Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2019)
>>


Rabarberpaj!

För 6-8 personer

Du behöver:
4 deciliter vetemjöl
1 deciliter strösocker
1 ½ tesked bakpulver
100 gram smör
1 ägg

Fyllning:
4-5 rabarberstänger
2 matskedar strösocker
100 gram mandelmassa
1 klick smör till formen

Bunke, måttsats, kniv, plastpåse, ugnsfast form, osthyvel

Gör så här:

1.Sätt ugnen på 200 grader

2. Blanda ihop mjöl, socker och bakpulver i bunken.
Skär smöret i mindre bitar och lägg i det. Knäck i ägget.
Blanda ihop alla ingredienserna till en deg. Forma den till en
fyrkantig degklump och lägg den i en påse. Låt den ligga i kylen minst en timme.

3. Gör i ordning rabarberna. Skär av ändarna och dra av skalet om
stjälkarna är stora. Skär rabarbern i ungefär en centimeter långa bitar.

4. Smörj formen med en klick smör. Ta fram degen och hyvla den med
osthyveln så att den täcker hela botten på formen - spara ungefär
en tredjedel av degen.

5. Lägg rabarber över botten, strö över socker och använd osthyveln
för att hyvla över mandelmassa. Hyvla till sist över resten av degen.

6. Sätt in pajen i ugnen i 20 minuter. Servera med vispgrädde eller glass.

Hoppas att de smakar=D
18 April 2011  | Länk | Recept | 0 kommentar
Smaskig GUACAMOLE

Du behöver:

2 mogna avokador - de ska vara ganska mjuka
4 matskedar créme fraiche
1 matsked philadelphiaost
1 matsked saft från en pressad citron
1/4 tesked salt och svartpeppar
Lite paprikapulver

Kniv, skärbräda, sked, måttsats, skål, gaffel, plastfolie

Gör så här:

1. Skär avokadon mitt itu och ta ut kärnan med en sked.
Spara kärnan. Se till att fruktköttet är grönt och fint.
Ta ut fruktköttet med skeden och lägg det i skålen.

2. Lägg i créme fraiche och philadelphiaost och mosa
avokadon med en gaffel så att allt blandas.

3. Smaka av guacamolen med citronsaft, salt, peppar
och paprikapulver. Lägg över i en serveringsskål om du vill.
Sätt en avokadokärna mitt i guacamolen så bli den inte
brun. Sätt över plastfolie och förvara guacamolen i
kylskåpet tills du ska äta den.
11 April 2011  | Länk | Recept | 1 kommentar
GLASS I UGN

För 8-10 personer

Du behöver:

Tårtbotten:
1 ägg
½ deciliter socker
1 matsked mjölk
1 deciliter vetemjöl
½ tesked bakpulver

1 ½ liter glass - gärna blåbärsglass
3 äggvitor
1 deciliter

Bakform med löstagbara
kanter, två bakplåtspapper,
två bunkar, elvisp, måttsats,
skål, gaffel, slickepott,
stor pajform, plastfolie

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Kläm fast ett bakplåstpapper
i formen.

3. Knäck ägget i en liten bunke.
Häll i socker och vispa med elvisp
tills det är vitt och pösigt.
Häll i mjölken.

4. Häll vetemjöl i en skål.
Lägg i bakpulver och rör om med en
gaffel. Blanda ner det i smeten och
rör om försiktigt.

5. Häll smeten i bakformen
och jämna till med en slickepott.

6. Sätt in formen i ugnen i
fem minuter.

7. Låt kakan svalna.
Lossa bakformen, strö socker över
kakan och vält upp den på ett
bakplåtspapper. Dra försktigt
bort bakplåtspappret som kakan
gräddas på.

8. Lägg upp kakan på en
pajform som är större än själva
kakan.

9. Lägg glass i en hög
på kakan, jämna till så får du
en slät kulle. Sätt på plastfolie
och sätt in den i frysen tills strax
innan den ska serveras.

10. Sätt ugnen på 225 grader.

11. Knäck äggen och dela gulor från
vitor. Lägg vitorna i en stor bunke
(äggulorna kan du använda till äggröra
eller kakbak!)

12. Lägg i socker och vispa med
elvisp tills du får ett hårt skum.

13. Bre ut marängsmeten så att
den täcker all glass - man måste vara jättenoggran.

14. Ställ in tårtan mitt i ugnen i fem minuter.
Marängen ska få fin färg.

15. Be gärna om hjälp att ta ut tårtan
ur ugnen och servera den med detsamma.
10 April 2011  | Länk | Recept | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Splash :D                                             Skaffa en gratis hemsida