nyttiga veckor för henne. Vi är i alla fall jätteglada att ha henne här hos oss.

Ha en bra torsdag!

// Kram Malin
5 Mars 2009  | Länk | Övriga | 6 kommentarer
090302 Måndag

Nu har vi gått in i mars månad. Det är förvisso sviiinkallt ute men det känns ändå som att vi förhoppningsvis kan få vår och lite värme snart.

Jag glömde ju att berätta om massagen jag fick i onsdags. Helt underbart, och något jag absolut vill göra igen. Tack, världens bästa Marie! Det enda negativa var att jag frös som en tok resten av den dagen. Hon som masserade mig, varnade för att det kunde bli så....men jag var liksom tvungen att gå med jackan på mig inne när jag kom hem ;))) Undrar varför det blev så? Jag antar att det funkar på ungefär samma sätt som när jag har ätit mat. Då går all kroppens energi åt till att smälta maten...å där får jag gå runt som en fryslort.

Jag hämtade även ut min födelsedagspresent ifrån Nettan. Oj vad jag flinade för mig själv. Jag är barnsligt förtjust i Guldnogat....och presenten var hela 15 st haha....+ ett varsit ben till hundarna. Gulliga Nettan! Tack så mycket!

Idag ska jag hem till Maria och fixa mina naglar, och självklart gulla lite med mopsbebbarna. De är söta som socker och nu börjar jag faktiskt längta tills de kanske föds några här hemma ;))))

Nu är det dags för mig att dra vidare. Barn som ska lämnas i skolan, hundar som ska ut, hundar som ska ha mat....ja ni vet hur det är.

Ha en bra måndag!

// Kram Malin
2 Mars 2009  | Länk | Övriga | 7 kommentarer


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Hedda, Ettan & Simon Gosmopsar                                             Skaffa en gratis hemsida